Egy ordas hazugság

Nem szavaztak még ennyien a Fideszre

Eddig egyetlen népszavazáson vagy választáson sem szavaztak ilyen sokan a Fidesz–KDNP-re. A Nézőpont Intézet elemzője szerint a kormánypártok tábora a népszavazási kampány során tovább bővült.

A betelepítéssel kapcsolatos kérdésre október 2-án 3 282 724-en válaszoltak nemmel.
Ez lényegesen több, mint ahány voksot korábban a pártszövetség kapott.
A 2014-es parlamenti választásokon egymillióval kevesebben szavaztak a Fidesz–KDNP-re az országos listán, mint ahányan vasárnap elutasították a kötelező betelepítést. A pártszövetségnek a legnagyobb sikert a 2010-es országgyűlési választás jelentette, amikor kétharmados többséget értek el, de még akkor is „csak” 2 millió 706 ezren szavaztak rájuk listán a Választás.hu adatai szerint. Ez
576 ezerrel kevesebb, mint a nemek száma a kvótareferendumon.
A legutóbbi, többi választáson sem kapott ilyen sok voksot a Fidesz–KDNP:
-2014. európai parlamenti választás: 1 193 991
-2014. országgyűlési választás (listás szavazatok): 2 264 780
-2009. európai parlamenti választás: 1 632 309
Egyértelmű siker a Fidesz–KDNP számára, hogy a saját szavazótáboruknál jóval nagyobb társadalmi csoportot meg tudtak szólítani” – mondta a népszavazás eredményéről Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője. Főleg úgy, tette hozzá, hogy szinte az összes ellenzéki párt vagy az otthonmaradásra biztatta a választópolgárokat, vagy – például a Jobbik – kommunikációs szinten ugyan kiállt a részvétel mellett, de valójában a kormány ellen kampányolt. Az elemző szerint a Jobbik a baloldalhoz hasonlóan pártpolitikai kérdéssé igyekezett átértelmezni a népszavazást, és a mozgósításhoz sem járult hozzá, az aktivistáit egyáltalán nem vetette be a magasabb részvétel érdekében.
Bár nem volt érvényes végeredménye a népszavazásnak, a részvétel és a nemek ilyen magas aránya Deák Dániel szerint igen biztató, hiszen a magyar népszavazások történetében csupán akkor sikerült körülbelül ennyi választópolgárt mozgósítani, amikor az összes befolyásos politikai erő kampányolt, és a részvételre biztatta a választópolgárokat.
A szakértő szerint az eredmény azt is tükrözi, hogy a korábbi ellenzéki állításokkal szemben a Fidesz–KDNP számára van merítési lehetőség a bizonytalanok, pártot választani nem tudók táborából.
„A kormánypártok tábora a népszavazási kampány során tovább bővült, és az aktivitása is fokozódott, így egyértelműen a Fidesz–KDNP jött ki győztesen a mostani népszavazásból” – jelentette ki Deák Dániel. A baloldali ellenzék szavazótábora ezzel ellentétben tovább morzsolódott – folytatta –, és mivel az otthonmaradásra biztatták a választóikat, a 2018-as választásra sokkal nehezebb helyzetben lesznek majd a mozgósítás tekintetében.
Az elemző arra számít, hogy a 2018-as választási kampánynak magabiztosan futhatnak neki a kormánypártok, hiszen ez a népszavazás is megmutatta, hogy az ellenzéki pártok nem képesek koherens alternatívát felmutatni, tevékenységük javarészt csupán a kormány rendszeres és meggondolatlan kritizálásában merül ki.
(origo)
Bal-Rad komm: Hát ez igen! Ilyen csodálatosan hazug-A TÉNYEKKEL SZEMBEMENŐ, AZOKAT FÉLREMAGYARÁZÓ-elemzés csakis “szagember” fejében fonanhat.
Aki figyelembe sem veszi azt, hogy a MAGYAROK TÚLNYOMÓ TÖBBSÉGE NEM AKAR SEMMILYEN MIGRÁNSBETELEPÍTÉST! Még az olyanok sem, akik NEM DÖBRÖGISTÁK! Akik nem a horda ösztökélésére mentek el voksolni és szavaztak nemmel, hanem-mondjuk-FÉLREÉRTVE A KÉRDÉST, A BETELEPÍTÉSRE MONDTAK NEMET! Arra, hogy SE Brüsszel, SE Budapest NE TELEPÍTHESSEN BE MIGRÁNSOKAT!
Erre a legjobb példák éppen azok a települések, ahol egyidejűleg időközi önkormányzati választások is voltak. Amelyeken MESSZE A KVÓTAREFERENDUM RÉSZVÉTELI ARÁNYÁT MEGHALADÓ volt a részvétel, és a döbrögista jelölt is szénné égett!
Látszik, hogy a horda most megpróbál a látványos kudarcból patyomkintábort farigcsálni magának. Jó nagyot! Igyekezvén azt a látszatot kelteni, hogy a VEZÍR MÖGÖTT MILY NAGY A HAD!
Persze nem firtathatják, hogy ez egy korántsem homogén, hanem egy igencsak megosztott tábor, amelynek jó ha harmada döbrögista! AKIK VISZONT HITBÉLI KÉRDÉSNEK TARTVA A KVÓTAREFERENDUMON VALÓ RÉSZVÉTELT ÉS A NEMMEL SZAVAZÁST, MIND-MIND VOKSOLTAK!
Ezek a kínszagú elemezgetések pontosan olyanok, mint az éjszakai sűrű erdőben félelmében rikoltoző vándorlegény. Ordítozással próbálja meg elriasztani a rá leselkedő vadakat. Nem tudván, hogy csak idegesíti és dühíti őket az eszement üvöltözésével.
Azaz pontosan a remélt hatás ellenkezőjét váltja ki!
Ez a politikában az íróasztal effekt. A papír mindent elbír. Bár abban kétségtelenül igaza van az elemzőnek, hogy az ellenmaffiák sokkal rongyoltabb állapotban vannak, mint a horda! Aminek eddig sem sok tekintélye pedig most eléggé megtépázódott!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Egy ordas hazugság bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Ezt mindenki tudja! A nemmel szavazók között voltak Fidesz szimpatizánsok is. Meg jobbikosok, meg kommunisták, meg pártpolitikától függetlenek stb. Az a helyzet, hogy a Fidesz felemelte ezt a zászlót és aki hasonlóképpen gondolta beállt alá. Nem a Fideszért, hanem az ügyért.

 2. furnan szerint:

  + 1 ! Nem a FIDESz-re szavaztam, hanem arra, hogy a (mindenkori) magyar kormány, az Országgyülés egyetértése mellett dönthessen migráns – betelepítés ügyében…..

  Na, azért az világos, hogy a történelmi felelőség is az ővék…..

 3. forradalom! szerint:

  Bizonyítani nem lehet,de elgondolkodni rajta igen.Ebből a 3 millió szavazatból legalább 1 millió nem magától ikszelte azt,amit.Például hivatalokban,szociális otthonokban,különböző testületeknél,fideszes munka? adóknál,stb.szerintetek önmaga döntötte el,mit húz át?Hazudni,csalni 100 féle képen lehet,ami utólag már ellenőrizhetetlen.Meg ki is ellenőrizné?Talán aki kitalálta az egészet 20 milliárdért.Na de fel a fejjel,már szét van verve a Karmelita kolostor,épül a királyi palota.Amúgy meg cigány király még úgy sem volt sehol a világon.

 4. forradalom! szerint:

  Ja,persze.Naivitásod határtalan.Mintha nem lett volna ilyen soha e széles hazában.

 5. akárki szerint:

  nem a fideszre szavaztam. ha a figyesz másképp dönt , le kell dönteni.

 6. zls-179 szerint:

  Nem vagyok én Fideszes egy kicsit sem,de a kicsi fiam állását amely nem is olyan rossz és megerőltető polgármester úrnak köszönhetem.Aki mellesleg örökös barátom még a régi szép kutyaoltásos időkből!Hogy a polgármester közben behódolt a Fidesznek,hogy ezáltal a kedves családja is előbbre tudjon jutni anyagilag, és egyéb téren egyaránt,hát…
  döntse el mindenki hogy ki is Ő valójában,és miért teszi azt amit tesz.Érdekből cselekszik vagy lélekből!? A történet egyébként NEM rólam szól,de hány ilyen, és ehhez hasonló van…mert…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.