Szíria

A szíriai tűzszünet összeomlása után a damaszkuszi kormány erői orosz támogatással Aleppó teljes megszerzésére törekednek. Ezt már a világ elsőszámú latorállama-az USA-nem akarja! Mert ez az eddigi hozzávetőleges status quo felborulását-azaz: A TÖRVÉNYES ÉS LEGITIM SZÍR KORMÁNY FELÜGYELETI JOGÁNAK A GYAKORLÁSÁT-jelentené. Ami az USA-nak nagyon nincs ínyére!

Terveket koholnak hát az erőviszonyok paritásba hozása érdekében, és vad ütemben fegyverzik fölfelé a terrorbandákat!
Ruszlan Puhov a moszkvai Stratégiai Technológiai Elemző Központ igazgatója ma reggeli nyilatkozatában úgy vélte, hogy a minapi latorfenyegetést Oroszország minden szinten tudomásul vette, és illő módon-de higgadtan-kezelni is fogja!
Fjodor Lukjanov a Külügyi és Védelmi Politikai Tanács elnöke pedig közölte: tekintélyes számú Szu-24 és Szu-34, valamint Szu-25 “Gracs” típusú orosz légikülönítmény áll készen arra, hogy bármely pillanatban Szíriába települjön. Amelyek mindegyike-hasonlóan a már Szíriában munkálkodókhoz-a legmodernebb SzVP-24-rávezető rendszerrel (levegő-levegő, ill. levegő-föld) vannak felszerelve.
A világban elég nagy vihart kavart amerikai külügyi és helyettes külügyi szóvivői acsarkodások mögül a “tettesek” igyekeznek kifarolni. John Kirby tagadta, hogy ő Oroszországot fenyegető dolgokat valaha is mondott volna! Szerinte MINDENKI rosszul értelmezte az ő kijelentéseit. De hogy melyikeket?-arra nem tért ki.
A “bálozók”-a Szíriában háborúzók-pedig ügyet sem vetnek a diplomaták és a politikusok acsarkodásaira. Ők lövik egymást, mintha mi sem történt volna.
Észak-Aleppoban tegnap estig a kormányerők megszerezték a dzsihádistáktól a Kindi-kórház épületkomplexumát, és tovább nyomultak/nyomulnak nyugati irányba. Szakértők szerint amennyiben nem történik jelentős változás, kb. egy hét, és Aleppot bebukták a martalócok.
Homsz tartományban a kormánycsapatok elragadták a kalifátusistáktól az Al-Sha’er gázmezőt.

Hama-tartomány északi részén viszont a latrok foglaltak el két újabb falut. Al-Raayah és Al-Tal Al-Abyad településeket.

erk

A “mostmár ennek fele sem tréfa” jegyében tegnap este mintegy kilencszáz fős kormányerősítés érkezett a térségbe, és a szír légierő is tegnap késő délután újraindította a légicsapások tömegeit.

szrr

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 16 hozzászólás

 1. Pozsony 907 szerint:

  Közös hadgyakorlatot tart a nato /usa, poland, hungary, cosovo a szerb szeparatisták megállításáról, a területen. Erről miért nem írsz Admin?

  Admin:

  Hol van róla hír?

  • Pozsony 907 szerint:

   Hír tv? Hang és kép anyag nem elég? Jelenleg is tart!😉

   • Pozsony 907 szerint:

    Fèlre ne èrts, nem becsmèrellek, csak már tegnap jeleztem, van mi elkerüli a figyelmed. UH 60, Mi 17, páncélozott csapatszállítók vannak a tèrsègben, a Magyar haderő mentési feladatokat lát el a tèrsègben, illetve ezt gyakorlatozza.

    Admin:

    Az ország közepén élek. Nagyjából egy hete (de lehet hogy több) olyan repülőgép és helikopterforgalom van, hogy 1968 óta ilyenre példa nem volt!

    • Pozsony 907 szerint:

     Erről beszélek.

     • Pozsony 907 szerint:

      Magam is, 3-as uh 60 kötelékeket látok 1 hete. Nem linkre jöttek, már tudjuk mièrt. Egyébként a Budaörsi civil reptéren tanyáztak vagy 3 napig.

    • frank szerint:

     ne írj már hülyeséget ember !! minden évben van ugyanez a hadgyakorlat, akkor te eddig vak voltál ?? tavaly egy holland páncélos dandár volt Várpalotán 12 hónapig

     • Pozsony 907 szerint:

      Csak hogy ez koszovó, finomabban a szavakkal, hesszelj utána a 2016 július 6 odikai orosz-szerb 2.5 milliárdos megállapodásnak , ha nem megy,majd segítek. Ne írj bírkaságot ember, inkább lègy szélesebb látókörű😉

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjvk53K2LbPAhUsKsAKHXD3Dh8QFggcMAA&url=http%3A%2F%2Frusvesna.su%2Fnews%2F1475145143&usg=AFQjCNHw4EVfGxM8V38mTQkjWm2t1NDbog&sig2=R2eUDpcxbuodTh1y9weFAw Fontos : Az MH-17 es lelövéséért az az Ukrán hatóságok a felelősek, a bűnösök meg lesznek büntetve- Zacharcsenko. Igaz nem ehez a témához kapcsolódik, de egyenlőre “Donbaszi hír” nincs, egy ketőre változni szoktak a neten a hírek .

 3. Szaszi szerint:

  Táborfalván is volt vagy van gyakorlat,kb két hete írtam hogy vadászgép repült be Pest felett.Megkeresem a linket.

 4. Azorka1861 szerint:

  A Wall Street Journal jelentèse szerint az US kormàny mèrlegli, hogy felhatal-
  mazza-e a CIA-t a sziriai ès orosz tüzérsègi àllàsok megtàmadàsàra.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/09/30/usa-erwaegen-den-direkten-kampf-gegen-russland-in-syrien/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.