ELŐKERÜLTEK!-de csak a köd lett nagyobb

A robbantás estéjén tűnt el a férfi a Teréz körútról, megtalálták

tkr

A hajléktalan férfi mindig ott aludt a robbantás helyszínén, ám a merénylet napján eltűnt. A férfit megtalálták, elmondta miért nem volt ott a megszokott helyén.

Előkerült az a hajléktalan férfit, aki rendszeresen ott aludt a szombati robbantással megrongált Teréz körúti épület előtt, de a detonáció napján eltűnt. A férfi csütörtökön tért vissza megszokott helyére és és a 24.hu-nak elmondott néhány részletet.
A férfi azt mondta, hogy senki sem szólt neki, sőt senki sem vitte őt sehova a robbantás estéjén, maga ment be egy hajléktalanszállóra, mert nagyon rossz állapotban volt, két hete nem evett és gyógyszerekre is szüksége volt. Nem tudta, mi készül, de azóta már hallott a merényletről sokkot is kapott, két napja nem tud aludni.
Elmondta, a rendőrök kihallgatták, hogy pontosan milyen kérdéseket tettek fel, azt nem tudta megmondani, de a lapnak arról panaszkodott, hogy senki nem hiszi el neki, hogy nem tudott a készülő robbantásról.
A közeli nyilvános vécé lejárójához is visszatértek a hajléktalanok, ők a robbantáskor épp a Nagymező utca környékén voltak, mire visszatértek ide, már minden le volt zárva. Tőlük is vettek DNS-mintát és kihallgatták őket.
(Forrás: faktor)

Nyomozásunk eredménye a Teréz Körúti robbantásról

A ROBBANTÁS ELŐTT “ELTÜNTETTEK MINKET” – HASZNÁLHATÓ FOTÓ NINCS – Fórizs Eszter

https://www.facebook.com/events/297265723994193/?active_tab=posts

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

ELŐKERÜLTEK!-de csak a köd lett nagyobb bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Anonymous visszatér szerint:

  Egyre valószínűbb, hogy a fideszes bűnszervezet bármire képes a saját állampolgáraival szemben. Leginkább a fidesz érdekében állhatott egy ilyen robbantás. Azt meg nem hiszem, hogy senki nem figyelmeztette a hajléktalant, hogy hagyja el néhány napra azt a területet. Nyilván, ha elmondaná az igazat akkor eléggé nagy életveszélyben lenne.

  • egy paraszt szerint:

   Talán valami jólelkű adakozó aprópénz helyett ippeg akkorra Wellnes hetes beutalót dobot a begréjébe?

  • sándor szerint:

   beteges gondolat , szerinted pont a hajléktalant figyelmeztetik, a 2 rendőrt meg megnyomorítsák??? nektek minden mindegy, amíg a FIDESZT lehet hibáztatni , az , hogy okkal vagy ok nélkül az a TI fajtátoknak mindegy !!! nyomorult , agymosott bagázs

   • Anonymous visszatér szerint:

    Szerintem jobb ha egy fideszes birka nem beszél arról, hogy ki az agymosott 🙂

    • sándor szerint:

     nem fideszes birka, csak realista 🙂

    • Realista szerint:

     Ha valaki egy picikét tud reálisan gondolkodni, és nem csak ökölrázós döbögizést meg birobidzsánozást mantráz, akkor rájöhet, hogy pont a fityisznek nem jött jól ez az egész. Mikor az ellenzék rátolja mint paraszt a talicskát.

     Azért egy olyan “pártot”, (amúgy nem párt) közösséget, aki a rendszerváltoztatás óta a tűz közelében, aki a 2006-os önkormányzati választás óta beágyazta magát a helyi hatalomba, 2010-óta kormányon építi rendszerét, aki ellenzékből tudott érvényes népszavazást összehozni (vizitdíj), ellenzékből tudott meghekkelni kormánypárti köztársasági elnökválasztást, ledegradálni csupán a gyűlölettől vezetve nagy butaság. Ők a hatalomtechnikát profin nyomják, kiterjedt és mélyen beágyazott rendszerükön keresztül. Vérprofik és dörzsöltek. És ezzel a rohamosan amerikanizálódó társadalommal, tyúkmellű, zselézett hajú fiatalokkal, retek klubbon, izaura tv-n szocializálódott társadalommal, belesimuló, politikai érdektelenségbe süppedő társadalommal sok jóra nem lehet számítani.

   • Már Tamás szerint:

    Kedves Sándor!
    Emlékezz csak 2006-ban a TV székháznál történtekre, amikor a felkészült rendőri erők kb.1 km-re voltak a székháztól, de nem engedték őket oda, helyettük az ország több területéről bevezényelt irodista állomány tagjai szenvedték el az agresszív rendbontók terrorját. Tudod te is mire ment ki a játék gyurcsótány részéről. Rendőrhalált kívánt, mert így lett volna casus beli a tömegbe lövetéshez. A paranoid hatalom részéről nem ritka ez a technika. Nyugodj bele, orbán és bandája semmivel sem különb az elődeitől vagy a Lenin-fiúktól.

    • sándor szerint:

     Gy F től semmi sem lepne meg, de a FIDESZ azért nem az Ő szintjén van

     • egy paraszt szerint:

      Hát tényleg nem!

      Gyurcsótány azóta már veri falba a fejét, mert nem gondolt rá, hogy ennyit is lehet lopni, azaz sokkal több ellopni valót hagyott hátra, mint amennyit sikerült ellopnia! Na a maradék állami-nemzeti vagyon most vált-válik köddé!
      A “fiúk” ebben is jobban teljesítenek!

      Aki érintett csak emlékezzen a 3.200 milliárd Ft magánnyugdíjpénztári vagyonocskára!
      Vagy az előre 2030-ig szóló 100 milliárdokért eladott koncessziós jogokra.
      Vagy az ellopott termőföldekre!
      Vagy az erősen túlszámlázott közbeszerzésekre!
      Meg a különféle kormánymarketingre!
      Egy tök felesleges olimpiai megrendezésre- na abból is kirántható pár ezer milliárd!
      Vagy a felesleges Paks II., ami újabb 3600 vagy még több milliárddal gazdagíthatja az érintetteket, amit előre vagy 10 évre lezsíroznak!
      Vagy……………… hosszú a sor.

      Hát ezek mellett Csótány csak tanonc, kisinas, egy amatőr próbálkozónak tűnik!

   • egy paraszt szerint:

    Tessék már lapozgatni a történelem csemegéiből:
    Lusitania gőzös beáldozása, Pearl Harbor, Suezi válság, Tonkin öböl hogy csak a fősodratú után nézhessen időrendben, nem beszélve a mostanságbeli történésekről!
    Admin hiába tömi “agymosott” kobakját a Kelet-ukrajna-i események hátterével, vagy Szíriával és egyebekkel?

 2. Smith szerint:

  http://www.karpatinfo.net/cikk/kekfeny/magyarul-beszelhetett-budapesti-robbanto-szelsojobboldali-szalakat-sejtenek

  Tetszenek figyelni? Megint elővették ezt a bizonyos “Magyarok Nyilai” állítólagos szélsőséges csoportot. Létezett/létezik egyáltalán ez a csoport, vagy csak a titkosszolgálati művelet(ek) neve volt? Miért vették újra elő? A népszavazás után a bevándorlás már nem fogja lekötni az emberek figyelmét, és ezért új téma kell, amivel elterelheti magáról a kormány a figyelmet.

  • egy paraszt szerint:

   Bakker!
   Ne fesd az ördögöt a falra, ne adj ötletet, mert ha még nem jutott ez ideig az eszükbe, ihletet kapva még ezt is Budaházy nyakába varrják!

  • egy paraszt szerint:

   A robbantás helyszínéről:

   “”Koncertre indult szombat este Kleb Attila fotós a kedvesével. A Teréz körúton, a két járőr mögött sétáltak pár másodperccel a robbanás előtt. A rendőrség tanúként kihallgatta őket, de nem csak a kérdések voltak különösek a számukra.
   Krétával rajzolt fehér körök az aszfalton, mellettük egy-egy papírdarab, a bűnjel számával – így nézett ki vasárnap délután a Teréz körút azon szakasza, ahol a robbanás történt. A rendőrök szakaszosan zárták le az utat, oda csak az ott lakók mehettek be. Mindenkit kaputól kordonig kísértek, nézelődni, a járdán beszélgetni nem volt idő.

   A detonáció melletti házban lakik Kleb Attila fotós és kedvese, akiket tanúként hallgatott ki a rendőrség. A pár egy ismerősük koncertjére indult fél 11 körül. A fotós így utólag visszagondolva még mindig beleborzong, hogy mi lett volna, ha néhány másodperccel hamarabb indulnak útnak. A Teréz körúton vezetett az útjuk.

   “Két láthatósági mellényes alak haladt a járda közepén a Király utca felé. Azon a szakaszon a fák kitakarják a lámpák fényét, így nem tudtam, hogy közterület-felügyelők vagy rendőrök, csak a láthatósági mellény volt egyértelmű.”

   Kleb elmondása szerint több különös dolog is volt aznap éjszaka azon a környéken. A robbanás helyszínén, az egyik ív alatt él már évek óta egy idős hajléktalan. “A hajléktalan mozgássérült, éjjel-nappal itt van, csak a leghidegebb téli napokon megy be a szállóra. De érdekes módon szombat este nem volt a helyén.”

   A párnak ez már az előtt feltűnt, hogy detonáció rázta meg a környéket. Ők néhány méterrel lemaradva sétáltak a rendőrök mögött. Éppen a 2-4. és a 6-os számú házat elválasztó utcánál, a Dohnányi Ernőnél kanyarodtak be és csak két lépésnyire jutottak a saroktól, amikor a robbanás történt.

   “A Dohnányi Ernő utca sarkán voltunk. Takart minket az épület, amikor elképesztő robaj rázta meg a környéket. Először még vártunk egy kicsit, hátha lesz még egy robbanás, de nem volt. Aztán hívtam a 112-t.”

   A férfi a füsttől és a törmelék porától azt hitte, hogy csak egy sérült fekszik a földön. Közelebb lépve vette észre a másik rendőrt, akinek a nyaki vénáját akkor már szorította egy civil ruhás férfi.

   “A robbanás és a telefonhívás között legfeljebb két perc telt el, de amikor tárcsáztam, ketten már ott voltak segíteni és a sérült rendőrök fölé hajoltak. Akkor még nem tudhattam, hogy ők civil ruhás nyomozók, csak amikor bevittek a rendőrségre kihallgatni minket, akkor vált ez egyértelművé. Magam sem értem, hogy kerültek oda ilyen gyorsan.”
   Kleb Attila szerint több különös mozzanata is volt a robbanás utáni eseményeknek
   Fotó: Veres Viktor / Népszabadság

   A rendőrségen kérdések sora következett. Részletesen el kellett mondaniuk, mit láttak, de a kérdések sorában az elsők között szerepelt, hogy hallottak-e a robbanás előtt “Allah Akbar!” kiáltást. A fényképész elmosolyodott – “ilyesmiről szó sincs, csendes volt a környék, senki nem kiabált semmit egészen a robbanásig.”

   Kleb állítása szerint őt gyilkosság kísérlete gyanúja, a barátnőjét pedig mindössze néhány perccel később már gyilkosság gyanúja miatt hallgatták meg tanúként. És hiába kértek, a tanúvallomási jegyzőkönyvből nem kaptak példányt.

   A fotós még a mentők kiérkezése előtt készített néhány fényképet a helyszínről, amelyeken a két rendőr a kapualjtól néhány méterre fekszik és föléjük hajolnak a civil ruhás rendőrök. A felvételek alapján Kleb Attila azt mondja, hogy a robbanószerkezetet a kapualj jobb alsó sarkában helyezhették el. Erre utal szerinte, hogy a szétszóródott szögek és csavarok 180 fok helyett körülbelül csak 100 fokban repültek szerteszét a járdán és az úttesten. “Hihetetlen, a Király utcáig, sőt, még azon túl is tele lett minden szögekkel” – emlékeztet.
   A szanaszét szóródó szögek még másnap is ott hevertek a körúton – Fotó: Kleb Attila

   Szerinte abban, hogy nincs több sérült, nagy szerepe van annak is, hogy a kapualj előtt van egy köztéri illemhely, amelynek vasrácsa és az amögött lévő borítás sok szöget és törmeléket felfogott. “”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.