Soha jobbkor?! Avagy addig festegettük az ördögöt a falra, amíg megjelent?!

Robbanás a pesti belvárosban, többen megsérültek

Robbanás történt Budapesten, a Király utca és a Teréz körút kereszteződésénél álló egyik épület földszinti üzlethelyiségében. A robbanásban a BRFK két járőre sérült meg – erősítette meg vasárnap hajnalban a rendőrség. A környező lakóházakat, szórakozóhelyeket, szállodákat kiürítették.

A rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emeltek a Király utcában is.

Kiadta első közleményét a rendőrség a Teréz körúton történt robbanásról, ebben megerősítik, hogy két gyalogos járőr sérült meg a még mindig nem tisztázott eredetű robbanásban.
A teljes közlemény így szól:
Ismeretlen eredetű robbanás történt 2016. szeptember 24-én 22 óra 30 perc körüli időpontban a Budapest VI., Teréz körúton. A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült – mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek.
A rendőrség – szakértők bevonásával – megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.
A detonációt hallani lehetett Budán, a Mammutnál, a Groupama Arénánál, a Lövölde téren, és a Nyugati pályaudvar környékén is. Helybéli lakók azt mondták, hogy a robbanás erejétől az épületben a lépcsőház egy része megsemmisült.
A katasztrófavédelem közlése szerint tűz nem keletkezett, a fővárosi hivatásos tűzoltók vizsgálják az érintett épületet, munkájukat a helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.
A környező lakóházakat, szórakozóhelyeket, szállodákat is kiürítették.

Egy közeli hotelben dolgozó két robbanást is hallott 3-4 perces különbséggel, egy Gábor nevű tweetelő pedig arról ír, hogy a Király utcánál látták, ahogy 8-10 rendőr 4 vagy 5 kinézetük alapjan közel-keleti keleti származasú ferfit kisértek egy rendőrségi mikrobuszhoz, majd elhajtottak velük.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Soha jobbkor?! Avagy addig festegettük az ördögöt a falra, amíg megjelent?! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Vászoly szerint:

  Gázrobbanás volt állítólag

 2. én szerint:

  Majd kiderül mi volt ez.

  • Vászoly szerint:

   Gázrobbanás. És nem arabokat (B-R szerint “arab kinézetűeket”), hanem csöveseket vitt el a rendőrség onnét.

   • Sub Zero szerint:

    Szerintem sem terroristák voltak. Éjjel viszonylag kihalt volt minden. A terroristák a tömeget, a jeles dátumot, a szimbolikus helyszíneket szeretik.

 3. lacii szerint:

  Kazettás bomba volt , amit az Oroszok dobtak le.
  Egyébként szép robbantásos napot mindenkinek.

 4. szigony szerint:

  Elkésett volna az a felszólítás, intés, hogy nehogy valamiféle provokációval segítsék a nemek kikényszerítését, vagy a távolmaradást szeretnék minimalizálni !

  Sajnos a remény hal meg utolsónak…. a hisztéria hisztériát szül !

 5. Szabi szerint:

  A vallásos Fidesz hívők és a bizonytalanul szavazók kellőképpen megrettentek?

 6. Botond szerint:

  Gázrobbanás? Tűz nélkül … aham. Na meg az onnan 30 méterre lakó ismerősöm is azt mondta, hogy 2 robbanás volt (az első kicsit, a második jó nagyot durrant – reggel óta kergeti is az üvegező kisiparost). Valószínű, hogy a rendőrök a másodiktól sérültek meg … nem ismerős az eljárás? Amúgy meg a kirakatüveg szilánkjai mióta zuhannak befelé, ha – állítólag – bent robbant a “gáz” ?

  Éjjel még az üzlethelyiség 3 nagy, a Király utcára néző kirakata is ép volt … akkor hogy robbant fel a gáz? Irányítottan? … na ennyit erről.

 7. szigony szerint:

  Valószínűleg a gyakorlat hiánya miatt sérültek meg a nevezettek, hamarabb robbant fel a pukkancsuk, mint a helyszínről eltávozhattak volna…

  Vagy a selejt bosszúja ?!

  Talán csak egy másik kormány idején fogunk tisztán látni a balesetről….

 8. Vén Majom szerint:

  Szerintem “korrekt” volt. 😛
  Pont ennyi hiányzott a szükséges és elégségeshez a közvélemény kutatások alapján…

 9. szigony szerint:

  Az azért igen sok kérdést vet fel, hogy a mai kormányzati tájékoztatás szerint egyes rendőrségi személyek elleni merényletre pont a – ebben a felfokozott időben – népszavazás megelőző időben került sor, és pont ilyen módon.

  Elítélve minden erőszakos cselekményt, mely az emberi élet kioltását eredményezi, de a személyes (?) bosszúnak jóval egyszerűbb körülményei ismertek….

  A sérülést szenvedőknek felépülést-, gyógyulást kívánva IS több felmerülhetnek a körülménnyel kapcsolatban további gondolkodások a közélettel kapcsolatban…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.