Donbassz

Megkezdődött Donbasszban a “lágyítás”! Így nevezik azt az akciót, amelnek során a népi erők és az ostromló megszálló horda a pufferszóna három pontján 2×2 kilométeres térséget teljesen demilitarizál.

Kijevi idő szerint délelőtt 11-órakor a Donyecktől délre fekvő Petrovszkoje falunál kellett volna az akciót elindítani! (A döntés két hete született meg, amelyben percre pontosan ki volt jelölve az időpont!)

ukt

Donyecki oldalon a jelentések szerint el is indult a “lágyítás”! A valcmanisták viszont jelezték a tűzszüneti Ellenőrző Bizottságnak és az EBESZ-nek, hogy ami donbasszi térfélen félórás művelet, az az ő esetükben legalább nyolc órát fog majd igénybe venni. DE AZ IS LEHET, HOGY HÁROM (!) NAPOT. Tegnap Kijevben Georgij Tuka hadügymin.h. kijelentette: “a közeljövőben NEM TERVEZIK martalócseregletük visszavonását a donbasszi frontokról sehol”!
Mindezzel együtt a DNR a kijelölt terület kiürítését befejezte.
Egyébként pedig-mint tudjuk-szeptember közepétől tűzszünet van. Igaz, hogy egyoldalúan hirdette meg a két donbasszi Népköztársaság. Kijev úgy tette magáévá az ötletet, hogyha ÉPPEN ŐK NEM LŐNEK, akkor ott és akkor ők is tűzszünetet tartanak.
Mára virradóan sem sok helyen és alkalommal tartottak tűzszünetet.
Jasznovataja és Makejevka lakói a megmondhatói. Ott egész éjjel hullottak a 122-es gránátok. De a DNR-frontvonala mellett élők mind elmondhatják, hogy ha nem is egész éjjel-azért hasonló “örömökben” volt részük!
Az LNR fronton Sztanyica Luganszkát lőtték mára virradóan ismét.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. .... szerint:

  Pedig a konfliktus az egyik kirobbantó pontja a III. vh.-nak.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Mindezzel együtt a DNR a kijelölt terület kiüritését befejezte . HÁT EZ EGY NAGYON NAGY SZARVAS HIBA VOLT A DNR-től . Talán elfelejtették SIROKÍNOT A DNR-esek ? Enyire ostobán naivak ? Hajmeresztő még a kopasznak is amilyen ostobaságokat csinálnak ! Majd a kiüritet helyre besétálnak a Galíciaiak,úgy mint SIROKINÓBA, aztán fognak siránkozni . Az ukik ezeket a kifogásokat,- a három nap,stb. csak azért csinálják,mert eszük ágában sincs visszavonulni a “MEGÁLAPODOTT” 2km es távolságra, Csak azon csodálkozok,hogy még nem lepte el a horda a kiüritett területet. Ki tudja azótától mi történhetet ottan !

 3. zls-179 szerint:

  Donbasszal kapcsolatban sajnos nagyon sok-sok mindent nem értünk,könnyű okosnak és még okosabbnak lenni BÉKÉBEN és a gép mögül!Én mindenesetre BÍZOM bennük,Ők nem fognak meghajolni az idegenek előtt, inkább ……

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Ebben teljes mértékben igazat adok önnek t. zls-179. Úgy van ahogy mondja, a gép mögül igencsak okosak vagyunk,vagy annak szeretnénk látszani, de van valami, ami miatt elmondjuk a véleményünket, talán nem is vélemény az, a vélemény csak a hirtelen gondolat mondatokká való formálás, amit vagy írásban,vagy szóbelileg közlünk ember társainkkal, aztán továb nem törődünk vele. Nálam a vélemény egy bizonyos FÉLTÉSSEL párosul, amikor vagy a Dombaszi, vagy a Szíriai eseményekről olvasok, féltés a hazájukért, igazságukért, családjukért, és identitásukért harcolókért, hogy teljes győzelemmel érjen véget a jogos harcuk, hogy ha ők legyőzték az álnok GONOSZT más nemzetekek is tudjanak segiteni az igazságos harcukban.

 4. Próféta szerint:

  Valóban fogalmunk sincs, hogy mi történik a nagyvilágban.
  Nem ismerjük a világ vezetőinek a pontos tervét.
  Nem ismerjük a világ hadigépezeteinek a valódi erejét, ütőképességét.
  Csak annyi fogalmunk van az egészről, hogy mi átlagemberek fogjuk megszívni, de nagyon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.