Banditáink nagy szerencséje

A kivándorlók tartják el a magyarokat

tav

Már ezermilliárd forintot küldtek haza egy év alatt a külföldön lakó magyarok, ami új történelmi csúcs.

Ezermilliárd forint fölé emelkedett a külföldön dolgozó magyarok hazautalása tavaly – százmilliárddal több, mint 2014-ben –, ami új történelmi rekordot jelent. A növekedés nem meglepő, hiszen a kivándorlók száma is folyamatosan csúcsokat döntöget, így a következő években várhatóan tovább emelkedik ez az összeg – írja a Világgazdaság.
A hazautalások a gazdaság éves teljesítményének 3 százalékát teszik ki, miközben az EU-csatlakozás évében és még a válság előtt is fele ennyi volt (a gazdaság méretéhez képest).
A kivándorlás az uniós határok megnyitása után erősödött fel, majd 2010–2012-ben vett újabb lendületet a hivatalos statisztikák szerint. Tavaly a KSH szerint 33 ezren hagyták el végleg az országot, ami meghaladja a 2014-es 31 ezret, 2012 előtt pedig fele ennyien se mentek el egy év alatt.
A hivatalos adatok pedig a legalsó becslést jelentik, szakértők szerint ennél nagyobb a kivándorlás. A rövid ideig (éven belül) külföldön dolgozók száma tartósan 110-120 ezer fő között mozog, és lassan növekvő tendenciát mutat. Ez nem jelenti azt, hogy feltétlenül külföldön élnek, egy részük ingázó, elsősorban Ausztriába.
A kivándorlás fokozza a munkaerőhiányt, ami miatt akár beruházások is elmaradhatnak – mondta a Világgazdaságnak Németh Dávid , a K&H Bank vezető közgazdásza. Rövid távon ugyanakkor a hazautalások javítják az itthon maradt családtagok jövedelmi helyzetét, vagyis gyarapítják a magyar gazdaságot, továbbá a folyó fizetési mérleg többletét is növelik – hangsúlyozta a szakértő. Ez utóbbi komoly stabilitást is ad a forint árfolyamának.
Nálunk nem akarnak maradni
A Magyarországról külföldre utalt jövedelmeknél tavaly már csökkenést mért a statisztikai hivatal. Egy év alatt 150 milliárd forintnak megfelelő pénzt utaltak haza Magyarországról a külföldiek (nem rezidensek), ami tízmilliárdos csökkenés egy év alatt. Emögött az húzódhat meg, hogy nagyon kevesen jönnek ide – akik útnak indulnak a környező országokból, azok nem állnak meg Magyarországon –, másrészt sok külföldi „magyarrá vált”.
Azokra a külföldiekre, akik családi adókedvezményt vesznek igénybe vagy például mezőgazdasági őstermelők, úgy tekintenek, hogy hosszú ideig akarnak Magyarországon lenni, nem csak átmenetileg.
(privatbankar)
Bal-Rad komm: “…A hazautalások a gazdaság éves teljesítményének 3 százalékát teszik ki…”
-Akkor minek is törekednének honi politiai bűnbandáink az ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG megteremtésére! Az EU-meg banditáink JÓL JÁRNAK ezzel a cooperációval. Mekkmesterék kaszálnak nagyokat a hazaküldött devizák átváltási árfolyamain, oszt’ jónapot!
A külföldi tulajdonú összeszereldék meg az állampapír aukciók még tartják a nyugdíjkassza egyensúlyát! Ha meg már nagy lesz a gond!-szépen elillannak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Banditáink nagy szerencséje bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A magyarok nyugaton ugyan olyan migránsok mint a muszlimok nálunk.A hazatoloncolásuk előbb-vagy utóbb elkerülhetetlen.Angliában már volt ebből konfliktus.A harácsolók társadalma nem integrálható.Az erősebb kirabolja a gyengébbet.Ez ennyire nyilvánvaló!

  • PENSIONAR szerint:

   IGAZ.

  • Sub Zero szerint:

   Hatalmas különbség az, hogy a magyarok kint dolgoznak, az arabok itt segélyből élnek, vagy bűnöznek. A magyarok, ha kint maradnak egy generáció múlva asszimilálódnak, az arabok itt egyáltalán nem, sőt szaporodnak és radikalizálódnak.

 2. Botond szerint:

  Magyarul : a fennen hírdetett és dicsőített 2,7 %-os gazdasági növekedés minuszt jelent. Ugyanis a hazautalások nélkül a GDP nem nő, hanem csökken … bár Kancsal szerint a negatív növekedés is növekedés … Kár volt bezárni az OPNI-t.

 3. Rettegett Iván szerint:

  Ez tény.

  Beszélgetünk tegnap egy Kecskeméti mercis germán vezérrel.
  Ő elmondta,hogy Orbánék megtiltották a mercinek,hogy 1 000 eurot adjanak
  a segédmunkásoknak, mert akkor nem találnak a feudális magyar urak jobbágyokat,
  amenyiben a Stutgárti cég fizetéseket felveri. Igy kénytelen volt a merci utazási
  hozzájárulás cimen fizetést emelni, Orbánék meg bekaphatják a Stutgártiak brokiját
  Akkor is haza visszi a melos ami neki jár.

  • egy paraszt szerint:

   Tudod ennél még cifrább is van!

   A győri Audiban magasabb fizetést akartak adni a kezdőknek is, de führerünk személyesen járt el, hogy ne legyen olyan sok az annyi, mert az országos bérfeszültséghez vezetne!

   Ezért van az, hogy az Audiban kétféle bértábla van : a régieknek , amin nem illik csökkentést eszközölni; és az újaknak.

   Másrészt senki sem pénzének ellensége, mert ha azt mondták, hogy ne adj annyi bért, hát több marad nekik. Egyébként meg jó pízt adott egy-egy fejlesztési pályázatra kormányunk, mert munkahely létesítésenként az a 30-35 milcsit is megütötte.

 4. okoska szerint:

  Akkor válik ez érdekessé, amikor megunják a hazautalást és kiviszik a családot is. Ezt hívják úgy hogy két szék közül a pad alá.

  • egy paraszt szerint:

   Ezt hívják úgy, hogy megbillent devizaegyensúly, gyengülő forint és vágtató infláció, legvégső esetben államcsőd.
   De addig is éltessük a sikeres gazdaságpolitikát és a biztonság kedvéért még félmillió embert üldözzünk el nyugatra dolgozni és várjuk a hazautalásukat, mint a mannát!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.