Donbassz

szk
Donbasszban is voksolnak ám ma! Tanácsi (helyhatósági) választásokat tartanak a Donyecki Népköztársaság és a Luganszki Népköztársaság szabad településein.

Polgármestereket és tanácstagokat (képviselőket) választanak.

zsz

No meg “csendes üzemmódban” tűrik a valcmanista latorhad ostromát.
Mára virradóan TIZENKILENC (!) DNR-települést ágyúztak-aknavetőztek Valcman latortüzérei. A “kíméltebbeket” csak rakétagránátokkal (RPG) vagy géppuskákkal sorozgatták.

A luganszkiak “ismét szerencséseknek” érezhetik magukat. “CSAK” hat településüket ostromolták a kijevi erők! A géppuskázásokat már nem is számolják.
A “lágyítás” sem igazán halad ukrán részről. Míg a népköztársaságiak a megállapodásban rögzített mindhárom területről minden fegyvert és fegyverest visszavontak, addig a valcmanisták mindössze az LNR-frontszakaszon, Zolotojenál tették meg ugyanezt. Pedig Sztanyica Luganszkaja, és a DNR-front mentén Petrovszkoje térségében is meg kellett volna hogy tegyék. Ám ezeken a helyeken még csak előkészületek sincsenek a megállapodás teljesítésére.
Ezzel szemben Eduard Baszurin ma reggeli tájékoztatóján elhangzott: újabb latortechnika és élőerő érkezett a DNR határvidékére.
Ugyanakkor sír-rí-panaszkodik az EBESZ, hogy megfigyelőiket Szcsasztyje “Szeverszkij Donyec” hídjára nem engedték fel a valcmanisták, pedig ők nagyon szerettek volna körülnézni egy kicsit Scsasztyje latortáboraiban. Azt is elpanaszolták, hogy Pervomajszk felé sem engedték fel őket az útra, mondván: el van aknásítva az út.
Repedezni látszik eközben a nyugati hazugság jege Donbassz ügyében. Tegnap Brüsszelben a valcmani latorhatalom Donbassz civil lakossága elleni bűntetteit bemutató fotókiállítás nyílt.

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. .... szerint:

    Miközben oroszok tucatjait ölik meg, Putyin uszkál a medencéjében és panaszt tesz, ha csak 1 fokkal is eltér a víz hömérséklete. Közben épül a nyaralója Spanyolországban.

  2. zls-179 szerint:

    Nemcsak a hazugságokról, hanem a HAZUGOKRÓL is lehull a lepel hamarosan!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.