VALAKI NAGYOT HAZUDOTT!

Tusk szerint Orbán megszavazta a kvótákat

tudo

Az Európai Tanács (ET) elnöke ezt hivatalos levélben erősítette meg a DK alelnökének.

A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője sajtótájékoztatón jelentette be, hogy megérkezett Donald Tusk hivatalos levele, amely szerint februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára. Az Európai Tanács elnökéhez a DK ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba fordult az ügyben.
Gréczy Zsolt idézett is a válaszlevélből. Szerinte a magyar miniszterelnök arra a határozatra mondott igent, amelyikben az is áll, hogy valamennyi, tavaly decemberben elfogadott intézkedést a lehető leggyorsabban végre kell hajtani, a migránsok unión belül történő áthelyezésekre vonatkozó határozatokat, valamint a visszaküldést és visszafogadást biztosító intézkedéseket is beleértve.
A levél szerint a miniszterelnököket és elnököket tömörítő Európai Tanács egyhangúan fogadta el a határozatot, vagyis a dokumentumot Orbán Viktor is aláírta.
Orbán hazudott?
A népszavazás érvénytelensége ilyen szempontból szerencsés is a kormányfőnek, mert nem kell szembemennie saját korábbi döntésével, “a kvóta elfogadásával” – mondta a DK szóvivője, aki kitért rá, hogy a pozsonyi uniós csúcson az is kiderült, hogy nem lesznek kötelező kvóták. Szerinte Orbán magyarázattal tartozik az országnak, hogy miért “hazudta magát” kvótaellenes politikusnak, miért kezdeményezett népszavazást a saját döntése ellen.
Szijjártó korábban tagadta
Még a népszavazás előtt az MSZP is rákérdezett, hányszor vétózott Orbán az ET ülésein. A szocialisták a miniszterelnököt saját szavaival szembesítették. Felidézték, hogy a Parlament szeptember 12-i ülésén az mondta, a Fidesz nem vállalhat felelősséget Merkelért, Junckerért, csak azért, mert ők is az Európai Néppárthoz tartoznak.
Ön nem látja, hogy harcolunk?
Nem vette észre azt, hogy van egy vita, amely átmetszi a hagyományos pártmegosztást Európában? Nem tűnt fel önnek, hogy a németek otthon azt mondják, hogy úgy fogunk megszabadulni azoktól, akik bejöttek, hogy majd jól szétterítjük Európában,
mi meg azt mondjuk, hogy erről szó se lehet?! Ezt nem vették észre? (. . .)
A szocialisták nem látják, nem vették észre, kettős beszédet emlegettek. Az MSZP képviselői (Demeter Márta, Harangozó Gábor) szerint a kormányfő csak idehaza ez a bátor, lánglelkű harcos, az EU tagállamok miniszterelnökei között, az Európai Tanács ülésein mindent elfogad.
Ez a testület ugyanis konszenzussal hozza meg határozatait. Így fogadja el az ülést záró „Következtetések” nevű dokumentumait, tehát Orbán Viktor is kivétel nélkül elfogadta ezen dokumentumok menekültek elosztásáról, befogadásáról, áthelyezéséről szóló megállapításait. Egyébként nem lennének “Következtetések”. Az ellenzéki politikusok ezen eljárásrend alapján arra vártak választ, hogy a kormányfő mindig egyetértett-e az alábbi (2015. június 25-26., 2015. október 15., 2015. decemberi 7-18., 2016. február 18-19., 2016. március 17-18., 2016. június 28.) ET-ülések migrációt érintő döntéseivel.
A kérdés alapján Orbán Viktornak legalább hatszor lett volna alkalma vétózni. Idén márciusban úgy tűnt ezt meg is tette, akkor meg is szakadt az EU-csúcs, de később Merkel kancellár cáfolta, hogy Orbán vétózott, a szakemberek pedig jelezték, hogy az EU–Törökország-csúcs megállapodása még nem is volt olyan állapotban, hogy vétózni lehetett volna.
Orbán kvótára soha nem adta áldását
Az Orbán Viktorhoz intézett kérdésre, mint a téma illetékes minisztere, Szijjártó Péter válaszolt.
Orbán Viktor egyetlen alkalommal sem fogadott el, vagy szavazott meg olyan döntést, amely kötelező betelepítési kvóták alkalmazását írná elő Magyarország számára.
Egy éve, a Bel- és Igazságügyi Tanács 2015. szeptemberi ülésén olyan határozat született, amely nyíltan szembemegy a magyar kormány által képviselt állásponttal – írta a tárcavezető.
A belügyminiszterek minősített többségi szavazással, többek között Magyarország ellenszavazata mellett fogadták el a 120 ezer ember szétosztásáról szóló határozatot.
Ezt a döntést Magyarország az Európai Unió Bírósága előtt megtámadta és a kormány továbbra is a leghatározottabban nemet mond a kötelező betelepítés bármely formájára.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…Donald Tusk hivatalos levele, amely szerint februárban Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat, amikor igennel voksolt a testület erről szóló határozatára…”
VALAKI MOST ORDAS HAZUGSÁGOKKAL TÖMI A MAGYAROK FEJÉT! TUSK! DÖBRÖGI?
Nem egy lényegtelen kérdés ez a jövőre-JÖVŐNKRE-nézvést!
Persze a lényeg a lényeg! Népszavaztatás ide vagy oda, 98 százalék NEM!-JÖHETNEK-ÉS JÖNNI IS FOGNAK!-A MIGRÁNSOK!
Legfeljebb nemmzetthy parlamenti döntés alapján!
Vagy elapad a júdáspénz! AMIRE PEDIG DÖBRÖGI IS, MEG EL QRO IS, ÁHÍTOZNAK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

VALAKI NAGYOT HAZUDOTT! bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. Smith szerint:

  “De térjünk vissza a mi Viktorunk, a nemzet bálványa, izraeli baráti látogatásához, amely a szokásos szertartásos népbutításhoz, a tusnádfürdői találkozóhoz is kapcsolódik. Itt, Erdélyben Rákosizott, Kun Bélázott, kommunistázott, az egykori téesz párttitkár fia, Orbán Viktor. Nem tudom, az azóta kapitalistává vedlett Orbán apuka mit érezhetett fia mondatainak olvastán? De hagyjuk a kőbányákat. Inkább a párttársra, az egykor Orbán-kormány volt miniszterére, Fónagy Jánosra gondoljunk. Amikor tusnádfürdői, genetikailag kódolt kijelentései miatt, Orbánt egyesek antiszemitázni kezdték, megszólalt Fónagy, valahogy ekképpen: Én, mint magyarországi zsidó, kikérem magamnak, hogy azt az embert, Orbán Viktort, akit izraeli látogatásakor, a knesszetben, az ottani parlamentben felállva tapsolt a képviselők hada, s akit az ottani ház elnöke, mint Izrael igaz barátját mutatott be, bárki is antiszemitának merészeljen nevezni. Ennek, az önmagát zsidónak és nem magyarországi zsidónak valló volt miniszternek ez a kijelentése többször is elhangzott a közszolgálati rádió főadóján, a Kossuthon, de a másnapi újsághírekben a barátságos izraeli fogadtatásra utaló részek kimaradtak. Vajon miért? Kinek lett kellemetlen a knesszetben elhangzottak emlegetése? Izraelnek? Talán Orbán Viktornak? Aki, egyes források szerint vendéglátói nagy tapsa közepette, állítólag még azt is mondta, hogy önmagát liberálisnak tartja.
  Hogy is van ez? Van egy liberális Orbán Viktor, izraeli használatra és van egy másik, a nemzeti, a keresztény, a konzervatív, hazai használatra? Hazai népbutításra?

  Idézet: Lakatos Pál, A Janus-arcú Orbán írásából

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1. orbán egy elmebajos tudathasadásos bohóc. Ezzel csak az a baj, hogy mindezt a Magyar nép szenvedi meg legjobban

 2. .... szerint:

  Szó szerint úgy mutatták be orbánt a Kneszetben: “a mi fiúnk”, forrás: izraeli napilap.
  Orbán már többször kijelentette saját magáról, hogy zsidó származása van. Apjáról, hogy egy “református zsidó ember”. De elég ránézni a lányára, akiről lerí az egyházközség. Csak nem értem miért téma ez ? Téma lehetne a Horvátországi szigete, yachtja, alpokalji háza, Szingapúri befektetései (Gyurcsány segített neki), Olajos befektetései, stb.

 3. petymeg szerint:

  ez egy gerinctelen csúszó-mászó!
  A spanyol házatlancsigát többre tartom pedig az is igen kártékony!

 4. ficko szerint:

  Lengyel-Magyar két jó barát ?

 5. Fergeteg11 szerint:

  Bárki ellenőrizheti, miről van szó. Adom a linket:
  http://www.consilium.europa.eu/hu/press/press-releases/2016/02/19-euco-conclusions/
  A következtetéseket tartalmazó dokumentum 3. oldalán vannak a mi szempontunkból lényeges sorok (8/f. pont). Ez még a Görögországból és Olaszországból történő 120 ezres elbírálási átirányítás (a cikk is írja), amit Magyarország perre vitt tavaly év végén az Európai Bíróságon.
  Hogy Orbán megszavazta-e, azt jó eséllyel megtudtuk. A per kimenetele bizonytalan, ha biztosra akart volna menni, nem teszi, mégis megtette. Öt nappal később, 24-én bejelentette, hogy népszavazás lesz. Vagyis alávetette magát az EU szabályainak, kimerítette a jogi lehetőségeket, de – ezek szerint – elfogadta a végrehajtást, ha mégsem sikerülne a per. Ugyanakkor, hogy őt ne lehessen kérdőre vonni, népszavazásra bocsátotta a kérdést, és mindent meg is tett a siker érdekében. Így ha mindenképpen jönnének az elbírálásra várók (a 120 ezres csoport Magyarországot érintő része), lehet hivatkozni az eredményre, és utána csendben, sajtóvisszhang nélkül viselni a következményeket (valószínűleg pénzbeli büntetés), hiszen egy jogkövető vezető pontosan tudja, mikor áll feljebb az uniós jog a hazainál. Magyarországon pedig Brüsszelt fogják vádolni az igazságtalan döntésért, ugyanakkor hangsúlyozzák majd, hogy “megvédték” az országot (bár azt nem, hogy fizetnek érte).
  Még jó, hogy Orbán pogácsája nem lett olyan nagy ekkora átverés után. Reméljük, az egyéb kötelezők (és a per) kérdésében eredményes lesz, a saját érdekében. Mert egy kevés veszteséget még el bír viselni a hordája, de tízezrek már iszonyatosan csökkentenék a leszívható uniós pének mennyiségét. Az lenne nekik a játék vége.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.