A Nyugat úgy kicseszett a Medvével!-hogy csak na…

Az oroszok már a fegyverbiznisznél is többet profitálnak a mezőgazdaságból

Oroszország mezőgazdasága hatalmas fellendülésen megy keresztül, amiben közrejátszott az Európai Unióból származó élelmiszerek importjának tilalma, valamint a rubel január óta tartó ismételt zuhanása.

Amióta Putyin elrendelte az importtilalmat, növekedésnek indult a mezőgazdaságban dolgozók száma és ma már a mezőgazdasági termékek kiviteléből származó bevétel meghaladja a fegyverexportét is – írta a Pravda, rámutatva, hogy 2014 óta az orosz mezőgazdaság valóban virágzik – különösen a vetőmag termelés és a baromfitenyésztés ért el nagy sikereket –, és a rubel értékvesztése révén orosz áruk versenyképesebbé váltak a világpiacon.
Emellett ugyancsak 2014 őszétől az orosz gazdáknak már nincs versenytársuk a belső piacon: a helyi termékek uralják a piacot. A lap szerint az importált sajt piaci részesedése 48-ról 23 százalékra csökkent, míg a sertéshús esetében 18-ról 9 százalékra esett a külföldi termékek aránya.
Amint a Pravda.ru írja, Oroszország idén a világ legnagyobb gabonaexportőrévé vált, ami a rekordtermésnek köszönhető, így akár 30 millió tonna búza világpiaci értékesítésére nyílik lehetőség. Ugyancsak az orosz pozícióit erősíti, hogy Afrika, valamint a Perzsa-öböl több országa nem kíván gabonát vásárolni az Egyesült Államoktól és Ausztráliától. Emellett az olcsó olaj révén az alacsonyabb szállítási költségek ugyancsak Moszkvát segítik, és amint azt a Financial Times megjegyezte, ez lehetővé tette, hogy olyan távoli országok is orosz gabonát vegyenek, mint Dél-Afrika és Mexikó.
(agroinform)
Bal-Rad komm: Oroszországnak soha nagyobb gazdasági jótéteménnyel nem szolgált a Nyugat, mint az embargósdival! Nem nehéz belegondolni, hogy a szankciók felodását követően milyen változások lesznek a jelenlegi áldatlan állapotainkhoz képest! SEMMILYENEK!
Egyszerűen NEM KELLENEK A NYUGAT TERMÉKEI A LEGNAGYOBB PIACNAK!
Fordítva viszont nagyon is elképzelhető a dolog! A belső szubvenciók nélkül is versenyképes árú orosz termékekkel a Nyugat nem fogja bírni az árversenyt! Vagy még nagyobb arányban dotálja saját gazdáit-értelmetlenül, és azért fog bedőlni a mezőgazdaság, vagy mélyen az előállítási költségek alatt lesz kénytelen értékesíteni! Akkor meg azért dől be!
A Nyugat most jól kicseszett a Medvével! (De főként velünk!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A Nyugat úgy kicseszett a Medvével!-hogy csak na… bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Fazek szerint:

  Nem véletlen az orosz termék iránti kereslet: a GMO térképen szépen, világosan látszik, hol nem babrálnak a génekkel: http://www.fokusz.info/Image/120_szam/image005.jpg

 2. medve szerint:

  De jót írtál! Én izgúltam egy kicsit,hogy ott is a nép megszokta a nyugati autókat meg francokat, amire semmi szükségünk nekünk sem- a ny-i áron.- Itt is ott is van jó mezőgazdasági terület, ha étel van és a fejünk felett fedél, rendes gyógyszer, nem manipulált, akkor nincs miért panaszkodni. Milyen jó volt a régi rakéta porszívó, azóta csak egyre drágább és egyre roszabb minőség. És hát fűtés. Még van egy régi orosz órám, műűűködik,ha felhúzom, azon legalább látom az időt is.

  • Sub Zero szerint:

   Anyám is mindig a Rakéta porszívóval jött. Aztán egyszer véletlenül találtam egy karcmenteset, vadi újat, gyári dobozban. Megvettem és a karácsonyfa alá tettem! Anyám először örült, majd ki is próbálta… Tudjátok, a megszépítő messzeség! Egyébként nem csak a szoci cuccokkal van ez így. Valahogy így jártam én is a svéd “teknőc” csiszolópapírral. Az öreg szakik, köztük Faterom is azért hívta így, mert egy krumplipecsét minőségű teknősbéka volt a hátuljára nyomtatva. Ódákat hallottam róla gyerekként. Úgy tíz éve egy pár tekercset hirdettek. Ma is megvan, nem éri meg feltenni a gépre.

   • Sub Zero szerint:

    Persze nem akarom lesajnálni az 50 évvel ezelőtti cuccokat. Már csak azért sem, mert nem volt beléjük építve a tervezett avulás.

 3. zls-179 szerint:

  Társadalmunk mottója lehetne:Fogyassz és fordulj fel,addig van értéked míg fogyasztasz mert fogyasztókra van szükség, nem pedig olyanokra akikre…

  • vitorla123 szerint:

   Pontosabban csak fogyasztókra van szükség és nem dolgozókra.A robotok kiszorítják a dolgozót a termelésből.A harácsolók birodalmában ez értelemszerűen vezet a dolgozók nyomorához.A harácsolók osztálya meg képtelen elfogasztani azt amit a robotok előállítanak.Ezért bocsátanak ki fedezet nélküli hiteleket.,hogy a pénz-áru-pénz körfolyamatot fenn tartsák.Csakhogy ezek a hitelek kifizethetetlenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.