Kitört az alomban a tezsvírharc

Orbán az ATV műsorával ekézte Vonát

th

Vesztes politikusnak nevezte és lemondásra szólította fel a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben. Vona Gábor szerint Brüsszel a kormányfő – kvótareferendummal kapcsolatos – felelőtlenségét és hibáját kíméletlenül ki fogja használni Magyarországgal szemben.

Vesztes politikusnak nevezte és lemondásra szólította fel a Jobbik elnöke Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben. Vona Gábor szerint Brüsszel a kormányfő – kvótareferendummal kapcsolatos – felelőtlenségét és hibáját kíméletlenül ki fogja használni Magyarországgal szemben.
Az ellenzéki politikus a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva azt mondta, a Jobbik tavasszal javaslatot tett az alaptörvény módosítására.
Nem szégyelli magát a miniszterelnök, hogy fél év és 15 milliárd forint elköltése, egy sikertelen népszavazás után előáll ugyanezzel a javaslattal? – kérdezte.
Vona Gábor azt mondta, Orbán Viktor hitelessége, tekintélye, ereje az európai szintéren végletesen megcsappant, nem fogják komolyan venni a brüsszeli bürokraták a kvóta elleni harcban. A Jobbik-elnök közölte, azok az emberek, akik elutasítják a kvótákat, mégis otthon maradtak, Orbán Viktornak üzentek. Az üzenték: elég volt a durva kampányból, a közpénzek pazarlásából – mondta, majd lemondásra szólította fel a miniszterelnököt.
Orbán az ATV műsorával ekézte Vonát
Orbán Viktor az ellenzéki frakcióvezetők reagálására adott viszonválaszában azon élcelődött, hogy az ülésteremben tulajdonképpen az a vita tárgya: az MSZP vagy a Jobbik nyerte a tegnapi népszavazást. Szerinte a vesztesek inkorrekt logikája az otthon maradottakra hivatkozni. Úgy vélte, azok, akik nem mentek el szavazni, beletörődtek a referendum végeredményébe.
Vona Gábornak címezve a kormányfő elmondta, hogy a szurkolótáborrá változott frakció Brüsszelnek szurkol az EU-Budapest meccsben, ami hazafiatlan, inkorrekt és nem becsületes magatartás.
Orbán szerint Vona maga ismerte el nemrég, hogy eladta a pártját, amelynek így tehát „van gazdája, megvett emberek, fogott párt”, akik azért akarják, hogy ő lemondjon, hogy gazdájuk gazdasági érdekének utat nyissanak.
Ami az össze-vissza beszélést illeti – mondta Orbán – emlékei szerint Vona Gábor kerül önellentmondásba, amikor migránsozik, holott nemrég még úgy vélekedett, hogy „az iszlám az emberiség utolsó reménye”. Ezt követően amatőröknek és dilettánsoknak nevezte a Jobbik képviselőit.
Szerinte a választók nem azért küldték a jobbikosokat a parlamentbe, hogy a konditerem és a fodrászat között félúton mondjanak valamit a kamerába – utalva ezzel az ATV Magánszféra című műsorában szereplő Vona Gáborra.

(atv)
Bal-Rad komm: “…Vesztes politikusnak nevezte és lemondásra szólította fel a Jobbik elnöke Orbán Viktor…”-Döbrögi pedig értésére adta Gabriellának: “…van gazdája, megvett emberek, fogott párt…”-úgyhogy…
-Úgyhogy kitört a tezsvírharc! De majd kibékülnek és összeborulnak! Mint egy jó családban! (Közben a vígkedélyű El Qro felkészül!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kitört az alomban a tezsvírharc bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Pex szerint:

  Ez a Vona is csak az orráig lát. Az oroszok szépen meg tudták csinálni, és Putyin sem pálinkát kóstolni jött, hanem éppen ezeket a megszállás alóli kilépés stratégiáit tárgyalni. Mi most a megszállóinkkal megyünk szembe: https://www.youtube.com/watch?v=DTjQ2lawEF4

 2. Vas Gereben szerint:

  Admin-Admin….
  Harmatgyenge ez a hozzászólásod..

 3. zls-179 szerint:

  Kibékülnek,nem hinném hogy valaha is komolyabban orroltak volna egymásra! A szereposztás az meg kell,had bizakodjanak azok a vakok…

  • furnan szerint:

   + 1 ! Valószínűleg azért van némi féltékenység is Vonáék részéről.
   Ők is szeretnének a “hatalomba” bekerülni, (miért csak a KNDP ?) a Fidesz-hatalmasságok pedig nem adnak helyet nekik…..

 4. Fergeteg11 szerint:

  Orbánnak a 2015-ös “öszödi” beszédében még semmi baja nem volt az iszlámmal, az érdemeit hangsúlyozta, és önmagával sem keveredett ellentmondásba olyan alapon, amit másra próbál ráhúzni (pedig szintén “migránsozik”):
  “Itt kell majd tennünk néhány distinkciót. Ennek sincs most itt az ideje. Csak miután azért jöttünk össze, hogy fölkészüljünk a jövőre, megelőlegezném ezeket az irányokat. Először is semmi bajunk az iszlámmal. Pontosabban nem tudom, kinek mi van a fejében, mert ez magánügy bizonyos mértékig, valakinek a kereszténységgel is baja van, de politikai értelemben Magyarország nem fog anti-iszlám álláspontot elfoglalni. Az iszlámot egy szellemi építménynek tekintjük, lelki és szellemi építménynek, amelynek nagyon komoly érdemei vannak, és a világ egy tekintélyes részén civilizációkat hozott létre. Mi speciel nem ezekben a civilizációkban élünk, hanem keresztény civilizációban, de ettől még azokat elismerjük. A barbárság helyett ott civilizációk léteznek. Ezért mi nem akarunk olyan vitákba keveredni sem, a magyar kormány nem akar olyan vitákat vállalni, ami az iszlám természetéről szól, és sorolhatnám tovább, ami egyébként begyűrűzött a nyugat-európai politikába, és szerintem inkább mérgezi a légkört, és nem pedig segíti az együttélést, tehát mi nem akarjuk ezt a vitát. Következésképpen semmiképpen nem tekintenénk helyesnek, ha a mostani helyzet következtében megromlana a viszonyunk azokkal az országokkal, amelyek egyébként az iszlám civilizációhoz tartoznak. Tehát még ha onnan érkeznek is esetleg nyilak, szerencsére nem annyi, mint a múltban, azokat el kell engedni a fülünk mellett. Ezért Törökország a barátunk, és akkor is a barátunk, ha megmondjuk nekik, hogy mi nem akarunk nagyszámú magyarországi iszlám közösséget látni Magyarországon. Ettől Törökország a barátunk. És semmi bajunk nincs azzal, hogy az iszlámot értéknek tekintve azt valamilyen mértékben beépíti a politikájába. Ez az ő dolguk. Az Öböl-menti országok a barátaink. Szeretnénk, ha Iránnal is megtalálnánk a hangot. És ennek a külpolitikának semmi köze nincs ahhoz, hogy egyébként mit gondolunk a saját hazánk kulturális vagy etnikai összetételéről.
  A második fontos dolog, ahol óvatos és finom különbséget kell tenni, hogy semmi bajunk sincs a Magyarországon élő muszlim közösséggel sem. Akik itt vannak, jó helyen vannak. Törvényes alapokon vannak, ők nem bevándorlók, hanem az elmúlt húsz-huszonöt évben érkeztek Magyarországra, jogszerűen, a kijelölt határátkelőhelyeken, vállalkozói engedélyt kértek, és egzisztenciát hoztak létre Magyarországon. Igenis örülünk, hogy kebabosok vannak a körútjainkon, szeretünk húsvétkor a szír hentesnél bárányt vásárolni. Ezek komoly egzisztenciák, rendezett emberek, akik hozzátesznek a munkájuk révén ahhoz az értékhez, amit Magyarország minden évben létrehoz. Ezért ezt a muszlim közösséget, ami Magyarországon van, meg fogjuk becsülni, de egyáltalán nem kívánjuk, hogy az arányuk hirtelen, külső behatás eredményeképpen radikálisan nőni kezdjen. Tudom, hogy ezek látszólag egymással szembemenő dolgok, de ha van bennünk kellő intellektuális erő – és kiben lenne, ha nem a nagykövetekben? –, hogy bizonyos dolgokat árnyaltan fogalmazzanak meg, és árnyaltan képviseljenek, akkor szerintem Önök erre képesek lesznek. Tehát az iszlámot, mint civilizációt nem bíráljuk, az ilyen alapokon álló államokkal erősíteni akarjuk a kapcsolatainkat. A Magyarországon élő, ilyen alapon álló kulturális iszlám közösségeket értéknek tekintjük, nem kívánjuk őket még verbálisan sem kényelmetlen helyzetbe hozni, ugyanakkor ragaszkodunk Magyarország jelenlegi etnikai-kulturális összetételéhez, és nem akarjuk elismerni senkinek a jogát, hogy ránk kényszerítse ennek a megváltoztatását. Nagyjából ez az a pozíció, ez a szellemi közeg, amiben a konkrét politikai kérdésekben Önöknek majd állást kell foglalni. Én arra akarom Önöket kérni, hogy ezekre a mélyebb, mögöttesebb megfontolásokra tekintettel válasszák ki a szavakat, amiket használnak, adjanak nyomatékot, vagy éppen vegyenek el súlyt a szavaikból.”
  http://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htmhttp://www.grotius.hu/doc/pub/MNSKJJ/2015-09-07_orb%C3%A1n-viktor-besz%C3%A9de-a-kulk%C3%A9pviselet-vezetok-%C3%A9rtekezlet%C3%A9n.htm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.