A “JELENTÉS”

HA MÁR KÉT ÉV UTÁN – EGY KAPITÁLIS HAZUGSÁGGAL – MÉGISCSAK ELŐÁSTÁK A KÉT ÉVE LELŐTT MALÁJ UTASSZÁLLÍTÓ ÜGYÉT, AKKOR CSAK NÉZZÜK HÁT: MIBŐL IS ÉLÜNK!

Képtalálat a következőre: „Lelőtt maláj utasszállító-kép”

2014. július 17-én, a Donbassz fölött, ismeretlenek lelőtték a malájziai légitársaság Amszterdam és Kuala Lumpur között közlekedő járatát. Ez helyi idő szerint 16.20-kor történt.
Nézzünk néhány részletet:
– A szerencsétlenség tehát 16.20-kor történt. A hírügynökségek kb. egy órával később (17.15-kor) hozták le az első jelentéseket. POROS JANKÓ UKRÁN BÁBELNÖK EZZEL SZEMBEN MÁR 17.00 ÓRÁRA, SÜRGŐSEN ÖSSZEHÍVTA A NEMZETBIZTONSÁGI KABINET ÜLÉSÉT A GÉP LELÖVÉSÉNEK ÜGYÉBEN. Netán látnok volt?
– A most nyilvánosságra hozott „jelentés” szerint „Oroszország ugyan nem tehető felelőssé” a gép lelövéséért – a förmedvény más helyén viszont arról olvashatunk, hogy EGY NAPRA UKRAJNÁBA VITTE „Buk” fedőjelű légelhárító rakétarendszerét. HA EGYSZER ODAVITTE A DONBASSZ TERÜLETÉRE A RAKÉTARENDSZERT (majd az akció végeztével el is vitte) AKKOR HOGYHOGY MÉGSEM FELELŐS?
– A „jelentés” készítői nyilván nincsenek tisztában azzal a nyílt hadititokkal: a „Buk” légvédelmi rakétarendszer elavultnak számít – AZ OROSZ HADSEREGBEN MÁR EGY MÁSODIK NEMZEDÉK VAN AZÓTA RENDSZERESÍTVE.
– A donyecki népfelkelők – nem egészen három héttel korábban – csakugyan zsákmányoltak egy „Buk” típusú rakétarendszert. Pontosabban: ANNAK NÉGY KOMPONENSE KÖZÜL EGYET. Az is üzemképtelennek bizonyult, nem tudták megjavítani. Ráadásul A „BUK” LÉGVÉDELMI RAKÉTARENDSZER KEZELÉSE KOMOLY SZAKISMERETEKET IGÉNYEL. Ami aligha lett volna elvárható azoktól a bányászoktól, kohászoktól, akik a szülőföldjüket ért népirtó, fegyveres támadás miatt kénytelenek voltak fegyvert ragadni. Akik az ellenük való háború harmadik hónapjában még éppen csak tanulni kezdték a katona mesterségét. Ha viszont egy orosz tiszt kezelte a maláj gépet lelövő rakétarendszert, akkor hogyhogy Oroszország mégsem tehető felelőssé a gép elleni terrorcselekményért?
– Megint csak meg kell kérdeznem: mi értelme volt egy egyszeri bevetés kedvéért, egy napra oda-vissza utaztatni az elavultnak számító rakétarendszert? Netán Oroszország elhatározta, hogy márpedig ők most lelövik a maláj légitársaság Amszterdam és Kuala Lumpúr között közlekedő járatát? Miért éppen azt – mi bajuk volt vele? És, főként: MIÉRT ÉPPEN 2014. JÚLIUS 17-ÉN? Hiszen ez naponta közlekedő járat volt. Miért nem három nappal korábban, vagy két nappal később? (Ja, igaz, állítólag aznap volt mindnyájunk rajongva szeretett Merkel kancellár asszonyának a születésnapja. Pedig akkor még úgy tűnt: a németül jól beszélő Putyin, illetve orosz tudását A DONYECKI KOMSZOMOL-ISKOLÁN megszerzett Merkel asszony egészen jól elvannak egymással.)
– Merthogy szavamat ne feledjem: aznap, július 17-én, ezt a naponta közlekedő légijáratot az azt vezérlő dnyepropetrovszki légiirányítási központ – miért, miért nem – SZOKÁSOS LÉGIFOLYOSÓJÁNÁL JÓVAL ÉSZAKABBRA IRÁNYÍTOTTA (50 és 200 km közötti távolságról beszélnek). Oda, ahol a harcok folytak. Holott minden állam elemi kötelessége, hogy polgári utasszállító gépeket – pláne külföldi légitársaságokét – ne engedjen a hadműveleti területeknek még a közelébe sem. (A német áldozatok rokonainak egy csoportja, a hírek szerint, emiatt be is perelte az ukrán államot.)
Ráadásul a dnyepropetrovszki légiirányítási központ arra utasította a gépet, hogy az addigi 11.200 méteres repülési magasságából ereszkedjen lejjebb, 10.600 méterre. Ennek akkor van (lenne) jelentősége, ha mégis KIDERÜLNE, HOGY A GÉPET NEM A „BUK” TÍPUSÚ, „FÖLD-FÖLD”, HANEM „LEVEGŐ-LEVEGŐ” RAKÉTÁVAL LŐTTÉK LE. Aznap, július 17-én, az ukrán légierő hadgyakorlatot tartott a térségben. És szemtanúk látták: két, SZU-25-ös (szintén elavultnak számító) típusú UKRÁN vadászgép az utasszállító nyomába eredt. (A SZU-25-ről tudni kell: maximum 9000 méterre tudott emelkedni. Némi átalakítással, korszerűsítéssel sikerült elérni, hogy 10,5 ezer méterre föl tudjanak emelkedni. És hogy ezért kellett a dnyepropetrovszki légiirányítási központnak lejjebb parancsolnia az utasszállítót. A „levegő-levegő” rakéta nem csapódott az utasszállítóba – hanem mellette robbant. Megsértve azt a kényes műszaki egyensúlyt, ami egy repülőgép normális működését biztosítja. A rezgéshullámok, megsértették, egyebek mellett, a gépen belüli légnyomást szabályozó mechanizmust. Vákuum keletkezett: a gép magától szétrobbant, belülről. A minden bizonnyal belső robbanás miatt a gép darabjai hatalmas területen szóródtak szét. Egy kilométerekkel arrébb lévő falu egyik lakosa megrázó élményéről számolt be: egy a levegőből lezuhanó holttest, a lakóház tetejét átszakítva, egyenesen az ő konyhájában landolt. A gép törzsén talált rengeteg apró lyuk ugyanakkor arról tanúskodott: biztos, ami biztos, az ukrán gép, fedélzeti géppuskájából, meg is sorozta a repülőgépet (ez is oka lehetett annak, hogy a normális légnyomás a gépen belül felbomlott).
– A légi szerencsétlenséget követő néhány napon belül két embernek nyoma veszett: mindketten szemtanúi lehetettek a valós történéseknek. Az egyik egy spanyol állampolgár, aki a kijevi Boriszpol nemzetközi repülőterének irányítási központjában dolgozott. A másik egy fiatal lány, aki viszont, a kérdéses napon, a dnyepropetrovszki légiirányási központ munkatársaként volt szolgálatban. (Dnyepropetrovszkról tudni kell, hogy 2014 márciusa óta a véreskezű, zsidó, milliárdos oligarcha, Igor Kolomojszkij – a fasiszta „Jobb Szektor egyik alapító tagja, főpénztárnoka, a 2014. május 2-i ogyesszai vérengzés kitervelője és finanszírozója, több náci terrorbrigád fölszerelője – rémuralmát nyögte és nyögi mindmáig.)
– Visszatérve a „Buk” rakétára. Az ukrán propaganda rövidesen felvonultatott egy „perdöntő” bizonyítékot. 312-es számmal egy tankszerű képződmény – ez lenne a „Buk” irányító rendszere (legalábbis annak egyik része) vonul át – állítólag – a népi erők ellenőrzése alatt álló Krasznodon városán (ami, csakugyan) 10 km-re van az orosz határtól. Csak éppen a „perdöntő bizonyíték” két súlyos sebből is vérzik: 1. a képet alaposan megfigyelő egyik kommentelő észrevette, hogy az állítólag Krasznodonon átvonuló orosz tank egy olyan hirdetőoszlop mellett halad el, amelyen egy KRASZNOARMEJSZKI cég hirdeti szolgáltatásait. Márpedig Krasznoarmejszk városa a gép lezuhanásától, JÓVAL NYUGATABBRA található. A várost 2014. május 11-én (a népszavazás napjának hajnalán) az ukrán hadsereg lerohanta, megszállta – azóta is ellenőrzése alatt tartja (a város nevét nemrégiben meg is változtatták, a „Krasznoarmejszk” /Vörös Hadsereg/ nevének a juntát irritáló földrajzi nevéről.) Kérdezem én: HA AZ OROSZ HADSEREG AZ EGY NAPRA KELET-UKRAJNÁBA SZÁLLÍTOTT „BUK” RAKÉTARENDSZERÉT KI AKARTA VONNI, AKKOR AZT MIÉRT NYUGAT, AZ UKRÁN HADSEREG ÁLTAL már két és fél hónapja MEGSZÁLLT VÁROS, VAGYIS UKRAJNA BELSEJE FELÉ TETTE? 2. A „perdöntőnek” szánt képen látszik, amint a 312-es számot viselő légvédelmi rakétarendszert, egyetlen hiányzó rakétájával, viszik vissza Oroszország felé. CSAKHOGY. Ugyanezt a 312-es számot viselő, tankszerű képződményt (rakétavédelmi rendszer) SZEMTANÚK MÉG FEBRUÁR VÉGÉN LÁTTÁK, EGY (az akkor még ukrán ellenőrzés alatt álló) GORLOVKA FELÉ TARTÓ UKRÁN KATONAI HADOSZLOPBAN (az illetők le is fényképezték a felvonuló hadoszlopot). Kérdezem én: MIKOR KERÜLT AZ OROSZ HADSEREG BIRTOKÁBA AZ A 312-ES SZÁMOT VISELŐ UKRÁN RAKÉTAVÉDELMI KOMPLEXUM, AMELYET NEM EGÉSZEN ÖT HÓNAP MÚLTÁN, A DONBASSZBA, egyetlen napra ÁTSZÁLLÍTOTTAK, HOGY OTT LELŐJÉK a maláj légitársaság Amszterdamból Kuala Lumpúrba repülő járatának AZNAPI GÉPÉT? ÉS MIÉRT NEM HAGYTÁK OTT A NÉPFELKELŐKNEK? HISZEN NAGY SZÜKSÉGÜK LETT VOLNA RÁ!
– Meg kell kérdeznem: miért tartott ez a vizsgálat több mint két évig? Az ICAO (a Nemzetközi Polgári Repülésügyi Szervezet) szabályai szerint valamennyi légi szerencsétlenségről az adott állam, legkésőbb egy hónapon belül, meg kell hogy küldje a szervezetnek a szerencsétlenségről készült szakértői jelentést. Jó, tudom, a Donbassz speciális helyzetben van: erre, az adott körülmények között kellhet két-három hónap. No de több mint két év? Miközben az állítólagos BIZOTTSÁG SOROZATBAN HALOGATTA A JELENTÉS KÖZZÉTÉTELÉT. Miért? Megjelent időközben egy csomó találgatás, pletyka, rémhír, rágalom – amelyek, kivétel nélkül, az orosz/donyecki fél befeketítését célozták. Miért nem léptek fel ez ellen? A bizottságban csupa, Oroszországgal szemben ellenséges, rosszindulatú ország van képviselve. OROSZORSZÁGOT – amely pedig nagyon sok perdöntő bizonyítékkal tudott volna szolgálni – MIÉRT ZÁRTÁK KI A SZAKÉRTŐI BIZOTTSÁGBÓL?

fin

– Szólt-e arról a Bizottság jelentése, hogy annak idején, A HOLLAND VIZSGÁLÓ BIZOTTSÁG CSAK HARMADSZORRA TUDOTT ELJUTNI A LÉGI SZERENCSÉTLENSÉG HELYSZÍNÉRE? Szólt-e arról a bizottság jelentése, hogy első tervezett látogatásakor a bizottságot feltartóztatták Kijevben? Második látogatásukkor, amikor éppen vonatra szálltak volna, hogy a helyszínre utazzanak, OLYAN HEVES UKRÁN TÜZÉRSÉGI TŰZ ZÚDULT A DONYECKI PÁLYAUDVARRA, hogy mindenki hanyatt-homlok menekült, és – és a bizottság tagjai biztonságának érdekében – maga a donyecki fél javasolta a bizottságnak a látogatás elnapolását? Mire a küldöttség HARMADIK NEKIFUTÁSRA végre el tudott utazni a helyszínre, eltelt közel három hét. A rekkenő forróságban (amikor a tetemek már erőteljes oszlásnak indultak) ki tudja, hány fontos bizonyíték tűnhetett el közben? (Széthordták helyiek – netán működésbe lépett az ukrán titkosszolgálat is.)
– Az orosz HM másnap lelkiismeretesen megosztotta mindazon légi felvételét, ami az eset idején készült. Ezekből, egyebek mellett kiderült: AZ UKRÁN LÉGIERŐ AZNAP SZOKATLANUL AKTÍV TEVÉKENYSÉGET TANÚSÍTOTT ABBAN A TÉRSÉGBEN (már szóltunk az aznapi hadgyakorlatról). Az USA PATTOGOTT: PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉKAI – MŰHOLDAS ÉS LÉGI FELVÉTELEI – VANNAK AZ OROSZ/DONYECKI FÉL BŰNÖSSÉGÉRŐL. Kérdezem én: miért nem tették közzé őket? Hányszor de hányszor felszólították orosz részről az amerikai felet: ha vannak bizonyítékai, tegye közzé őket. (Amerikai részről azzal érveltek: ezek olyan titkos műholdakról készültek, amelyek feltételeit, ha közzétennék, lebuktatnák őket. Kérdezem? 1. Nocsak, uraim, kémkedünk, kémkedünk? 2. Ha olyan titkosak a felvételek, illetve az őket készítő műholdak – akkor most, két év után miért tették őket közzé őket, állítólag? Már nem félnek a titkos műholdjaik lebukásától?) Ehelyett mit láthattunk? Geoffrey Pyatt amerikai (izé) nagykövet (inkább helytartó) a saját Facebook oldalán, BIZONYITÉKOKKÉNT KÖZZÉTETT AZ INTERNETEN MEGJELENT VALAMIFÉLE FELVÉTELEKET (nyilván gondolja, hogy rajta kívül más még nem hallott a Photoshopról, arról, hogy micsoda remek hamisítványokat lehet készíteni annak segítségével). ELJUTOTTUNK ODA, HOGY A VILÁG VEZETÉSÉRE EGYEDÜL HIVATOTT, LEGKÜLÖNB SZUPERNEMZET HIVATALOS KÉPVISELŐJE INTERNETES PLETYKÁK ÉS INSZINUÁCIÓK TERJESZTÉSÉVEL NÖVELI RENOMÉJÁT. Erre mondják Magyarországon: szegénységi bizonyítvány…
– Mit mondjunk arról a telefonbeszélgetésről, amit a német titkosszolgálat hallgatott le? Merthogy ők is törlesztettek ám azért, amiért az amerikai titkosszolgálat is lehallgatta az amúgy őket mindenben kiszolgáló, újnáci múltú kancellár asszony telefonjait. Nos, a német titkosszolgálat lehallgatta azt a telefont, ahol a háborúk Nobel-békedíjas angyala, a félig kenyai zabigyerek alaposan leápolja kijevi bábjukat, amiért ELSZARTA A GÉP LELÖVÉSÉVEL KAPCSOLATBAN EGYÜTTESEN KIDOLGOZOTT TERVÜKET (egyszer nemcsak az ukrán puccsista náciknak, de, bizony, az amerikai legfelsőbb vezetésnek is ott lesz a helye a háborús bűnösök számára fenntartott vádlottak padján!). A német titkosszolgálat – természetesen – bemutatta a titkos magnófelvételt a Gnedige Fraunak, aki azonmód megtiltotta, hogy a felvétel valaha is a nyilvánosság tudomására jusson. (Pedig az évszázad botránya lehetne – lehetett volna – belőle!)
– Mit mondjunk arról a variációról, miszerint a rakétát valójában nem a maláj utasszállítónak, hanem PUTYIN ELNÖK KÜLÖNGÉPÉNEK SZÁNTÁK. (A latin-amerikai körútjáról hazafelé tartó államfő gépének kb. húsz perc múlva kellett arra repülnie (illetve repült is). A gyilkosokat azonban megtévesztette az, hogy a maláj utasszállító törzsén – szerencsétlenségükre – az orosz nemzeti színek (fehér, kék, piros) domináltak. Magyarán összetévesztették a két gépet. Márpedig ha ez így van (lenne), akkor AZ ÁLLAMI TERRORIZMUS MEGNYILVÁNULÁSÁVAL ÁLLUNK SZEMBEN. Meggyilkoltatni egy másik ország maga rangú vezetőjét, ugyanis, állami terrorizmus. Amiben bőven van gyakorlata a náci junta pénzügyi atyjának (5 milliárd dollár) és mentorának, az Egyesült Államoknak (Nicaragua 1934, Guatemala 1954, Chile 1973, Panama 1989). De van némi affinitása kijevi védenceiknek is, akik elrabolni tervezték Zaharcsenko donyecki államfőt, merényletben akarták meggyilkolni luganszki kollégáját, saját híreik szerint pedig egy kommandó állt már útra készen, hogy Putyin elnököt Moszkvában foglyul ejtsék, és ketrecben vigyék Kijevbe, vagy egyenest Hágába.
Mit mondjunk arról, hogy az un. „vizsgálat” két évig tartott. Annak idején A MALÁJ GÉP LELÖVÉSÉNEK AZ VOLT A CÉLJA, HOGY EMIATT HÁBORÚS BŰNTETTEL LEHESSEN MEGVÁDOLNI MOSZKVÁT, ILLETVE A DONBASSZ NÉPFELKELŐIT. Ha ugyanis sikerült volna ezt rájuk bizonyítani, a NATO – AZ ENSZ BIZTONSÁGI TANÁCSÁNAK FELHATALMAZÁSA NÉLKÜL IS – BEAVATKOZHATOTT VOLNA, a Donbassz forradalmának és szabadságharcának NEMZETKÖZI INTERVENCIÓVAL való vérbefojtásának céljából.
SENKINEK SEM TŰNIK FEL, HOGY ÍGY ELHÚZÓDOTT A VIZSGÁLAT? Hiszen HA BE TUDTÁK VOLNA BIZONYÍTANI A VÁDAKAT, AZOKAT KÉSLEKEDÉS NÉLKÜL NYILVÁNOSSÁGRA HOZTÁK VOLNA! De mert nem hozták, bárki számára, akit az oroszgyűlölet még nem hülyített el teljesen, világossá vált: NEM TUDJÁK BIZONYÍTANI A VÁDJAIKAT. Sőt – mi több! MÉG ATTÓL IS TARTANI KELLHETETT NEKIK: HA AZ IGAZSÁG KIDERÜL, AZ EGÉSZ PEREPUTTY – Obamástól, Bidentől, Nulandtól kezdve, az elmeháborodott McCain szenátoron át – Poros Jankóig, Turcsinovig, Jacenyuk zsidó-fasiszta miniszterelnökig, a szétbokszolt agyú, maffia-testőr múltú Klicskó kijevi főpolgámesterig, a mára az ukrán parlament elnökévé avanzsált Andrej Parubij terrorlegényig (az ogyesszai mészárlás kivitelezőjéig) megy mindenki, a francba, a hűvösre, élete végéig! Ámen!
(Csikós Sándor)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A “JELENTÉS” bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Kisl szerint:

  Nálunk a média továbbra is az egyoldalú holland jelentést sulykolja, az orosz fél okfejtése nem vagy csak zavarosan jelenik meg. /az orosz média is bénázik/

 2. Vászoly szerint:

  Mit lehetne várni a nyugati cionista kutyáktól?

 3. .... szerint:

  Szokásos eljárás a kirakósdi, de nem látni repesznyomokat a lemezeken. Az alsókon ! Egy vadászgép általában felülről lő, nos azok a lemezek nincsenek meg ?

 4. Totóka szerint:

  Jó a cikk és életszerű

 5. Nagy András szerint:

  Véleményem szerint egyetlen dolgot lehet biztosan tudni a gép lelövésével kapcsolatban: Az ukrán kormány a fegyveres konfliktus kirobbanása óta terrorista ellenes akcióról beszél, és az ő érdeke a világ közvéleményének terroristaként bemutatni a donbasszi felkelőket. És lám, történt is terrorista cselekmény.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.