NESZTEK KUTYÁK! FÉLJETEK!

Tölgyessy már sejti, mi lesz a népszavazás után

top

Akár érvényes lesz a népszavazás, akár nem, a Fidesz hatalmas győzelemként kommunikálja majd a nemek elsöprő arányát – mondta Tölgyessy Péter politikai elemző. A baloldal meddő pozícióba, az érvénytelenség csapdájába kormányozta magát, így a vergődése folytatódik a referendum után. Orbán viszont hatalmas kockáztatás után megnyerte a főnyereményt, amit most szeretne hazavinni.

A Fidesz a vasárnapi népszavazással megmutathatja erőfölényét, emelett az eredmény Orbán Viktor külföldi pozícióját is erősítheti – mondta Tölgyessy Péter politikai elemző, alkotmányjogász hétfő este az InfoRádió Aréna című műsorában.
A baloldali ellenzék ehhez képest beleesett az érvénytelenség csapdájába, “meddő pozícióban van” Tölgyessy szerint. A Fidesz pedig, még ha nem is lesz érvényes a népszavazás, akkor is óriási győzelemről beszél majd.
Mint mondta, Orbán Viktor óriási kockázatot vállalt másfél éve a menekültügyben vitt álláspontjával, “aztán megütötte a főnyereményt, és most szeretné hazavinni”.
Az elemző is egyetért azzal, amit sokan elmondtak már, hogy a népszavazásnak nincsenek közvetlen közjogi következményei, mivel brüsszeli ügyről akar dönteni.
Tölgyessy arra számít, hogy az érvényes szavazatokon belül 90-97 százalék lesz a nemek aránya. Az elemző szerint ez arra irányítja a figyelmet, “hogy
a magyar ismét a hatalom által integrált társadalom lett. Demonstrálja a Fidesz, hogy uralja az országot.
A párt világos érdeke, hogy óriásinak nevezze a tétet, ezért nem állítja be a népszavazást megnyertnek, és hatalmas lendülettel mozgósít” – fogalmazott. Tölgyessy szerint Orbán Viktor keményen megdolgoztatja a Fideszt, így meglehet a népszavazás érvényessége is. A kérdést pedig úgy tették fel, hogy nemigen lehet ellene kampányolni, hiszen az nem egy vállalható üzenet, hogy jöjjön minél több menekült.
A népszavazással a kormánypárt azt is jelzi majd a baloldalnak, hogy az “csak szájalni tud”, míg a Jobbik felé az lesz az üzenet, hogy “mi megcsináljuk, amit akarunk, ti pedig kormányképtelenek vagytok”. Lényegében tehát folytatódik az ellenzék vergődése.
Tölgyessy Péter szerint a magyar az egyik legzártabb, legkevésbé szolidáris társadalom a kontinensen, és nincs olyan kampány, ami ezt megfordítaná. Ilyen szempontból “eleve nem is lenne szerencsés” egy “asszimilálódásra képtelen kisebbség jelenléte”.
(HVG)
Bal-Rad komm: Mondjuk ki: a döbrögista horda egy olyan csapdába terelte be a magyar népet, amiből az naivitása okán képtelen kimászni!
Egy hatalmas téttel bíró-DE MINDEN TÉT NÉLKÜLI referendum csapdájába. A tét Döbrögi mennybemenetele, az ellenbűnbandák LESZALÁMIZÁSA! Miközben az égvilágon semmit nem kockáztatnak! Ráadásul legalább három hónapig senki nem fog MÁS DOLGOKRÓL BESZÉLNI, csak a Vezír nemzetvezetői nagyságáról. Ami pedig kimondottan jól fog jönni Clintonné bosszúja elleni pajzsként. (Döbrögi reményei szerint!)
A galádság ellen pedig ma nincs országunkban olyan hiteles politikai erő, amely sikerrel lenne képes föllépni!
Az ellenbűnbandák kapaszkodnak, hogy magukat annak láttassák a népek szemében, de ez szemmel láthatóan nem megy.

hu

A nép pedig EGYIKBEN SEM bízik! Mi több-már nagyon is útálja mindegyiket! Nem véletlen, hogy ilyen mindent letaroló és gátlástalan hordakampány dacára is elképesztően magas a távolmaradni szándékozók aránya! Nem El Qro, nem a Maszop és a “baloldaliaknak” minősített bandák felhívásai nyomán fog a referendumtól távol maradni a jogosultak legalább 45 százaléka!
A “KRÉM” ÚTÁLATA, ÉS AZ IRÁNTUK MEGNYILVÁNULÓ BIZALMATLANSÁG OKÁN!
Kb. 45 százaléknyi távolmaradó pedig óriási tömeg ám! Közel 1,9 millió ember!
EKKORA TÖMEG MÁR RENDSZERVÁLTÁST TUDNA CSINÁLNI! DE LEGALÁBBIS A RENDSZERVÁLTÁS IGÉNYÉT MEGÜZENNI AZ ORSZÁGOT 26 ESZTENDEJE URALÓ-TÖNKRETEVŐ BŰNBANDÁKNAK!
De nem szabad távol maradni a kvótareferendumtól!
A KVÓTAREFERENDUMON MINDENKINEK OTT KELL(ene) LENNIE!
Ha pedig ott van? “LOPJON”! Lopja el az ő pénzén legyártott, az ő megvezetésére szolgáló szavazócédulát! Lopja csak el bátran! ÚGYSEM TUDJÁK KIDERÍTENI, HOGY KI VOLT A “TETTES”!
A “lopásra” buzdító meg viselje a bujtogatás következményeit! (FOGJA VISELNI!)
Pótolhatják az “ellopott” szavazócédulákat? Bizony pótolhatják! De az “ellopott” cédulákat meghamisítani nem tudják! Viszont meg kéne magyarázniuk adott esetben, hogy AZ ELŐKERÜLT “ELLOPOTT” SZAVAZÓCÉDULÁK MIÉRT NEM HIÁNYOZNAK?!
Erre csak egyet mondhatnak/mondhatnának: PÓTOLTUK! Azaz: CSALTUNK! Meg HAZUDTUNK!
Mint mindig! DE MOST KÉZZEL FOGHATÓAN LEHETNE ŐKET LELEPLEZNI, ás galád jellemüket bizonyítani! TÁRGYI BIZONYÍTÉKOKKAL! Bűnös demokráciájuk tárgyi bizonyítékaival!
EZEK ENNEK LÁTTÁN FÜLÜKET-FARKUKAT BEHÚZVA KUSHADNÁNAK!
Mert ezt kimagyarázni nem tudnák! Viszont minimum félni kezdenének! A NÉPTŐL! Amelyre unos-untalan hivatkoznak egytől-egyig! Már a 27. éve!
Ne adjunk nekik több lehetőséget a RÁNK-A NÉPRE-való hivatkozásra! Ne adjunk nekik több lehetőséget a galádkodásra, a csalásokra!
MENJÜNK EL A KVÓTAREFERENDUMRA, ÉS “LOPJUK” EL A SZAVAZÓCÉDULÁKAT!
Üzenjünk Brüsszelnek és Budapestnek! Üzenjünk a hiénaalmoknak! VELÜNK TÖBBÉ NEM PACKÁZHATTOK! MINKET TÖBBÉ MAGUNK ELLEN NEM HASZNÁLHATTOK FEL!-RÁNK HIVATKOZVA!
ÜZENJÜK MEG NEKIK: ELEGÜNK VAN BELŐLETEK, BŰNÖZŐKBŐL!
LOPJUK EL AZOKAT A KURVA SZAVAZÓCÉDULÁKAT! MAJD PEDIG ZÚDÍTSUK A POFÁJUKBA!
NESZTEK KUTYÁK! FÉLJETEK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

NESZTEK KUTYÁK! FÉLJETEK! bejegyzéshez 38 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Mostanában egyre több cikkben lelkendezik Admin, Clintonnén. Hogy akkor majd vége. Nem lesz attól vége. Sokkal jobban járnak egy Orbánnal, mint egy kormányozhatatlan katyvasszal Európa közepén. Ugyanolyan viszony lesz mint most. Sőt Trump esetében sem lenne áttörés. Nem szabadna hiú ábrándokat kergetni. A ballib folyton a Brüsszellel álmodozik, hogy majd azok ott rendet raknak itt. A fenéket. Ez ugyanakkora butaság, mint a Birobidzsánozás. A jenki adminisztráció az nem Clintonné.

  Admin:

  Ne álmodozz Realista az én lelkendezésemről! Ha Clintonné lesz-azok kitörik Döbrögi nyakát! Amivel nekünk jobb nem lesz, aminélfogva pedig én sem örülnék! Clintonné beköltözésével “vissza fog térni a liberális demokrácia ide is!” Lesz itt olyan hadd el hadd, hogy nem győzünk bámulni!

  Döbrögiék tanultak a libsik hibáiból! Most azok mutatják majd meg, hogy miként kell kinyírni hatékonyan a politikai ELLENSÉGET!

  Mi meg zokogva röhöghetünk!

  • vitorla123 szerint:

   A fene tudja!Már Amerika nem tűnik a világ urának!Már nem 1989 van.Már egy Sziriával nem bírnak.Nem véletlen,hogy Clintonné nem hívatalosan levelezett.Ennek komoly oka kellett hogy legyen.Észak-Korea esetében is már csak a “diktátor!” megölése a “komoly ” megoldási javaslat.Az amerikai hadsereg képtelen a győzelemre bárhol a világon.Atombomba bevetésére építettek és az atom nem vethető be,politikai okok miatt.Putyin meg harcol!Robot fegyverei vannak,tankok,repülők és rakéták.

   • Gonda István szerint:

    “Robot fegyverei vannak”
    Kb. 1 éve volt egyetlen videó róla, azóta meg nagy hallgatás. Szerintem ez még csak kísérleti állapotban lehet.

   • Vászoly szerint:

    Tévedsz Vitorla.
    Még mindig (sajnos) Amerika a világ ura. Katonailag és gazdaságilag is. Bőven.
    Csak pár adat:
    Katonai repülőgépek száma USA : 15.000
    Katonai repülőgépek száma RUS 3.000
    Reülőhordozók száma USA: 14 (építés alatt 2db)
    Repülőhordozók száma RUS: 1 (építés alatt 0db)
    Atomtengeralattjárók száma USA: 72 (építés alatt 6db)
    Atomtengeralattjárók száma RUS: 64 (építés alatt 3db)
    Hadsereg létszáma USA: 1.500.000fő (kerekítve)
    Hadsereg létszáma RUS: 800.000fő (kerekítve)
    Népesség USA: 324.555.000fő (kerekítve)
    Népesség RUS: 146.655.000fő (kerekítve)
    Éves “bevétel” USA: 9.8 Trilliárd dollár
    Éves “bevétel” RUS: 0.7 Trilliárd dollár
    (Kína éves “bevétele”: 1.4 Trilliárd dollár)
    Éves védelmi költség USA: 596 Milliárd dollár (2015)
    Éves védelmi költség RUS: 66 Milliárd dollár (2015)
    (Kína: 210 Milliárd dollár)
    (NATO 328 Milliárd dollár – USA nélkül)

    A számok önmagukért beszélnek. Ez van.
    Persze ez nem jelenti azt, hogy a NATO és Amerika csak úgy eszetlenül neki merne menni az orosznak. Ez oda-vissza igaz.
    Egy hagyományos háborúban (atomfegyverek nélküliben) az USA és a NATO “győzelme” borítékolható. De azért a “győzelemért” olyan árat és áldozatokat kellene fizetniük, hogy azt nem fogják meghozni. Uszkve: Hagyományos háború (a proxy háborúkon kívűl) nem fog lenni a nagyhatalmak között.
    A proxy háborúkban pedig mindig a “szövetségesek” (értsed az éppen aktuális háborúzó rezsimek) “lojalitása” a mérvadó. Itt viszont egyik fél sem meri a végtelenségig kihegyezni a dolgokat, mert akkor…
    Egy esetleges nukleáris háború kimenetele: Nincs győztes. A Földhöz képest a Vénusz bolygó felszíne (ahol állandó kb 400celsius fok van) maga lenne az üdülőparadicsom.

    “Azt, hogy a 3. Világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni nem lehet tudni. Viszont a negyediket azt botokkal és kövekkel fogják” (Albert Einstein)

    Szóval ez a “matematika”. MINDEN IDEA NÉLKÜLI VALÓSÁG!

    • egy paraszt szerint:

     A költségvetésen kívül azért van egy titkos fegyver is!

     Az észt nem zöldhasúakért osztja a teremtő és repetázni sem lehet belőle!

     • Vászoly szerint:

      Akkor gondolod, hogy Amerikát csupa hülye vezette eddig és vezeti most is, valamint csupán a Teremtő jóindulatának illetve hallatlan szerencséjének köszönheti, hogy ő lett a világ legerősebb hatalma?
      Okosság társult ott aljassággal hallja-e kend “paraszt koma”.! 🙂

    • Öcsi szerint:

     És mit kezdenek azzal a sok vassal ha egyszerűen lebénítják, vagy használhatatlanná teszik az elektronikai rendszerűket . Úgy potyognak le mint köpőlégy a kemotox után.
     A vasak ideje lejárt.
     Skalár fegyverek ellen jelenleg nincs orvosság .
     Ma már ott tart a technika hogy térségeket tudnának visszaküldeni a középkorba egyetlen puskalövés nélkül.
     Ezekkel az eszközökkel szemben a trillió csillió dollár semmit nem ér. Egy nagyobb mágneses hullám a légkörben és máris megállt a civilizált élet .

   • fazek szerint:

    Sajnos brutálisan erős az USA. Annyira, hogy fel sem fogható. Gazdaságilag, médiaiparban,

    • vitorla123 szerint:

     Putyin:A pénz és a fegyver háborújában mindig a fegyver győz!És ez megcáfolhatatlan igazság!Tény,hogy Amerika erősebb mint Magyarország!DE szerintem már nem a világ ura!!Clintonné levelei nem véletlenűl vannak magán tulajdonba.Mint korábban említettem.Mára Észak-Koreával nem mernek nyíltan ujjat húzni,pedig picsányi hatalom.

     • Vászoly szerint:

      Vitorla te egy másik dimenzióban élsz
      A vágyak és a valóság között hatalmas a szakadék.
      A “kommunista” és a szocialista rendszer is ezért bukott meg a világban.
      Észak Koreát meg kb 10perc alatt szarrá bombáznák. Viszont az azzal járó sokmilliós halottat nem akarja “bevállalni” senki sem. Ezt a koreai hülye hajú pufók diktátorocska is tudja, azért meri feszegetni a dolgokat.
      Viszont úgy látszik, hogy elérte azt a pontot, amikor már nincs tovább. Kína és Oroszország is kifarolt mögüle. Azt a hülye Kim Dzsong Un-t meg kifogják nyírni, méghozzá orosz-kínai-amerikai “egyezmény alapján”. Azért, hogy még élhet és gyilkolászhatja népét és rokonságát csupán azért van, mert a nagyhatalmak még nem egyeztek meg, hogy az idióta vezér likvidálása után kinek az érdekszférájába kerüljön Észak-Korea. Orosz hírek szerint ez a megegyezés már küszöbön van. Észak-Korea amolyan “free” státuszba fog kerülni, egyesülve Dél-Koreával mint kb Kína és Hong-Kong esete. Csak egy kicsit másképpen. A barom diktátornak megvannak számlálva az órái.
      Ezen pedig még a Bal-Rad ódái a KDNK rendszeréről sem segítenek. 🙂

      Admin:

      A szocializmus ÖSSZEOMLASZTÁSA Gorbacsov BEVALLOTT műve volt. Ezt nem árt ha tudod.
      Kimet-meggyőződésem-békén fogják hagyni. Bárki megölhető-de áll helyére egy másik! Kína és Oroszország TERMÉSZETESEN NEM FAROLT KI A KNDK-mögül, bár a nyugati fősodratúak ezt szeretnék láttatni. De hát a vágyak és a valóság között hatalmas a szakadék! (Te írtad)

      A Bal-Rad nem zeng ódákat-sohasem zengett-a KNDK-ról. Én láttam egy aprócska szeletét. Ez alapján merem állítani, hogy talán nem olyan, mint amilyennek szeretnék láttatni!

     • Vászoly szerint:

      Írtad Vitorla: “Tény, hogy Amerika erősebb mint Magyarország!”
      Amerika (utálom őket én is) egyedül erősebb minden téren mint az utána következő HAT! ország összesen!
      Sajnos ezen az iránta érzett ellenszenvünk sem tud változtatni. Mert ez a TÉNY.

     • Vászoly szerint:

      Tisztelt Admin
      Kb 2-3 hete a RusVesna közölte le Peszkov nyilatkozatát, miszerint Kim Dzsong Unnak el kell tűnnie a hatalomból, Észak-Koreát pedig “modernizálni” kell. Kína is elítélte a diktátor izmoskodását és “figyelmeztette” a rezsimet. A RusVesna cikke szerint ez pedig “zöldlámpa” Kim Dzsong Un akármilyen módon történő félreállíttatására.
      A “nagyságos feleknek” pedig most ehhez egy “quia ansa motus” (kb megfelelő indokokkal alátámasztott indok) kell, hogy ezt megtegyék. A hóhér szerepét is kiosztották már Dél-Koreára. Fel is állítottak ott egy speciális, direkt erre a célra kiképzett elitosztagot.
      Plussz ha kell, precíziós rakétákkal is kioperálják. Sőt, szóba jött végső megoldásként Phenjan városának teljes elpusztítása is. Ugyanis az még az oroszok és kínaiak szerint is egy “Patyomkin város”, ahol csak a kiváltságosak és családtagjaik élnek. Ezt írta a RusVesna.
      Szóval már csak az alkalomra várnak. 🙂

      Admin:

      Meg lennék lepódve, ha a rusvesnán egy ilyen hír jelent volna meg! NINCS A LISTÁMON-pedig ha volt ilyen hír, ott kéne hogy legyen. Peszkov “mindössze megmorogta” a KNDK-t, hogy jó lenne, ha nem keménykedne! Az, hogy Dél-Korea mit szervezkedik?-az egy másik dolog.

      A “Patyomkin-városok” meg úgy hülyeségek ahogy vannak róluk a hírek. Uborkaszezonban benyomják őket a fősodratúakba, csak néha amikor nagyokat akarnak alakítani velük-hibáznak.

     • Fergeteg11 szerint:

      Vászolynak
      Jó lenne, ha kapnánk egy pontos hivatkozást erről a nyilatkozatról, ha nem is a kremlin.ru-ról linkelve, de akkor első körben az említett oldalról, aztán lehet ellenőrizni! A két ország között ugyanis a viszony, bár a nukleáris tesztek miatt kissé feszült, messze nem tűnik olyan rossznak, mint vázolod. Augusztusban még üdvözleteket küldtek egymásnak:
      https://sputniknews.com/politics/20160815/1044266264/kim-jong-un-russia-ties-developement.html
      Pedig már rég túl voltak a további szankciók bevezetésén, amihez Oroszország is az áldását adta, és persze Kína is, hiszen bármilyen fontos geopolitikai blokk Észak-Korea, kordában kell tartani. Amit vázolsz, azt én egyelőre spekulációnak tartom, ami azóta erősödött a nyugati médiában, hogy Kim nem ment el 2015-ben a Győzelem Napjára, ami részéről érthető. De aki meghívót kap egy ilyen eseményre – igaz, ez tavaly volt -, azzal a kapcsolatok egyáltalán nem olyan vészesek. Az üdvözletből pedig az sem tűnik ki, hogy itt Kim távozását sürgetnék. 2014-ben az ország adósságának túlnyomó részét leírták, és már régebben felmerültek nagy volumenű üzletek, amelyeknek mondjuk kifejezetten árt a kardcsörgetés, de egyelőre a szankciók nyelvén folyik a rendreutasítás. Többoldalú (orosz, kínai, amerikai, japán, koreai) megállapodásra jutni egy olyan futurisztikus kérdésben, hogy Észak-Koreát rendeljék alá valami Dél-Koreával közös fennhatóságnak, jelenleg teljesen lehetetlen. A nyugatbarát Dél-Koreát (meg valahol Japánt és másokat is) ez ezerszer jobban megviselné, mint Németországot a muszlim migánsok, és amíg az USA folytatja jelenlegi politikáját a kelet- és délkelet-ázsiai térségben, az ötlet még az iszonyú különbségek meg nem léte esetén sem volna sikerrel kecsegtető. Kínától sem lehet várni, hogy feladja hatalmi ambícióit és védelmi övezetének kiterjesztését, az oroszok pedig nem engedhetnek meg további amerikai befolyásnövekedést. Hab a tortán, hogy egy olyan ideológiai rendszerben, mint az észak-koreai dzsuce, a vezető szinte az élet középpontja, kvázi isten. Elképzelhetetlen a visszavonulása a rendszer összeomlása nélkül, úgyhogy ilyen tartalmú nyilatkozatot Peszkovtól én nem is tartok valószínűnek, hacsak nem ez a cél (amit nagyon kétlek, mert értelmetlen lenne egy atomhatalomnál a tűzzel játszani).

     • Vászoly szerint:

      Fergeteg, valahol itt van. A cikk amúgy már hetekkel ezelőtti volt. Az én orosz tudásom nagyon gyatra. A cikkre amúgy az oroszvilág egyik szerkesztője aki a barátom hívta fel a figyelmemet és fordította le nekem. Csak úgy érdekesség képpen

      https://www.bing.com/search?q=+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B9+%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B8&qs=n&form=QBRE&pq=%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5+%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%B9+%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B8&sc=0-29&sp=-1&sk=&cvid=2AF8481E169F48139C44C931034E992C

      Admin:

      Ezt a rengeteg cikket átnézni HÓNAPOK! Egy valami biztos: AMERIKA ACSARKODÁSÁRÓL SZÓLNAK A CÍMMONDATOK!

     • Fergeteg11 szerint:

      Köszönöm a választ. Utánanéztem, és bár a cikkedet nem találtam meg, úgy hiszem, a legfrissebb nyilatkozatok többet elárulnak a kérdésről:
      http://ru.sputnik-news.ee/news/20160909/3211319/MID-Estonii-osuzhdenie-yadernyie-ispyitaniya-KNDR.html
      Az orosz reakció a végén olvasható Peszkovtól, nagyjából az, hogy a Kreml kifejezte aggodalmát az Észak-Korea által végrehajtott nukleáris tesztekkel kapcsolatban, és elítélte Phenjan akcióit. “Úgy gondoljuk, hogy az ilyen akciók nem járulnak hozzá a biztonság és a kölcsönös bizalom légkörének megteremtéséhez a félszigeten. Sőt a feszültség eszkalálódásához vezetnek.”
      Nagyjából ennyit lehetett várni, és ezt meg is tették. A többiek retorikában sokkal agresszívebbek voltak, az észt külügyminiszter (az egyik öleb) a szankciók fokozására szólította fel az ENSZ BT-t, Obama további lépések, köztük szankciók megbeszélésének lehetőségét helyezte kilátásba.

 2. Gonda István szerint:

  Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem az azért gáz, hogy egy kommunista oldal tömeges lopásra buzdít. Az erkölcsöt megrontani könnyű, de utána helyreállítani iszonyú nehéz.

  Admin:

  Mekkora érték lehet egy szvazócédula? Száz forint?

  EGY ORSZÁGOT LOPTAK EL ENNEK FEJÉBEN!

  Ha már csak matekozunk!

  • egy paraszt szerint:

   Az előállítási érték 1-2 forint+boríték, a kiszámlázott ár lehet pár száz forint/db.

   Az erkölcs maradhat tiszta:
   Kérem, amennyiben a “kölcsönvett” szavazócédula tényleg le lesz pakolva a parlament elé szavazás után, akkor az nem lopás, csak technikai lízing!

  • Gonda István szerint:

   A forintbeli értéket illetően teljesen igazad van. Én az egyébként sem túl fényes erkölcsök további rontásának veszélyére gondoltam.
   Ez az “egy országot loptak el” jól hangzik, de hát ez szinte minden ország minden kormányára igaz lehet. Nem gondolod, hogy ez maga a kormányzás: a hatalom megszerzésére és megtartására törekszem, és ennek érdekében cselekszek minden rendelkezésre álló eszközzel.

   Admin:

   ERKÖLCSRŐL-MORÁLRÓL MERSZ ÍRNI “EZEK” VÉDELMÉBEN?! Akik számára a hatalom megszerzése-megtartása KIZÁRÓLAG ALJAS ÉS ÖNÖS CÉLBÓL TÖRTÉNIK?!

   Ugyan már!

   • vitorla123 szerint:

    MI kommunisták a NEM szavazatot kérjük!Én pedig javaslom a szavazóknak,hogy nyílvánitsanak véleményt is a szavazó fülkébe.Írják rá “ORBÁN TAKARODJ!”” ORBÁN MONDJON LE!”Én így járok el!

    • Gonda István szerint:

     vitorla123 : “nem+ráírás”
     Nekem ez egy nagyon elfogadható, elegáns megoldásnak tűnik. Már el is kezdem megfogalmazni a saját szavazólapos mondatomat.

   • Gonda István szerint:

    Nem “EZEK” védelmében írtam, hanem általában a hatalomról. Félek te bármilyen kormány esetén ugyanilyen elégedetlen és fröcsögő mondatokat írnál. Nekem úgy tűnik a te moralitásod a való világgal áll szemben. De rendben. Mondj pár példát a történelemből, amikor a “a hatalom megszerzése-megtartása nem KIZÁRÓLAG ALJAS ÉS ÖNÖS CÉLBÓL TÖRTÉNIK”. Nekem most nem ugrik be semmi.

    Admin:

    Amennyiben a hatalom kizárólag egy szűk kör-vagy a hatalom birtoklóinak személyes-anyagi érdekeit szolgálja a nagy többség kárára, az egy ALJAS HATALOM!
    Ha egy hatalom birtoklói hajlandóak az alattvalókat elfogadható szinten szolgálni is, azok elemi érdekeit IS figyelembe venni-az már MORÁLISAN TÁMOGATANDÓ HATALOM!

    Volt országunkban ilyen!

    • M szerint:

     Azzal a hatalommal szemben, mely a néppel szemben mindent megenged magának, azzal szemben minden megengedett.
     Ön szeretve nézi és talán részese, a megrészegült orwelli disznók groteszk hatalmi táncának, az nem csak az ön, hanem szereptévesztett abszurd disznókat etetők problémája is.

  • M szerint:

   A hidfo.ru egykor zavaros hungarista lap, melyet kilóra megvett a narancs propaganda gép.
   Ezzel az erővel orbán összes beszédeiből is szemezgethet.

   • Vászoly szerint:

    ez így igaz – csupán a hungarista jelző nem.
    Valamikor az volt, de már még az árnyéka sem.
    Most csak simán Orbán dicsőítő.

 3. zls-179 szerint:

  Amerika ide vagy oda Amerikát el fogják pusztítani a vérvonalak nem is olyan sokára!
  A haldoklása már megkezdődött,nem véletlen mondanak le tömegesen az állampolgárságukról az eszüket még használni tudók, illetve szereznek kettős állampolgárságot és menekülnek!

 4. M szerint:

  Amerika és a legerősebb, aha menj Detroitba, Chicago-ba és sorolhatnám ha láttál mély szegénységet, bűnözést és félelmet, azt az amerikai városok mögé sorolhatod.
  Ja, hogy az amerikai filmekben nem ez látszik, a média nem ezt szajkózza, ja kérem talán nem zombiként, mesterséges szellemi infúzión kellene élni.
  Persze amerikai megy a Marsra :-), amikor már Detroitba sem mer.

  • Gonda István szerint:

   A lányom most 10 hónapra Denverbe ment. Teljesen le van döbbenve az ottani állapotoktól. A belváros gettó: nappal gyalogosan, sötétedés után pedig már autóval sem tanácsos oda menni. A parkok nappal is tele vannak részeg és kábítószeres (ott legális a szer) fetrengő emberekkel. A hajléktalanok a könyvtár olvasójában az asztalokon alszanak, és nem dobják ki őket. Nem mű kajákat csak horror árakon lehet kapni.

  • mantra szerint:

   “Amerika és a legerősebb, aha menj Detroitba, Chicago-ba és sorolhatnám ha láttál mély szegénységet, bűnözést és félelmet, azt az amerikai városok mögé sorolhatod.”

   Ez a XX. században végig jelen volt az usa-ban, de ettől még az usa politikailag, gazdaságilag és katonailag a világ legerősebb országa.

   “Ja, hogy az amerikai filmekben nem ez látszik, a média nem ezt szajkózza, ”

   Nem látszik? Valamelyik filben látszik, valamelyikben nem. Te csak olyan filmeket láttál amiben nem látszik?

   • M szerint:

    Nomen est omen, Herr Mantra!
    1. Ok és okozat, ez még értelmezhető?
    Gazdaság az ok a politika és katonai erő már csak okozat.
    A gazdaság “erejét” mutatja, a leszegényedett, kiszervezett iparú, gyártású ország.
    Mára minden egyes amerikai, közel 10 000USD-vel tartozik Kínának.
    A profit maximalizáció miatt, a gyarmat kapitalizmus szent kizsákmányolása miatt létrehozott kínai telepek, ellopták a technológiát és mára már példákkal tudom alátámasztani, hasonló termékekkel, más márka névvel, letarolták a piacot(pl. Caterpillar legnagyobb gyára Kínában van és a termékek kínai cég néven futó másolatai (még a szine és emblémája is hasonló)mára nagyobb eladásokat produkálnak, mint az eredeti cég. Erre a tőkés válasz, 11 újabb CAT zárt be az US-ban de ilyen példa a Schwinn kerékpár esete is.
    Önöktől távol áll a dialektikus materializmus és sajnos gyakran a logika is.
    Ha megpróbál elég nyílvánvaló folyamatokat követni és súlyuk szerint nézni hatásukat, akkor szerintem így is nyílvánvaló a következtetés, eredmény.
    Filmek, ön véleménye ebben az esetben nem lehet mérvadó, mivel nem tudja mi is a valós helyzet az adott országokban.
    Azért merek általánosítani, mivel dolgoztam Kínában és USA-ban is tíz éven belül. Ami az USA-ban van, az minden filmet alul tud múlni, ami Kínában az pedig felül.
    A gyarmat kapitalizmus működése nem újdonság Lenin nálam pontosabban és meglepő időszerűbben leírta: az imperializmus a kapitalizmus legmagasabb foka c. művében.

    • mantra szerint:

     Ettől még nem változik a tény, vagyis összességében a világ vezető országa usa. De mindenképp igazad van abban, hogy a kínaiak nagyon jönnek fel…

     • M szerint:

      Vezető?
      Ön szerint vagy kapitalista, pár kézben összpontosuló, média szerint?
      Vagy álságos fizetett statisztika szerint?
      Amit kondérban zabálás közben a disznók röfögnek a te jólétedről, lehet, hogy nem igaz?
      Mikor véleményt hall és nem érti, jön a Cicerói kérdés: Cui bono, cui prodest, persze ehhez jól kell használni Occam borotváját.

 5. mantra szerint:

  M

  “Vezető? Ön szerint vagy kapitalista, pár kézben összpontosuló, média szerint?”

  Szerintem, ami vélemény kialakítására hatással van a média is, éppúgy ahogy az Önére is, és talán mint “vezető hatalom” fogalmon is mást értünk

  “Vagy álságos fizetett statisztika szerint?”

  Igen, ez egy jó kérdés 🙂 Viszont ami statisztikát amit Ön tart valósnak a vélt igaza állítására az legyen a mérvadó?

  “Amit kondérban zabálás közben a disznók röfögnek a te jólétedről, lehet, hogy nem igaz?”

  Talán igaz, talán nem, mihez képest?

  “Mikor véleményt hall és nem érti, jön a Cicerói kérdés: Cui bono, cui prodest”

  Így van. Szóval Ön szerint melyik a világ vezető hatalma és milyen szempontok szerint?

  • mantra szerint:

   Az én értelmezésemben pl. azért mert jártam a Detroiti szellemvárosban és svájcban is, ahol utóbbiban jobb az életszínvonal, attól még svájcot nem gondolom a világ vezető hatalmának.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.