Ne higyjünk mindenféle külföldi mendemondáknak!

NGM: Nem számít az a rangsor, amiben visszaestünk

Képtalálat a következőre: „Gödörben-kép”

(Nem gödörben vagyunk! A gödör fölött vagyunk!)
A magyar gazdaság versenyképességének nem az az elsődleges fokmérője, hogy Magyarország hányadik helyen szerepel egy kutatóintézet rangsorában, hanem az, hogy a magyar gazdaság milyen ütemben bővül, növekszik-e a foglalkoztatottság, egyensúlyban van-e az államháztartás, csökken-e az államadósság – reagált a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum – WEF) felmérésére.

A kutatásban közreműködő Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet MTI-hez eljuttatott összefoglalója szerint Magyarország 6 helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így a világ 69. legversenyképesebb gazdasága, az Európai Unión belül pedig a 25. Az ország versenyképességi pontszáma 4,2, ami az eddigi legrosszabb eredmény.
Ezt így kell látni
A nemzetgazdasági tárca reagálásában kiemelte: a WEF rangsorában annak ellenére romlást mutat a magyar gazdaság versenyképessége, hogy a magyar gazdaság teljesítményére vonatkozó statisztikai adatok folyamatosan javulnak, a növekedés dinamikus, 2010 óta több mint 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, miközben egyensúlyba került a költségvetés és folyamatosan csökken az államadósság. Ezek az adatok, amelyeket az Európai Unió, a piaci szereplők, és most már a hitelminősítők is elismertek, jobban tükrözik a magyar gazdaság versenyképességét, mint a WEF rangsora – hangsúlyozta az NGM.
A tárca közölte: a WEF rangsora nagyrészt szubjektív gazdaságstatisztikai adatokon, a megkérdezett vállalatvezetők véleményén alapuló indikátorokon alapul. Az NGM tudomása szerint csak néhány tucat vállalatvezető vett részt a WEF felmérésében, vagyis a rangsor nagyobb részben a megkérdezett néhány tucat vállalatvezető szubjektív véleményét tükrözi.
„Szubjektív a rangsor”
A minisztérium kiemelte: a konkrét statisztikai adatokon alapuló indikátorok javulást mutatnak a felmérés szerint is, a megkérdezésen alapuló indikátorok esetében viszont sokszor egyértelműen érződik a szubjektivitás, ami az egész felmérést és a rangsort is torzítja.
Nyilvánvaló szubjektivitásról tanúskodik, és ezért nehezen is vehető komolyan például a felmérésnek az az eredménye, amely szerint az állami intézmények Albániában, Jamaicán vagy Ghánában jobban működnének, mint Magyarországon – áll az NGM közleményében.
(mno)
Bal-Rad komm: “…a konkrét statisztikai adatokon alapuló indikátorok javulást mutatnak…”
-Hát igen! A KSH által készített statisztikák…! MEGBÍZHATÓBBAK!
Azért egy átlagmagyar-aki nem ismeri az albán, ghánai, vagy jamicai állami intézmények működését-DE ISMERI A HAZAIAKÉT, az bizony könnyen elhiszi, hogy azokban az országokban alacsonyabb a korrupció, a közpénzek pedig jobban eljutnak az intézményekhez! Jobban mint nálunk! (De a déli nyitásunkkal eltanulhatnak tőlünk egy s’ mást!)
Egyszóval: AKI NEM ÚGY LÁTJA A DOLGOKAT MINT QRMÁNYUNK, AZ ROSSZUL LÁT!

Képtalálat a következőre: „Gyengénlátó-kép”

“…Ezt így kell látni…”
-Azaz: fordítva kell nézni a tabellát! Oszt mingyá szebb!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ne higyjünk mindenféle külföldi mendemondáknak! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Fülkeforradalmi és nagyon paraszt kormányunk nem tudja, hogy a világ más helyein nem trágyadombon szocializálódtak a közgazdászok.
  Az ostobák, épp azzal érvelnek, hogy 600 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma: hát b.sszátok meg, épp ezzel van a baj, mert a versenyképesség ellen ható dolog, ha a valódi, adófizető vállalkozások adóbevételeit rossz hatékonyságú közmunkába fektetik, amely egyrészt drágább, mint ugyanazon tevékenység vállalkozásai, másrészt nagyságrenddel rosszabb hatékonysággal működnek. Tehát épp ez a 600 ezres kényszermunka- és átnevelő tábor az, ami miatt rossza a hatékonyságunk. Gratulálok, fidesz-jobbik újnáci szövetség, robogunk a feudalizmusba, ez kell a magyarnak!

  • vitorla123 szerint:

   Mekkora igazsság!Ahelyett,hogy robotokat telepítenének és az általuk megtermelt jövedelmet alapjövedelemként szétosztanák.Csak a magyarok nyomorba döntésében tudnak gondolkodni.A FIDESZ értelmisége magyar és nemzetellenes.Képtelen a XXI században gondolkodni.Ezért akarnak feudalizmust,meg németet ,angolt betelepíteni bárónak,meg hercegnek.Volt ilyen ráment az ország már akkor.”Orbán takarodj!” Orbán mondjon le!”

   • V.kutya szerint:

    +1
    Kevesebb zászló, zéró kormányszóvivő, és több hazai know-how, amelyet nem engednek kivinni. Elég volt a Pénztáros Lőrincekből, meg Hazárd megye uraiból. Köpjétek le, ha fideszes gecit láttok, a magyar nép legalja, alább valók, mint a cigányok (elnézést tőlük az összehasonlításért!).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.