Alóluk a földet… Gazdatüntetés Kijevben

Valcman több ezer rettegő alattvalója gyűlt ma össze Kijevben, a Verhovna Rada (parlament) épülete előtt. Mezőgazdasági kistermelők egytől-egyig.

A jövőjük miatt rettegnek. Egy hónappal ezelőtt uralkodójuk kiadta az ukázt. A szabadpiacra kell vinni Maradék-Ukrajna mezőgazdasági hasznosítású, állami tulajdonú földterületeit. (Arányuk kb. 50 százalék) Kell a pénz!
Nyalókakirály miniszterelnöke Volodimir Grojszman vette a lapot, és már másnap rá is vette a kormányt, hogy az állami földterületek eladásának ez év végéig tartó moratóriumát ne hoszabbítsák meg, hanem bocsássák szabad kótyavetyére! Mivelhogy ez az EU-akarata!
A gazdálkodók megrettentek! Nekük pénzük nincs rá, viszont érkeznek a pénzes-tőkeerős-nyugati cégek, spekulánsok. Akikkel ők nem tudnak versengeni, és amelyek már a fogukat fenik a kiváló ukrán földekre. Ahol aztán szabadjára engedhetik génmódosított portékáik termesztését.
A szétszabdalt kis birtoktestek körül alakulnak ki a gigabirtokok, amelyek az ukrán kisgazdák végét fogják jelenteni. A megélhetésük került veszélybe.
A tiltakozó kisbirtokosok-gazdálkodók fékentartására 1500 rendőr sorakozott fel Kijevben.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.