Mától tojik Döbrögiék aranytojást tojó tyúkja

Olcsóbb az olaj, drágábban tankolhatunk

Képtalálat a következőre: „Aranytojás-kép”

Emelkedett bruttó 6,35 forinttal a 95-ös benzin, és 12,70 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szombattól a jövedékiadó-szabályozás változása miatt.

Az Országgyűlés által júniusban elfogadott új jövedékiadó-törvény a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját. Az új szabályozás szerint emelkedik a jövedéki adó, ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, ha azonban 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre.
Az emelkedéssel a benzin átlagára 339-340 forintra, a gázolajé 345-346 forintra nőtt.
A benzin ára legutóbb múlt pénteken változott, akkor a 95-ös benzin átlagára bruttó 2 forinttal csökkent, a gázolaj ára nem változott.
(origo)
Bal-Rad komm: “…emelkedik a jövedéki adó, ha a Brent olaj hordónkénti világpiaci ára 50 dollár alá süllyed, ha azonban 50 dollár fölé emelkedik a világpiaci ár, az adómértékek visszaállnak a korábbi szintre…” – de utóbbi esetben meg azért drága az üzemanyag!
Döbrögiék ismét világraszólót alkottak! Ha a világban valami olcsóbb-Döbrögisztán vajdaság adót vet ki rá! A kincstár nem károsodhat!
Mától aztán tojik a döbrögista aranytojást tojó tyúk. Naponta kettőt. Egy a jövedéki adó, egy pedig az olcsóbb ár! (Kevesebbért beszerezni-növelt adóval eladni!)

Képtalálat a következőre: „Aranytojás-kép”

Az udvar pedig imádkozik. Drága Jóisten! Add hogy legyen alacsony az olaj világpiaci ára! És átveszik az “ingyen” üzemanyagkártyákat.
Az autótulajdonosok is Isten nevét mormolják minden tankolás közben! (Nem ám Döbrögiét!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mától tojik Döbrögiék aranytojást tojó tyúkja bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  “Orbán takarodj!”Holnap írd rá a szavazócédulára! Ha igennel,ha nemmel szavazol!Azért a pofátlanságnak is kellene határának lenni.Kéredezték a vélenyem,a véleményed.Hát írd oda.A fülkében!Titkosan.Had tudja meg a nagy titkot!ORBÁN TAKLARODJ!%”

  • sándor szerint:

   milyen jó , hogy van egy Orbán, így minden nyomorotokért van kit hibáztatni 😀

   • Kálmán Lőrinc szerint:

    Sándor! Ennyire egyszerű ne legyél! Itt már egyszer szóvá tettem, a kedvedért még egyszer megteszem. Amikor ellenzékben volt Orbánc, és emelkedett a benzin ára, a parlamentben hisztikézett toporzékolva, a kormány lemondását követelve, a külpolitika és gazdaságpolitika csődjét emlegetve az áremelkedés miatt, VAGY elvárva, csökkentse a kormány a jövedéki adót, javítva a nép terhelésén(ez mellesleg kivételesen pozitívan értékelhető lett volna)
    Az Orbáncrezsim idején emelkedett a legmagasabbra az olaj-benzin, mégsem csökkentette SOHA a jövedéki adót(és nem is mondott le), most meg még emelik is. A pofabőr vastagság sosemlátott méreteket öltött.

   • egy paraszt szerint:

    Á éppen csak az aktuális nyomorunkat, amiket ippeg az ő áldásos ténykedésének köszönhetünk. Sajna annyi van belőle, hogy könyveket lehetne teleírni belőlük .

    Mindenesetre hosszú megfigyelés alapján Magyarországon az adó növelése sokszor bevételcsökkenést eredményez, ami abból is következhet, hogy a 8,5 %-os üzemanyag kiskereskedelem növekedés nem csupán hazai fogyasztás gerjesztette, hanem a határon túliaknak is megérte az a 20-30 Ft-tal olcsóbban nálunk betankolni a hétvégi bevásárlás mellett.

 2. szigony szerint:

  A jövedéki adó emelését az olajár ilyen- olyan változásával indokolni egy súlyos hazugság, az állampolgárok – benzint vásárlók – félrevezetése !

  Ugyanis a benzin árába foglalt ‘ jövedéki adó ‘ fix összeg ( jelenlegi emelés előtt ez az összeg 120 Ft/ liter ), bármilyen áron kerül a benzin kiskereskedelmi forgalomba !

  Ezért a döntés álságosnak ítélhető, kimondottan csak a többletbevételt célozza, de olyan indokkal, mely nem valóságos, mivel a jövedéki adó semmilyen összefüggésbe nem hozható a mindenkori olajárral, fix összege miatt !

  A jelenlegi kormányzat bűnös tetteinek sorába illeszkedik a döntés, így joggal kritizálható !

 3. M szerint:

  Milyen jó, hogy vannak idióták, akik a saját nyomoruknak tapsolnak.
  Pancross mesterrel élve, van akiknek a világok legjobbika és összessége is két szörös fidesz seggpart között van és létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.