Ülünk a moziban

Itt az akciós letelepedési kötvény féláron

mozgi

Féláron, sőt hitelre is lehet kapni magyar letelepedési kötvényt. A kínai és vietnami érdeklődők juthatnak olcsóbban az EU-n belüli szabad mozgáshoz. Mondjuk, vissza nem kapják az akciós kötvény árát.

A kínai ügyfelek akár hitelre is vásárolhatnak letelepedési kötvényt, sőt nem kell kifizetni a teljes árát sem a 300 ezer euróba, azaz 93 millió forintba kerülő állampapírnak. Az mno.hu szerint fél áron, 130-150 ezer euróért is letelepedési engedélyhez juthat a kevésbé módos kínai és vietnami állampolgár.
A bankhitelt a lap információi szerint a China Construction Bank nevű pénzintézet nyújtja. A hitelkonstrukció alapján a bank kiegészíti a kötvény árát, viszont az állampapír futamidejének lejártakor az ügyfél nem kapja meg az általa befizetett 130-150 ezer eurónyi összeget. Az alku része, hogy a visszajáró pénzt a közvetítővállalkozás és a bank osztja el egymás között. Igazán jól a kajmán-szigeteki közvetítőcég jár, hiszen az elvileg jogos kamatnak a többszörösét, 130-150 ezer eurót tehet zsebre, a 45 ezer eurós közvetítői díjon felül.
Egyre több jel mutat arra, hogy a magyar letelepedésikötvény-program az elmúlt évtized egyik legsúlyosabb korrupciós története. Egy letelepedési kötvényt 300 ezer euróért lehet megvásárolni. A kötvényt azonban csak közvetítővállalkozásokon keresztül lehet lejegyezni. Erre engedélyt pedig csak az Országgyűlés fideszes többségű gazdasági bizottsága adhat. Jelenleg öt cégnek van forgalmazási engedélye, ebből négy az offshore vállalkozások körében népszerű helyszíneken van bejegyezve. Egy magyar is van köztük, de az Arton Capital Kft. az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett cégén keresztül szerződik az ügyfelekkel, vagyis ebben az esetben is ismeretlen a vállalkozás valódi tulajdonosi köre.
Négyszeres kamat
A piaci árnál négyszer magasabb kamatot fizetnek a kötvények után. A letelepedési állampapír euróban kibocsátott ötéves futamidejű kötvény, ugyanilyen papírt a másodpiacokon jelenleg 0,5 százalékos kamattal lehet értékesíteni, tisztán piaci körülmények között. A fideszes többségű parlament azonban törvényben rögzítette a letelepedési kötvények után járó 2 százalékos kamatszintet. Sőt, a kamatot nem a külföldi kapja meg, hanem a közvetítőcégek teszik zsebre.
(HVG)
Bal-Rad komm: De jó lenne látni egy ilyen kapacitáló kínai bankreklám szövegét! Vagy inkább mégsem lenne jó? Zokogva röhögnénk?
De a folyamat az azért érdekes!
Van-kell hogy létezzen-egy banda! Ez állandóan azon agyal, hogy miből lehetne pénzt csinálni! Lopással, vagy rablással, vagy sikkasztással. (Ez egyébként egy meglehetősen találékony banda!)
Ha kipattan az ötlet, kiadják ukázba a törvénybe iktatás folyamatának a kidolgozását, és a végén a törvénygyári mamelukhad megszavazza.
Jobb helyeken az ilyesmit előre kitervelt, csoportosan, bűnszövetségben, nyereségvágyból, folytatólagosan stb. stb. stb. a X-nép kárára nagy értékre elkövetett hazaárulás, sikkasztás és lopás bűntettének nevezik.
Jobb helyeken! Döbrögisztán vajdaság már jó ideje nem számít a jobb helyek közé!
A kérdés csupáncsak az, hogy MEDDIG MÉG? Vagy a magyar nép már annyira feladta önbecsülését, hogy végleg belenyugodott: MAFFIAKARMOK TÉPHETIK ORSZÁGÁT, AMÍG TELJESEN EL NEM FOGY!
De hiszen már elfogyott! Amit az elénk vetített filmen látunk, az csak egy mese! Amíg mi ülünk a moziban, és önfeledten bámuljuk a NEKÜNK VETÍTETT FILMET-otthonunkat ellopták-kirabolták! A vetítés végén majd csak a sötétben botorkálunk! NINCS HOVÁ HAZAMENNÜNK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ülünk a moziban bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Rettegett Iván szerint:

  Admin itt vagyunk tőled pár kmre.
  Tegnap este jártunk a jászkarajenői nyomorsoron,
  és Tiszakécskén Szi Laci tőbb milliárdos dácsáját is megnéztük.

  Admin az már itt délamerika.

  • Rettegett Iván szerint:

   Szi Laci is szokot a morével szotyizni foci nézés kőzben.
   Havi 15 napot Maimiban sütkérezik a kécskeiek elmondása alapján.

   Dácsáját vizesárokkal vette kőrbe.és olyan szőges drot keritéssel,hogy olyat mág ausivcban sem látni.

   A kérdés a kővetkező.
   Elmondja a trubadur

   • Rettegett Iván szerint:

    Na figyelj more és bandája ezt a verset nagyon vegyétek komolyan. Alexander Petrovics illuminatus propagandista versét

 2. istvan szerint:

  Az a baj(om) ezzel a dallal,hogy annak idején Szörényiék még azt dadogták,hogy ez a kommunista pártra vonatkozott,mivel ők nagy-nagy ellenállók voltak a szocializmusban!
  Aztán emlékezzünk csak
  Ha én utca volnék
  Mindíg tiszta volnék
  Minden áldott este
  fényben megfürödnék
  És ha egyszer rajtam lánckerék taposna
  Alattam a föld is sírva beomolna!
  Emlékeztető a szovjet tankokra,melyek lánckerereke eltaposta a “forradalmat””
  Így változik a világ,benne a valóság megmutatói, a művészek,előadók!!

  • M szerint:

   Tisztázzuk:
   Forradalom: a társadalmat megrázó, a társadalmi berendezkedést fejlettebbre módosító esemény.
   1.A kapitalizmus megelőzte a szocialista és kommunista eszméket, sőt pont erre,mint valamiféle válaszreakció jöttek létre.
   2.Magyarországon működött korábban kapitalista rendszer.
   3. A gyerekmunka, egyre kevesebbek, egyre növekvő hatalma, egyre többek, egyre nagyobb elnyomottsága árán, nem fejlett társadalmi forma.
   Ezt igazolja önmagát is többször próbálta megreformálni (Keynes,Roosewelt, jóléti ársadalmak,….) már önmagát is de mivel alapmozgatója a kapzsiság, természetesen sikertelenül.
   Tehát sem társadalmi, sem helyi szempontból semmiféle forradalomról nem beszélhetünk 1956-ban.
   Az egy sikertelen kapitalista restauráció volt, mely a társadalom szempontjából egy fejletlenebb társadalmi rendszer, tehát ellenforradalom.

   • .... szerint:

    De nagy a Te tévedésed.
    A megreformálandó rendszer is kapitalista volt: államkapitalista. Végső soron forradalommá vált, persze nem a nép kezdte, lásd Gosztonyi történész munkáit.

    • vitorla123 szerint:

     Nem a történészek döntik el!A történelem és a nép életnívója.Ma rosszabbul élünk min 26 évvel ezelőtt.Pont.A kivételek a harácsolók!Átnevelő táborba velük!

   • mantra szerint:

    M

    Milyen szempont alapján gondolod, hogy a kapitalizmus fejletlenebb társadalmi rendszer, mint a szocializmus? Ha visszamegyünk a 70-es 80-as évekbe és összehasonlítom a volt Német Szövetségi Köztársaságot és a Német Demokratikus Köztársaságot, akkor szerinted az NDK-ban lévő rendszer fejlettebb és ezáltal egy magasabb életnívót biztosított az állampolgárainak, mint az NSZK?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.