Donbassz

A Lemberg melletti Javorov gyakorlóterén a donbasszi frontszolgálatra trenírozó horda “gondatlankodott” tegnap. Három önkéntes lator most azon rimánkodhat, hogy valamicske alamizsna leessen majd a kijevi udvartól nyomorúságos életük hátralévő részében.

A kiképzettek azok teszik a dolgukat Donbassz határvidéke ostromlásával. A luganszki szakaszon Krimszkoje falunál egy népköztársasági milicista elesett tegnap délután, kettő pedi súlyosan megsebesül a latortüzérség gránátjaitól.
A DNR-fronton Jaszinovataja lakóinak keserítették meg az éjszakáját. Kilenc otthon dőlt romokba, hat civil súlyosan megsebesült.

“Természetesen” a valcmanista latortüzérség ostroma azért szinte minden általuk belőhető “célterületet” érintett. Amit pedig nem ágyúval, azt kisebb kaliberű tűzszerszámaikkal lőtték.
A “lágyítás” sem nagyon akaródzik a kijevi ordashadnak. Ma reggel tudtára adták a EBESZ-nek, hogy délután háromkor-állítólag-nekicihelkednek Petrovszkoje térségébem a kiürítésnek.
Háború ide vagy oda, csendes vagy zajos üzemmód, Donbassz népköztársaságainak lakói tegnap választottak. Helyi hatóságokat. Valamennyi településen hatvan százalékot meghaladó volt a részvételi arány!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.