Az USA illegálissá nyilvánította a referendumot!

Könnyen meglehet, hogy egy újabb konfluktusgóc alakul Európában.

Referendum volt ugyanis vasárnap a szomszédságunkban. Szerbiában. Az állampolgárok arról szavazhattak, hogy legyen-e ünnepnap január 9-e Szerbiában. Jelesül a “Köztársaság Napja.”
A voksolók 99,81 százaléka támogatta az ötletet. Banja Luka szerb nemzetiségű hatóságai “a szerb nép identitástudata győzelmeként” értékelte a referendum eredményét.
A boszniai muzulmánok azonnal morgolódni kezdtek a dolog miatt. Bosznia-Hercegovina Alkotmánybírósága szerint a MEGTARTOTT REFERENDUM konfliktusok forrása!
A világ elsőszámú latorállamának-az USA-külügyminisztériuma tegnap ILLEGÁLISSÁ NYILVÁNÍTOTTA a Szerbiában megtartott referendumot! A Departament Of State által kiadott dörgedelem szerint Szerbia politikai vezetése felelőtlen, aláássa a jogbiztonságot, és akadályozza a daytoni békeszerződés maradéktalan végrehajtását!
Mivelhogy a referendum ellen Bosznia-Hercegovinában berzenkednek csak, az amerikai külügy önmérsékletre, visszafogott retorikára, és a gazdasági-társadalmi problémákra való fokozottabb koncentrálásra szólítja fel B-H politikai szereplőit.
Az USA-nak pedig úgy hiányzik mostanság egy újabb konfliktusgóc Európában, mint a púposnak még egy púp a hátára a már meglévő mellé. Az utóbbi időkben a Maradék-Ukrajna és Szíria kapcsán alaposan megtépázott tekintélyét tovább rombolná az erőszakosságával összebarkácsolt daytoni békemegállapodás semmivé foszlása.
Márpedig erre jó esély van!
Az USA pedig hozta a megszokott formáját! A neki nem tetsző dolgot egyszerűen illegálissá nyilvánítja! Ha referendum az ami neki nem tetszik, akkor a referendumot! És annak eredményét.
A NÉPAKARATOT!
Az USA már csak ilyen!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az USA illegálissá nyilvánította a referendumot! bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. frank szerint:

  az usa le van sz.va, kb

 2. 1tothgabor szerint:

  Mondja ezt az az ország, ahol az egyik elnökjelölt halott, a másik meg hülye.
  Mondja ezt az az ország, aminek a születése is a legnagyobb holokauszttal kezdődött.
  Mondja ezt az az ország, ami gyakorlatilag csődben van.
  Mondja ezt az az ország, aminek “tákolmányánál” már csak a “magyar” érvénytelenebb.
  Mondja ezt az az ország, ahol a korrupció a legmagasabb a Földön.

  “Bagoly mondja verébnek: nagyfejű.”

 3. Szabi szerint:

  A demokrácia exportálójának nem tetszik a demokrácia?

 4. feketerigo szerint:

  Egy javitas admin! Ez a referendum nem Serbiaban törtent hanem Boszniaban, ahol a polgarhaboru utan Harom, független resztre FEDERACIORA lett osztva Bosznia, a Dejtoni egyezmenyel kapcsolatban! Az egyik resze az a Bosnjak, a masik a Horvat a harmadik meg a Szerb federalis egyseg, es ez a Szerb federalis egysegnek a neve (REPUBLIKA SZRPSKA) ök tartottak referendumot hogy melyik nap legyen a Allami ünep es kiszavaztak januar 9. et. Nemlatom miben van itt problema semilyen haboru vagy felforgatas! A nepszavazas az a demokracija alapja!!! Hanem az Amerikainak meg az Europainak nemtetszik es ez akkor mindjart illegalis meg stb…..

  Admin:

  Így igaz. Köszönöm a helyesbítést.

 5. Ranger2015 szerint:

  Most nagyon prűd és visszafogott leszek, az USA a szerb “Köztársaság Napja” megítélésében elmehet a bús picsába.Tu capisci USA Departament Of State?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.