A 64. Lézershow és rókamosoly

Lázár: 148 ezer migránst akarnak visszatoloncolni Magyarországra

Képtalálat a következőre: „Lázár János-kép”

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter megkezdte a 64 Kormányinfót.

Törékenyek a vitán felüli gazdasági eredményei Magyarországnak, mivel el is veszíthetjük a migránskérdésben zajló csatát Brüsszellel szemben. A hozzánk betelepíteni tervezett bevándorlókról való gondoskodás veszélybe sodorhatja az elmúlt hat év gazdasági eredményeit, a munkanélküliség csökkentésében elért eredményeket, és az export, illetve az adóbevételek terén tapasztalt növekedést – állította a miniszter.

Tájékoztatása szerint jelenleg 148 ezer olyan migráns van, aki Magyarországon regisztrált a tavalyi évben. Egyes nyugat-európai és skandináv országok már megkezdték azokat az eljárásokat, amelyek célja, hogy ezeket az embereket hazánkba toloncolják vissza. A magyar kormány ellene fog állni ennek a törekvésnek, mivel bizonyítható, hogy a szóban forgó személyek Görögországban léptek az unió területére.

Szabadidőben formálható politikai vélemény
Kérdésre válaszolva Lázár megjegyezte, hogy azért nem igaz, hogy kormányhivatalnokok munkaidőben kampányolnak a referendum mellett, mert ennek a területnek ő a felelős minisztere és ő senkinek nem adott ilyen utasítást. Ha lesz erre vonatkozó kezdeményezés, megfontolja elrendelését. Munkaidőn kívül pedig mindenki azt tesz, amit akar, és joga van politikai véleményének artikulálására. Ennél a pontnál Kovács Zoltán kormányszóvivő siet a miniszter segítségére és elárulja, hogy ő is aktívan kampányol munkaidején kívül, még ha nem is telefonon.
A nemzeti egység a tét
Azért nem mindegy a miniszter szerint, hogy mennyien mennek el szavazni, mert a referendum rávilágít arra, hogy egy ilyen alapkérdésben létre lehet-e hozni nemzeti összefogást.
Lázár választókörzetében 81 ezer szavazat van, amelynek ő a negyedét kapta meg a választások idején, vagyis nem tudott létrehozni egységet a személyét illetően a körzetben. Ha csak ez a 22 ezer ember megy el vasárnap ikszelni, akkor szerinte nincs ebben a kérdésben nemzeti egység és ez gyengíti Magyarország pozícióját a brüsszeli csatározásokban.
Soros kockázatos lehet

Miután a parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke felvetette a Soros György által szponzorált civil szervezetek átvilágítását, az erre vonatkozó újságírói kérdésre Lázár megjegyzi, hogy az Információs Hivatalt felügyelő miniszterként meggyőződése: a kormányzatnak objektív információk alapján mérlegelnie kell, hogy jelent-e nemzetbiztonsági kockázatot Soros György magyarországi tevékenysége.

Képtalálat a következőre: „Lázár János-kép”

Álom, álom édes álom…
Ezt válaszolta Lázár János arra a kérdésre, hogy Vona Gábor szerint Orbán Viktornak le kell mondania, ha érvénytelen lesz a népszavazás. A miniszter nem érti, hogy ha a Jobbik értékorientált pártnak tartja magát, akkor miért ilyen halk és gyönge a kiállásuk, a hangjuk a kvótareferendum kapcsán. Nem látni milyen intenzitású kampányt folytatnak ebben a nemzeti sorskérdésben.
Lekisegerezett ellenzéki párt
Az egyik újságíró azt kérdezte, hogy mi lesz a dübörgő Korrupcióinfó házigazdájának, Hadházy Ákosnak a legújabb felfedezésével, amely egy győri villanyszerelő üzem 400 milliós kutatásfejlesztési támogatásáról szól, és amelyből a szakembereknek merevszárnyú repülőt kellene kutatniuk. A miniszter válaszában elmondta, hogy már az említett LMP-s társelnök parlamenti szűzbeszédekor jelezte, hogy minden ügyet, amelyet benyújtanak hozzá a Miniszterelnökséghez, ki fog vizsgáltatni. Végül elmondta, hogy neki a dübörgés említése kapcsán a kisegérről és az elefántról szóló vicc jut eszébe. „Ennyit az LMP-ről” – zárta reflexióját Lázár János.
(atv)
Bal-Rad komm: “…bizonyítható, hogy a szóban forgó személyek Görögországban léptek az unió területére…”
-Hát akkor hajrá! ELJÖTT A CSELEKVÉS IDEJE! NE A POFÁTOK JÁRJON! TOVÁBBTERELNI A MIGRÁNSOKAT ARRAFELÉ, AMERRŐL JÖTTEK! TESSÉK!-VÉDJÉTEK MEG A MAGYAROKAT! NE CSAK A SAJÁT ZSEBEITEK MIATT RIADOZZATOK! “…A hozzánk betelepíteni tervezett bevándorlókról való gondoskodás veszélybe sodorhatja…”
-Mit sodorhat veszélybe?! Az Új Nemmzetthy Elyth bugyellárisát? Ne sajnáljátok rá a pénzeteket! Béreljetek nekik repülőgépeket vagy vonatokat, vagy dunai hajókat. Fölpakolni őket-oszt’ jónapot! MENJETEK VELÜK TI IS! MINDANNYIAN!
TÁVOZÁSOTOKKAL LESZ VÉGRE NEMZETI EGYSÉG, BÉKE ÉS NYUGALOM!
“…minden ügyet, amelyet benyújtanak hozzá a Miniszterelnökséghez, ki fog vizsgáltatni…”
-A “vizsgálat” eredménye?
Lopásról szó nincs! Csak az Új Nemmzetthy Elyth megerősítéséről! Rókamosoly-snitt!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A 64. Lézershow és rókamosoly bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Anonymous visszatér szerint:

  Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan kezdődik a róka és fidesz vadászat :). Legkésőbb október 2-a után 🙂

 2. Fergeteg11 szerint:

  Orbán lefelé módosít:
  “Orbán Viktor korábban még arról beszélt, hogy a nagy részvételi arány nagyobb nyomatékot is ad a kormány érveinek Brüsszelben, most azonban a Katolikus Rádiónak adott interjúban már azt mondta: inkább érzelmi jelentősége van annak, hogy érvényes lesz-e a népszavazás – politikai értelemben nincs jelentősége a részvételnek.”
  http://hirtv.hu/ahirtvhirei/orban-hamuba-sult-pogacsaval-megy-brusszelbe-1364056
  Orbán a külképviselet-vezetők értekezletén, 2015. szeptember 7., Budapest:
  “A bevándorláspolitikában sziklaszilárd a kormányzati álláspont. Mert nyolcmillióból egymillió ember válaszolt, és azoknak a 85-90 százaléka világosan megmondta, hogy mit akar. És azt is, hogy mit nem. Tehát van a magyar politikában egy egyetértési pont, illetve a bevándorláspolitikát illetően van több egyetértési pont, ami stabilizálja, demokratikus módon stabilizálja a magyar kormányzat működését.”
  ———————
  Akkor nincs semmi baj. A miniszterelnök sziklaszilárd, és ezt a többség el is várja tőle. De azt nem feltétlenül várják el, hogy olyanról szavaztasson, amihez mind a támogatottsága, mind a felhatalmazása már eleve megvan. Az akarat érvényesítése pedig csak rajta, vagy az EU szabályainak való alárendelődése esetén rajta és ellenfelein múlik. (De vigyázat, ő maga mondta: a politikusoknál eredményfelelősség van!) És szintén tőle tudjuk: minél jobban támadják, annál erősebben képviseli álláspontját. Tegyen így! Vesse be a végső fegyvert is: hangsúlyozza a megfelelő pillanatban, hogy a kérdésre az igenek elenyésző számban érkeztek, és teljesen mindegy, mit hazudik a távolmaradással kapcsolatban az ellenzék egy része (a részvételről úgyis azt mond, amit akar)! Végül is ezért fogalmazták a kérdést olyan ravaszul. Szóval elég lesz az a pogácsa, amit a tarisznyájába tesz, még ha kisebb is a vártnál. Nagyobbat nem érdemel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.