Bebukott egy hiénacég!

Jogosulatlan követelésvásárlás miatt büntett a felügyelet

Képtalálat a következőre: „Hiénák-kép”

Az MNB 8,5 millió forintos bírságot szabott ki az MK Trade Fórum Kft.-re engedély nélküli követelésvásárlói tevékenység miatt. A jegybank az ügyet a jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítása érdekében tavaly ősszel indított vizsgálatsorozata keretében tárta fel, áll a jegybank közleményében.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást folytatott le annak tisztázására, hogy a pécsi MK Trade Fórum Kft. végzett-e üzletszerűen a jegybank engedélye nélkül pénzügyi szolgáltatásnak minősülő követelésvásárlói tevékenységet. A társaság neve annak nyomán merült fel, hogy a jegybank 2015-ben több mint négyszáz itthoni pénzügyi intézményt kötelezett rendkívüli adatszolgáltatásra azok eladott követelései kapcsán. Ennek nyomán több ezer engedményezési ügyletet és követelésvásárlót ellenőrzött, s számos piacfelügyeleti eljárást indított, áll az MNB közleményében.
A MK Trade Fórum Kft.-vel kapcsolatos jegybanki vizsgálat megállapította, hogy e társaság üzletszerű tevékenység keretében – azaz rendszeresen, nyereség érdekében, előre egyedileg meg nem határozott ügyletek megkötésével – vásárolt banki és pénzügyi vállalkozástól származó követeléseket. Az MK Trade Fórum Kft. ugyanakkor nem rendelkezett/rendelkezik az e tevékenység végzéséhez szükséges felügyeleti engedéllyel.
Az MNB mindezek alapján az engedély nélkül végzett pénzügyi tevékenység miatt 8,5 millió forint piacfelügyeleti bírsággal sújtotta az MK Trade Fórum Kft.-t, s azonnali hatállyal megtiltotta számára a jogosulatlan tevékenység folytatását. A bírságösszegnél enyhítő körülménynek számított a társaság együttműködő magatartása. Súlyosító tényezőnek minősült viszont az MK Trade Fórum Kft. által jogosulatlanul megszerzett követelések jelentős nagysága, illetve az, hogy a társaság a számára követeléseket eladó pénzügyi intézményeknek többször olyan valótlan nyilatkozatot tett, hogy az adott évben még nem vásárolt követelést.
Az MNB a pénzügyi intézmények adatszolgáltatásai alapján 2015 őszén vezetői körlevélben is felhívta e piaci szereplők figyelmét arra: a velük szerződő jogosulatlan követelésvásárlók részéről akár egyetlen követeléscsomag megvásárlása, vagy több esztendőn át naptári évente egy követelés megvétele, illetve egy évben akár már két követelés megvásárlása is üzletszerű pénzügyi tevékenységnek minősülhet, közölte az MNB.
(MTI)
Bal-Rad komm: KIÉRDEMLI AZ OTTHONVÉDŐK FIGYELMÉT az a hiénacég!
A MEGKÜLÖNBÖZTETETT FIGYELMET!
CÉGADATOK
Adószám 24267889202
Aktuális cégjegyzékszám 02 09 079836
Creditreform Crefo-szám 9310012706
Teljes név MK TRADE FÓRUM Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Rövidített név MK TRADE FÓRUM Kft.
Jogi forma korlátolt felelősségű társaság (Kft.)
Település Pécs
Székhely cím 7624 Pécs, Barbakán tér 5. II. em.
Web cím
Fő tevékenység 4690. Vegyestermékkörű nagykereskedelem
Alapítás dátuma 2013.02.19

Vajon hány magyar családot hajszoltak nyomorba ezek a férgek?
MAJD KIDERÜL!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Bebukott egy hiénacég! bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Ranger2015 szerint:

    A börtön persze megint elmarad a bűnözőknek. “A bírságösszegnél enyhítő körülménynek számított a társaság együttműködő magatartása.” -mert fizettek mint a katonatiszt.Csak a befolyt pénzbírság a lényeg, így a többi el van felejtve…bezzeg ha nem fizettek volna!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.