Póka László nem terrorista

tuzokol

 

 

 

Az Ítélőtábla is felmentett

pnt

Azon ismerőseimnek üzenek, akik az elmúlt három évben azzal vagánykodtak, hogy van egy terrorista haverjuk, hogy ennek vége.
Jogerősen felmentett az Ítélőtáblán Dr. Nehrer Péter által vezetett tanács.
Természetesen nem csak a terrorcselekménnyel fenyegetés vádja alól mentesültem. A tanács helyben hagyta a Törvényszék minden vád alól felmentő ítéletét.
Köszönöm a védelmet dr. Damm Andreának.
A tárgyalás végén Andrea szerénykedett saját szerepét illetően. Azt gondolom, hogy erre nincs szükség. Mind az I. fokon, mind most a II. fokon az Ő jogi munkája, alapos felkészültsége győzte meg a bírákat. Gyakorlatilag nem adott esélyt az ügyészség képtelen, és aljas vádjainak.
Még akkor is úgy gondolom, hogy Andi lényegre törő mondanivalója volt az, ami végül a felmentéseket hozta, ha ezt az ítéletek indoklásaiban nem hallottuk vissza. Valamiért nem akarták Őt felemelni.
Mind a Törvényszék bírája, mind most az Ítélőtábla tanácsának elnöke gondosan kerülte az egyértelmű kijelentését annak, hogy nem történt bűncselekmény. Úgy gondolták, hogy Törvényszéken és Ítélőtáblán nem illik kimondani azt, hogy társadalomra veszélyes időkben szabad különleges eszközöket használni a vélemény kinyilvánítására. Talán majd legközelebb ide is eljutunk.
Velem sem volt könnyű dolga védőmnek. Kapott egy önfejű, minden lehetőséget véleménynyilvánításra használó védencet, aki mindvégig gátlástalanul alázta az ügyben érintett ügyészeket. Ráadásul olyant, aki nem akar sem a bírók, sem a sajtó, sem senki előtt cukinak látszani. Nem barátokat akar, hanem igazságot. Aki nehezen köt kompromisszumot. Különösen akkor, ha a legcsekélyebb gyanúja is felmerül számára, hogy a kompromisszum megalkuvás lenne. Tudom, nem volt könnyű velem. Az is lehet, hogy én legalább akkora feladat voltam, mint a terroros ügy. De győztünk. És ez a lényeg.

pda

Nem csak Andrea és én nyertük meg ezt az ügyet, hanem a SeVizás harcosok azon része is lehetőségként könyvelheti el, akik valóban cselekedni is akarnak.
Ez azért fontos, mert a cselekvők számára jó tudni, hogy vannak még olyan bírák, akik akkor is a jogot képviselik, ha a véleménynyilvánítás módszerével személyesen nem értenek egyet. Felül tudnak emelkedni saját szenvedélyükön és indulatukon.
Ma ilyen bíróval találkoztunk. Gratulálok Dr. Nehrer Péternek, és tanácsának.

biro

Három évig voltam eljárás alatt egy olyan ügyben, ahol a törvény 8 év börtönnel fenyegetett az ügyész vádjai alapján.
Három évvel ezelőtt kicsit meglepett a hatalom ilyen aljas támadása.
Az, hogy ez a fenyegetés nem tántorított el, leginkább páromnak, Anitának köszönhető. Ő nagyon erős volt már azokban a napokban is, amikor váratlanul ránk törtek a rendőrök, és egy gusztustalan házkutatás után elhurcoltak.
Anita által másnap adott interjúból – amikor még semmit nem tudott rólam – is kiderül, hogy a hatalom nem jó helyen kopogtatott, ha ellenállókat akart megfélemlíteni.

 Anita azóta gyakorlatilag önálló ellenállóvá vált. Három év fenyegetettség és a koncepciós eljárás súlya alatt nem megtört, hanem sokkal erősebb lett. Nem visszahúz, ha valami határozottabb véleménynyilvánítást tervezek, hanem részt vesz benne, és sokszor elöl, előttem  megy. Büszke vagyok rá.

pan

Nagy segítség volt, hogy velem tartott a csapat is. A rettegett Sárgapólósok. Azok az emberek, akik nem csak a tárgyalásra kísértek el, hanem akik együtt izgulták át velünk az elmúlt három évet. Ők azok, akik ezt az ügyet sajátjuknak is tekintették. Felismerték, hogy ez a vád nem rólam szól. Ez a vád a véleménynyilvánítás büntetéséről szól, a véleménynyilvánítók elrettentését célozza. Ezzel az elrettentéssel a kormány és a bankárok támadásával nézett és néz szembe a SeVizások bátor csapata.
Örülök, hogy sokan érezték úgy, hogy a részvételük fontos egy ilyen jelentős eseményen.
Büszke vagyok arra, hogy a Sárgapólósok közé tartozom.

csapat

A sajtó munkatársai közül igen kevesen voltak ott. Akik eljöttek, és elsőként tudósítottak, azok, akik komolyan veszik a feladatukat, a társadalom tájékoztatásának kötelezettségét.
Az ügy érdekessége, hogy amikor lefogtak, bebörtönöztek, akkor egymást taposták a politikai körökhöz tartozó hírnökök, hogy elmondják, hogyan járnak azok, akik bírálják a hatalmat. Még az első fokú eljáráson is sokan jelen voltak. Akkor még az is elképzelhető volt, hogy arról adhatnak hírt, hogy börtönbe fognak záratni.
A felmentésemre már nem voltak kíváncsiak. Még arra sem hivatkozhatnak, hogy nem látták a tárgyalást az ítélőtábla tárgyalási jegyzékében. Én magam értesítettem őket a tárgyalás előtti héten legalább három alkalommal.
Nem tudok mást üzenni a hatalmat szolgáló újságíróknak, mint azt, hogy húzzák ki a nyelvüket a bankárok, és a politikusok seggéből. Ha nem teszik, azt kockáztatják, hogy visszafordíthatatlanul büdös lesz.
Az szintén érdekes, hogy az Ítélőtábla vajon miért nem tette ki a honlapjára ezt az ügyet. Talán nem gondolta, hogy a társadalmat érdekli annyira, mint a Borosgazda, a kombínó elé idős hölgyet lökő A.Á.G, vagy az IL- FERRO tárgyalása.
A Sárgapólósok bebizonyították, hogy tévedtek. Vannak olyanok, akiket még érdekel, hogy a hatalomnak sikerül-e sárba tiporni az egyik legfontosabb alapjogot.

tars

Az alábbi videó sorozatban a védői, és vádlotti felszólalások, az ítélet és a sajtótájékoztató nézhető.
Néhány gondolat az elhangzottakból:
– A jogalkotás bénasága, – Az állam szolgálja a népet, vagy a nép az államot, – Befolyásmentes, vagy kényszermentes állami működés a védett jogi tárgy, – Az otp állami szerv-e, – Közügyek vitatásának lehetősége.
Videó lista a tárgyalásról:
https://www.youtube.com/watch?v=CKfzs157rzU&index=1&list=PL6ZyS9Bk8idVBAmnZSmMsnGuHT8vWxHib
(Póka László)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Póka László nem terrorista bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Poka ur nyugodjon meg.
  A kőzponti server nem ismerte fel a terézkőruton 🙂

  őn nem terrorista

 2. Anonymous visszatér szerint:

  Hát igen… Az ügyészség egy komoly bűnszervezet amely a fideszes bűnözők kézi irányítása alatt cselekszik. Élükön polt péter ex-fideszes bünözővel.

 3. Vászoly szerint:

  Azért “érdekes” nem, hogy az Orbán rezsim által majd az összes eljárás és vegzálás alá vont rendszer ellen fellépőt szinte kizárólag mind a JOBBIK-hoz köthető ügyvédek és jogászok védenek. Gaudi, Morvai, Varga-Damm….
  Hiába, azok a kurva fasiszta-náci-rasszista-antiszemita-homofób nyilas hungaristák csak nem férnek a bőrükbe ugye Admin és elvtársai?

  Mivelhogy a Munkáspárt (vagy a kommunisták) részéről vagy nincs elegendő jogász, jogi végzettségű, vagy le sem szarják a dolgozót. Legalábbis ami a tetteket illeti a pofázáson túl.

  Akkor most hogy is van ez????

  Admin:

  A Jobbiknak ÉPPEN LENNE(VAN MIT) jóvá tennie Pókáék ügyében! Hadd ne részletezzem! A többi dologban meg a PÁRTOKAT (mert kommunista pártból is van ám szépen) ÉS A JOGÁSZOKAT illetően osztom a nézeted!

  • vitorla123 szerint:

   A Munkáspárt harcol a tárgyalótermekben is ,már ahol erre felkérik!Épp most tettem ilyet egy hete.

  • Vászoly szerint:

   Miért, mit követett el a JOBBIK Pókáék ellen, hogy “van mit jóvátenniük velük szemben”???

   Admin:

   Eléggé tájékozatlannak tűnsz! Talán kérdezd meg a leg autentikusabbakat. A Póka Laciékat, vagy a Jobbik legfőbb “otthonvédőjét”!

   • Vászoly szerint:

    Admin ez így nem válasz, hanem mellébeszélés és ködösítés.

    Admin:

    Pl. képviselői irodaházbéli csőbehúzás! Rémlik valami?

    • Vászoly szerint:

     “Csőbehúzás”? Nem, nem rémlik semmi ilyesmi.
     Gondolod, ha Pókát a JOBBIK “csőbehúzta volna”, akkor utána elfogadja a segítségüket? Ezzel Póka a saját elveit adta volna fel nem? Szembe ment volna mindazzal amiért és ami ellen harcol.
     Vagy szerinted ennyire “elvtelen lenne” Póka, hogy attól fogad el (esetleg kér) segítséget, aki “csőbehúzta”?

     Admin:

     Nagyon tájékozatlan vagy testvér! De ez nem biztos hogy a te hibád!

     • Vászoly szerint:

      Lehet, hogy ez ügyben tájékozatlan vagyok.
      De ez így nekem (az állításod, hogy a JOBBIK “tartozik” Pókáéknak) zavaros, sőt életszerűtlen.
      Nem kerek a történeted Admin.
      De igazad van, megfogom kérdezni ez ügyről magát Pókát is.

      Admin:

      A Jobbik NEM TARTOZIK Póka Lacinak! Ha jól emlékszem, a tartozást magam is idézőjelben fogalmaztam! Mi ez a kétségbeesett igyekezeted? Mert nagyon úgy tűnik, hogy mindenképpen rám akarod húzni a hazugság vizes lepedőjét! De hát nyugodtan erőlködhetsz! Mert sajnos az irodaház-béli történet megesett! És bizony Z. Kárpáték nem ugrottak Pókáék segítségére!

     • Vászoly szerint:

      Amúgy épp most 11:10-kor próbáltam hívni Lacit, de a telefont nem vette fel. Vasárnap van, ebédre készülődés, vagy lehet éppen szavazni ment.
      Hogy nem a levegőbe beszélek itt a tel száma is. (nem titkos neki amúgy 🙂 )
      06 30 931 9802
      Írtam neki emailt is, válaszolni fog nekem.
      Szóval Admin, ha az “finoman szólva is” állításaid “nem helytállóak”, akkor az egész eddigi hitelességed nemcsak megkérdőjeleződik, hanem semmivé fog foszlani.
      Tudod, nem érdemes a szart szerteszét dobálni, mert az visszahullik az ember fejére.

      Admin:

      Nagyon-nagyon össze fogod kenni magad attól tartok!

     • Vászoly szerint:

      Üzenet Póka László felé elment.
      Nem támadok “hátulról mellbe” senkit, így téged sem Admin, tehát idemásolom amit írtam Pókának.

      “Kedves László!

      Elnézését kérem a zavarásért, de egy ügyben szeretnék tisztán látni.

      Van egy Bal-Rad nevezetű hír, vagy blogoldal amely folyamatosan közöl le önnel, illetve a mozgalmával kapcsolatos eseményekről híreket

      A mai napon (2016. 10. 02.) megjelentetett egy Ön által közölt hírt is.

      Ebben a hírben – illetve annak alján vannak hozzászólások és megjegyzések

      Előzetesen annyit, hogy a Bal-Rad adminja a JOBBIK pártot és annak képviselőit, politikusait folyamatosan “fasisztázza”, illetve hasonló jelzőkkel látja el őket.

      Az ominózus cikk alatt “Vászoly” néven megtettem a megjegyzésemet erről.

      Az admin állítása szerint a JOBBIK (vagy annak valamelyik politikusa) Önt valamikor “csőbehúzta”.

      Az admin nekem írt válasza szerint ezért a JOBBIK úgymond “tartozik-tartozott” önnek azzal, hogy pl Varga Damm Andrea védte önt a tárgyalásán

      Véleményem szerint (erősen kihangsúlyozom, hogy ez a saját egyéni véleményem!) “nem éppen egészséges”, mi több erősen megosztó az ilyesfajta megnyilatkozások

      Várom megtisztelő válaszát

      ui: Erről a cikkről van szó: http://www.balrad.com/2016/10/02/poka-laszlo-nem-terrorista/#comment-147164

      Szóval Admin stílszerűen szólva most ugrik a majom a vízbe. 🙂

      Admin:

      Nehogy vizes légy!

      Mindazonáltal rendkívül hálás lennék, ha CSAK EGYETLEN olyan Bal-Rad cikket belinkelnél, ahol Bal-Rad kommentben a Jobbik le van fasisztázva, vagy valami hasonló jelzővel illetve! (Elárulom: nem fogsz ilyet találni!)

     • Vászoly szerint:

      Részben igazad van. Épp most beszéltem telefonon Pókával. Kb fél óra hosszat.
      Az általad emlegetett “csőbehúzás” Póka László elmondása szerint a JOBBIK “kifarolását” jelentette. Amit írtál az viszont csúsztatás.
      A JOBBIK általad történt “lefasisztázásáról” pedig.
      Bizony számtalan írásodban láttad el őket “nemzetthy”, “nácijaink”, a “mi fasisztáink”, stb jelzőkkel. Pártot és politikust egyaránt.
      Csodálkoznék, ha a saját magad által leírtakra nem emlékeznél. 🙂

      Admin:

      Hülye belemagyarázásokba nem megyek bele! Mosakodhatsz-de a magadra kent sz…rt lemosni már nem tudod!
      A Jobbikot SOHA-SEHOL nem neveztem fasisztának. Az általad említett jelzők megint az álomvilágod termékei!

      Az idézőjelbe tett “csőbe húzás” és a “kifarolás” között mi az érdemi különbség! Ráadásul úgy, hogy még idézőjelbe is tettem!

      Kár erólködnöd! Még vadabb dolgot is írhattam volna, de attól végképp kiborulnál. Szorgoskodhatsz itt azon, hogy a Bal-Rad ennyire meg annyira hiteltelen! Az utóbbi napokban bebizonyosodott, hogy a rosszindulatú hülyeségeid visszaütnek! Emlékezz a hivatkozásaidra Észak-Korea kapcsán! (Amiből még-ha akartam volna-nem kis kavart is csinálhattam volna! Egy elnöki szóvivőre hivatkozni hülyeség kapcsán-nem szerencsés dolog!)

      AZT ÍRTAM, HOGY A JOBBIK KÖRÜL ólálkodnak…meg a Jobbik apanázsol…fasisztoid és neonáci beállítottságú és lelkületű társulatokat, DE AZT NEM, HOGY A JOBBIK FASISZTA PÁRT lenne!

      Elhiheted: vén vagyok már, de emlékszem arra amit írtam! De a szavamon foghatsz! Keres olyan írásomat itt, ami az elvárásaidnak megfelel. Linkeld be.

      Az értelmezési problémáiddal nem tudok mit kezdeni, ezt ha tanulmányaid során nem sikerült elsajátítanod-az a te problémád! És a Jobbiké!

      Magam is meglepődtem, hogy kommentjeid egyből a kukába kerültek, és nem a spam-ek közé! Ezt magam sem értem hogy miként történhetett. Ezért aztán mosz-hogy megláttam hogy milyen sok szemét van-megnéztem mi az! Helyreállítottam mindet! Égjél barátom! Normális olvasók előtt úgy füstölsz ezt követően, hogy jobban teszed ha elhúzol innen! Én nem foglak letiltani! Hadd lássa mindenki, hogy az elvakult álnemmzetthyeskedés milyen torz gondolodásmódhoz vezet! Persze lehet hogy ilyennek születtél!

      Javaslom, hogy Dolfi bácsikát meg a whytézz urat a kedvenc portáljaidon imádd!

      Ott a helyed! Itt csak kiröhögteted magad!

 4. Jakócs Gábor szerint:

  Tényleg nincs sok jogászunk!Sajnos!

 5. Havasi Gáspár szerint:

  Érdekes lenne, ha olyan beállítású emberek, mint Póka László egy kommunista beállítású jogászhoz fordulnának. Tegyük fel hogy igen- nos akkor a hatalom mindenképpen elmarasztaló ítéletet hozna. Ugyanis azt nem engedné meg, hogy a kizsákmányoló társadalom ideológiai alapjait kikezdjék.
  Ami ellen Póka harcol, az csak egy parányi szegmense a társadalmi problémáknak. Ő nem a rendszert kérdőjelezi meg, hanem csak egyet a sok gazemberség közül. Olyan ez,mint amikor egy betegség tüneteit kezelik, de a kiváltó okot nem, így a betegség marad.
  Gaudi nem igazán tekinthető jobbikosnak, még igazán jobbik közelinek sem.
  A Jobbiknak annyi köze sincs a dolgozó tömegekhez, mint tyúknak az ABC-hez.
  A Jobbik vezetése egy színtársulat, amelyből egyre jobban kilóg a lóláb.
  A Jobbik vezetése nemcsak a népre tojik, hanem saját berkein belül is tönkretett és tesz számos embert és családot. A látszólagos cigányellenes demonstrációi lehetővé tették több magyar ellenes törvény meghozatalát. A 2-ik ciklusban pedig teljesen megélhetési párttá vált, most pedig szorítja ki a még valamennyire radikálisan gondolkodókat. Nemcsak a saját eredeti gárdáját nyírta ki,létrehozva egy látszatgárdát, hanem a véderő felszámolásában is közvetve szerepet játszott.
  Bizony, sok jót tett a FIDESZ politikájának.
  A parlamenten kívüli baloldal minden irányból prés alatt van, ami pontosan azt mutatja, hogy a legveszélyesebb a hatalomra nézve, ezért semmi teret nem engednek neki a politikában.
  A Munkáspárt (bár Thürmer politikáját erősen kritikusan fogadom) az egyetlen, amely igazán a dolgozó tömegek pártja, még akkor is, ha nincs tömegbázisa.
  Az, hogy a nép ezt nem veszi észre? Miért van valami realitás, amit észrevesz? – inkább megy a kolomp után. Dehát a világegyetem után a nép hiszékenysége és butasága, ami végtelen. Évezredek óta manipulálják sikeresen a néptömegeket. Ez pedig soha nem fog változni.

 6. Vászoly szerint:

  Írtam választ Póka Lászlóval történ félórás beszélgetésem lényegét, de nem jelent meg!

 7. .... szerint:

  Az emlegetett Gaudi vagy akár Morvai is, csak névleg jobbikosok. Pénzhajhászok, no az igen. Elvégre jüdék.

 8. Póka László szerint:

  Nagyon örülök, hogy ilyen jelentős beszélgetés alakult ki egy rólam szóló cikk kapcsán.
  Ez jó. Na nem miattam, hanem az ügy miatt. Mi is ez az ügy? Nem a terroros vád, és felmentés.
  – Sokkal inkább az a fajta társadalmi vita, amiről lemondtak az emberek, azzal, hogy a sorsukat politikusokra bízzák.
  Nem baj, ha nem egyeznek a vélemények. Nem baj, ha valakinek a jobbik, másnak a balik a szimpatikus. Az a lényeg, hogy a társadalmi problémákról, azok megoldásáról folyjon egyeztetés.
  De ennél is fontosabb, hogy ez ne csak az interneten történjen, hanem fizikai valójában is. Az utcán, politikusok házainál, hivatalokban, bankfiókokban. Ne csak itt nyilvánítsuk ki a véleményünket, hanem olyan helyen, ahol van esély arra, hogy formáljuk a közvéleményt.
  HA ezt teszed, akkor tettél is valamit. HA csak a neten hőzöngsz, akkor részt veszel a politikusok cirkuszában.
  Lépj ki a porondjukról! Az élet ott van.
  HAjrá!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.