Szíria

Az ENSZ Bt-ben tovább zajlik a huzavona a latorhatalmak és Oroszország között Szíria ügyében. A NATO-EU-latorszövetség váltig ragaszkodik a “tűzszünethez”-ami olvasatukban annyit jelent, hogy a törvényes és legitim szír kormány fegyveres erői és az orosz légierő csak lesekedjenek lábhoz tett fegyverekkel, míg a sokszor és sok helyen egymással is-de főként a damaszkuszi kormány ellen-acsarkodó zsiványbandák vígan élhetik szorgos pusztító hétköznapjaikat.

csur

Vitalij Csurkin-Oroszország állandó ENSZ BT.-képviselője kijelentette: szó sem lehet egyoldalú tűzszünetről. Amíg a latorhatalmak bizonyíthatóan istápoltjaik muníciójának feltöltéséra használták fel a tűzszünetet, és gyaníthatóan a jövőben sem kívánnak szakítani ezzel a szokásukkal, Szíria és Oroszország kormányai csakis akkor hajlandóak tűzszünetre, ha biztosítottnak látják a latorszokásokkal való fölhagyást! De erre a túzszünetet követelők semmiféle garanciával eddig nem álltak elő. Addig pedig ne követelőzzenek a nyugati “partnerek”!
Az orosz segítségnyújtás első évének végére pedig a hadijelentésekből úgy tűnik, mintha az eddigi orosz-szír spontá reakciójú harci cselekményeket tudatosan tervezett, prioritásokat tartalmazó műveletek váltanák fel.
A jelek szerint három prioritást élvező hadműveleti térség ill. cél van műsoron.
Aleppo, Homsz-tartomány, és a legújabb-a Golan-fennsík.

hant

Az Aleppo északi részén lévő Handarat “palesztin területre” a szír kormányhadsereg MEGKEZDTE a bevonulást. A táborért a földön jobbára a palesztinok csatáztak a martalóchordákkal.)

A handarati fészkeikhez viszont az onnan kiüldözött rablóbandák nagyon ragaszkodnak. Érthető, hiszen innen tudnának leghamarabb kitörni Törökország irányába, ha már minden kötél szakad. Ezért aztán a város azon banditacsapatai, amelyeknél már nagyon szakad a kötél, igyekeznek Handarat felé. Most-jelen pillanatban-a tábort elfoglalt palesztin milíciák és kormánycsapatok vannak ostromlott helyzetben, mert a hordák szeretnék a magukénak Handaratot. De az ostromló bűnbandák nem kis bánatára az orosz és a szír légierő gépei folyamatosan verik őket.

Homsz tartomány északi területein is összehangolt intenzív földi-légi tevékenység jellemzi a már egy ideje zajló kormányzati offenzívát.
mema
Miközben ELLENŐRZÖTT ÉS SZERVEZETT MÓDON egyre több bandita hagyja el a tartományi fővárost, Talbiseh, Gharnata, Al-Saan, és Al-Farhaniyah pribékjeinek nem adatott meg ez a kegy. Igaz, makacskodásuknak köszönhetik sanyarú sorsukat.

let

Ma kora reggel pedig a Golan-fennsíkon indította meg offenzíváját a szír kormányhadsereg, vélhetően Tal Humiryah város kézrekerítésének szándékával. A térségben a Jabhat Fateh Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front), Harakat Ahrar Al-Sham, és a Szabad Szíriai Hadsereg (FSA) bandáival vívnak.
Deir ez-Zor és Kelet-Guta harcterei-látszólag-másodlagos fontosságúak a szír-orosz koalíció számára, bár Kelet-Guta már “lefutott meccsnek” számít!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. forradalom! szerint:

  Nem értem!Oroszország órák alatt le tudná rendezni ezt az egész már ötödik éve tartó szíriai vérengzést.Ha Európát le tudná rohanni napok alatt/NATO szerint/,akkor mit tötörészik már majd 2 éve az ilyen-olyan Isis-kel,Nusztrákkal,meg a franc tudja ,már hány féle gyilkos bandával.
  Illetve tudom.A háború irdatlan mennyiségű pénz.Az oroszoknak is.Minél tovább húzzák,annál többet lehet vele keresni.És ha valaha egyszer vége lesz/nem úgy néz ki/,lehet az újjá építésen szintén horribilis összegeket keresni.Ez egy olyan mókuskerék,amiből sosem lehet kijönni,amíg a világot nem olyan emberek fogják irányítani,akik hasznos munkával,és nem háborúval akarják nemzetüket boldogítani.

  • Pex szerint:

   Arra gondolj, hogy most nem csak Szíriában, és nem csak Donbassz és környékén zajlik csak a háború, hanem világszinten. Egyszerűsítve az ostoba pénztőke és az okosabb reáltőke harca. Itt nem lehet sietni, mert nincs mire célpont, nem a lövések találnak célba, hanem a stratégiák, a törekvések, jobb hozzáállások, a több ész. Ezek nem kézzel foghatók… Mint a bérleti jog, ami nem anyag jellegű, mégis érték. A székükhöz ragaszkodó férgeket nem célszerű közvetlenül elmozdítani, mert akkor máshol indulnak újra, teljesen el kell lehetetleníteni, hogy sehol és sehogy nem tudjak felállni többé, ne legyen értelme az lemozdulásnak, mert sehol nincs helyük… Gondolom én.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   forradalom ! ….. , amiből sosem lehet kijönni, amig a világot nem olyan emberek fogják irányitani, akik hasznos munkával, és nem háboruval akarják nemzetüket boldogitani. Ez nagyon szép gondolat,szerintem, de sajnos ez soha sem fog megvalósulni, addig amig csak KÉT EMBER FOG A FÖLD NEVEZETÜ BOLYGÓN ÉLNI. Ha csak ketten is lesznek, az egyik azon fog gondolkozni,hogy a másikat hogyan is tudná eltenni láb alól, véleményem szerint . Ez a gyilkolási ösztön sajnos öröklődött aból az időből amikor az EMBER nevezetü lény kezdet két lábra álni, lemászni a fákról és elkezdett gondolkodni azon,hogy hogyan szerezze meg fajtársa tulajdonát, területét. Talán ez emlékezteti az embert az álati eredetére, ettől az egy ROSSZ tulajdonságától soha sem fog tudni szabadulni, ez lesz az a folyamat, ami az emberi faj kipusztulásához fog vezetni, ez egy önpusztitó folyamat, amit sajnos nem lehet megálitani.

  • Pex szerint:

   Az a probléma gyökere, hogy ‘vállalkozók’ egy ország ‘irányítói’. Ezt kellene megváltoztatni, hogy ne egyes gazdagok érdeke érvényesüljön, mert ugye a vállalkozók elvárják, hogy az alkalmazottak pihentek, egészségesek, ambiciózusak, elkötelezettek, képzettek stb legyenek, és olcsón dolgozzanak. De hát azt a baj, hogy a kívánságlista nincs ingyen, ezekből csak a képzettség egy vagyon, egy felsőfokú gyakorlott valaki igen sokat fizetett ezért, hát olcsó húsnak híg a leve. Tehát olyan valakik kellenek az élre, akik ehhez értenek, méghozzá igen professzionálisan, nem pedig a harácsoláshoz.

 2. forradalom! szerint:

  Még annyit az előzőekhez,egy valamivel nem törődnek a háborúskodók, hogy mennyi ártatlan ember,gyermek,nő,öreg pusztul el,nyomorodik meg.Ide sorolom az állatokat is,hiszen ők is érző lények.Akiket felsoroltam,nekik vajon mi a bűnük az egészben.

 3. Azorka1861 szerint:

  Az US vezette anti-terror koalicio koràbbi tènykedèse Irakban.
  (Különösen a “Collateral Murder -Wikileaks-Iraq” cimü video
  tanulsàgos. Remèlem, sikerül kinyitni)
  http://vilaghelyzete.blogspot.ch/2013/07/hos-vagy-arulo-bradley-manning-az.html

 4. zombi szerint:

  A muzulmánok az iszlamot iszlamnak iszlám nevében irtás ment/megy !? aztán miképp tovább ? talán ide ? vagy ?? Ugynezki hogy, igenis ide … akkor kérdezzuk meg a mamit , csak tudja !
  Amugy mindig is megtalalták egymást tényleg, a nacik a nacikot a naciknak .
  Vagy…….. hogy is van ez naci -naci ?? tegnap az tegnap ,ma az ma ozt meglátjuk holnap mi lesz !

 5. Azorka1861 szerint:

  Audiobizonyitèk: Az USA megbeszèlte a sziriai kormànycsapatok elleni lègi
  tàmadàst az ISIS-szel. A beszèlgetèst a sziriai titkosszolgàlat hallgatta le.
  https://de.sputniknews.com/panorama/20160926/312704039/usa-is-luftangriff-syrien.html

  • istvan papp szerint:

   Nem lep meg a manilpulációk nagymesterének újabb buveszmutatványa,de egyre átlátszóbb.Az emberi elhulyulés öket is eléri.Darwini evolúciós teória igaz ,csak épp fordítva.Egy magasabb emberi kulturából sullyedunk egyre mélyebbre.Ez nem kíméli un. elitunket sem.A silányság jelei ott is mutatkoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.