Lelkesedés

Közös kiáltványt adott ki a népszavazásról 118 polgármester

Közös kiáltványban kéri a lakosokat 118 Nógrád megyei polgármester, hogy szavazzanak nemmel a vasárnapi népszavazáson, mert úgy látják, a tét nem kisebb, mint hogy “meg tudjuk-e védeni közösségeinket, kultúránkat, és mindazt, ami magyarrá teszi hazánkat”. Ezt pénteken jelentették be Balassagyarmaton, az eseményen 45 településvezető személyesen is részt vett.

Tóth János (Fidesz–KDNP), Diósjenő polgármestere azt mondta, nemcsak az ellenőrizetlen népvándorlásban rejlő veszélyek miatt fontos a népszavazás, hanem szűkebb lakókörnyezetünk fejlődése miatt is.
Úgy fogalmazott: Nógrád megye polgármesterei úgy látják, elsőként környékük lakóinak megélhetését, biztonságát és kiszámítható életlehetőségét kell biztosítani; tisztában vannak azzal, hogy segíteni kell a menekülőkön, azonban azt is tudják, hogy a valódi megoldás nem Magyarországon van, hanem ott, ahonnan ők érkeznek.
A Nemmel szavazunk! című, a megyei napilap pénteki számában is megjelentetett kiáltvány szövegét – amelyet Balla Mihály (Fidesz), Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője és a polgármesterek kezdeményezésére fogalmaztak meg – Vezér Attila (Fidesz–KDNP), Romhány polgármestere olvasta fel Balassagyarmaton.
A kiáltvány tartalmazza:
“Nem kívánjuk azok betelepítését, akik nem fogadják el kultúránkat, hagyományainkat, törvényeinket és európai értékeinket! Határozottan állítjuk: a napjainkban tömegesen Európába érkező bevándorlók gondjait ott kell orvosolni, ahonnan jöttek, nem pedig idehozni a bajt!”
A szöveg szerint a polgármesterek ezért tartják fontosnak, hogy Magyarország kormánya karitatív szervezetekkel együttműködve, humanitárius segélyekkel és iskolák építéséhez nyújtott adományokkal támogatja a krízisben lévő országokat.
A polgármesterek végül arra kérik az embereket, hogy az október 2-i népszavazáson szavazzanak nemmel, “mert ezzel üzenhetünk Brüsszelnek: a magyarok felelősen döntenek, mert hazájuk jövője a tét”.
Nógrád megye 131 településéből 118-nak a vezetője csatlakozott a kiáltványhoz.
(origo)
Bal-Rad komm: “…a magyarok felelősen döntenek, mert hazájuk jövője a tét”.
Arra azért kíváncsiak leszünk-de nagyon-hogy mondjuk egy esztendő múlva milyen szövegű kiáltvánnyal fognak előállni a most a SZAVAZÁSRA BUZDÍTÓK? Az biztos, hogy az is a nemmzetthy érdekekre fog hivatkozni!
(Személyes élmény: Egy régen látott-jelenleg polgármester (független)-ismerősömmel futottam össze. A kb. tíz perces traccs zöme a kvótanépszavazásról szólt. Fújta a “NEM” szükségességét. Mondtam neki: én elmegyek a referendumra, mert azon meggyőződésem, hogy részt kell venni!-de “lopni” fogok. Tudomásul vette a dolgot, de nem értette a logikáját. Rohant a dolgára, és is siettem vissza balradozni.
Ma reggel telefonált az ismerősöm. Káromkodott mint a vízfolyás! DE NAGY ÁTVERÉS!-szidkozódott. Ahogy régebbről ismerem-Ő IS “LOPNI” FOG! Nem mondta, de…
A dolog lényege, hogy a kvótareferendum kiötlői és a kérdés kiagyalói olyan rafinált módon fogalmazták meg a kérdést, hogy még az okosoknak sem mindnek tűnik fel a csapda!-admin)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Lelkesedés bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. egy paraszt szerint:

  “a kvótareferendum kiötlői és a kérdés kiagyalói olyan rafinált módon fogalmazták meg a kérdést……”

  Hát igen!
  Szar ügy!

  Ez a szavazás csak a parlamentet erősíti meg és ismét kifejezi, hogy a parlament döntését ebben a kérdésben is mint a nép sajátunkként ismerjük el, elfogadjuk, azaz, ha a parlament megszavazza a migránsok befogadását, akkor azzal is egyet értünk és jöhetnek.
  De akkor még tiltakozni sincs jogunk, hiszen a parlamentet újfent felhatalmaztuk-döntéseiben megerősítettük.

  Hát irtózatosan nagy gazember volt, aki ezt a népszavazási kérdést ilyen agyafúrtan fogalmazta meg!

  • Fergeteg11 szerint:

   Fidesz:
   Válassz minket, és megbízható forrásból kapsz. A dózist csak lassan növeljük, még sokáig húzhatod. A konkurenciát közben kicsináljuk. Válassz mást, és bármikor jöhet az aranylövés!

   • Fergeteg11 szerint:

    rr

    • egy paraszt szerint:

     A La Fontaine mese magyar módra:

     “Holló ül a fán,csőrében sajt.
     Jön a róka és kérdezi:
     -Hé holló! Mész népszavazásra?
     -Nem.
     A sajt kiesett a csőréből, a holló pedig elgondolkodott:
     ha igent mondtam volna, változott volna valami?”

     Sajna kép nem ment hozzá be.

 2. ficko szerint:

  A fidesznek a részvétel a fontos a népszavazáson ,50 % +1 részvétel legyen .
  Tisztelt Admin ! Hiába buzditasz a lopásra, részt vettél a szavazáson, a fidesznek ez kell.
  Mindegy mire szavaz a jó nép ,csak 50%+1 legyen a részvétel . Majd megoldják az eredményességet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.