Volna néhány kérdésünk

Nemzetbiztonsági bizottság: Vita van a terroristák budapesti tartózkodásáról

bibi

Ellentétesen értékelte a Magyarországon korábban átutazó terroristákról kapott tájékoztatót a Fidesz és az ellenzék a nemzetbiztonsági bizottság hétfői zárt ülése után újságíróknak. Míg Molnár Zsolt, a testület szocialista elnöke szerint a későbbi gyilkosok nem építettek ki bázist Magyarországon, Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke azt mondta, hogy logisztikai központként használták Budapestet.

A brüsszeli és párizsi merényletekben közreműködő terroristák Magyarországot tranzitútvonalként használták, de egy városban sem építettek ki bázist – nyilatkozta Molnár Zsolt, miután a bizottság meghallgatta mások mellett Tasnádi Lászlót, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát, Bodnár Zsoltot, a Terrorelhárítási Központ főigazgató-helyettesét, Papp Károly országos rendőr-főkapitányt, valamint a nemzetbiztonsági szakszolgálatok vezetőit.
Molnár Zsolt azt mondta: a merényletek elkövetői a menekülthullámot kihasználva, az embercsempészek közreműködésével jutottak Európába és Magyarországra.
Ugyanakkor hozzátette: a terroristák Magyarországon nem folytattak toborzást, logisztikai központot nem építettek ki.
A szocialista politikus egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy a párizsi és brüsszeli merényletekkel kapcsolatos információk a népszavazási kampány és a politikai csatározások részévé váltak az utóbbi időben. Ezért arra kért mindenkit: hagyják dolgozni a TEK-et, a szolgálatokat és a rendőrséget, és ne csináljanak kampánytémát nemzetbiztonsági relevanciájú kérdésekből.
Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke azt mondta: már tizennégy terroristáról derült ki, hogy Magyarországon szervezkedett, és logisztikai központként használta Budapestet.
A Terrorelhárítási Központ (TEK) múlt pénteken jelentette be, hogy adatai szerint 14 terrorista utazott át Magyarországon 2015 nyarán-őszén, akiknek közük volt a 2015. november 13-án Párizsban, illetve a 2016. március 22-én Brüsszelben elkövetett terrorcselekményekhez. Azt mondták: a terroristák néhány napot töltöttek az országban, de adataik szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetnek Magyarországra telepített kiterjedt hálózata nem volt.
“A rendőrség volt a célpont”
A jelenlegi információk szerint a legvalószínűbb, hogy a rendőrség szervezete elleni támadás volt a Teréz körúti robbantás, amelyben két rendőr súlyosan megsérült – közölték az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai a testület hétfői zárt ülése után.
Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke elmondta: az ügyészség, a rendőrség, valamennyi hatóság nagy erővel dolgozik, hogy azonosítsák az elkövetőt, és megelőzzenek egy újabb hasonló cselekményt. Azt mondta: az előre eltervezetten, több ember ellen elkövetett emberölési kísérlet ügyében a hatóságok több verziót is felállítottak, és még egyet sem zártak ki, de a legvalószínűbb, hogy a rendőrség volt a célpont.
Molnár Zsolt, a bizottság szocialista elnöke azt mondta: semmilyen ideológiai – különösen nem iszlám – háttérről nincs szó. Szél Bernadett, a testület LMP-s tagja – a kiterjedt nyomozásról kapott részletes tájékoztatás alapján – úgy nyilatkozott: sem dzsihadista, sem terrorszál nem merült fel az ügyben.
(atv)
Bal-Rad komm: Nemmzetthess és kevésbé nemmzetthess asszonyaink és uraink csodálatos vízgereblyézésének eredményeként megtudhattuk, hogy eddig tucatnyinál több terrorista szervezkedett Pesten! A legnagyobb nyugalomban! Sőt! Flangrálgattak keresztül-kasul Döbrögisztán területén.
Ám nemmzetthess és kevésbé nemmzetthesseynk eddig még csak véletlenül sem tették fel a kérdést egymásnak: KI ERESZTETTE RÁNK A MIGRÁNSHORDÁT, AMELYBE BELEVEGYÜLVE KI TUDJA HÁNY TERRORISTA ÉRKEZETT ORSZÁGUNKBA?
Mi akkor föltesszük ezt a talán nagy érdeklődésre számot tartó kérdést.
Meg még azt is, hogy MIÉRT NEM LEHETETT EZT A HORDÁT a földlopási törvény megszavazása után bevezetett eljárás szerint HATÁRTÓL-HATÁRIG, ELLENŐRZÖTT MÓDON ELFUVAROZNI?
Lenne még kérdésünk! Föl is fogjuk tenni!
Lesz is rá válasz előbb-utóbb!
(Csak nehogy kiveréssel szülessen meg a válasz! Mert a magyar annyira kíváncsi, hogy NEM VÁR AZ ÖNKÉNTES VÁLASZADÁSRA!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Volna néhány kérdésünk bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. vitorla123 szerint:

    Ugyan.Kádár idején is így volt.Mi gyengék vagyunk hozzá és nagyon kevés a titkos ügynök,hogy a terroristákat felfedjük.Nem tudunk totális elhárítást csinálni,annyi pénz nincs a világon.Még Amerika se képes rá!Sőt a legjobb Izrael sem!Ebbe sajnos bele kell törődni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.