Profizmus és dilettantizmus

Megvárta, amíg a rendőrök odaérnek a bombát rejtő hátizsákhoz

ser

Néhány lépésnyi távolságból hozta működésbe házi készítésű pokolgépét a Teréz körúti robbantó.

Közvetlenül a tetthely környékén működő tucatnyi térfigyelő kamera közül több felvételein is tisztán látszik, hogy mindössze pár lépésnyire állt a robbanó a két rendőrtől, amikor a felújítás alatt álló Teréz körúti épület egyik ablakához támasztott gazdátlan hátizsákhoz értek.

Amint látta, hogy a rendőrnő a hátizsákhoz, behúzódott a szomszédos ablakfélfa mellé, a két ablakot elválasztó oszlop mögé és távirányítóval működésbe hozta a pokolgépét.
ter
Még el sem oszlott a robbanás keltette füst és por, a rendőrség közlése szerint a 20-25 év körüli fiatalember már tovább is sétált. Tökéletesen nyugodtan viselkedett, nem kapkodott és nem kezdett el futni.
A rendőrök azonnal begyűjtötték a környék térfigyelő kameráinak a felvételeit, amelyeken jól látszott, hogy ki és honnan hozta működésbe a pokolgépet. Majd sorra vették a tettes menekülési útvonalán lévő kamerák felvételeit és azok alapján követték az útját – ma még nem tudni meddig.
Nógrádi György pedig mesterien megszakértette az esetet!

Alighanem neki van igaza! BÁRMI LEHETETT!
Az össznépi kitalálósdi pedig egy verzióra összpontosíthat INNENTŐL kezdve. Ez pedig a szerelemféltés! (De mi van akkor, ha a járőrpáros férfitagja nyúl a csomaghoz?)
Ezen verzió alapján az elkövető-mondhatni-vérpofi volt. Ami nem csak a viselkedéséből szűrhető le, hanem pszichológiai ismereteiből is. Hiszen a női kíváncsiságra IS alapozta akciója sikerét.
A rendőrjárőr felkészültsége-FELKÉSZÍTETTSÉGE-pedig minden kétséget kizáróan kritikán aluli volt. Ha csomagot találsz-NE BABRÁLD! (Az más kérdés, hogy a csapda nagyon alapos volt. Hiszen ha hozzá sem nyúlnak, akkor is áldozatokká válnak, mert a bomba közelében tartózkodtak, amit a robbantó a rejtekhelyéről szemmel követett. )
Ha van ennek a merényletnek levonható tanulsága az az, hogy a rendőrök magánélete a parancsnokaik napi vezénylési szisztémájában figyelembe veendő.
Ezzel aztán a Bal-Rad is fölsorakozott a mindentudók nagy táborába.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Profizmus és dilettantizmus bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Ad 1 okt 2 választás inditék
  Ad kető profi katona végrehajto
  Ad 3 valakik szándékossan homájositották el a felvételteleken az elkővető arcát

  Ad 4 Hitler ota tudjuk,ha a rejsztag felgyulad az ellenzék mehet bőrtőnbe
  Ad 5 Erdogának bevált Tőrőkországban Hitler őnmerénylete.

  • Rettegett Iván szerint:

   Kőszőnjük a magyar szervezettbünőzésnek akik a parlamentbe bejutatták embereik,hogy politikai inditékbol,nem őltek meg civileket.

   Bármikor megtehetik,hogy Budapest forgalmas kőzpontjába robbantsanak.
   Eszkőzük van
   Katonáik vannak

   De ők mégsem tették. Rendes gyerekek.

   Mindenesetre az okt2 szavazásig kerüljétek Budapest forgalmasabb kőzpontjait.

   Szegény Romaiak sem tudták mi járt Nero felyében azt 7 napig égett Roma

   • Laci szerint:

    Keruljem a forgalmasabb kozpontjait Budapestenek?

    Hogy gondoltad? Ne menjek haza se dolgozni se boltba se szavazni? Haziorizet? Vagy hogy?

    • Realista szerint:

     Aki erre a beteg hazudozóra hallgat, megérdemli. Laci. Nem kell reagálni egy olyan alak írására, aki gyermeteg módon hol svájcinak, hol németnek, hol orosznak, hol halálos rákos betegnek, hol hírszerzőnek adja ki magát, tömény primitív butaságokat ír. Nincs tudása sem a helyszínekről, sem a dolgok menetéről. Legalább húszféle néven írt már ide. Általában kora reggel jön, teleírja az összes hírt, majd legkésőbb tíz felé eltűnik. Néha négy körül még visszajön, reagálni ritkán szokott. Buta mint a tök. Államtitkárt nem ismert fel, tavaly ezer éves videókkal példálódzott, hogy az friss, meg hasonló. A robbantásról tegnap pl. azt találta írni, hogy majd a követség titkos kamerája. Na ennyit a nagytudású beteg hozzáértéséről. Majd ha lesz ott nagykövetség 🙂

     Szóval a legjobb figyelmen kívül hagyni az értelmetlenségeit. Ő csak kényszeres beteg troll, aki valamiért az admin óvó keze alatt van. Hol hallgatólagosan, hol tevőlegesen is védi. Aki komolyan rávilágít a ténykedésére, azt letiltja. Ráadásul egy Magyarellenes, a hozzászólásaiban ékes akcentussal (az ä betűkről leszokott) sokszor a magyarságot gyalázza. Ő egy Erdélyben élő román, aki Magyar közegben frusztrációjában így éli ki beteges vágyait. Többet kár írni róla. Ha valaki visszaolvassa ténykedéseit, világosan láthatja.

     • Rettegett Iván szerint:

      Tisztelt realitás ők is gyanutlanul sétáltak az aranykéz utcában
      Azt Pintér ur még mindig szabadlábon.

 2. Rettegett Iván szerint:

  Elnézést rossz linket másoltunk be.
  Ezek a szerencsétlen gyanutlan Budapesti polgárok sem tudták,hogy az aranykéz utcaio sétájuk lesz az utolso.

  • Realista szerint:

   Ha majd megtanultál helyesen írni, ha majd a véleményedbe nem burkolsz Magyarságot gyalázó megjegyzéseket, ha majd képes leszel egy és azonos néven írni, ha majd elnézést kérsz az eddigi melléfogásaid és tévedéseid miatt, ha majd a hozzászólásaid nem mennek buta trollkodásba, ha majd elhagyod a kisded kitalációidat (svájci, német, meg orosz, meg halálos rákos beteg, hírszerző és társai), akkor lehet szólnod hozzám. Buta primitív alakok nem érdekelnek. Sajnos van sok hiszékeny ember aki szájtátva nézi a produkciód, élvezd ki ameddig tudod. Ha téged ez a beteges, kényszeres trollkodás kielégít, lelked rajta. Kezeltetni is lehet. De engem feleslegesen szólítgatsz.

 3. Szaszi szerint:

  Szerelemféltés?Micsoda marhaság.Ilyen lazán véghez vinni a robbantást,amatőr képtelen.
  Egyébként Papp a sajtótájékoztatón CÁFOLTA, hogy a járőrök bejelentésre mentek ki.
  Ezek szerint felmerült.

 4. egy paraszt szerint:

  Azért egy-pár kérdés felmerül:

  1. Honnan tudta a robbantó, hogy ott járőrözni fognak (pl. a mi utcánkban még sosem járt gyalogos járőr)?
  2. Látszik, hogy hosszabb ideje ott sertepertélt a robbantó, mégis miből gondolta, hogy nemsokára csak arra megy pont egy járőr?
  3. Biztos volt benne, hogy arra sétáló gyalogosok a robbanás irányában nem takarják el a járőrt? Mert bizonytalanra, kétesre menni nem érdemes.
  4.. Tudta-e, hogy mely rendőrjárőr fog ott elhaladni?
  Mi lehetett az indítéka? Személyes bosszú? Mert ha nem, akkor bárhol könnyebben tutira felrobbanthatott volna egy járőrt.
  5. Miért egy szatyorba az utcára tette le, ami szemet szúrhatott, elemelhették; nem tutibb egy szemetesbe beledobni és távirányítással működésbe hozni?
  Miért kellett egy biztonsági kamera orra előtt csinálni?
  6. Egy rendőr járőr autót sokkal könnyebben felrobbanthatott volna, aminek a társadalmi visszhangja még erősebb lenne. Vagy jobb kímélni a technikát?
  7. Amennyiben repeszes bombát helyezett ki, az arra sétáló járókelők , autóforgalomközül micsoda véletlenen múlt, hogy a repeszek senki mást nem találtak el?

  Tud valaki ésszerű válasz ezekre a kérdésekre?

  • Smith szerint:

   Nekem csak egy kérdésem van. Vagy kettő. Hol van a belügyminiszter, és miért hallgat?

   • Ló Béla szerint:

    Az ál-Pinyó? 😛

    • Szaszi szerint:

     Tasnádi foglyul ejtette.
     Orbán meccset nézett vasárnap Csányival.
     De még Tarlós se volt sehol.
     Nem fontos,nincs itt semmi látnivaló.
     Tegnap egy Gripen ment pár kört Pest felett.
     Szürke hétköznapok.

  • Fergeteg11 szerint:

   Jó felvetések. Van egy elméletem, talán olvastad is (Ez már maga a kabaré! c. bejegyzés alatt), most azt próbálom védeni, aztán meglátjuk, megáll-e!
   1. Lehet, hogy több helyszínt megvizsgáltak még régebben, és felmérték a lehetőségeket. Az, hogy gyorsan kellett cselekedni (és a konkrét akciót megtervezni), még nem zárja ki, hogy akár hónapokkal korábban lemodellezhették mindegyiket (ezen a környéken egy közlekedési lámpát is el lehetett forgatni valakinek anélkül, hogy bárki ugrott volna rá). Aztán már csak az alkalomra kellett várni, és bizonyos lépéseket tenni annak érdekében, hogy alkalmas körülmények alakuljanak ki. A hírek szerint a járőrpáros a megszokott útvonalán haladt – tehát jó előre számítani lehetett rájuk.
   2. Na éppen ez az, ami gyengíti a magányos elkövető teóriáját, bár nem zárja ki.
   3. A robbantás este fél tizenegy táján történt. Vannak emberek, de azért nem csúcsforgalom. A bomba egy beugróba kerül, ami elég jól irányítja a hatást, az elkövető pedig végig a közelben tartózkodik, részben, hogy megakadályozza a csomag idő előtti felfedezését, és azt a megfelelő időben helyezze el (no meg a falak árnyékolása miatt is). Ha éppen gyalogosok kerültek volna a robbanás hatósugarába, nem biztos, hogy lefújta volna az akciót. Maga a cselekmény teszi ezt valószínűvé: korlátozott, de azért pusztító hatás, ahol “járulékos veszteség” sem kizárt.
   4. Ha nem is a konkrét párost, de a járőr útvonalát és várható felbukkanási idejét ismerhette. Személyes bosszú sem kizárt, de ez a “bárhol” lehetett az adott hely is.
   5. Lásd a 3. pontot azzal kapcsolatban, hogy miért nem emelhették el! A szemetes nem irányítja annyira a hatást, mint egy beugró. Végül is nem a nagy pusztítás lehetett a cél, legfeljebb néhány ember (járőrök, esetleg 1-2 szerencsétlen, éppen arra bóklászó járókelő) halála. A kamera csak az útvonal miatt kockázatos, de erre felkészülhettek. Egy ismeretlen “bérgyilkos” valószínűleg soha nem jár többet a környéken, talán nem is magyar, szóval még ha veszi is a kamera, és lesz pár rossz minőségű felvétel, sokat nem számít, viszont félelemkeltésre és a bizonytalanság növelésére, találgatások elindítására kiválóan alkalmas.
   6. Egy rendőrautó felrobbantása azért jóval nehezebb (el kell helyezni rajta a bombát észrevétlenül, ami nem lenne kis erejű, és nem is fedezhetik fel a robbantásig – mindezek belső segítőt igényelnének), és sokkal nagyobb pusztítással járna, ami nem biztos, hogy cél volt.
   7. Ezzel kapcsolatban lásd az 5. pontot!

   • egy paraszt szerint:

    Hát igen, ez a mundér védelme jellegű.

    1. De aki ilyen aljas cselekedetre adja a fejét, akkor vagy nagyon primitív és így könnyedén fülön csíphető, vagy nagyon is profi, vagy betanított és nagy gonddal , alaposan készülhettek elő, nem?
    2. Rengeteg nem kamerás helyszín van Pesten, de itt az akcióról profi élő akciófilm készült valahogy. Vagy ez is véletlen?
    3.Rendőrjárőrök sokszor állnak-parkolnak le egészen elhagyatott utcákban, vagy járőröznek kocsival-gyalogosan egészen szűk utcákban, ahol se forgalom, se kamera. Ott egy kapualjas támadás áldozatok tekintetében még eredményesebb és precízebb kivitelű lehetett volna nem?

    Ezt egy akciófilmeken felnövő tinédzser nem tudta volna jobban megtervezni?
    Mindenesetre eredményesebb és főleg látványosabb, mint a jó pár éve a váci utcai üvegszékházra leadott géppisztolysorozat.

    • Fergeteg11 szerint:

     Esetleges félreértések elkerülése végett, én nem ragaszkodom ahhoz, hogy nekem legyen igazam. Jobb lenne egy magyányos szerelemféltő, egy alvilági figyelmeztetés, de még egy hamiszászlós belső művelet is (csak nem tartom valószínűnek őket), mint egy kívülről szervezett, irányított káosz felé tartó folyamat első látványos akciója. Szóval ha sikerül megcáfolni az elméletem, készséggel elfogadom, és együtt nevetünk rajta.
     1. Majd a további vizsgálati eredmények – ha nyilvánosságra kerülnek – árnyalják ezt a kérdést. Én az utolsó kettő keverékére gondolok. Előkészület biztosan volt.
     2. Szerintem nem véletlen. Miért kellett volna titokban tartani? Annál látványosabb, mert arcot nem látunk. Ha korábban modellezték az esetet, akár hónapokkal azelőtt is, csak azt kellett megnézni, hogy az adott beugrókból egy távirányítású szerkezet biztosan aktiválható-e, és a beugró elég védelmet jelent-e az elkövetőnek. Ezt két ember (akárkik) feltűnés nélkül megcsinálhatja úgy, hogy a felvételen semmi gyanús nem látszik, csak mondjuk két dohányzó vagy telefonáló/beszélgető/nézelődő ember. És a felvételt idővel úgyis törlik. Aki a bombát összeállította, az nagyjából a pusztítóerejét is megbecsülhette, aminek nem kellett nagynak lennie, de látványos hatásúnak igen.
     3. Mindezek nehezebbek, kockázatosabbak és kiszámíthatatlanabbak, nagyobb a bizonytalanság. Azt sohasem szeretik. Elvégre ez az élet, nem egy akciófilm. Az autó pedig védelmet jelent, aminek áttöréséhez erősebb bomba kell. Azt – gondolom – nem elég csak egy mozdulattal az alvázra tapasztani, mint a filmekben. Hosszabb előkészületet megzavarhatnak, észrevehetnek. És az egész egy komolyabb támadással elvesztené az amatőr jellegét, nem szolgálná a suttogó propagandát. Hiszen ha azt akarják elhitetni, hogy a Fidesz szeretné egy terrorista támadásának látszatát kelteni a népszavazás előtt, az nem lehet túl professzionális, sem túl pusztító, különben nem hiszik el.

     • egy paraszt szerint:

      Teljesen egyetértek!

      Csak azt piszkáltam, hogy nagyon amatőrnek álcázott profi, avagy tényleg naív amatőr?
      A szerelemféltés kicsukva, mert ilyforma példát nehezen találni ( kés, fojtás, méreg, pisztoly, baleset stb.)
      Rendőri eljárás ellen bosszút sem így szokott állni az alvilág, mert ott a pisztolygolyónak, gránátnak is jelzésértéke van. Üzenetérték nélkül mit sem ér az egész.

      Azért érdekes lehet a további közlemény, pl .a robbanóanyag természetére vonatkozólag, mert annak fajtája már önmagában definiálhatja az elkövető hovatartozását.

      Attól tartok többet sose tudunk, meg s maradnak a találgatások.
      Talán majd egy sörözőben egyszer összeakadunk megvitatni a lehetséges opciókat!

     • dezső szerint:

      Igazság gyanús a kommented , Sajnos 🙁 “kinek áll érdekében,-mi a valós célja?” szóval érdekes.

 5. Azorka1861 szerint:

  A Terèz köruti robbantàs – 18 perces video
  A fehèrkalapos gyanusitott 0:05 a Kiràly u. irànyàba, 0:38 visszafelè jövet:
  1:17 ismèt a Kiràly u. irànyàba megy, de nem jön vissza. 17:46 megjejenik a
  kèt egyenruhàs rendör. 18:09 robbanàs.
  http://hvg.hu/itthon/20160926_itt_a_video_a_koruti_robbantasrol

 6. .... szerint:

  Ki emlékszik a bankot robbantóra ? Ott is volt video, sőt motorkerékpár is. Ott is volt hajléktalan, és az esetről sose hallottunk többet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.