Új szakasza vette kezdetét a szír polgárháborúnak

Moszkvában-a korábbi igéretnek megfelelően-TELJES EGÉSZÉBEN közzétették a szeptember 9-én a szíriai tűzszünetről szóló, a felek által aláírt orosz-amerikai egyezmény szövegét. Az amerikai “változat” korábban nyilvánosságra hozott dokumentumai lényeges részleteket nem tartalmazott. Valami oknál fogva az USA illetékesei úgy gondolták, hogy fölöslegesek azok a részletek.

El is szakadt a cérna a dokumentum moszkvai kiterítésének láttán Washintonban.
John Kerry amerikai külügyér azonnal orosz kollégáját hívta telefonon, és azzal fenyegette Szergej Lavrovot, hogy Washington befejezi a Szíriáról folyó tárgyalásokat, ha Moszkva nem hagyja abba Aleppó bombázását.
A világ elsőszámú latorállamának-az USA-külügyére elrikkantotta, hogy a State Of Departament már elő is készítette a tárgyalások felfüggesztését.
Marija Zaharova az orosz külügy szóvivője tegnap esti sajtótájékoztatóján bejelentette: az USA-nak kell a jövőben bebizonyítania Szíriával kapcsolatban ŐSZINTE JÓSZÁNDÉKÁT, amit az utóbbi napokban erősen meglehetett kérdőjelezni. Kiváltképp amiatt, hogy az an-Nuszra banda Abu al-Ezza nevű hordavezére a “Berliner Zeitung” című német újságnak nyilvánosan beismerte: az USA az egyik legnagyobb istápolója és apanázsolója a latorhordának. Törökország, Quatar, Szaud-Arábia és Izrael társaságában.
Bár a zsoldos-latorvezér arról nyafogott, hogy lehetne bőségesen buzgóbb is az apanázsoló hangulat, meg sopánkodott, hogy az oroszok sikerrel akadályozzák az ellátmány célba érkezését.

A diplomáciai huzavona fölerősödése pedig azt jelzi, hogy Szíriában egyre inkább kitolódik a katonai megoldás vége, viszont a háború AKÁR eszkalálódhat is. Az viszont biztosan állítható, hogy a háború egy újabb szakasza kezdődött el.
Ennek egyik legbiztosabb jele, hogy a Reuters hírügynökségnek nyilatkozó Fares al-Bayush martalócvezér, a “Szabad Szíriai Hadsereg” nevű bűnbanda egyik alfája kijelentett: Törökországon keresztül “Grad” szállítmányokat kapott a bandája Aleppo környékén. Olyan lőszerekkel, amelyek hatótávolsága eléri a 20 km-t. (Tegnapelőtt látott napvilágot a hír, miszerint Maradék-Ukrajna ordashada KIFOGYOTT A “Garad” vetőgépekből és aknavetőkből! Ezek pótlása érdekében vad kutakodásba kezdtek a volt szocialista országokban.)
Persze a csatatereken a felek a napi dolgokkal vannak elfoglalva. Ők teszik a dolgukat. A damaszkuszi kormány és hadserege tegnap kénytelen volt rájönni egy komoly hibájának következményére. A Daraa-katlanból szabadjára engedett martalócok most Hama-tartomány északi részén martalóckodnak tovább. Jó cigány-arab szokáshoz híven, minden addigi igéreteikkel-fogadalmaikkal ellentétben.
Ezt a meggondolatlanságot a szír kormány és hadserege sorozatban követte el. És még napjainkban is gyakorlat ez a szokásuk! De hát ők tudják!
Észak-Hama tartományban tegnap is sikerrel vágtak vissza a kormányerőknek a régi sérelmeikért, amit a Daraa-katlanban elszenvedtek. Most aztán a hadsereg-mondjuk ki őszintén-kétségbeesetten próbál ellenállni a latordühbek. Eléggé csekélyke sikerrel. Ezért aztán újabb egységek indultak Hama északi vidékére. Tegnap ráadásul Karah településnél megklórozták a kormánycsapatokat. A történteken csupán szépségflastrom lehet, hogy a tartomány középső részén a nagy latorügybuzgalom vezéráldozattal is járt.
marv
Kitikkadt Basel Marwan Al-Bakri (Abu Marwan) zsiványfőnök, aki miután Nyuhat-Alepponál forróvá vált a talaj a talpa alatt-elszelelt onnan.
Deir ez-Zor egykori kalifátusista hordavezére Rafe Al-Salibi emír, tegnap a törökök által dirigált “Eufrátesz Shield” hadművelet során fűbe harapott.
emr
Ezúttal a mókában nem mint kalifátusista pribékfőnök, hanem mint a Szabad Szíriai Hadsereg” bűnbanda egyik parancsnoka vett rész a kurdok elleni csatában Észak-Aleppo tartományban, és ebbéli minőségében is pusztult el.

Kelet-Aleppoban a szír kormányerők tegnap Farafira kerületből pusztították ki a latorhordákat.

Az orosz HM ma reggeli sajtótájékoztatóján Viktor Poznyikir altábornagy bejelentette: Kelet-Aleppoban a pribékbandák vegyifegyvert vetettek be tegnap.
Kelet-Gutában addig-addig feszelegtek a dzsihadisták, míg a kormánycsapatok tegnapelőtt offenzívát indítottak. Tegnap délutánra el is szigetelték a latrok utolső térségbeli erősségét, Tal Kurdi városát.

tk

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Új szakasza vette kezdetét a szír polgárháborúnak bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. egy paraszt szerint:

  Hát igen elgondolkodtató, hogy “hadfoglyokat” miért nem a háború vége után engedik szabadon, mint régen tették, ha tették….?

  • Pex szerint:

   A dolog egyszerű, most bebizonyíthatják (nák), hogy az elengedést követően békéssé váltak. Akik nem ezt tették-teszik, azokat így sokkal egyszerűbb kiiktatni, mint véget nem érő vértárgyalásokat folytatni, amit már a nép sem néz jó szemmel, még akkor is, ha szenvedtek miattuk. Egyúttal a felkutatásuk, azonosításuk sem problémás… Viszont, a te verziódban, képzeljük el, ezek a békében az országban meg a világban szabadon lennének, akkor indulna csak meg a terrorizmus, és annak sose lenne vége. Ezeket nem lehet gyógyítani: http://www.dzsihadfigyelo.com/2015/08/28/pszichologus-a-dzsihadistak-pszichoterapiaja-nem-lehetseges-es-naiv-elkepzeles/

 2. Azorka1861 szerint:

  A sziriai Fehèr Sisakosok az alternativ Nobel-dij nyertesei között (2016.09.22.)
  http://www.aljazeera.com/news/2016/09/white-helmets-alternative-nobel-prize-winners-160922082500686.html
  A sziriai Fehèr Sisakosok ès az ENSZ segèlykonvoj (2016.09.19.)
  https://de.sputniknews.com/blogs/20160926/312698577/tiefflieger-white-helmets.html
  A peticio -Do not give 2016 Nobel peace prize to Syrian White Helmets/ Ne ad-
  jàtok a 2016-os bèke Nobel-dijat a sziriai Fehèr Sisakosoknak/ – linkjèt ma reg-
  gel màr nem tudtam kinyitni; làsd alàbb
  https://www.change.org/p/nobel-prize-do-not-give-2016-nobel-peace-prize-to
  syrian-white helmets
  Vanessa Beeley angol ujsàgiro jelentös szerepet jàtszott a sziriai Fehèr Sisakosok
  igazi arculatànak leleplezèsèben. Ez a NGO – civil segèlyszervezet a nyugati titkos-
  szolgàlatok (föleg a CIA ès az MI6) kreàlmànya ès termèszetesen s. gy. keze is ben-
  ne van.
  http://alternativeview.co.uk/index.php?route=information/information&information_id=50

 3. Azorka1861 szerint:

  Hamis zàszlos müvelet az ENSZ segèlykonvoj ellen, kivitelezve az amerikai
  katonasàg, ISIS aknavetö ès/vagy az izraeli lègierö àltal
  http://stateofthenation2012.com/?p=49738

 4. Azorka1861 szerint:

  Damaszkusz – a vilàg legrègibb vàrosa
  https://www.youtube.com/watch?v=LdynCiV4ta8

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.