A’ zúnijó legversenyképesebb ország vagyunk!

A valaha volt legrosszabb eredményét érte el Magyarország

Képtalálat a következőre: „Gödörben-kép”

A Világgazdasági Fórum listáján a 69. helyen állunk, az EU-ban 24-en vannak előttünk. Egyre lejjebb kerülünk.

Ahogy a korábbi években, úgy az idén is Svájc a világ legversenyképesebb állama a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum – WEF) szerdán megjelent felmérése szerint.
A kutatásban közreműködő Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet összefoglalója szerint a dobogós helyeken nem történt változás az előző évhez képest: Svájcot Szingapúr és az Amerikai Egyesült Államok követi. A rangsor első harmadát nagyrészt európai országok és más OECD-tagállamok foglalják el, de előkelő helyen szerepelnek a gyorsan növekvő felzárkózó országok is, mint Kína (28.), India (39.) vagy Oroszország (43.). A lista utolsó három helyén Csád, Mauritánia és Jemen áll.
Az Európai Unió versenyképességi pontszáma 4,75-ről 4,79 pontra nőtt egy év alatt, ám még így is le van maradva a legnagyobb versenytársaktól, sőt, az Amerikai Egyesült Államokkal szemben például nőtt a lemaradása, már közel egy pont a különbség. Japánnal és Dél-Koreával szemben kissé javult az EU pozíciója – ismerteti a Kopint-Tárki.
Az EU-tagállamok közül a legjobb indexet Hollandia érte el, így a globális lista 4. helyére került, megelőzve Németországot. Az unión belül a legnagyobb javulást Málta (0,13 pont), Bulgária (0,12) és Szlovénia érte el, míg a legtöbb pontot Ciprus (0,19) veszítette. A 28 uniós tag közül 20 javított a versenyképességén, 2 stagnált, 6 tagállam rontott.
Magyarország 6 helyet rontott
A Kopint-Tárki tájékoztatása szerint Magyarország 6 helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így jelenleg a világ 69.legversenyképesebb gazdasága, az Európai Unión belül pedig a 25. Az ország versenyképességi pontszáma 4,2, ami az eddigi legrosszabb eredmény.
Az ország versenyképességét rontó tényezők közül a jelentés egyebek mellett az intézményrendszer problémáit, a korrupciót, az átláthatatlanságot, a magas adóterheket emeli ki, illetve kitér a felsőoktatás és a szakképzés színvonalára, valamint arra, hogy a vállalatoknak csak elenyésző része képes és hajlandó a tőkepiacról forrást bevonni.
A magyar versenyképességet javító elemek között makrogazdasági indikátorokat sorolnak fel, így például azt, hogy a lakosság GDP-arányos megtakarításai magasak, jók az államháztartási mutatószámok, alacsony az infláció. A GDP-arányos 75 százalék körüli államadósság globális összehasonlításban nem túl jó, ám számos fejlett országban ennél jóval magasabb szint mellett működik a gazdaság, így összességében az államadósság csökkenése pozitívan hat Magyarország versenyképességére – áll az összefoglalóban.
A Világgazdasági Fórum 2003 óta minden évben közzéteszi a világ országainak versenyképességi rangsorát, az idén a svájci székhelyű szervezet összesen 138 országot vizsgált. A Globális Versenyképességi Index (Global Competitiveness Index – GCI) a legátfogóbb ilyen jellegű mutató a világon, 114 mutatóból áll össze, amelyek a termelékenységet és a hosszú távú növekedési potenciál alakulását befolyásolják.
(MTI)
Bal-Rad komm: Mindezek a megállapítások természetesen hazugságok. Azon egyszerű oknál fogva, hogy következetesen MAGYAR GAZDASÁG-ot emlegetnek. Márpedig olyan hogy MAGYAR GAZDASÁG-NINCS IS!
Van magyarországi gazdasági tevékenység! De hát az ugye nem a miénk! Úgyhogy…
Azt viszont sejtjük, hogy sem Döbrögink, sem Varga Mihály úr nem röffentenek össze rendkívüli sajtótájékoztatót az EU 25. helyezése fölötti örömükben! (Persze ha a tabellát fordítva rakják eléjük…)

Képtalálat a következőre: „Gödörben-kép”

Szóval szárnyalunk no! Zuhanórepüléses stílusban! Ez is szédítő!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A’ zúnijó legversenyképesebb ország vagyunk! bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. V.kutya szerint:

    Azok a tetves migráncsosok, ők a bűnösök! Meg a Gyurcsány.

  2. zz szerint:

    Anyád az hernyó talpú kedves elemző ,multiknál fizetés nincs (Tombol a dolgozói szegénység ) Mi nem versenyképes ja nincs 100 eu pénzért proletár ….rabszolga?
    Nemsokára NEM még ennyi sem lesz ami van azt becsülnéd meg !!!Nincs az a marha aki hitelt vesz fel uzsoráitokra vagy mi nem versenyképes………………..

    Írd már meg nekem !!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.