A legnemmzetthybb magyar parasztgyerek

Luxushétvége égen és földön – ez a parasztgyerek jussa

rohe

Nemcsak a helikopteres út, de luxus Mercedes is a parasztgyerekek jussa – legalábbis Rogán Antal szerint, aki korábban lapunkban (és megannyi más sajtótermékben) is egyszerű parasztgyerekként azonosította magát. Családjával a legutóbbi élményhétvége alkalmával helikopterrel utazott haza egy szabolcsi lakodalomból, majd a landolás után egy német rendszámú, alapáron 34 millió forintba kerülő, bérelt luxus Mercedes szállította el a budaörsi repülőtérről. A Népszabadság kiderítette: az autó a Valton-Master Car Kft.-hez tartozik.

A Rogán család az ország egyik legszebb helikopterével tért haza Szabó Zsófia tévés híresség lakodalmából. A propagandaminiszter – aki pár éve még azt állította, hogy képviselőként még azt sem engedheti meg magának, amit magánemberként igen – előbb letagadta az utazást, ahogyan a helikoptert bérbeadó vállalkozás vezetője sem emlékezett, hol járt cégének legértékesebb járműve a hétvégén. Majd miután Rogánt szembesítettük egy a landolás után készült felvétellel, a FlyCoop Kft. ügyvezetőjének, Jakab Tamásnak beugrott: ő maga ajánlotta fel üzleti partnerének, Rogán Cecíliának, hogy elhozza a családot a lakodalomból, ne kelljen a kisfiukkal éjszaka utazniuk.
Az ügyvezető állítása szerint a felajánlás kifejezetten az üzletasszonyként eddig a széles közönség előtt nem ismert Rogán Cecíliának szólt, a fuvardíjat pedig barterezik.
Erre azért nyílik lehetőségük, mert Rogánné idén májusban beszállt egy vállalkozásba, a Nakama  & Partners Kft.-be, amelyet eredetileg barátnője, Hajdú-Sarka Katalin és a Valton Security egyik tulajdonosa, Bessenyei István alapított tavaly decemberben. Bessenyei a Valton Security egyik tulajdonosa 2010 óta. Az üzletember, akit a pesti társasági életben Mesterházy Attila volt szocialista pártelnök barátjaként is számon tartanak, nem csak itt tűnik fel a Rogán-élményhétvége kapcsán.
A Népszabadság információja szerint a kocsit múlt vasárnap a Valton- Master Car adta bérbe Rogánék útjára. Ez 2013-ig formálisan a Valton Security luxuskocsik bérbeadására és VIP-szállításra szakosodott leányvállalata volt. Ezután formálisan kivált abból, de a név és az együttműködés megmaradt. A Fidesz-közeli biztonsági cégről, a Valton Securityről másik tulajdonosa, Varga Lajos néhány hete az Indexen maga mondta: bizalmi viszonyt ápol a kormánypárttal. A cég árbevétele 2010-ben még 600 millió forint volt, 2014-re már 1,6 milliárd feletti eredménnyel zártak. Pár hete közbeszerzésen elnyertek egy egész országra kiterjedő, 1,1 milliárdos állami munkát.
Lapunk – cégen belüli forrásokból – megtudta: a Valton-Master Car Kft. honlapján is az a kocsi van lefényképzve, amellyel a Rogán famíliát fuvarozták vasárnap délelőtt. Ez a külső szemlélőnek is egyértelmű lehet: noha az S500 L típusú Mercedes honlapon szereplő képén nincs rendszám, a típus, a szín, a hosszított karosszériaváltozat, a krómdíszek elhelyezése és a felnik típusa megegyezik. További azonosság: a budaörsi reptéren lefotózott ­autó német rendszámú, így a szélvédő jobb alsó sarkában ott a Németországban használatos zöld címke, amely a környezetvédelmi besorolást jelzi. A Valton-honlapon bemutatott kocsi szélvédőjének jobb alsó sarkában is látható a citált zöld matrica. Emellett ugyanaz a felirat olvasható a rendszámtáblát tartó műanyag kereteken: D-85051Ingolstadt Royal Cars GmbH www.royalcars-online.de.

mrc

A Valton-Master Car honlapja szerint napi 80 ezer forintért lehet kibérelni a Mercedest, amely még kétévesen is 25-35 millió forintba kerül. Nem alacsony a bérleti díj, de ezért sofőr mellé – ha szükséges – személyi biztosítás és egy sor más szolgáltatás is jár. Az ügyfeleket luxuskörnyezetben szállítják: a kényelemről és az extrák soráról sokat elárul, hogy még a hátul ülőknek is jut egy-egy monitor, amin a kényelmes bőrülésekben süppedve, italt kortyolgatva nézhetnek filmet.
Lapunk megkereste Rogán Antal titkárságát, azt firtatva, hogy milyen konstrukcióban használta a járművet. Lapzártánkig nem kaptunk választ a propagandaminiszter titkárságáról.
Megúszható az adó a helikoptertúrával
Nem érnek véget a kételyek azzal, hogy a légi járművet Rogán Cecília cégének rendelkezésére bocsátó cég közölte: senki nem fizetett a luxusútért, mivel a két cég barterezte azt. Felmerül a kérdés, szabályos-e barterezni egy olyan szolgáltatást, amelyet egy cég vezetőjeként vesznek igénybe, de valójában magáncélokat szolgálhat: Rogán Cecília családostul utazott a helikopteren.
Kérdéseket küldtünk a Nakama & Partners cégkivonatában fellelhető e-mail címre, azt tudakolva, milyen adófizetési kötelezettséggel számolnak a bérlés nyomán, mekkora volt az üzlet értéke – listaáron egy óra a helikopterrel 250 ezer forint –, és korábban milyen kapcsolatban volt Rogán Cecília cége a helikopteres FlyCoppal. Egyik cégtől sem kaptunk választ.
Ha a barterezett szolgáltatást magáncélra használják, áfa, társasági- és személyi jövedelemadó-vonzat is van, mintegy 40 százaléknyi. Adószakértők szerint meg tudja úszni az adófizetést a barterező két cég.
Elegendő, ha Rogán Cecília, illetve cége azt állítja, a lakodalom ügyfélkapcsolat ápolását is szolgálta, vagyis a násznépben voltak, akik Rogánné cégének ügyfelei. Meg kell neveznie legalább egy ilyen kuncsaftot. Ha ez megvan, akkor az adóhatóságnak kell bizonyítania, hogy az út mégis magáncélokat szolgált – magyarázta két adószakértő is, kérve neve mellőzését. Mindkét cég számlát állít ki ugyanakkora összegről, bevallja az ügylet áfavonzatát, de nyomban szembe is állítja vele a levonható áfát, amik lenullázzák egymást, így nettó értelemben nem kell áfát fizetniük a cégeknek.
(NOL)
Bal-Rad komm: “…Az ügyfeleket luxuskörnyezetben szállítják: a kényelemről és az extrák soráról sokat elárul, hogy még a hátul ülőknek is jut egy-egy monitor, amin a kényelmes bőrülésekben süppedve, italt kortyolgatva nézhetnek filmet…”
-Hát ez bizony az a kategória, amihez a Legnemmzetthybb Parasztgyerek az utóbbi hat esztendőben hozzászokott. DE ILLŐ FELKÉSZÜLNIE! TALÁN nem is olyan sokára, valamivel puritánabb körülmények között fog útra kelni. Sokadmagával. Olyanra, ahonnan nincs visszatérés!
A marhavagon padlóján ürülékben ücsörögni-ácsorogni-tocsogni heteken keresztül. Bámulni a rácsos ablakból Szibéria néhol meseszép, néhol kevésbé szép tájait. Poshadt vizet szürcsölgetve, száraz kenyér után a zsebben kotorászva. Csak a vagonkerekek vigasztalan csattogását és a tettestársak káromkodásait hallgatni. Egészen Csukotkáig. Ott meg várakozni, amíg a hitves is megérkezik.

JUTALOMÚT HAZAÁRULÓ BŰNÖZŐKNEK! A HÁLÁS NÉPTŐL!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A legnemmzetthybb magyar parasztgyerek bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Laci szerint:

  Lófasz lesz itt nem munkatábor ezeknek. Álomvilágban éltek. Egyik gazdag (politikus)bűnöző sem fog fegyházba/munkatáborba kerülni. Nem lesz itt semmilyen “forradalom” vagy bármi ami helyére tenné ezt az országot, és úgy az egész bolygót.

 2. Szaszi szerint:

  Van mit pótolni a frusztrált hülyegyerek korához.Sérült személyiség,meghatározza későbbi életét.
  Valószínű gyerek szobája se volt.
  http://hir.ma/wp-content/uploads/2014/10/rog%C3%A1n.jpg

 3. petymeg szerint:

  Csak megjegyezném,hogy oda is így utazott!
  A helikopáter éjszakára visszatért a bázisra/Budaörs/.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.