Szíria

John Kerry-hamarosan leköszönő-amerikai külügyér tegnap fölhívta telefonon moszkvai kollégáját, Szergej Lavrovot. Beszélnének már egy kicsit Szíria ügyéről, azon belül is Aleppo esetéről.

Az Orosz Föderáci Külügyminisztériuma Fb. oldalán lévő bejegyzés szerint Lavrov ELFOGADHATATLANNAK MINŐSÍTETTE, hogy a Nyugat az egyezményesen terroristabandáknak minősített társulatokat pozitívan diszkriminálja, és aktívan támogatja! Szergej Lavrov külön is kiemelte az an-Nuszra bandát, amely nemrégiben átkeresztelkedett. (Kimondottan abból a célból, hogy a jövőben kedvező megítélés alá essen. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy alighanem nyugati sugallatra bárányka álarcot húzott a farkaspofára!)
Szergej Lavrov a szemére vetette Kerrynek azt is, hogy a Nyugat blokkolni igyekszik a szíriai politikai rendezés folyamatát.
Összességében véve tehát az utóbbi egy hét Szíria körüli diplomáciai perpatvarait a tegnapi telefonbeszélgetés nem simította el. Olyannyira nem, hogy Lavrov “Sárkánya”-Marija Zaharova külügyi szóvivő tegnap este a TVTs csatorna “Joga van tudni” című műsorában nem kevesebbet mondott, minhogy: “a Szíriával kapcsolatos diplomácia rendezés elutasítása teljes körű háborúhoz vezethet, amely tektonikus méretű elmozdulásokat válthat ki az egész régióban.”

maza

Alighanem ez a nyilatkozat volt az, ami Washington aggódóinak homlokán elsimogatta a ráncokat, és megkönnyebbült mosolyokat csalt mind a Fehér Ház, mind a külügy és a Pentagon tótumfaktumainak ábrázatára.
Tegnap Kardigan ankarai Keresztapa törvénygyára is döntött. Mégpedig úgy, hogy hadseregük további tizenhárom hónapig még Szíria területén fog expedíciózgatni.
Kardigan szerint a “Shield Eufrátesz” nevű buli célja, hogy Észak-Szíriában egy biztonsági zónát hozzon létre a hadserege.
Tegnap ugyanakkor az Arab-Öböl menti Országok Együttműködési Tanácsa felhívást intézett az ENSZ BT-hez, hogy a világszervezet azonnal avatkozzon be az Aleppoban ostromlott banditacsapatok érdekében. (Az ENSZ BT soros elnöki tisztét tegnap óta Oroszország tölti be.)
A világ elsőszámú latorállamának-az USA-fegyveres erői soraiban nyugtalanság ütötte fel a fejét az utóbbi napok éles diplomáciai pengeváltásai, és az USA valamint szövetségesei fenyegetőzései miatt.
no
Tiltakozási hullám kezdődött csupán már annak a gyanúnak a fölmerülésére is, hogy esetleg Szíriába kellene menniük harcolni. Mintha kezdenék fölfogni, hogy egy ilyen jellegű akcióban való részvételük éppenhogy nem a terrorhordák ellen, hanem azok védelme és megsegítése érdekében történne. Ehhez pedig nem fűlik a foguk.

Talán érthető is, hogy nem fűlik a foguk egy szíriai mókához. Ott missziózgatni-kiváltképp Aleppo és környékén-az egészséget súlyosan veszélyeztető moka!

esza

Erről néhányszáz lator tudna mesélni bővebben, de hát nem tudnak. Tegnap is igen sok latoregyed kilehelte páráját. Abban a csatában, amely a város északi szektorának déli-Tall Shuqayf nevű részéért folyt, és amelyet a pribékek bebuktak.
A kormányhadsereg kiüldözte a banditákat a Bakarah nevű területről is, és ezzel ismét egy fontos területet kaparintottak meg az offenziva további sikeres folytatásához.

Hama tartomány északi részén nagy gyászba borultak tegnap délután a terrorhordák. A kormányerők végeztek két IGEN MAGASRANGÚ ÉS HÍRHEDETT LATORVEZÉRREL. Az “Abu Rayan Al-Hamwi” és “Abu Malek Al-Hamwi” családi vállalkozás ügyvezetői már igen sok borsot törtek a damaszkuszi kormány orra alá. Tegnap délutánig.
A Damaszkusz-tartománybéli Nyugat-Guta déli részén a kormányerők elvágták a bűnbandák utánpótlási vonalait.
Még egyszer a Nobel-békedíjra előterjesztett szíriai fehérsisakos társulatról. Az an-Nuszra horda szóvivője Abdallah Muhammad al Muhaysini szaudi származású pribék-nem mellesleg sharija bíró-agyba-főbe dicsérgeti a latorhordát, és “közülünk valók”-ként aposztrofálja a mostanság Nyugaton olyannyira sztárolt “segélymunkás” társaságot. A fehérsisakosokat!
Bár nincs ebben semmi csodálni való! Obamaki is díjazott! Márpedig abba a társaságba, ahol Obamaki békedíjas lehet, ők is bőven beférnek!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Alepot elvesztette a Nato ( isis)
  Márcsak a hezbolach kommandosai uto munkái vannak hátra.
  Ezek a gyerekek nagyon profin pucolják a mocskot.

 2. .... szerint:

  Ha a felkelők kapnak légvédelmi rakétákat és a modern péncélelháritókat, meg fog változni a helyzet. Nem lennék meglepve, ha már ki lennének képezve a használatra a felkelők és a technika is ott lenne már a közelben.
  Ezek nélkül nagy hátránnyal harcoltak eddig is a terrort alkalmazó kormányerőkkel szemben. A kormányerők helikopterekről hordókban, klórgázt dobáltak le civilekre.

 3. Favágó szerint:

  Menj el orvoshoz te süket

 4. Azorka1861 szerint:

  A Yinon terv ideologiai elökèszitèse – Clash of Civilisations/A civilizàciok harca
  https://en.wikipedia.org/wiki/Clash_of_Civilizations
  Gyakorlati utmutatàs – Clean Break
  https://en.wikipedia.org/wiki/A_Clean_Break:_A_New_Strategy_for_Securing_the_Realm

 5. egy paraszt szerint:

  Azért eléggé beszédes a honi “pártatlan média ” napi híre: Azoroszok a civileket, kórházakat bombázzák!
  Eddig megöltek 10.000 embert, akik közül 3.000 volt a civil!

  Hát asszem a yenkik is kiegyeznének boldogan egy ilyen aránnyal, de nekik a napokban is csak egy 15 főnyi afgán esküvői résztvevőt sikerült a túlvilágra küldeniük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.