Donbassz

Cukrosnéni (Victoria Nuland) Kerry amerikai külügyér európai és eurázsiai ügyekért felelős referense ma elválik egy kis időre Brüsszelben hablatyoló főnökétől, és Moszkvába utazik. Donbasszról érdeklődne. Meglehet, valamiféle “ajánlata” vagy üzenet is lesz a ridiküljében.

Moszkvai vizitje különösen érdekes lehet a szíriai események fényében. Mivelhogy minden-mindennel összefügg, akár még amerikai cselvetést is lehet föltételezni Cukrosnéni mai látogatása kapcsán.
A tegnap délutáni kijevi “meglágyulás” miatt az EBESZ váratlan lépésre ragadtatta magát. Tiltakozást jelentett be a valcmani udvarnál a Petrovszkojénál történt újabb szerződésszegés miatt. Ami nem váltott ki riadalmat az udvartartás köreiben. Viszont némiképp érthatő az EBESZ zaklatottsága. Megfigyelői is a kijevi ordashad tüzébe kerültek tegnap délután Petrovszkojenál. Ezért pedig beletörődtek, hogy a DNR erői visszatértek eredeti állásaikba.

A donyeckiek meg rosszallóan csóválgatják a fejüket, és éberen figyelnek. Az újból be/visszanépesített petrovszkojei négyzetükből is.
Így aztán onnan is számolgathatták és figyelhették, hogy ma reggelre virradóan a DNR területét kilencvenszer ágyúzták a valcmanisták.

pz

Főként Jaszinovataját, Zajcevot, a “Trudovszka” bányatelepet, Vaszoljevkát, Szahankát, és Donyeck “Petrovszkij” kerületét.
A luganszki frontszakaszon is leállt a “lágyítás” művelet. Sztanyica Luganszkánál lett volna Kijevnek szavahihetősége bizonyítására.
De itt sem csalódtak a népi erők. Úgyhogy ők is maradtak.

A latorhad egyébként tegnap is hozta a formáját. A megszállt Urzuf faluban fölborult egy “csőrös” KrAZ teherautójuk. Egy hadnagyuk meghalt, hat martalóc pedig elég súlyosan megsérült. Állítólag jó mákos állapotban volt a társulat.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    Mivelhogy minden-mindennel összefüg, akár még Amerikai csevetést is lehet feltételezni, Cukrosnéni látogatásától. Csakis cselvetésben gondolkodnak . Minek engedik be ? Lehet,hogy a Szíriával kapcsolatban való amerikai ultimátum van a “ridiküljében”,természetesen először mézes mázos hangnemben, ha átlátnak a szitán, akkor durcásab hangnemet ütnek meg, ha ez sem hat, akkor viszont jönnek a “fenyegetések”,úgy Donbasszal,mint Szíriával kapcsolatban, mivel rájönni kényszerülnek, hogy átlátnak a hazug cselvetésükön. Putyin miért nem nyilvánitja a hivatlan grasszálókat PERSONA NON GRATA-nak ? Az Orosz diplomaták korlátozva vannak bizonyára az USA-ban. Hányszor ment Putyin hivatlanul,az USA fővárosába, vagy bármelyik nyugat Európai fővárosba (PÁRIZS, LONDON, BRÜSSZEL, BERLIN, avagy RÓMÁBA) !?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.