Szíria

Tovább dúl a diplomáciai háború Szíria miatt. Az ENSZ BT-vasárnapi ülésén Samantha Power amerikai meghatalmazott és brit kollágája Matthew Rycroft Oroszországot barbarizmussal vádoló kijelentései eléggé túlmentek a megengedett határon.

Tegnap este Moszkvában Dmitrij Peszkov az elnöki hivatal szóvivője nyilatkozott meg ez ügyben.

pszk

“Tudomásul vesszük az USA és az UK állandó ENSZ BT-képviselőinek minősíthetetlen hangvételű kijelentéseit, amelyek mélyen sértőek Oroszországra nézvést. Ezt a stílusú retorikát rendkívül károsnak tartjuk. Olyannak, amely a Kreml és nyugati partnereink közötti kapcsolatoknak csak ártanak!”-nyilatkozta közleményében Vlagyimir Putyin hivatala sajtószolgálatának vezetője.
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter “maszatolással” vádolja-joggal-az USA-t.
“Az USA az Alepponál megsemmisült humanitárius konvoj ügyét Oroszországra kívánja nyomni, hogy ezzel leplezze a Deir ez-Zornál történt eltervezett amerikai légitámadásról a figyelmet, amelyet a szír kormányerők ellen hajtottak végre!”-mondta Lavrov az orosz NTV-tegnap esti műsorában.
(Megjegyezzük: az USA állítása szerint az orosz légierő által “lebombázott” humanitárius konvoj környékén bomba vagy rakétabecsapódásoknak semmi nyoma nem volt föllelhető! A kamionokon sem, csakis tűzvész okozta károsodások látszottak. Maga az ENSZ is visszavonta a légitámadásról szóló korábbi bejelentését.)
Hadija Abbasz a Szír Parlament elnöke megerősítette tegnap iráni kollégája Ali Larijani tegnap délelőtti bejelentését: a szíria tűzszünet végét az amerikai-ISIS cooperáció hozta el.
A szír hadseregnek ugyanis birtokában van egy hangfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy a szeptember 17-i, Deir ez-Zornál véghezvitt és 62 szír kormánykatona halálát okozó-amerikai légicsapást az ISIS kérte. A rádión zajló egyezkedést a szír hadsereg lehallgatta, és rögzítette.
Ma reggeli hír szerint egy magas beosztású amerikai parancsnok “bevallotta”: tisztában voltak a légitámadás előtt a szír kormányerők pozícióival, hiszen azt egy korábbi megállapodásnak megfelelően az orosz erők IDŐBEN a rendelkezésükre bocsájtották.
A Szíriában érintett nagyhatalmak közötti diplomáciai csörte SEMMI JÓVAL NEM KECSEGTET a jövőre nézvést!
Az élénk diplomáciai háborúskodással lépést tartanak a konkrét harci cselekmények is Szíriában. Kiváltképpen az egyik fő hadszíntéren, Aleppoban.
Azaz (Aleppo északi elővárosa) “Harakat Ahrar Al-Sham” nevű, a várost eddig uraló bűnbandája tegnap este “ünnepélyesen”-hangos üvöltözések közepette-bevonta zászlaját, és a horda javarésze elszelelt! Jó cigány szokás szerint vad átkokat szórva menekülés közben.

A szír kormányerők mintegy ötezer katonát vontak össze Kelet-Alepponál. A cél Al-Safira, Sheikh Najjar és a Kuweires légibázis környékén fészkelő ISIS martalócbandák teljes megsemmisítése, és behatolás Kelet-Aleppoba. A terepet a levegőből a szír és az orosz légierő, valamint a kormánycsapatok tüzérsége folyamatos csapásokkal készítik elő.
A földön pedig a hadsereg és a szövetséges milíciák harcosai készülődnek az alappoi csata mielőbbi lezárására.

Dél-Aleppoban pedig dúl a helységről-helységre harc, a’la Sztálingrád. A pribékek keményen harcolnak az életükért, de a kormányerők még ha lassan is, de egyre inkább szorítják őket-hátra.
Az orosz légierőnek persze kiterjedtebb lett tegnap a működési területe. Palmüra környékén, és Deir ez-Zor vidékén is az ISIS-ápolgatására kellett hogy időt szánjon. Meg is tette.
Hama tartományban a martalócok ellenoffenzívába kezdtek, ami igen rövid idő alatt állóháborúvá alakult át. Ez az állapot jelenleg is.
Deir ez-Zor környékén is belenyugodtak a felek a kialakult patthelyzetbe.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Ma reggeli hír szerint egy magas beosztásu amerikai parancsnok “bevalotta”: tisztában voltak a légitámadás előtt a szír kormányerők pozicióval,hiszen azt egy korábi megálapodásnak megfelelően az oroszok IDŐBEN a rendlkezésökre bocsátottak. MI EBBŐL A TANULSÁG ? Szerintem az,hogy : AZ ELLENSÉGNEK SOHA (!!!!) NE BOCSÁSSANAK A RENDELKEZÉSÉRE BIZALMAS, ELTITKOLANDÓ ADATOKAT ! Enyire NAIVAK lennének az OROSZOK ? Azok után, hogy a nyugat szüntelenül vádaskodik, TÁMADJA ŐKET. Százat merek egy ellen fogadni,hogy az amcsik nem tájékoztatják, vagy ha igen, hamis adatokat közölnek a csapataik álásáról . Így nem is csoda, ha CSAK NAGYON LASSAN MEGY SZYRIA TELJES FELSZABADITÁSA !!

 2. .... szerint:

  Az Usa-nak nincsenek ott csapataik, csak néhány kommandós csoportjuk ténykedik. Zászlóaljnyi erőik az oroszok részéről viszont harcolnak.
  Az Angoloknak is csak kommandósok vannak ott.
  Az Usa nem tagadta, hogy lebombázott Szír kormányerőket, de az orosz tagadja, hogy az Ensz konvojt Ő bombázta le, pedig van már tárgyi bizonyíték is.

  Admin:

  Videofelvételeken NEM LÁTSZANAK BECSAPÓDÁSI NYOMOK! Csak tűz nyomai!
  A bombázást erőltető EGYETLEN fószer az an-Nuszra tagja! (Fényképfelvételek bizonyítják!)
  Az ENSZ VISSZAVONTA A BOMBÁZÁSOS verzióját!

  Kell még neked egyéb bizonyíték? Jah! Hogy az Euronews azt mondja…! Aszmás!

 3. Azorka1861 szerint:

  ….szerint! Kivàncsi vagyok a tàrgyi bizonyitèkra. Kèrlek, adj egy linket!

 4. Azorka1861 szerint:

  Lavrov: Az USA nem akarja bàntani az al-Kaidàt
  http://orientalista.hu/lavrov-az-usa-az-al-kaidat-nem-akarja-bantani/

 5. man utd szerint:

  Lehet,hogy az oroszok is hazudnak de legalàbb nem küldenek több millio migrànst mint az amcsik csak ugy ajàndékba europànak.Ahol amerika megjelenik rögtön halàl kàosz szemvedés remélem meg érzik majd ők is.

 6. Azorka1861 szerint:

  The Saker szerint az ENSZ segèlykonvoj elleni tàmadàs “false flag” müvelet
  volt – az USA ès a “mèrsèkelt” terroristàk àltal kivitelezve – amit az oroszokra
  akartak kenni.
  http://thesaker.is/why-the-recent-developments-in-syria-show-that-the-obama-administration-is-in-a-state-of-confused-agony/

 7. .... szerint:

  man utd
  Egyik sem különb a másiknál, hiszen egy cél érdekében tesznek, ugyanolyan obeliszk van Szentpéterváron (Leningrad), mint Washingtonban. Méghogy az orosz után nincs vér és szenvedés ? Hát Csecsenföld, vagy Afganisztán, most Szíria. Szírektől azért indult el a mostani kivándorlás, mert az orosz támadások felborították az élettereket.
  Azorka
  A dolgok sosem egységesek, és nem tiszták. Ha amerika szervezte volna a segélykonvoj elleni csapást, az oroszok már régen mutogatnák a mühold képeket róluk. Nincsenek megdönthetetlen bizonyítékok, de az érdeke az orosznak a legnyilvánvalóbb, mint legutóbbi hívatkozásuk, a tűzszünet elvetésére, hogy ne legyen az ellenállóknak sem kaja, sem lőszer. Hát a konvojt is valaki lebombázta, hogy az se menjen be.

  • petymeg szerint:

   Valóban van de lényegessen kevesebb.Korea,Vietnám Kambodzsa,Laosz,Libia,stb.,stb!

 8. szigony szerint:

  Az azért igen ellentétes valamelyest az ésszerűséggel, hogy egy minden alap nélküli ‘véleményre’ mint hiteles tény hivatkoznak egy rágalom során.

  Hasonlóan a folyamatosan érzékelhető bármilyen kritikára – egy rossz döntés, vagy hibás gyakorlat említésekor – más ( esetleg tényleg hibás ), a kérdést feltevő körének korábbi döntésének említésével párhuzamosítani mintegy felmentve a hibás, vétek aló magukat … ?!

  Ez a gyakorlat párosul a minden alap nélküli rágalmak tényként való megjelenítésével IS ! ( pl. a saját maguk által alkalmazott vegyitámadást a kormányzat nyakába varrva Szíriában … , vagy hazai példaként a kormányzás rossz gazdaságpolitikáját a korábbi világszerte érzékelhető gazdasági válság idején történt hazai hátrányokat párhuzamba vonva….)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.