Ahol tegnap VÁLASZTOTTAK IS…!

A független Karvas János lett Bakonyszentiván polgármestere

Képtalálat a következőre: „Választás-kép”

A községben azért tartottak időközi választást, mert a képviselő-testület június 27-én kimondta feloszlását, mivel a képviselők nem értettek egyet a polgármester fejlesztési elképzeléseivel.

Karvas János független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a Veszprém megyei Bakonyszentivánon, ahol négy képviselőt is választottak, mivel a korábbi képviselő-testület feloszlott – tájékoztatta a település címzetes főjegyzője az MTI-t.

Fehér Mária elmondta, hogy a polgármesteri tisztségért három független jelölt indult: Karvas János 100, Ledó Edit korábbi településvezető 27, Leiner Nándor 8 szavazatot kapott.

A négy képviselői helyért nyolc független jelölt indult a választáson. Strommerné Biró Hajnalka 90, Frum István 81, Földing Zoltán 75, Mázi József 67 szavazattal jutott be a képviselő-testületbe. Baranyai Miklósné szintén 67 voksot kapott, a választási bizottság sorsolással döntött a képviselő személyéről. Karvas Ágoston 41, Beck Robert Wilhelm 28, Nyári István 23 voksot kapott.

A 244 lakosú településen a választásra jogosult 191 helybéli közül 139 választópolgár ment el szavazni, ez 72,77százalékos részvételi arányt jelent.

Fülöpháza polgármestere a független Nagyné Balogh Csilla lett

Fülöpházán azért tartottak időközi választást, mert a korábbi független polgármester (Vakkomondoros Balogh) lemondott tisztségéről, miután júniusban jogerősen tíz hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért ököllel többször arcon ütötte élettársát.
A független Nagyné Balogh Csillát (Vakkomondoros lányát) választották meg a Bács-Kiskun megyei Fülöpháza polgármesterének a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – tájékoztatta a helyi választási bizottság elnöke vasárnap este az MTI-t.

Vincze Miklós, a település jegyzője elmondta, Nagyné Balogh Csillára 371-en szavaztak. A szintén független jelöltként induló Lesi Árpád 113, míg a Magyar Munkáspárt jelöltje, Kalapos Mária 8 voksot kapott.

A művelődési házban kialakított szavazókörben reggel hat és este hét óra között a választásra jogosult mintegy 760 lakos közül 496-an adták le szavazatukat. Ezek közül négy érvénytelen volt, kettő pedig hiányzott az urnából. Rendkívüli esemény nem történt.

Pászthory Istvánnét választották meg polgármesternek Gersekaráton

Azért kellett időközi önkormányzati választást tartani, mert a község előző vezetője júliusban lemondott tisztségéről, döntését nem indokolta.
A független Pászthory Istvánnét választották meg polgármesternek vasárnap a Vas megyei Gersekaráton – közölte a helyi választási iroda munkatársa az MTI-vel.

Legárth Andra elmondta: a szavazásra jogosult 567 helybéli közül 420 lakos járult a szavazóurnához, a leadott voksok közül 408 volt érvényes és 12 érvénytelen.

A független Kosztics Krisztián lett Old polgármestere

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a település korábbi, független polgármestere július 2-án – nyugdíjba vonulása miatt – lemondott.
Kosztics Krisztiánra 98-an, a szintén független Bohner Péterre 70-en, Koszticsné Botos Andreára 42-en, Balogh Miklósra négyen voksoltak. Borbély Lászlóra, a Magyar Munkáspárt jelöltjére nem adtak le szavazatot.
A település választási névjegyzékében szereplő 258 választóból 216-an járultak az urnához, két érvénytelen voksot regisztráltak.

Szabó Lászlót választották Jászszentandrás polgármesterévé

A 2105 választópolgár közül 1422-en adták le szavazatukat, ebből 12 volt érvénytelen.
Hét jelölt közül a független Szabó Lászlót választották polgármesternek a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászszentandráson vasárnap – közölte a helyi választási bizottság elnöke az MTI-vel.

Tóth Istvánné elmondta: a 2105 választópolgár közül 1422-en adták le szavazatukat, ebből 12 volt érvénytelen.

Szabó Lászlóra 447-en szavaztak, Csontos Magdolna (Fidesz-KDNP) 418, Kozma István (Jobbik) 325, Fehér Attila (független) 159, Kis Zoltán (LMP) 45, Czakó József (független) 12, Bencsik Mihály (Munkáspárt) 4 voksot kapott.

(MTI)
Bal-Rad komm: Több mint érdekes, hogy a kvótareferendum ORSZÁGOS részvételi arányával szemben az időközi önkormányzati VÁLASZTÁSOKON mindenütt jóval az ötven százalékot meghaladó volt a részvétel.
(Persze valódi összehasonlítási alap csakis akkor lehetne, ha bitrokában lennénk az ezeken a településeken népszavazók számával-arányával.)

val

Viszont ÍGY IS VANNAK LEVONHATÓ TANULSÁGOK! Amiket rettentő hosszú dolog lenne fölsorolni!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ahol tegnap VÁLASZTOTTAK IS…! bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Még mindig rontottba teszik a Munkáspárti voksokat!Pedig nyílt szavazáson az ajánlóíveken meg van mindenhol a 3%. Másként nem lehetne indulni.Abba kellene hagyni a csalást.

  • Vas Gereben szerint:

   Az, hogy “udvariasságból” (mert épp ismerős, vagy ismerősnek az ismerőse) aláírják az ajánlószelvényt még nem jelenti, hogy az azt aláíró a jelöltre is fog szavazni. Csalni igen nem tudnak (ilyen kicsiben), mivel ugye ott ülnek az ülnökök. De tényleg nem tudnak.
   Egyszerűen nem kell a Munkáspárt senkinek. Ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.