Donbassz

“Szép lassan-fokozatosan” azért hangosodik ám a “csendes üzemmúdú” háború Donbassz határain.

A luganszki frontszakaszon Sztanyica Luganszkát automata gránátvetőkkel lőtték a valcmanisták, míg az “Igor herceg” emlékmű komplexumot “rendes” aknavetőkkel támadták.
Popasznaja martalócai a Bahmutka autópálya vasúti hídjának LNR-es posztját lőtték tarackokkal, és orvlövészekkel.
Tegnap már 186 esetet regisztráltak a DNR-hatóságai. Ennyi alkalommal ostromolta 24 óra leforgása alatt Valvman 51. szülinapján a Donyecki Népköztársaság területét a kijevi ordashad.
Jaszinovataját nem is hiábavaló módon. Ott egy súlyos sebesültet “eredményezett” a latortüzérségi attak. A városban. Az autópálya elágazásnál egy DNR-es katona sebesült meg.
Zajcevo és Gorlovka talán már “meg is sértődne a mellőzésen”! Mára virradóan sem volt okuk az ilyen alapon való sértódésre.
Alekszandrovka és Donyeck “Petrovszkij” kerülete számára is “élmény” volt Nyalókakirály tegnapi születésnapja. Egy-egy civil sebesültet itt is követelt a latortüzérségi buzgalom.
A donyecki repteret teljesen fölösleges dolog megemlíteni. Ott állandóan hullanak a gránátok. Ha csendes, ha zajos a háború.
Ha pedig a donyecki reptér?-akkor Szpartak is. De jutott a latorgránátokból mára virradóan Krasznyij Partizannak, Zsabicsevonak és Dokucsajevszknek is.
Ma reggeltl Debalcevo és környékének ágyúzása van a latortüzérség programján.
A Kaukázus és régiójának Biztonságpolitikai Elemzó Központ (МГИМО) vezető elemzője Nyikolaj Szilajev tegnap arról értekezett Moszkvában, hogy a Kreml értésére adta Kijevnek: Donbassz fölött katonai győzelme NEM LEHETSÉGES!
Van egy kis aggodalomra oka Európának. Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága tegnap 39/4 arányban megszavazta Maradák-Ukrajna vízummentességét az EU-területére. Némiképp előrehozva a témában 29.-ére kiírt szavazást. Uniós szülinapi ajándék Nyalókakirálynak?! (Persze még lesz a dolog miatt egy-két kör!)

pety

Az “alapos indok”: 2015 decemberében az Európai Bizottság megállapította, hogy Maradék-Ukrajna a vízumliberalizáció minden feltételének eleget tett!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Ranger2015 szerint:

  Az EU igen alacsonyra tette a lécet, ilyen alapon a törökök már előbb is megkaphatják vízummentességet.Akkor lesz az EU igazán nagy bajban!Meg sajnos mi is, ha akkor azonnal nem lépünk ki ebből a bolondok házából.

 2. palko71 szerint:

  A Donbasz hol hangosodik, hol halkul, ez a természet rendjéhez tartozik, mint a tavasz, az ősz. Egy kicsit lövöldöznek a “latrok”, a “népköztársaságiak” pedig bölcsen türik….ha egy egy még álló házat szétlőnek, ja hát megesik az ilyen.
  Szerintem a Donbasznak már nincs hírértéke…

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwiNt8ehwa_PAhVMB8AKHS1KD2IQFgglMAE&url=http%3A%2F%2Fcrimea-news.org%2Fnews-noworussii%2F127588-voennosluzhashij-vs-dnr-pogib-v-rezultate-primeneniya-vsu-boepripasov-kustarnogo-proizvodstva.html&usg=AFQjCNH6VTv1Nk6M9iVGSi9qeqqzXo-pyQ&sig2=4mGeCkQ6aH1I29DLmOcVDA Mit jelent az a KUSZTARNOGO PROIZVODSZVA ?

  Admin:

  Szabad értelmezésben házi készítésű, vagy inkább barkácsolt, összekókányolt valami.

  Admi2:

  Most néztem meg csak a videot. Talált a katona egy RPG-gránátot, és ajándékot akart belőle fabrikálni a szerencsétlen.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Admmin! Hálás köszönet a forditásért,értelmezésért ! Próbáltam a google forditóhoz folyamodni, de amit azelőt tudtam értelmezni és nagyjából meg is találtam a helyes kifejezést az amúgy is google zagyvalékból, most csődöt mondtam. Még egy szer, köszönöm a forditást, minden jót.

 4. Vászoly szerint:

  Vízumliberalizáció: Majd a náci ATO hősök mennek füvet nyírni meg építkezésekre és üzemekbe dolgozni Angliába, Írországba, Nyugat-Európába. Tízszer akkor a “zsoldért”, mint amit most Porosenko fizet nekik, hogy ki-lyukaszttassák bőrkéjüket.
  Meg majd bevonultatni sem lesz kit. 🙂

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0ahUKEwizpey0pLDPAhXHJcAKHdaNAOkQFgglMAE&url=https%3A%2F%2Fria.ru%2Fworld%2F20160927%2F1477981685.html&usg=AFQjCNHVOT8Khd3riXe60SjHrB96yjh_qg&sig2=BmJRQPVFr7wqW4CMjYvIdg A DNR területén 40 -45 extrém pártot tiltottak be úgymint az: “Azov”, “Ajdar”, az “Ukrán nacionalista pártot”, az “Ukrán nemzeti önvédelem” pártot a “Szvoboda (szabadság)”, a “Pravij szektor (Jobb Szektor)”, Ljasko radikális pártját ” Iszlám álam”, stb.

 6. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwju2MSorbDPAhWEL8AKHQqyCwgQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Frusvesna.su%2Fnews%2F1474994152&usg=AFQjCNE_Lw8GnbajG980FlWoLZ5HJL9DLw&sig2=o-VC6stYtf0vOC9WY6pCyw A VSZU ( Ukrán fegyveres erők) , a Donbaszi hábotuban elveszitette az összes szovjet időkkből vlsszamaradt AKNAVETŐJEIKET, nyilatkozta Nyikolaj Sevcov,az ukrán fegyveres erők főparancsnoka . Töbek közöt azt mondta, hogy próbálkoztak a határon túlról,,de az ezirányu tárgyalások ezidáig nem jártak sikerrel .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.