A világ elsőszámú latorállama-az USA-elvetette a kockát.

Amint az várható volt a múlt hét diplomáciai adok-kapok nyomán, John Kirby a világ elsőszámú latorállama-az USA- külügyminisztériumának szóvivője tegnap Washingtonban hivatalosan is bejelentte: az USA felfüggeszti a kétoldalú kapcsolatokat, amelyeket azért létesítettek, hogy fenntartsák a fegyvernyugvást.

Az orosz külügyminisztérium állásfoglalása szerint Washington az ördöggel is kész paktumot kötni annak érdekében, hogy elérje a legitim szír kormány és az ország elnökének bármilyen eszközökkel történő eltávolítását.
Washington a damaszkuszi hatalomváltásra vonatkozó, rég dédelgetett álma érdekében kész szövetségre lépni “hírhedt terroristákkal” is, akik vissza akarják fordítani az idő kerekét, hogy bevezessék embertelen normáikat.
Az orosz külügyminisztérium szóvivője utalva arra, hogy Washington felfüggesztette a tárgyalásokat a szíriai tűzszünetről Moszkvával, kijelentette azt is: “ha Szíria az amerikai döntés miatt a terroristák újabb támadásainak célpontjává válik, a felelősség a Fehér Házat fogja terhelni”.
Ezek után már nem is csoda, hogy ha sokan KÖZVETLEN AMERIKAI-OROSZ KONFLIKTUSRÓL BESZÉLNEK SZÍRIÁBAN! Sőt! De erről fölösleges is kitalációkba bocsátkoznunk.
Mindenestre úgy tűnik, hogy a világ elsőszámú latorállama-az USA-elvetette a kockát. Vagy a sulykot!
Az biztos viszont, hogy Moszkvában tegnap az Állami Duma rábólintott a szíriai orosz légikontinges kiegészítésére.
Az Aleppo tartománybeli Маrеаа városánál aztán tegnap beszállt az amerikai légierő a mókába. AC-130-as gépekkel támadták-állítólag a kalifátusista pribékeket. Török és dán felségjelű F-16-os gépekkel feldúsítva. 37 civil halt meg.
Tegnap az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban egy vélhetően amerikai dróncsapás kitikkasztotta Abu al-Faradzs al-Maszri latorfőnököt.

A lánynevén an-Nuszra banda (újabban Fatah as-Sam Front) egyik nemzetközileg is hírhedett vezéregyedét rettentő ajvékolással vakarászták össze követői. Nagy gyászba borultak a banditák.

ppo

Aleppoban pedig már csak egy kevéske remény maradt a város középső részeire beszorított terrorbandáknak. Ez a reményük pedig csak annyi, hogy a szír kormányerők leállnak az offenzívával. Azoknak mondjuk sok hajlandóságuk viszont erre nemigen lehet, hiszen ma reggel támadást intéztek Al-‘Oweija kerület ellen is, ami komoly pribéktanya.

 

Al-‘Oweija szomszéd térségét, a Jandoul Roundabout tegnap megtisztították a dzsihadista martalócoktól, és így a teljes Shuqayf kerület a kormánycsapatok kezére került.

ow

Deir ez-Zor tegnap ismét nagyon heves harcok színtere volt. Immáron az orosz légierő vette kézbe tegnap a dolgok levegőből való rendezését. Ennek eredménye az lett, hogy a kormánycsapatok ismét visszaszerezték a Jabal Thardeh navű gyászos emlékű helyet, ahonnan az amerikai légierő bombázta ki őket. A tegnap reggel még nagyon magabiztos pribékhordák számtalan egyede pusztult el. Köztük Leith Al-Dali, a kormányhadseregből egykoron dezertált latorparancsnok, aki a “Szabad Szíriai Hadsereg” nevű bűnöző horda ezredesekét-ÉS AZ ISIS-SZÖVETSÉGESEKÉNT-adta ki páráját tegnap.
Hama-tartományban tegnap “szórakoztatták” magukat a kalifátusisták. Egy 13 éves srácot is kivégeztek “istenkáromlás” miatt. A video megtekintését gyenge idegzetúeknek nem ajánljuk!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A világ elsőszámú latorállama-az USA-elvetette a kockát. bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Anonymous visszatér szerint:

  Ez a fejlemény is tisztán mutatja, hogy elérkezett az emberiség a 3vh. előszobájához. Szerintem még az amerikai elnökválasztás előtt ki fog törni a harmadik világháború.
  Erdogan is már készül, hogy rászabadítsa a menekültjeit Europára:
  http://larampadinapoli.com/2016/10/03/turkeys-erdogan-slams-delay-in-eu-funds-for-refugees/

 2. lacii szerint:

  A Fejlemény mindig azt mutatja amit valaki hinni is akar. .
  Nem lesz világháború.
  Pár napja felmérést készítettem ez ügyben .
  Megkérdeztem Írént a negyedikről , hogy mit szólna egy világháborúhoz.
  Ő csak mosolygott egyet és ment tovább.
  Tehát nem lesz világháború, de más igen.
  Egyébként szép napot mindenkinek.

  • Anonymous visszatér szerint:

   Hát akkor te nagyon naiv vagy, ha így gondolod. A jobbik eset ha csak viccnek szántad ezt a hozzászólásodat. 🙂

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Ez a reményük csak anyi, hogy a szír kormányerők leálnak az offenzívájukkal. Azoknak mondjuk sok hajlandóságuk viszont nemigen lehet…. Hét ne is legyen hajlandóságuk, végezzenek TELJES MUNKÁT, ha már egyszer anyit küzdöttek Aleppóban. Szabaditsák fel teljes egészében, véleményem szerint.

 4. zorrodoki szerint:

  Véleményem szerint a jelenleg kialakult helyzetben a harmadik világháború kitörése a küszöbön áll. Világháborús ok lehet, ha Szíriában az Orosz katonai erők véletlenül összetűzésbe kerülnek Amerikai (USA) katonai erőkkel.

 5. Botond szerint:

  Csak igaza volt tavaly egy amerikai pszichiáternek, aki kifejtette, hogy az USA vezetői és politikusai igen nagy számban kezelésre szorulnának valamelyik vigyorgóban. Ezek szerint nem tévedett … nincs egy hete, hogy Kína – ez évben 3. alkalommal – rámordult az amerókákra, hogy érik a pofánverés, ha nem takarodnak el a Koreai-félszigetről és úgy általában a közelükből. Nem vették komolyan a kínaiakat, ami elég nagy hiba … nem egy megbocsátó fajta.

  Az USA vezetése agybajos, ha azt feltételezik, hogy a Medvével és a Sárkánnyal is lehet nekik – ráadásul egyidejüleg – szórakozni. Sajnos a következményeit az egész világ viselni fogja, mert ezek a barmok a hollywoodi idióta filmjeiken nőttek fel, ahol
  Joe – újratöltés nélkül – egymaga legyőzi az egész világot.

 6. .... szerint:

  Irének a negyedikről igaza lehet. Mármint Szíria esetében. Ott nem várható a III. vagy más számítások szerint a IV. vh kitőrése. A térségbeni állapotok lehetnek kimerültek (ez folyik), lepusztultak, de két okból sem lehet nqgyon nagy eszkalációra lehetőséget adó konfrontáció színhelye tartósan.
  Az egyik ok az olaj: a térségben olyan nagy az olaj, és ráadásul a világ legjobb minőségű olajának szerepe a világ gazdaságban, hogy nem engedik meg az eszkalációt.
  A másik ok Izrael, mert ott van a szomszédban, kevés vízzel, vagyis veszélyeztetve lenne, amit nem engednek meg.

  • Anonymous visszatér szerint:

   Te szerintem óriási tévedésben vagy. Amerikát is az ehez hasonló örületek irányítják (lásd a cikket: https://kuruc.info/r/4/164368/ ), főleg ha megválasztják elnöknek az elmebaj királynőjét: hillary clintont.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.