Tákolmányos blöff készül?

Így írná át az alaptörvényt a kormány

guge

Az alaptörvény tervezett módosítása kizárja az uniós norma alapján való befogadást, és megtiltja a csoportos betelepítést is.

Az Origo információi szerint a kormány az alábbi alaptörvény-módosítás támogatását kéri majd a parlamenttől:
A szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az OGY által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.
(XIV. cikk, új kettes bekezdés).
Ez tehát duplán erős szabálynak számít, mert kizárja az uniós norma alapján való befogadást, hiszen csak magyar hatóságok dönthetnének erről, és megtiltja a csoportos betelepítést is – ami a tervezett uniós kvótarendszer lényege lenne.
FRISSÍTÉS: Orbán Viktor sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy valóban ez az egyik tervezett módosítás.
(origo)
Bal-Rad komm: A Tusk-levél tartalmának (?) ismeretében legalább a népszavazás estéjéig ÉRKEZETTEKRE ÉS AZ ADDIG VÁLLALT KÖTELEZETTSÉGEKRE IS ÉRVÉNYES A MÓDOSÍTÓ JAVASLAT?
Ugyanakkor ismét homályos a szöveg! Bár a PARLAMENT ÁLTAL MEGALKOTANDÓ TÖRVÉNY lesz a releváns ebben a kérdésben, nagyon érdekes lehet a MÁS UNIÓS ORSZÁGBAN MÁR A SZABAD MOZGÁS LEHETŐSÉGÉVEL FÖLRUHÁZOTT MIGRÁNSOK kérdésköre. (Kaptak/kapnak pl. Germánia hatóságaitól menedékjogot,-ami az EU-területén szabad mozgás és tartózkodás jogát IS jelenti-vagy valami hasonlót. DE ŐK ITT AKARNAK ÉLNI!?)
De van még egy kardinális probléma! Az uniós jogot nem írhatja felül a nemzeti jog!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Tákolmányos blöff készül? bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Orbán beveti az egyszer már bevált csodafegyverét: visszamenőlegesen teszi érvényessé a népszavazás eredményét! Vagyis, holnap egy olyan törvényt, amely alacsonyabb küszöbérték mellett is érvényessé teszi VISSZAMENŐLEGESEN (ez ám a jogállamiság csúcsa) a voksolást. Ez olyan, mintha az akasztottat utólagosan ártatlannak nyilvánítanák.
  Ez van, ilyen emberek lakják az országot, mert ne feledjük, valahogy odakerült ez a patkányivadék 2 és fél éve, mert a magyar paraszt megválasztotta immár harmadszor (2×4 év nem volt elég fényesre nyalni az ülepét).
  Ezzel nekem csak annyi bajom van, hogy kénytelen vagyok egy országban lakni ilyen ember alatti lényekkel, amúgy nekem tök mindegy.

  • Balázs szerint:

   Nem vagyok Orbánista….de mondj egy európai országot ahol határozattabban állást foglalna a kormány migráncs ügyben…
   Ha a feriék lennének hatalmon már rég épülnének a mecsetek és ingyenházban lakna az írástudatlan közel-keleti aljanép…a mi adónkból!!!
   Egyetlen EGY szabály lenne: nem lehet zsidózni! (eröszakolni lehet….de csak gojt)
   De ezt az Iszlám Államnál is elérték.
   Nna most azt képzeld el….hogy ilyen mocskokkal kéne együtt élned.
   Haza jön az asszony(vagy hozzák) és közli….hogy megbaszta 5 arab az utcán…itt Magyarországon.
   Akkor is a “cigányt” szidnád??
   (a németeknél már ez van…azzal a különbséggel, hogy az asszonyt még megrángatnák ha feljelentést tenne….mer rasszista)

   • V.kutya szerint:

    15 milliárdért cserébe semmit nem oldott meg a népszavazás.
    Nem vagyok bevándorlás párti, ép eszű ember nem az.
    Inkább építettek volna még egy stadiont ennyi pénzből.
    A gond az, hogy a migránsok nem olvasták, nem látták a népszavazás elsöprő eredményét, és jönnek tovább, ha akarnak, csakis az ő saját akaratukon múlik, és jönnek is, fentebbi hírt lásd.
    Próbáld ki tavasszal, amikor elindulnak a hangyák, tégy ki egy ceklit az ajtódra, hogy “ebben a házba tilos beköltözni, akinek kettőnél több lába van!” – és számold meg, másnap mennyivel kevesebb hangya lesz!
    A migráns nem egy ember, nem 10, nem 100, vagy 1000. Ez egy folyamat, és ebben hatékony szerepet vállalt Orbán, és korábban Gyurcsány Magyarországa a Nato tagságával, akik szétbombázták azokat az országokat, ahonnan ezek érkeznek.
    A szélsőjobb tehát hazug, populista, sőt: aljas, mert rossz szándékú, megosztó, gyűlöletet terjesztő, ma már az ország egyik fele gyűlöli a másikat épp a szavazás miatt, és most sincs vége, gyűlölni kell tovább, parancsra, és felejts el minden korábbi emberi tulajdonságodat. A fasizmus turbófokozata ez, ami most történik, és nem állnak meg a migránsoknál, lesznek más közellenségek. Egészen addig, amíg tombol a katolicizmus, nemsokára kővel dobálják meg az asszonyokat, mint Lengyelországban.

 2. Balázs szerint:

  Admin neked meg annyit, hogy a migráncsok körében Magyarországnak nincs jó híre…nem akarnak azok itt élni.
  Ha mégis robbantgatnak itt, az titkos-szolgàlati bosszú lesz idegen hatalmak részéröl.
  Egy dolgot azonban el kell ismerni…Kádár frappánsabban kezelte volna a “problémát”.

 3. Sub Zero szerint:

  Amennyiben mégis be akar Brüsszel telepíteni mindenféle arabot, négert és nem bírjuk ezt megakadályozni, akkor nincs más hátra, mint a Hexit!

 4. ficko szerint:

  Ez a szöveg hogy értelmezhető ? Ezt akarja a Fidesz és OV az Alaptörvénybe iktatni ?

  “A szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az OGY által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.”

  Nem tudom mi a szövege a Jobbik migránsokkal kapcsolatos Alaptörvény módosításának ,de a vajdánknak nagyon nem tetszik .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.