Szíria

Tovább rotyog a diplomáciai üstben a szír főzet. A világ elsőszámú latorállama-az USA-olyan adalékot vetett a kondérba a latorerőkkel vállalt nyílt közösködéssel, hogy az már a francia partnereknek sem tetszik.

Moszkvában Lavrov külügyminiszter igyekszik csillapítani a habzást! Tegnap bejelentette, hogy Oroszország bármikor hajlandó az értelmes és eredményeket is produkáló párbeszég újraindításával Szíria-ügyében, ha az USA is komolyan gondolja a dolgokat.
Washingtonban John Kirby amerikai külügyi szóvivő pedig egyre kínosabb helyzetbe kerül főnökeinek Szíriával kapcsolatos, és Oroszországot is fenyegető-szándékait fölvázoló minapi sajtótájékoztatóján tett kijelentései miatt.
Én nem is azt mondtam, nem is úgy értettem-hebegi-habogja a világszerte nagy fölháborodást kiváltó bejelentéséről.

Szíriában pedig készül a főzet. Főként Aleppoban. Az biztos, hogy igencsak keserűre sikeredik eddig Amerika szájízének, de hát ez van.
A szír kormányerők tegnap Aleppoban Szulejmán Al-Halyabi, Al-Halyak kerületekből kiüldözték a martalócokat.

Az orosz légierő gépei pedig Maarat Al-Artik, Kafr Hamra, Anadan precízós támadásaival pusztította a pribékhordákat.
Shalyal Kabir, Shalyal Saghir, és Al-Hamam településekről pedig a kaifátusista bandítákat bombázták ki. Így “ünnepelvén” az egy esztendővel ezelőtti bemutatkozásukat Szíriában. Az ünnepi előadás miatt Bustan al-Basa, Al-Shakyf és Tuman Khan latorjai is igencsak aggódtak/aggódnak. Már amikor nyögés közben van idejük az aggodalomra.

bo

A kormányerők Umm Al-Mar és Hazaza falvakat ostromolják, ahol mindenféle bűnbandák nagy egyetértésben és szövetségben bujdosnak.
Hama-tartomány északi fertályán erőt vett magán a szír kormányhadsereg. Tegnap délután elindították a kalifátusisták elleni offenzívájukat, és néhány óra múlva ki is pusztították őket Al-Janinah és Al-Zughbah településaekről.

Aztán-beesteledvén az idő-a felek aludni mentek! Folyt. talán ma.
Deir ez-Zort ma hajnalban az amerikai légierő támadta. Most a célpont nem a kormánycsapatok volt. Jó szokás szerint a város infrastruktúrája. Eddig a mérkőző felek kímélték a hidakat.
Az amcsik nem igazán! Most a város Al-‘Asharat nevű hídját bombázták le. Már a másodikat.

hid

Damaszkusz környékén is folytatódik a kormányerők offenzívája. Ma reggel Khan al-Shih városát vették ostrom alá, Damaszkusztól nem messze délkeletre.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 13 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Moszkvában Lavrov… Semmi értelme a “csititgatásnak” ! Talán Lavrov “úr” megijedt az amcsiktól !? Az értelmetlenséget bizonyitja a Deir ez-Zort-i bombázás ! Putyin inkáb szoritson, fokozza a hadműveletet előzze meg az amcsikat, szoritsa ki VÉGLEGESEN Szíriából őket, anélkül,hogy komfliktusba kerüljön az amcsikkal, mert akkor nagyon komolyra fordulhat a helyzet, nem csak ott, hanem mindenhol.

 2. Nemo szerint:

  Elég sok pénzt feltennék rá, hogy az a híd amit az amcsik lebombáztak, jól jött volna a szír kormányerőknek…nem merik telibe bombázni őket a múltkori miatt, hát pusztítják az infrastruktúrát..

 3. Pierre szerint:

  Én azt is megnézném hogy miképp fegyverzik föl és látják el múnícióval az Aleppoban körülvett terroristákat. Mert elvileg max csak humanitárius segélyszállítmány jut be. Most vagy ennyire be vannak tankolva, vagy alagúton vagy valahol a felszínen átjut a gyűrün a konvojnyi hadianyag, lőszer….
  Ebben az esetben nem ostromról van szó….
  Mert egy ilyen várost védeni, ahhoz komoly hadianyag utánpótlás kell, mert a készletek gyorsan fogynak…. amúgy a katonák is… nem tudom hogy oldják meg.

 4. peti85 szerint:

  Deir es Zorban a hidat azért bpmbázták le, hogy védjék az iszlámállamot.

 5. .... szerint:

  A preciziós bombázás ? akkor hogyan lehet, hogy már harmadszorra kórházat bombáztak le az orosz repülők ?
  Segély nem jut be, mert a szír kormány hadsereg megakadályozza, már kettőt vissza küldtek. 200 ezer civilnek nincs már víze sem !!! Ez lassan tömeg gyilkosággá válik Aszad részéről. Igaz eddig is az volt.

 6. .... szerint:

  ha lenne jó páncélos elháritó fegyverük, légvédelmi rakétáik a felkelöknek, nem lenne ilyen egyenlötlen a harcuk.

  • Pierre szerint:

   1: ezek nem felkelők hanem terroristák
   2: bent tartják dúrva erőszakkal a civileket
   3: élő pajzsként használják a civileket
   4: elveszik a civileknek szánt segélyt
   5: direkt rendeznek civilek elleni támadást amelyet lefotóznak és ráfognak az oroszokra meg Aszadékra hogy ezzel nemzetközi nyomást gyakoroljanak rájuk.
   6: Körbe kerített gazemberből bármi kitelik sose feledd, de leginkább azt hogy terroristákról beszélsz akik nagyon durva dolgokat művelnek előszeretettel civilek ellen.

  • Próféta szerint:

   “Remélem” az amerikaiak adnak mindenféle ketyerét a felkelő mészárosoknak mindent, amit csak szántál nekik.
   “Remélem” sok oroszt megölnek majd velük……..
   “Remélem” Putyin keményen visszavág.
   “Remélem” a kedvenc USA-ád ledob néhány atomot Oroszországra…..
   “Remélem”, hogy az Oroszok végzetes atomcsapást mérnek Amerikára.
   “Remélem”, hogy a másodikok között leszel, akik atomcsapásban döglenek meg, hogy legyen idejük felfogni az első atomcsapásból a rettegést és a következményeit !!

 7. zls-179 szerint:

  Jó fegyverekhez Jó emberek kellenek és nem primitív barmok,akik gondolkodás nélkül mészárolnak le BÁRKIT aki az útjukba kerül! Valahol jó ez a háború, mert sok sok alja néptől is megszabadítja a bolygót!Sajnos közben mennek az EMBEREK is sajnos!De én az emberekben bízom, és nem az alja népre támaszkodom!!!

 8. Botond szerint:

  Alakul a balhé … de nagyon. A kínai kormány tegnap keményen beszólt az USÁ-nak és Dél-Koreának : ha nem szállnak le Észak-Koreáról, akkor megelőzi a státuszkó borítására irányuló ameróka kisérleteket (semmi mosoly, semmi udvarias meghajlás … 🙂 … úgy néz ki, hogy Kína véglegesen berágott a patkányokra … az pedig nagyanyám álmoskönyve szerit se jelez hosszú, békés életet.

  3 napja az amerókálk szóvivője nagy pofával beszólt a Medvének, hogy vigye haza a katonáit Szíriából, mert ha nem, akkor hullazsákokban kerülnek haza … erre Putyin tegnap visszaszólt : ha az USA nem képes, vagy nem hajlandó harcolni a terroristák ellen, akkor húzzon el Szíriából, amíg megteheti. Megkegyezte, hogy innen kezdve minden, az orosz hadsereg arzenáljában megtalálható fegyvert be fog vetni a szír balhé minél előbbi lezárása érdekében. Tegnap a Medve újabb harci gépket küldött Szíriába.
  Nagyon úgy néz ki, hogy mind a kínaiak, mind az oroszok megelégelték az amerókák sunyiskodását …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.