Beúszunk a polip csápjai közé

Szabadkereskedelmet Magyarországnak!

Szabadkereskedelmet Magyarországnak!

Magyarországnak szüksége van szabadkereskedelmi megállapodásokra, hogy ne szoruljon ki a világ egy piacáról sem – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten.

Mikola István közös fórumot tartott a Budapesti Gazdasági Egyetemen Cecilia Malmströmmel, az Európai Bizottság kereskedelempolitikai biztosával az Európai Unió Kanadával már megkötött (CETA), de a tagállamok által még nem ratifikált és az Egyesült Államokkal még tárgyalás alatt álló szabadkereskedelmi egyezményről (TTIP).
Az államtitkár kijelentette: a CETA egy keményen, öt év alatt végigtárgyalt, jó megállapodás. A TTIP-nél a 30 fejezetből 14-et zártak le, vagyis a tárgyalások közepén járunk, és az egyeztetések várhatóan még jó darabig eltartanak. Mikola István megjegyezte, még azt sem lehet tudni, létrejön-e egyáltalán az egyezmény.

Az államtitkár hozzáfűzte: hiba lenne ezekre az egyezményekre úgy tekinteni, mintha kőbe vésnénk őket. A változó világhoz lehet, és kell őket igazítani a megkötésük után – mondta.

Az EU-biztos kiemelte: a szabadkereskedelmi megállapodások segítenek, hogy alakíthassuk a gazdasági globalizációt, ne csak az elszenvedői legyünk. Hozzátette: a TTIP-től Brüsszel az európai kis- és középvállalati szektor fejlődését is várja, ezen keresztül pedig sok új munkahely teremtését, amire nagy szükség van Európában.

Mikola István elmondta: a várakozások szerint nőhet a munkahelyek száma és az európai gazdaság a TTIP eredményeként, de aláhúzta: ezek a jótékony hatások csak több évvel az egyezmény életbe lépése után várhatók.

Cecilia Malmström hangsúlyozta: az Európai Bizottság három éve tárgyal a TTIP-ről a 28 EU-tagállam felhatalmazásával, és a tárgyalások során nagyon szorosan együttműködik a nemzeti kormányokkal. Arra a vádra, miszerint az EU-bizottság “fű alatt” tárgyalna a TTIP-ről, a kereskedelmi biztos azt felelte: az interneten több száz dokumentum hozzáférhető, többek között az Európai Uniónak az egyes ügyekben elfoglalt tárgyalási pozíciója. Emellett összefoglaló leírás olvasható minden egyes tárgyalási fordulóról.
Képtalálat a következőre: „TTIP-kép”

A Greenpeace környezetvédelmi szervezet aktivistájának a kérdésére, miszerint attól lehet tartani, hogy a TTIP eredményeként az élelmiszerbiztonság területén fellazul a szigorú európai szabályozás, Cecilia Malmström leszögezte: az egyezmény miatt nem fog változni a génmódosított élelmiszerekre vonatkozó európai szabályozás.

Mikola István a TTIP vitarendezési mechanizmusáról elmondta: továbbra is az a magyar álláspont, hogy nincs szükség külön nemzetközi választottbíróságra. A nemzeti bíróságok képesek nemzetközi vitákat elbírálni.

A TTIP lényege, hogy az EU és az Egyesült Államok között lebontaná a kétoldalú kereskedelem és a kölcsönös befektetések előtt álló akadályokat. Az EU azt reméli az egyezménytől, hogy a jelenleginél sokkal könnyebben hozzáférhet az amerikai piachoz. Megfigyelők szerint az amerikai elnökválasztás miatt megtorpanhatnak a TTIP-tárgyalások. Cecilia Malmström nemrégiben úgy nyilatkozott, a washingtoni őrségváltás miatt elkerülhetetlen, hogy 5-6 hónapos szünet következzen a tárgyalásokon.
(profitline)

Bal-Rad komm: Mindenki tisztában van a TTIP-jelentette veszélyekkel, amely a kicsi és gyenge országok totális megsemmisülését jelenti. Ez egy hatalmas globális-amerikai multicégek uralmát jelentő piaci és vállalkozás. Az EU-tagországok legnagyobbjai-legerősebbjei is ódzkodnak tőle, és ezért húzzák-halogatják az elkerülhetetlen bekövetkezését! Nevezetesen a megállapodást, ami a Gazda óhajára be fog következni.

tp

A Kanadával a jövő hónapban aláírandó EU-megállapodás már a TTIP-szerződés előszobája.
A “magyar” qrmány több alkalommal is BIZAKODÓAN ÉS LELKESEN KIÁLLT ezen legújabb gyarmatosítási törekvés MELLETT! Így hízelegve a TTIP-legfőbb haszonélvezőjének, az USA-nak.
Annak az USA-nak, amelynek kül-és katonapolitikájának LEGFONTOSABB PRIORITÁSA AZ AMERIKAI ÉRDEKEK ÉS ÉRDEKELTSÉGEK VÉDELME!-bárhol a világon. BÁRHOL!
A TTIP-jogi mechanizmusa pedig-amely KIZÁRÓLAG A MULTICÉGEK ÉRDEKÉRVÉNYESÍTÉSÉT szolgálja a nemzeti érdekek rovására, alapul szolgál az USA katonai doktrínájának a gyakorlatban való érvényesítésére. MEGSZÁLLÁS FORMÁJÁBAN IS!
Qrmányunk pedig egyfolytában nemzeti önrendelkezésről kárál.
Hazai aktuálpolitikai szempontból pedig a nemzeti öbrendelkezés vonatkozásában a TTIP-szerződést követően HA EGY AMERIKAI MULTICÉG “MAGYARORSZÁGI” TELEPÉN MUNKAERŐRE VAN SZÜKSÉG, AKKOR AZT BÁRHONNAN, KEDVE ÉS TETSZÉSE SZERINT IDEIRÁNYÍTHATJA!
A “magyar” Országgyűlés SAJÁT HATÁSKÖRBENI DÖNTÉSE által szentesítve!
Igaz-ezt munkaerővándorlásnak, és nem migránsbetelepítésnek fogják hívni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Beúszunk a polip csápjai közé bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Nagy T szerint:

  Melyre okt-2-án a birkák áldást is adnak

 2. Rettegett Iván szerint:

  Németben csak igy nevezik orbánt TTIP VIKTOR

  Soros kutyája,bár jo szinész egy oszkárt megérdemel.

  Tetőkis cigo a germán ipart hazavágod mint trojai falo a fricek a fszodnál fogva fognak felogatni

  • Rettegett Iván szerint:

   A Budapesti kazároknak emlékeztetőül.
   Ha A germán russia tengely kőzé álltok megint igy jártok.

   • Rettegett Iván szerint:

    A kazárnak nincs helye europában.
    Moszkva Berlin tul toleráns . Németek oroszok millioi haltak meg a kazárok álltal generált háborukban az elmult 100 évben.

    A kazár az kazár nincs helye europában,ha igen akkor megint europaiak 10 millioi fognak meghalni a kazárok álltal generált konfliktusokban.

    Moszkva és Berlin kezdjen terveket a kazárok evakuálására,
    mert ha nem ennek megint vérontás lesz a vége.

 3. Szaszi szerint:

  T.Admin Ezt tegnap találtam,tudsz róla valamit?
  http://index.hu/gazdasag/2016/09/26/szegeden_lesz_uj_szolgaltato_kozpontja_a_bp-nek_500_uj_allas_lesz_2020-ig/

  Admin:

  Hát csak annyit láttam erről a híradókban, hogy Botka megígérte: az egyetemet TELJESEN ENNEK A SZOLGÁLATÁBA állítják.

  • Szaszi szerint:

   Hja,egy nagy energia cég pont az elosztók körül sertepertél,na meg a nem létező gáz lelőhely környékén.Megint rossz filmet vetít Szijjártó.

 4. Smith szerint:

  “Magyarországnak szüksége van szabadkereskedelmi megállapodásokra, hogy ne szoruljon ki a világ egy piacáról sem…”
  Nem, ez nem igaz. Magyarország szinte teljesen felszámolta az iparát, így nagyon nincs is mivel a piacra lépni.

  “Az államtitkár kijelentette: a CETA egy keményen, öt év alatt végigtárgyalt, jó megállapodás.”
  Kinek volt jó megállapodás? A multicégek biztosan jó, de Magyarországnak rendkívül káros.

  “Mikola István elmondta: a várakozások szerint nőhet a munkahelyek száma és az európai gazdaság a TTIP eredményeként, de aláhúzta: ezek a jótékony hatások csak több évvel az egyezmény életbe lépése után várhatók.”
  Nettó hazugság! Ajánlom figyelmébe mindenkinek az alábbi videót:

 5. Vörös szerint:

  Akik azt hiszik, hogy Orbán a “nemzet védelmezője”, pofára esnek, de nagyon. Orbán ugyan az EU-ban eljátssza a “magyar érdekek védelmezője” c. műsort, viszont az amerikai érdekeknek úgy fekszik le, ahogy kell, visszaduma nélkül (Goodfriend általi “basztatás” nem véletlenül ért véget, és küldtek ide egy súlytalan követet Bell személyében). Ha kell, az USA csapatok bármelyik gyakorlóteret, bármikor használhatják, össze-vissza vonulhatnak az országban, nem kell tartaniuk a “szabadságharcosoktól”. Orbán nem hülye, esze ágában sincs a kamion(TTIP) alá feküdni. Inkább szívélyesen betessékeli azt, miközben megy a szabadságharcos lemez, parasztvakításként.

  • Smith szerint:

   Érdemes a nevüket figyelni. Goodfriend = jó barát, majd utána Bell = (vész)harang. Orbán bajban van. A Magyar Nemzetben nem véletlenül jelent meg, hogy távozhat az amerikai nagykövet. Ez egy figyelmeztetés volt a kormánynak. Ha már nem szólnak a harangok, akkor bevetik a fegyvereket. Jelen esetben az információs bombákat. Érdemes a HírTV-n egy rejtélyes új műsor ajánlóját megfigyelni. Egy várnak leomlanak a falai, és a szlogen: joga van tudni. A műsor egyébként október 14-én kezdődik. Esetleg a narancsos maffia sötét ügyeiről fog szólni? Nem lennék meglepődve így a választások közeledtével. Tegnap olvastam a nol.hu-n, hogy Orbán békülne Simicskával. Ó, mondom ennyi véletlen…

 6. M szerint:

  Van abban valami nagy tőkés perverz humor, hogy a nemzet pusztítót, az ország felszámolóit, a magyar millióknak újra zsellérséget hozókat nevezik, neveztetik nemzeti iránynak, kormánynak.

 7. Élőfa szerint:

  A TTIP-ről nem kéne népszavazni???

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1

   • Élőfa szerint:

    Valójában ők sem hisznek a demokráciában, mert akkor erről is megkérdeznék a népet. A fidesz rendszere egyébként annyiban más a szoclibekétől, hogy ez feudál-kapitalista(rendes kis dinasztiákkal), az övék meg internacionalista-kapitalista. És ki tudja, hogy nem-e jártunk-e volna jobban gyurcsányékkal, mert akkor legalább lázadt a nép, de a jobboldal zászlóshajója minden szelet kifog minden vitorlából. Ukrajnában ennyiből talán jobb, ott tiszta helyzet volt, mert nyugaton voltak a nyugatos férgek, keleten meg a normális emberek, tehát földrajzilag is elkülöníthették magukat, míg itt föl kell adnia magát az embernek, ha boldogulni akar, úszni kell a szarral, ha fönt akar maradni. És hinni kell a népszavazásban, mert nem kell ide migráns, de akkor miről beszélünk, ha a TTIP-ről kérdezünk. Az egész ellen el kellett volna különíteni magunkat, de az mna más utat mutatott. Én felébresztettem alvó nemzeti lelkemet. A fidesz csak annyiban nemzeti, hogy feudálkapitalista. Egyébként pedig undorító, hogy ennyire átpolitizálják, átpolitizálták a közéletet, és mégis, a béka segge alatt vagyunk a különböző nemzeti és nemzetközi társadalmi kataklizmákkal.

  • petymeg szerint:

   De nagyon kéne de nemfogunk.

 8. .... szerint:

  Az Mszp alatt ugyanolyan dinasztiák voltak és vannak most is, némelyik köpönyeget váltott, a Fidesz alatt is az internacionalista vonal jól müködik.
  Ezek eggyek, mind, több arcal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.