Mégsem az?-mégis az?

Terrortámadás volt a Teréz körúti robbantás?

terr

Több jel is arra utal, hogy a Teréz körúti robbantás mögött terrorista vagy terroristák állhatnak – noha ezt a rendőrség hivatalosan nem erősítette meg. Erre utal, hogy a támadás jól szervezett volt. Az Origo úgy értesült, hogy a bomba egyes elemei Kínából származnak. Az biztos, hogy előállításához feltűnően nagy szakértelemre volt szükség.

Úgy tudjuk, ki lehet zárni a Teréz körúti robbantással kapcsolatban, hogy amögött magánéleti probléma állhatott, vagy hogy a robbantó féltékenységből támadt a rendőrökre, ahogy egy esetleges szerelmi háromszöget is. A merénylet célpontjai, a két rendőr ugyanis már a hét elején lekerült az intenzív osztályról, úgy tudjuk, már beszéltek is velük. Sőt, rengeteg szemtanút is meghallgattak az üggyel kapcsolatban, így információink szerint a rendőrök hozzátartozóit is. Ha a támadást egy ismerős követte volna el, valaki biztosan felismerte volna – gondolják a szakértők.
Azt viszont továbbra sem lehet kizárni, hogy terrortámadás történt. Ezt erősíti az is, hogy a Terrorelhárítási Központ is részt vesz a nyomozásban.
De tulajdonképpen már önmagában az is terrorakcióra utal, hogy a merényletnek a rendőrök voltak a célpontjai, ahogy azt az országos rendőrfőkapitány mondta.
Több jel is terrortámadásra utal
Hogy a nyomozásban a TEK is részt vesz, maga a szervezet főigazgató-helyettese, Bodnár Zsolt is megerősítette. Ahogy fogalmazott, ennél többet azonban nem mondhat, mert az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.
És minden bizonnyal azért sem mondhat többet, mert az veszélyeztetné a nyomozás sikerességét, főleg, ha azt egy külföldi követte el, aki ha megtudja, hogy a nyomában járnak, azonnal elhagyja a Magyarországot.

vez

Az országos rendőrfőkapitány a támadás után egy nappal azt mondta, hét teóriát állítottak fel azzal kapcsolatban, hogy mi állhat a támadás mögött.
Az egyik lehet az, hogy terrortámadás történt, és ezt a szálat próbálhatja kibogozni a TEK speciális módszerekkel, olyan elemzésekkel, amelyeket csak ők tudnak elvégezni.

tek

A TEK főigazgató-helyettese pénteken tartott sajtótájékoztatót. Az esemény apropója az volt, hogy a párizsi, illetve a brüsszeli terrortámadásban részt vettek közül 14-en is Magyarországon jártak kevéssel a terrortámadások előtt.
De arról is beszélt, hogy a korábban Magyarországon járt terroristáknak az országban hagyott telefonjaikból hogyan nyertek ki információkat. Ahogy arról is, hogy hogyan fejtették vissza az eseményeket az interneten hagyott nyomokból egészen az Iszlám Államig, illetve a terrortámadások megbízójáig. Úgy tudjuk, ilyen és hasonló módszerekkel kutatják a terrortámadás szálait a Teréz körúti robbantással kapcsolatban is.

rto

Profi lehetett a merénylő
Arra, hogy a Teréz körúti robbantó jól felkészült volt, és esetleg korábban is vehetett már részt merényletekben, több jel is utal. Az egyik, hogy az Origo információi szerint, noha a környéken több, jó minőségű felvétel készítésére alkalmas térfigyelő kamera is van, a robbantó azokat kikerülte. Olyanokat, amelyek jó minőségű felvételeket készíthettek volna róla. Igaz, magát a robbantást pont egy kamera előtt végezte el, az azonban gyenge minőségben rögzítette az egészet. Ráadásul elképzelhető, hogy arról a kameráról is tudott, és szándékosan az előtt követte el a merényletet.
A rossz minőségű felvétel alapján ugyanis nem azonosíthatják, de adott esetben a megrendelőinek azzal bizonyíthatja, hogy mindent pontosan az utasítások szerint tett. Hogy egy-egy terrortámadás egy pontosan megírt forgatókönyv szerint zajlik, szintén a TEK főigazgató-helyettese mondta el. Ahogy fogalmazott, az Iszlám Állam még arra is figyelt a párizsi, illetve a brüsszeli terrortámadások előtt, hogy egy futárt küldjön Európába, hogy az föltérképezze, hogy hol milyen rendőri ellenőrzésre kell számítani.
Mindent pontosan megtervezett, pont, mint a terroristák
De a robbantó jól felkészültségét bizonyítja az is, hogy tudta, hogy a robbantás előtt hová kell állni, hogy ne sérüljön meg.
Minden bizonnyal korábban már kipróbálhatta, hogy a bomba – amelyek szögekkel voltak kirakva, hogy még súlyosabb sérüléseket és még nagyobb károkat okozzon, és amelyhez hasonlót Brüsszelben is használtak – mekkora területen pusztít.
És az is ezt erősíti, hogy a támadás után ruhát váltott: másik cipőt vett fel, levette a kalapját, és kapucnit húzott a fejére.
A bomba egyes elemei információink szerint Kínából származnak.
Már az is nagy szakértelmet, profizmust igényelt, hogy ezekből az alkotóelemekből végül elkészítse a bombát.
(origo)
Bal-Rad komm: Tételezzük fel, hogy profi terrorista volt az elkövető! Ez esetben joggal feltételezhető, hogy már el is szelelt az országból! (Jobb az elővigyázatosság!-felkiáltással.) Ez esetben joggal föltételezhetjük, hogy a nyomozati szervek már csak bottal üthetik a nyomát! Hiszen tegnap egészen félelmetes dolgot tudhattunk meg az RTL esti híradójában.
Egy terrormerényletekkel foglalkozó belga (?) valaki, aki uniós szinten próbálkozik összefésülni az EU különböző rendőrségi és hasonló adatbázisainak hasznosítását, elkottyantotta: MÁR VOLT RÁ PÉLDA, hogy az illetékesek megosztották egymás közt az olyan információkat, hogy kik érkeztek a Schengen-zónába a zónán kívülről! MÁR VOLT RÁ PÉLDA!
Tételezzük hát fel, hogy valóban terrorista-EGY ARAB TERRORISTA-robbantott! Semmi okunk az ellenkezőjére gondolni!
BIZONYOSSÁGGAL ÁLLÍTHATJUK, HOGY NEM VOLT EGYEDÜL! VOLT/VOLTAK SEGÍTŐJE/SEGÍTŐI!
Akkor pedig a baj még nagyobb! Mert akkor AZOK ITT VOLTAK! (Még ha már el is mentek!)
DE MENNYIEN JÖTTEK, ÉS MENNYIEN MARADHATTAK MÉG?! GYANÚN KÍVÜL ÁLLÓK!
Ne adj’ Isten, hogy a Bal-Rad megint ráhibázzon!
Ne adj’ Isten, hogy a Bal-Rad félelmei igazolódjanak be! Amikor a tavalyi migránsáradat miatt pontosan ilyesmikkel “ijesztegettünk”! És KÖVETELTÜK A MIGRÁNSHORDA MEGÁLLÁS NÉLKÜLI ÁTSZÁLLÍTÁSÁT ORSZÁGUNKON KERESZTÜL, HATÁRTÓL-HATÁRIG!
KI/KIK SZABADÍTOTTA/SZABADÍTOTTÁK RÁNK AZT A FÉLELMETES HORDÁT?
VÁLASZT VÁRUNK!
Javasoltuk/javasoljuk továbbá A HATÁROK KÖRKÖRÖS LEZÁRÁSÁT, ÉS SZIGORÚ ŐRZÉSÉT, VALAMINT VÍZUMKÉNYSZER BEVEZETÉSÉT!
Kellemetlen lenne? Bizony-talán kellemetlen lenne!
JAH! ÉS VÁRJUK A FELELŐSÖK MEGNEVEZÉSÉT! (Nem! Nem Germánia Ribanca a felelős! EZ VALAKI ITTENI BŰNÖZŐ(K)NEK A SARA!)
Még vár a nép a felelős/ök megnevezésére! Ám ha elfogy a türelem-KI LESZ AZ VERVE!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mégsem az?-mégis az? bejegyzéshez 24 hozzászólás

 1. M szerint:

  A terrortámadás mindennapos dolog Mo.-n és mindenkit elér, a terrorszervezetet, mely rettegésben tartja az itt lakókat, magyar államnak, kormánynak hívják.
  Eszközei önkényes, vannak egyenlőbbek alapelvű , jog alkotás(ogy.), joggyakorlás(bíróságok, ügyészség), kézi működtetésű erőszakszervek (adóhivatal, rendőrség, katonaság) és külön jogkörökkel felruházott szabadcsapatok (bankok, brókercégek, végrehajtók, pénzbehajtók,…) számukra kreált külön jogokkal.

  • dezső szerint:

   Jól látod, s mindezt, egy, “választásnak nevezett demokratikusnak álcázott, nép ámítás köntösében adják elő. A pór meg csak örül, hiszen tudja, “mint a cirkuszban”, befizeti a belépőt, /vastagon/ jön a “bűvész” megcsinálja a trükköt, a kis buta pedig “örömmel tapsol”. Pedig tudja, “csalás az egész” mégis oly boldog a lelkem, vajon miért?
   Talán mindezt meg kellene oldani, olyan kissé barbár módszerrel, mint anno, némileg meg kellene rövidíteni egyesek végtagját, talán, kevésbé lenne lopkodás. Főleg nem a Nemzeti javakat dézsmálnák.

   • M szerint:

    Forradalom, rendszerváltás vér nélkül, csak úgy elképzelhető, ha ugyanazok adják és veszik áta hatalmat.

 2. Fergeteg11 szerint:

  A Bal-Rad több dologra ráhibázott már. Néha komolyan kellene venni! Szomorú is vagyok. Pedig magamon legalább nevetni akartam.

  • Balázs szerint:

   A Bal-Rad szerintem most téved.
   Nem arabok voltak ezek, hanem a terrorizmus nagymesterei és már rég elhagyta/elhagyták az országot.
   Az elsö tel-avivi géppel.
   És ja….beszélnek magyarul.
   Ha ki is deríti a Tek, hogy ök voltak…Orbánék kevesek ahhoz, hogy ezt ki merjék mondani.
   Ez egy magán vélemény….de a dk elöre tudott róla.

   • Fergeteg11 szerint:

    Admin és barátai vállain áll a Bal-Rad, de egy kicsit mindenki hozzátesz, aki ír rá. Neki is, másoknak is voltak, vannak jó meglátásai. Lehet, hogy most éppen neked van igazad. Az elkövető lehet bármilyen, fehérek által (is) lakott ország állampolgára,.így akár Izraelé vagy Magyarországé is.

   • Smith szerint:

    Van abban ráció, amit az Admin írt. Tavaly ez a kormány fittyet hányt az egyik legfontosabb kötelességére, a magyar emberek védelmére. Az országban több százezer olyan személy tartózkodott, akiknek nem voltak érvényes papírjaik, így a személyazonosságuk is ismeretlen. Ki tudja, hogy hány iszlám szélsőséges rejtőzködhet az országban? Az Iszlám Állam által kiszivárgott térképéről kiderül, hogy Magyarországot egy kalifátus részeként képzelik el, azaz meghódítandó területnek. Tekintve, hogy a hírszerzési képességünk igencsak korlátozott, a fegyveres és rendvédelmi testületek pedig kis létszámúak és alulfinanszírozottak. Ha itt a dzsihadisták összehangolt terrortámadásokba kezdenének, akkor az országban pillanatok alatt káosz lenne.

    • TERMIN8ATOR szerint:

     Talám aval is erősödne a magyar rendvédelmi erők, ha a magyar kormány hazahozná az Afganisztánban, meg máshol dekkoló kkontingensét, különösen hangsulyozottan gondolok az AFGANISZTÁNI kontingesre,mivel azoknak már van némi tapasztalatuk a, tálibok elleni hadviselésben. Aztán azok meg kiképeznék a rendvédelmi erőket,vagy a haderőt, vagy megalakitának egy erős,gyors terror ellenes komandót, aminek az lenne a dolga,hogy még csirályában megakadályozzon terror támadásokat,vagy sikeresen felvegye velük a harcot. Tehát az ország teljes védelmét. Nem utolsó sorban akna zárat ( sávot) létesiteni az egész határszakaszon, az Osztrák határszéltől, egészen Záhonyig. Vagy beton keritést (6-9 m magasat) épiteni végtől végig .Szeretném hangsulyozni, mindez csak az én saját véleményem .

 3. Smith szerint:

  “És minden bizonnyal azért sem mondhat többet, mert az veszélyeztetné a nyomozás sikerességét, főleg, ha azt egy külföldi követte el, aki ha megtudja, hogy a nyomában járnak, azonnal elhagyja a Magyarországot.”

  Külföldi? Tegnap vagy tegnapelőtt még az írták, hogy nekiment egy kidobónak, és akcentus nélküli magyarsággal kért tőle elnézést.
  Korábban többször volt innen átvéve írások:
  http://www.pupublogja.hu/2016/09/feher-kalap-krumpliorr.html
  Miért pont ez maradt ki?

  • Fergeteg11 szerint:

   Egy “bocsánat”, “elnézést” vagy hasonló alapszavak, egyszerűbb mondatok megtanulása akcentus nélkül persze nem mindig könnyű, de azért lehetséges. Akár a környező országok valamelyikéből is jöhetett, amelyekben sokan beszélnek magyarul. De lehetett valóban magyar(országi).
   PuPu véleményét most szerencsésebb volt nem átvenni, szerintem jó döntés volt.

 4. egy paraszt szerint:

  Kínai alapanyag, az biztosan valami petárdás cucc lehet, vagy valamilyen kínai pisztolylőszerből kiszedett lőpor, amivel esetleg az elsőbálozók pancserkodnának.
  A profik biztosan hozzáférhetnek jobb dolgokhoz is.

  Viszont a kivitelezés nagyon higgadt, alapos és tervszerűen profi.
  És az intelligenciája is magasabb lehet egy átlagos “csínykedőénél”.
  Egy muszlim biztosan hagyott volna valamilyen “üzenetet”, hogy mi a baja, mert így anoním nincs értelme.
  Azaz így -logikusan- profinak látszik, aki kicsit amatőrösködni akart.

  Hol is lehetne ilyen profikat fellelni az országban?

  Viszont elgondolkodtató, a helyszínen sétálók vallomása (forr.:alfahír):
  “A férfi a füsttől és a törmelék porától azt hitte, hogy csak egy sérült fekszik a földön. Közelebb lépve vette észre a másik rendőrt, akinek a nyaki vénáját akkor már szorította egy civil ruhás férfi, aki társával együtt hajolt a sérült rendőrök fölé.
  Kiderült róluk, hogy civil ruhás nyomozók, akik két percen belül a helyszínen voltak”

  Akárcsak egy amcsi bűnügyi film forgatókönyvében.
  Vajon itt is az elkövető letartóztatásával ér véget story?
  Kinek mi a tippje……..?

  • Fergeteg11 szerint:

   Lehet, hogy az indításhoz szükséges alkatrész volt kínai, aminek megtalálták a maradványait. Ilyet elvileg bármely szaküzletben megvehet. Made in China, tehát Kínából származna, és a bomba eleme lenne minden darabja. Nekem az a gyanúm, hogy most bedobtak valamit, amit persze komolyan kell venni, de még van legalább hat (vagy több) lehetőség, amit vizsgáltak vagy vizsgálnak. Nem biztos, hogy ez a szál lesz a befutó. Én például nem is erre gondolok, de sajnos egyre jobban közelít. Egyetértek: a dzsihadista merényletek más jellegűek, ott a nagy pusztítás a cél, sok civillel. Nem olyanok, mint ez.

   • egy paraszt szerint:

    Ne feledkezzünk meg arról, hogy a robbanóanyagot egyértelműen az utcán, vagy a szétszóródott reiser csavarokra tapadt molekulákból is lehetne azonosítani.
    De lehet mindez a hír csak megtévesztés és a nyomozás sikerességét segíti.
    Igen, a dzsihadista biztosan nem válogatna.

    Másrészt a helyszín is érdekes, mert ott a “budilejárat” valamennyire levédte az arra közlekedő autókat, tehát nem az abszolút pusztítás lehetett a cél. Nem a szomszég kapualá tette. Miért? Tán ott már nincs a kamera látóterében?
    És abnormális higgadtsággal tette, még egy hétköznapi profinak is megremegne a lába a felszabadult adrenalintól, vagy a megkönnyebbüléstől, hogy túlvan.
    Nem, az elkövetőnek még arra is volt gondja, hogy nehogy a kamera felé induljon el, inkább átlépte a “sérült áldozatokat”. Talán még kacsintott is.

    Mindenesetre ez a hír annyira felkavarta a közvéleményt, hogy jó ideig ezen rugózunk és elfelejtjük, hogy a bűvész is akkor csalja le a trükköt, amikor elterelte a nézők figyelmét!

    • Fergeteg11 szerint:

     Hamarosan kiderül. Úgy tűnik, egyelőre ennyit tehettek a sikerért, ha érted, mire gondolok, és szerintem te érted.

     • egy paraszt szerint:

      Hát csak nehogy ez is a felderítetlen aktákban kössön ki!
      Pesszimista alkat vagyok.

      Azért eléggé gyengécske képességűek lehetnek , mert ha megkérdeznek itt minket, tutibb ötleteket is adhattunk volna a tökéletesebb sikeresség érdekében!

 5. vitorla123 szerint:

  A tizenharmadik kerületi OTP robbantás hasonlóan profi volt.A fickó tűzszerész!Nem sok van ilyen Magyarországon!Dolgozzátok le a Tek. és a HM tűzszerészeit és a leszerelteket ,vagy kirúgottakat is.Ez nem vicc!Az elhárítás kezdje el feltérképezni a célszemélyeket.Én idehaza voltam!

 6. Szaszi szerint:

  Ha úgy lenne Vitorla,valakinek már feltűnne,kollégának,még így sapkában is.
  Nem?Mozgásról, külsőről…

  • Rettegett Iván szerint:

   Kép alapján Surda lehet

  • Botond szerint:

   Eddig adtam 50 % esélyt, hogy a bűnbandán kívülről ered a balhé … az ennyi idő után bemutatott felvétel – szerintem – nem ugyanazt a személyt mutatja, mint az első lendületből nyílvánosságra hozottak. Ez a fickó jóval korosabb és a járása is “libegős” … Ez már maszatolás. Ennyi.

 7. Szaszi szerint:

  Ne humorizálj,Te csak írd a jelentést a Bal-Rad olvasóinak,van még egy heted.
  Megígérted!

 8. Bukovics szerint:

  ..ez 1 csalódott DK-s nyugdíjas munkásőr!!!

 9. .... szerint:

  A nyomozás tendenciája kezd hasonlitani a Móri mészárláshoz. Ott is elhallgattak sok mindent, pl. a gyilkoságokkal egy időben a másik irányban lévő OTP -ből riasztás ment a rendőrségre, szinte senki nem maradt az örsön, aki gyilkosághoz mehetett volna. És még több is van. Itt sincs hír a robbanó anyagról, az utolsó látható felvételről, hogy meddig lehetett követni az útját. Stb.

 10. M szerint:

  Nem tünt fel, ennek a rendszernek az állami szervei, a rendszer fenntartásában érdekeltek? Ez a rendszer, alaptermészetével összhangban, nép érdekeivel ellentétes, még ha rövidtávon azonosnak is tünhet, érdekeket akar érvényesíteni.
  Tehát olyan fogalmakhoz, mint demokrácia, jogrand, szociális rendszer,…, a rendőrség elnevezés is túlzott, hamis eufémizmus, a valóságban rendszerőrségről van szó, mely ellened létezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.