Germániában a Kánaán ideje jött el!

Arany ősz a németeknél – besegítenek a menekültek

keri

Arany őszre számít a német gazdaság – kommentálta a legfrissebb üzleti hangulati mutatókat az Ifo gazdaságkutató elnöke, Clemens Fuest. A főindex 109,5 pont lett szeptemberben, ez 2014 májusa óta a legmagasabb érték, az augusztushoz mért 3,2 pontos többlet pedig a legnagyobb mértékű havi emelkedés 2010 óta. Méginkább optimisták a német vállalatok a következő hat hónapot illetően: a várakozások részindexe 4,4 ponttal 104,5 pontra ugrott meg (az előzetes becslések stagnálást jeleztek).

A müncheni gazdaságkutató nagyjából hétezer vállalatnál végzi el havonta a felmérését, feldolgozóipari. építőipari, nagy-, illetve kiskereskedelmi cégek körében. Szeptemberben mindegyik ágazatban javult az üzleti hangulat, a legnagyobb mértékben a feldolgozóiparban, ahol a 13,3 pontos mostani érték 10,8 pontos pluszt jelent az előző hónaphoz képest: ekkora ugrást utoljára a 2008-as válság lecsengése után tapasztaltak – emelte ki az Ifo-közlemény. Kitört a jókedv a kereskedelemben is, a kiskereskedelemben inkább a jelenlegi helyzet megítélésének részindexe dobta meg a teljes mutatót, a nagykereskedelemben viszont a várakozások komponense bizonyult erősen pozitívnak. Az építőipar Ifo-indexe rekordszintre ért a 9,1 pontos értékkel (év elején még mínuszban volt), ebben az ágazatban mind a jelenlegi, mind a várható helyzetet illetően optimisták a szereplők.
Az Ifo-index most azt mutatja, hogy a Brexit-félelmek olyan gyorsan eltűntek, mint ahogy megjelentek – emelte ki a ft.com szerint Carsten Brzeski, az ING elemzője, hozzátéve: egy évvel a parlamenti választás előtt a német gazdaság azért kockázatos szakaszba ért. A növekedést alapvetően olyan mesterséges tényezők erősítik, mint az Európai Központi Bank rendkívül laza monetáris politikája, illetve a menekültek ellátása miatt megnövekedett kormányzati költekezés.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “…a menekültek ellátása miatt megnövekedett kormányzati költekezés…”
-Nnah! Mi ebből a jótéteményből is kizárjuk magunkat! Pedig Csányi és Pénztáros Lőrinc koma húsfeldolgozói milyen jót piríthatnának! Meg a Garancsi Kötélbarát is építhetné a rengeteg házat a migránsoknak!
A germánoknak kitermelik a gyarmatok az arany ősz költségeit!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Germániában a Kánaán ideje jött el! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Azorka1861 szerint:

  Nekem a perec keritèsröl “Jancsi ès Juliska”, a nèmet zàszlorol pedig
  a germàn boszorka jutott eszembe.
  https://www.youtube.com/watch?v=yiNdHIiX–o

 2. Azorka1861 szerint:

  Az US amerikai Otto Dieffenbach III kèt repülögèpmodellt èpitett, az egyiket
  Hillary Clinton (boszorkàny), a màsikat Donald Trump (pènzeszsàk) kèpmàsàra.
  https://de.sputniknews.com/panorama/20160916/312573868/clinton-trump-gleiter.html

 3. zz szerint:

  A jóvilág KFT oka a magyar melós hatékony lett a Náci fasiszta cégeknél !!!
  300 Eurórt robotol !!!!!!!!!

 4. turzó istván szerint:

  … ‘kizárjuk magunkat’? … – biztos, hogy ezen az újonnan épített, áthatolhatatlan drót ‘rengetegen’ – senki nem profitált? … – ‘a migránsok’ címén bejelentett milliárdos veszteségek is valósak? Az eddigiek alapján már ismerve a’vezetést’ – nem lepődnék meg, ha … !

 5. V.kutya szerint:

  Ők egy ilyen ország. Jut pénz migráncsosra is, és jut pénz a német nyugdíjas portugáliai nyaralására is. Akkor is így lesz, ha mi nem robotolunk az autógyáraikban, hanem robotolunk majd a Csák Máték földjén, meg a káptalani birtokokon. Lesz helyettünk más, ne legyen elszállva senki, nem mindenütt tudják, hogy a Pilisben van a világ közepe.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.