Pávatánc! Mindent a germán gyarmattartó kedvére

Magyar háttéralku Berlinnel?

Engedékenységet remél a kormány a népszavazás utáni stílusváltásért cserébe

-

Jelenleg huszonegy olyan kötelezettségszegési eljárás van folyamatban Magyarországgal szemben, amelyeket a magyar kormány is súlyosnak ítél meg – derül ki a lapunk birtokába került, nem nyilvános kormányzati háttértanulmányból. A „gazdasági vagy politikai szempontból jelentős” eljárásokat összegző dokumentum gyászos képet fest hazánk és Brüsszel kapcsolatáról, számos ügy végére évek óta nem tesz pontot a kormány.

Forrásaink szerint azonban éppen a két legkényesebb, korrupciógyanú miatt indult ügyben élvez a magyar kormány diplomáciai támogatást, méghozzá a kvóta-népszavazási kampányban ellenségként bemutatott Berlin részéről. Forrásaink szerint a német segítségnek köszönhetően az uniós közbeszerzési irányelvekkel ütköző Paks II. és a Budapest–Belgrád-vasútvonal beruházások miatt indult kötelezettségszegési eljárásokban kaphat a kormány zöld jelzést Brüsszeltől.
Külügyes forrásaink rámutattak, a kormány a hét végi népszavazás utáni stílusváltásért cserébe segítséget remél a kötelezettségszegési eljárások ügyében. Az Orbán Viktor által képviselt menekültpolitika ugyanis veszélyes lehet Angela Merkelre nézve, amit a német radikális jobboldali párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) egy előre hozott tartományi választáson aratott szeptemberi győzelme is bizonyított. Az alku értelmében a hét végi kvótanépszavazást követően a magyar kormány visszavesz a menekültellenes retorikából, és konstruktívabb lesz az Európai Uniót érintő kérdésekben is.
A Figyelő című hetilap korábban címlapos anyagban írt arról, hogy a menekültellenes kampányt követően az Orbán-kormány gesztusokat tesz majd Berlinnek. Német diplomáciai forrásokra hivatkozva a hetilap azt írta: az október másodikai népszavazást követően a magyar kormány konstruktívabban áll majd a menekültügyhöz, és akár felajánlásokat is tehet.
Az elmúlt hetek kormányzati kommunikációjában már érzékelhető a változás. A kampány hajrájában három interjú jelent meg Orbán Viktorral, ezekben a miniszterelnök jóval visszafogottabban nyilatkozott a korábban démonizált Brüsszellel kapcsolatban. De a kormány Berlinnek is üzent. Kövér László a Magyar Időknek adott interjúban leszögezte: Magyarország nem érdekelt az Európai Unió felbomlásában, erős Európára van szükség, amely csak Németországgal létezhet.
– Berlinbe látogató vezető magyar kormánytisztviselők többször elmondták, a népszavazás után leáll a menekültellenes kampánygépezet – mondta megkeresésünkre Hegedűs Dániel, a Német Külpolitikai Társaság (DGAP) elemzője. A kutató szerint a magyar diplomácia a menekült- és olykor Merkel-ellenes kommunikációt a belpolitikai helyzettel indokolja. Hegedűs ugyanakkor nem tartja valószínűnek, hogy az ígéreteit betartja a kormány, a kommunikációban teljes fordulat nem, legfeljebb a hangnem enyhülése várható.
– Logikusan hangzik, hogy a két kötelezettségszegési eljárásban Németország Magyarországot támogatja – ezt már a forrásaink által említett paktum másik oldalával kapcsolatban mondta a kutató.
Hegedűs sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta a megállapodás létezését, azt ugyanakkor elmondta, Berlin mindkét beruházásban érdekelt.
– A paksi bővítés tető alá hozásában a német gazdasági lobbi markánsan részt vett – idézte fel a kutató, az atomerőmű bővítésében ugyanis német cégek is szerepet kapnának. A Budapest–Belgrád-vasútvonallal kapcsolatban elmondta, a beruházás a görög kikötők és a német piacok összekötését szolgálja.
– Ez egyértelműen német gazdasági érdek – tette hozzá.
(mno)
Bal-Rad komm: A döbrögista horda sötét üzelmei állnak hát a kvótareferendum hátterében! A korrupció miatt megkopott népszerűség lehetséges növelése, a jövőbeni konc biztos megkaparintása érdekében. Száz-ha nem ezer-milliárdos zsákmány biztosítása.

Képtalálat a következőre: „Pávatánc-kép”

“…Berlinbe látogató vezető magyar kormánytisztviselők többször elmondták, a népszavazás után leáll a menekültellenes kampánygépezet…az Orbán-kormány gesztusokat tesz majd Berlinnek…”
Márpedig a germán gyarmattartó abban érdekelt, hogy a fölöslegesnek ítélt migránsait valahol elhelyezze! Úgy, hogy azok sehová szökni ne tudjanak!
A kvótareferendumot követő döbrögisztáni tákolmánymódosítás pedig a “magyar” parlament jogkörébe utalja a betelepítésről való döntést! A nemmzetthy parlament jogkörébe! Hiszen legalább hárommillió döbrögisztáni birka egyhangúan ezt fogja bégetni vasárnap! Döbrögi legnagyobb gyönyörűségére és elégedettségére!
Az pedig nemmzetthy érdekekre hivatkozással ÚGY FOG DÖNTENI, HOGY JÖJJENEK A MIGRÁNSOK! Döbrögi vajda ÍGY TESZ A GYARMATTARTÓ KEDVÉRE!
Teljesen megérdemeljük a sorsunkat!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Pávatánc! Mindent a germán gyarmattartó kedvére bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Tarna szerint:

  A migráns kérdés megoldása elvezet oda, hogy kik és hogyan fogják a föld rettenetes túlnépesedését redukálni.
  Amit most a brüsszeliek csinálnak az csak olaj a tűzre.
  Aki háborút csinál és a saját országát romba dönti, az maradjon a romok alatt!
  Gyilkos indulatú veszett menekülteket nem kell befogadni.
  Eddig csak 2 millió homoki parazita jött be Európába, de máris túl sokan vannak.
  Hogyha 100 milliót telepítenek be, akkor mit oldanak meg? Még 2 milliárd várakozik.
  Európa is túlnépesedett, hiába öregszik!

  • egy paraszt szerint:

   Először romba kell dönteni, hogy utána fialjon az újjáépítés!

   Én csodálkozom a 21 db kötelezettszegési eljáráson, a 210db-ot hihetőbbnek tartom!

 2. öregkun szerint:

  Vannak érdekes dolgok: a migránstámogató egyesületek több mint egy milliárd Ft állami támogatást kaptak. /Alfahír/

  • Már Tamás szerint:

   Emlékezz csak a kedves vezető szavaira: ne azt nézzék amit mondok, hanem amit csinálok…

 3. Fergeteg11 szerint:

  Mindezt Orbán már 2015-ben világossá tette “öszödi” beszédében:
  “Ha a konkrétumokról beszélünk, akkor azt kell mondanom, hogy a legvégén, tehát néhány hónap múlva – lehet, hogy egy vagy két év múlva – ez a mostani vita, ami most még arról szól, hogy legyen-e kvóta, vagy ne legyen, szabad-e kerítést építeni, és ha nekünk nem, akkor másnak miért szabad, meg mennyien fognak még jönni, ezek a mai viták szép lassan majd felcserélődnek egy igazi, nagy, döntő vitára. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ezek a mostani kérdések nem fontos kérdések: szétosztjuk-e egymás között a bevándorlókat, ki a bevándorló, ki a menekült, vissza lehet-e őket küldeni, majd mindjárt beszélek arról is néhány szót, hogy hova, kinek kell majd visszafogadni őket. Ezek mind fontos kérdések, de a legvégén eljutunk ahhoz a vitához, ez majd először az ideológiailag motivált értelmiség köreiben jelenik meg Nyugaton, onnan fog majd leszivárogni a politikába, és jön aztán majd Magyarországra is, ugyanis arról a kérdésről szól majd, hogy van-e egy országnak joga ahhoz, hogy kinyilvánítsa, hogy ő nem kívánja a saját etnikai-kulturális összetételét hirtelen módon, külső beavatkozás hatására nagy arányban megváltoztatni. Van-e joga azt mondani egy országnak, hogy mi ezt nem akarjuk. Vagy alá kell magunkat vetni annak a nemzetközi, liberális – elnézést az ideologizálásért – doktrínának, miszerint mindenki szabadon választhatja meg a világon azt, hogy hol él. És akik már valahol élnek, azoknak nincs meg az előjoguk, hogy megmondják, hogy kivel akarnak, és kivel nem együtt élni. Ez lesz a vita legvége. Ide fogunk eljutni. Én a nyilatkozataim egy részében készítgetem elő a magyar álláspontot, bizonyára látják, ezért az aktuális dolgok és a hosszabb távú vitában elfoglalt magyar álláspontok egymás mellett szoktak megjelenni. Mindenkinek javaslom, hogy készüljön arra, hogy a végén majd ebben a kérdésben kell állást foglalni. Nem akarom megelőlegezni ezt a vitát, csak érzékeltetni szeretném Önöknek, hogy van álláspontunk ebben a vitában. A nemzeti konzultáció ebből a szempontból is komoly mankót és támaszt jelent. A mi álláspontunk egy szuverenitás álláspont, ami szerint minden nemzetnek, minden közösségnek, minden államnak joga van a saját fejlődéséről saját magának döntenie.
  […]
  Ugyanakkor legyenek nagyon együttműködőek, mert abban igaza van a másik 27-nek, vagy ki tudja hányan vannak, mert talán a visegrádiakkal talán igazságtalan vagyok, hiszen ők is fölteszik azokat a kérdéseket, amiket mi, mert abban igaza van a másik huszonvalahánynak, hogy az a probléma olyan, aminek a megoldása érdekében mindannyiunknak érdemes erőfeszítéseket tenni. Mert persze egyfelől igaz, amit mondtam, hogy mindenki Németországba akar menni, és ez persze német probléma, no de Németország az Európai Unió része, ebben meg Merkel kancellár asszonynak van igaza. Ha Németország az Európai Unió része, akkor a német probléma az európai probléma is. Úgyhogy nekünk nem összevitatkoznunk kell, nem rugalmatlannak kell lennünk, végképp nem kioktatónak a másik 27 európai uniós partnerünk irányába, hanem együttműködőnek, barátságosnak, rugalmasnak, de a saját álláspontunkból észérvek nélkül jottányit sem engedőnek. Ezt kérem Önöktől.”
  http://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htm
  ————–
  Bizony, erről szól a dolog. Az elejétől fogva csak erről. Ha a kormányzati álláspont olyan “sziklaszilárd”, mint állította, egy népszavazás ezen jottányit sem változtat, csak – szintén az ő szavai szerint – “érzelmi jelentősége van”. De ha mégsem, ha túl kicsinek bizonyulna az a hamuba sült pogácsa, és az etnikai-kulturális összetétel hirtelen módon, nagy arányban mégis megváltozna külső (vagy belső, “érzelmi”) hatásra, akkor a népszavazás köré költött hazugságok meg az igazság elhallgatása már az “eredményfelelősség” fényében mérlegelendő. Van azonban még egy dolog. Ha szerencséje lesz, és “sziklaszilárd” álláspontját keresztülviszi (kis vagy nagy pogácsával a tarisznyában), Magyarország akkor is könnyen válhat “halszagúból” békaszagúvá, egy tál vízben a tűzhelyen. Az óra ketyeg.

  • egy paraszt szerint:

   Eszmefuttatását követve:
   a német ügy magyar ügy is, azaz bundesmutti elbaltázott meghívólevele is magyar ügy , bár mutti levélírási, migránspátyolgatási szándékáról és megválasztásáról nem kérték ki a magyarok véleményét.
   Ez így nagyon sánta és a felelősséget se vegyük ki annak a nyakából, aki a balhét megcsinálta!
   És ráadásul ne terítse szét a saját hülyeségét a fél világra, legalábbis az unió egészére!

   Másrészt ez a szavazás csak a parlamentet erősíti meg és ismét kifejezi, hogy a parlament döntését ebben a kérdésben is mint a nép sajátunként ismerjük el, azaz, ha a parlament megszavazza a migránsok befogadását, akkor azzal is egyet értünk és jöhetnek.
   De akkor még tiltakozni sincs jogunk, hiszen a parlamentet újfent felhatalmaztuk-döntéseiben megerősítettük.
   Hát elég nagy gazember volt, aki ezt a népszavazási kérdést ilyen agyafúrtan fogalmazta meg!

   • Fergeteg11 szerint:

    A szövegben tetten érhető egy nagy ellentmondás – vagy érdekesség, attól függ, melyik oldalról nézzük – a felelősséggel kapcsolatban. Az elején irányított újságírást és az elitek néptől való távolságát hangsúlyozza a nyugati társadalmakban, amelyekben “bizonyos időtartamon keresztül lehetséges olyan politikát folytatni megtámogatva a nyilvánossággal, amelyet egyébként a nép nagy része nem támogat”. Aztán a beszéd második felében áthárítja a felelősséget és legitimálja a helyzetet azáltal, hogy hangsúlyozza:
    ” Ezért például nekünk nincs jogunk ahhoz, hogy mi befolyásolni akarjunk, vagy akárcsak véleményt akarjunk mondani más országoknak arról a kísérletéről, hogy az ott élőktől különböző vallási-kulturális alapokon álló nagy közösséggel kívánnak együtt élni. Azt gondolom, hogy nekünk nem szabad minősítő kifejezéseket használni a tekintetben, hogy Franciaország úgy döntött, hogy ő szeretne, vagy legalábbis elfogadhatónak tartja, hogy az ő társadalmában legyen egy 8-10 százalékos nagy muszlim közösség. A demográfiai számításokat – ez egyszerű matematikai kérdés – figyelembe véve pedig a jövőre is úgy döntött, hogy egy egyre növekvő arányú ilyen közösséggel kíván együtt élni az őshonos francia nép. Ez az ő döntésük. Nyilván a németek ugyanúgy meghozták a maguk döntésüket a törökökre vonatkozóan már korábban is, azóta is hoznak ilyen döntéseket. Szerintem nekünk ezeket a döntéseket nem szabad minősítenünk. Nem szabad sem politikailag, sem ésszerűség szempontjából, mert minden népnek joga, hogy az ottani őshonos nép határozza meg, kivel kíván együtt élni.”
    Ellentmondás akkor, ha “franciák”, “németek” vagy mások alatt a francia, német stb. népet értjük, hiszen akkor a döntések általában nem az ő döntéseik, hanem a vezetőiké, akiknek álláspontja a nép nagy része által nem támogatott. Érdekesség viszont akkor, ha “franciák”, “németek” stb. alatt kizárólag az adott elitet értjük, és csak akkor a népet, amikor konkrétan a “francia” népet, vagy általában véve őshonos népet mond a szövegében (de akkor álszent). A második esetben eléggé érthetővé válik az is, mit takar a “nemzeti” jelző a Fidesz kommunikációjában: az elitet, amelyet vagy támogat a nép nagy része, vagy nem. E téren elgondolkodtató egy további megjegyzése a beszédből: “Hogy hány évszázaddal vannak előttünk képmutatásban a többiek, és ez egy olyan verseny, ahova be kell neveznünk, ehhez csak azt az apró példát hozom Önöknek, hogy bár nyilvánvalóan többen jönnek hozzánk – időnként többszörösen, ismét nem mondok országnevet, mint más külső határral rendelkező országba –, az ehhez nyújtott segítség az ő esetükben ilyen nagy, a miénkben pedig ilyen kicsi.” A második és harmadik tagmondatban van a lényeg, és úgy tűnik, elég sokat ledolgozott a hátrányból.

 4. scout szerint:

  A természet kegyetlen,de igazságos.Ahol sok hülye van ott mindig probléma van.Ahol nagyon sok hülye van viszonylag “kis” helyen ott nagy probléma van.A hülyék kinyírják magukat és környezetüket.Az ,hogy mindez ideológiai,vallási vagy akármilyen más mezbe van bujtatva végeredményt tekintve tök mindegy.Tömegek vannak kritikán aluli,csapnivaló inteligenciával.Az ego és arrogancia pedig az egekben.Ez nem vezet sehova, a pusztulás elkerülhetetlen és törvényszerű.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.