Az USA lángba akarja borítani a világot

Kongatják a vészharangot: egyre nagyobb az esélye egy új globális háborúnak

Az amerikai stratégiai agytrösztök sorra hozzák ki jelentéseiket, amelyek nagyhatalmi konfrontációt vizionálnak. Szíriától a Dél-kínai-tengerig valóban érezzük a feszültség rohamos emelkedését a nagyhatalmak között. De mely területekről szorult ki Washington a második iraki invázió óta?

A hidegháború utáni negyedszázad viszonylagos békessége után újra a nagyhatalmak közötti stratégiai vetélkedés vette át a főszerepet a Közel-Kelettől kezdve a Dél-kínai-tengerig. Az idei Müncheni Biztonságpolitikai Konferencia hivatalos dokumentuma szerint újonnan felmerült egy globális konfliktus lehetősége. Ahogyan a jelentés fogalmaz, „a Hidegháború óta először, a nagyhatalmak közötti erőszak eszkalációjának lehetőségét nem lehet elvetni, mint egy valószínűtlen rémálmot.”
A szíriai pokol tüze
Moszkvában egyre erősödik az az érzés, hogy Washington az ördöggel is kész paktumot kötni annak érdekében, hogy elérje a szíriai rezsim leváltását – fogalmazott az orosz külügyminisztérium egy hétfő esti közleményében. A Fehér Ház szóvivője, Josh Earnest a bejelentéssel kapcsolatban közölte: “Mindenkinek elfogyott a türelme Moszkvával szemben. Már nincs miről beszélnie az Egyesült Államoknak és Oroszországnak. Ez tragikus.” Earnest utalást tett arra is, hogy az Egyesült Államok rendelkezésére álló leghatásosabb eszköz a szankció. Ezt az orosz média úgy értékelte, hogy Washington újabb szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben a szíriai helyzet miatt.
Maria Zakarova orosz külügyi szóvivő pedig éles kirohanást intézett Washington címére, szerinte egy amerikai közvetlen támadás a szír kormányerők ellen „totális háborút eredményezne” és „tektonikus elmozdulásokat” idézne elő az egész Közel-Keleten. Putyin orosz elnök egyben hétfőn felfüggesztette a védelmi célból fölöslegessé vált, fegyverfokozatú plutónium hasznosításáról megkötött orosz-amerikai szerződés végrehajtását. Idén áprilisban Putyin elnök már távol maradt a második washingtoni nukleáris csúcsról, mert állítása szerint az Egyesült Államok Oroszországgal ellentétben nem veti alá visszafordíthatatlan átalakításnak a fölöslegessé vált fegyverfokozatú plutónium-készleteit.
Új washingtoni fókuszok
A második iraki invázió utáni geopolitikai helyzet jelentős átrendeződése következtében az USA egyre inkább meggyengült a mediterrán térségben, az Arab-félszigeten, Afrika szinte teljes területén és jelenleg nem tapasztalható erőfeszítés a helyzet megfordítására.
Az USA elsőszámú védelmi és stratégiai tervezési területe a csendes-óceáni térség lett és egyre jelentősebb erőt kötnek le a belföldi (úgynevezett „homeland”) védelmi felkészülési igények is.
Ashton Carter amerikai védelmi miniszter múlt csütörtökön Sand Diego-ban egy anyahajó fedélzetén beszédet tartva a „harmadik fázisát” jelentette be az amerikai katonai felvonulásnak Ázsiában (’Pivot to Asia’). Egyértelműen Peking felé intézve szavait, Carter szerint Washingtonnak kell fenntartania a legütőképesebb hadsereget a térségben. Egyben kiemelte a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás (Trans-Pacific Partnership) fontosságát, amely az Egyesült Államokat szorosabban összeköti 11 más ázsiai országgal – természetesen Kína kivételével.
Az agytrösztök nagy háborút vizionálnak
Szeptember 20-án az Atlanti Tanács, egy vezető amerikai geopolitikai agytröszt nyilvánosságra hozta jelentését a hadsereg jövőjéről. A jelentés leírja azokat az előkészületeket az amerikai hadseregben, amelyek „nagy és halálos” háborúk megvívását célozzák „nagyhatalmak” között, amelyek „súlyos veszteségeket” okoznak mind emberéletben, mind vagyontárgyakban. A közeljövő világát (2020-2025) az agytröszt szerint a polgári rend felbomlása jellemezheti, így a „szárazföldi hadviselést egyre inkább jellemezhetik majd a városi műveletek”. A jelentés szerint viszont az amerikai hadseregnek fel kell készülnie a következő nagy háborúra is, amely akár több százezer amerikai katona bevetésével jár majd.
Az Atlanti Tanács jelentése jól illeszkedik Carter miniszter szeptember végi beszédéhez, ahol a Pentagon azon 348 milliárd dolláros tervéről értekezett, amely az elkövetkező 30 évben tovább erősítené Washington úgynevezett nukleáris triád képességeit stratégiai bombázókon, rakétákon és tengeralattjárókon. A Pentagonhoz közel álló Rand Corporation agytröszt idén nyáron a 2 millió fős hadsereggel bíró Kínával vívandó és megelőző csapással kezdődő háborút elemezte. A kutatók megdöbbentő – és okkal megkérdőjelezhető – következtetése szerint a konfliktus egy elszigetelt jelenség maradna a térségben és „valószínűtlen”, hogy nukleáris konfrontációba torkollna.
(portfolio-Káncz Csaba jegyzete)
Bal-Rad komm: Az USA-ban “…egyre jelentősebb erőt kötnek le a belföldi (úgynevezett „homeland”) védelmi felkészülési igények is…”
-Bizony-bizony! A világ elsőszámú latorállama lassan a polgárháború köszöbén tapos. Azt pedig-akár HONI-szövetségeseinek is tudomásul illik venni: AZOK KÖVETKEZMÉNYEK NÉLKÜL EURÓPÁBAN SEM MARADNÁNAK! Magyarán: Eurőpa számos országában törhetnek ki FORRADALMAK, amelyek a regnáló eliteket elsöprik.
“…kiemelte a csendes-óceáni szabadkereskedelmi megállapodás (Trans-Pacific Partnership) fontosságát, amely az Egyesült Államokat szorosabban összeköti…”
-Döbrögi tán’ tegnap “kapott” felhatalmazást a Kanadával MÉG AZ IDÉN aláírandó “szabadkereskedelmi” megállapodás ratifikációs folyamat elindítására! Ergo: ORSZÁGUNK VÉGKIÁRUSÍTÁSÁRA!-hiszen az USA és Kanada között van már egy hasonló értelmű megállapodás. Ami áttételesen vagy közvetlenül is totális amerikai gazdasági befolyás érvényesítését jelenti ORSZÁGUNKRA! Függetlenül a TTIP-től! Az amerikai “védelmi” doktrína értelmében pedig az amerikai érdekek védelme SZERTE A VILÁGBAN… Ráadásul országunkban a döbrögisták számára nem megnyugtató a lakosság idegállapota! “…A közeljövő világát (2020-2025) az agytröszt szerint a polgári rend felbomlása jellemezheti, így a „szárazföldi hadviselést egyre inkább jellemezhetik majd a városi műveletek…”
-Bizony-bizony!
“…A kutatók megdöbbentő – és okkal megkérdőjelezhető – következtetése szerint a konfliktus egy elszigetelt jelenség maradna a térségben és „valószínűtlen”, hogy nukleáris konfrontációba torkollna…”
-A világ elsőszámú latorállama nem képes szabadulni a VILÁGBAN BÁRHOL MÁSUTT!-DE AMERIKÁBAN NEM!-exportháború beteges képzetétől! A büntetlenség beteges érzésétől hajszolt USA föltételezi, hogy ő nem…!

mdv

PEDIG DEHOGYNEM!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az USA lángba akarja borítani a világot bejegyzéshez 25 hozzászólás

 1. Gonda István szerint:

  “Európa számos országában törhetnek ki FORRADALMAK, amelyek a regnáló eliteket elsöprik.”
  Ahogy az elkényelmesedett nyugati társadalmakat elnézem, nemigen tudom elképzelni, hogy a fehér ember forradalmat robbantana ki. Esetleg azt, hogy a honfoglaló idegen elemek komolyabb lázadásba kezdenek, a kormányok meg tehetetlenül állnak.
  A másik az, hogy szerintem a regnáló eliteken kívül nem nagyon vannak más elitek, akik át tudnák venni egy-egy ország irányítását.

  • 1tothgabor szerint:

   “A másik az, hogy szerintem a regnáló eliteken kívül nem nagyon vannak más elitek, akik át tudnák venni egy-egy ország irányítását.”

   Az, hogy Önnek nincs a levegővételen és étel/ital bevitelen kívül egy épkézláb ötlete sem, az Önt minősíti Uram.

   Nem “ELITRE” hanem Cselekvő és Önálló, Független Emberekre van szükség.

   Ön nem tartja magát annak, mert elbújik a pártok, a vallások máza mögé.
   Ön önálló gondolatra képtelen, tömeg tudatosságú lény.

   A Fideszben a helye – mint azt már bebizonyította demagóg hozzászólásaival.

   Eddig egy Önálló, javító ötlete sem volt, csak a agitált a fidesz “parasztokra és gőzgépekre” támaszkodó politikájához.

   Menjen Uram térgyepelni a papokhoz.

   “Mer azok nem hazudnak.”

   Nem a lófaszt nem.

   • Sub Zero szerint:

    Azért jó lenne, ha meg tudna valakit vagy valamilyen csoportosulást konkrétan jelölni, aki vagy ami mögé be lehetne állni. Szerintem nem tud, ahogy én sem meg Gonda István sem. Addig meg marad minden a régiben, akár tetszik akár nem.

    • Balázs szerint:

     Nincs igazad Sub-Zero….
     A Toth Gabi a vörös csillagos magyar Rambó, úgy megfingatja ö Amerikát meg az összes csatlós csírát, hogy olyat mi még nem basztunk!
     Csak öt kell követni…és kész.

     • 1tothgabor szerint:

      1., Pártkönyvileg nem vagyok kommunista. Nincs vörös csillagos sorszámozott könyvem.

      2., Általános elvek bizonyos nézetében kommunista vagyok, de mint minden izmus egy adott igazsággal rendelkezik.

      3., Vörös csillag tekintetében sem vagyok illetékes. Földi értelembem a Szovjetúnió jelképe volt, galaktikus értelemben a Drákó Birodalom egyik jelképe volt. Genetikailag nincs kiemelkedő reptilian “tartalmam” úgyhogy ebben sem vagyok illetékes.

      4., Engem senki ne kövessen, szolgákra nincs szükségem, mindenki önMAGát irányítsa.

   • Gonda István szerint:

    1tothgabor
    Amit én írta, abban se Mo.-ról, se Fideszről nincs szó, hanem az “elkényelmesedett nyugati társadalmak”-ról. Tehát pl. az erősen agymosott svéd társadalomról nemigen tudom elképzelni, hogy forradalommal megdönti a jelenlegi pártok hatalmát, és a “Cselekvő és Önálló, Független Emberek” majd csinálnak valami nem pártokon alapuló új országot.

 2. Rettegett Iván szerint:

  7 és félmilliárd sáska Felfalja a globust.
  500 millioan pont elegek vagyunk.

  Akkor induljon,csak legyen gyors.

 3. lacii szerint:

  Nem az a lényeg, hogy az USA mit akar vagy sem .
  Hanem az a lényeg , hogy én mit akarok vagy sem .
  Háború nem lesz. Nekem nem csak épkézláb ötleteim vannak. hanem azt használom is.
  Az elitek, meg feldughatják maguknak.
  Az arrogáns “Népség” mindig kihagyja, hogy a Föld mit is szeretne vagy sem.
  A Föld felemelkedik egy nagyobb dimenzióba. És akik rajta vannak azok szépen mennek ahová lelkileg ,szellemileg minősítették magukat.
  Bízony. Ehhez nincs szükség semmilyen “elit” engedélyére.

 4. Anonymous visszatér szerint:

  http://3dikvilaghaboru.hu/konyv.php. Az itt szereplő próféciák nagyon jól leirják, hogy hamarosan mi fog bekövetkezni a világban. Rendkívűl sok hasonlóság van a könyvben leirt folyamatok és a jelenlegi valós helyzet között is. Természetesen senkit ne tévesszen meg a könyvben az egyes eseményekhez rendelt időpont. Ami késik az nem múllik. A megtisztulásnak előbb vagy utóbb így vagy úgy meg kell történnie.

  • Balázs szerint:

   Olvastam, mélyen elgondoltató!

  • Hugó szerint:

   Régen hittem az ilyen vészmadaraknak mint maga, de ma már nem. Senkinek nem érdeke a világháború. Az ezzel való riogatás, ijesztegetés igen, de az oka nem világos.
   Sokan a magukfajták közül (összeesküvéselmélet hívők) azt hajtogatják, hogy a bankok irányítják a világot.
   Ha ebben igazuk van, akkor felteszem a kérdést, hogy vajon melyik banknak érdeke, hogy mindenki elpusztuljon??????????? Semelyiknek, ugyanis ők abban érdekeltek, hogy az emberek hosszú évekig fizetgesség csak adósságaikat, de ezt csak úgy tudják, ha dolgoznak………. Már nem ijedek meg a magukhoz hasonló vészmadaraktól……. Béke lessz és kuss……

   • Hugó szerint:

    Hogy ÉRTHETŐBB legyek…….azért is lesz kuss és béke mert a halott ember nem fizet kamatokat és ez a bankoknak nem érdeke!! Ellenkező esetben ha mégis háború lenne, akkor pedig nem a bankok diktálják a hatalmat.
    A monopoltőkének és a bankoknak fogyasztók kellenek ugyanis, akik még ha kell akkor kamatot is fizetnek………

    • egy paraszt szerint:

     “Senkinek nem érdeke a világháború.”
     Akkor miért volt az első kettő? Meg a többi, ami nem világraszóló?

     Válaszolok, jó?
     Mert az újjáépítés jobban fial, mint a béke!
     A pénzügyi köröknek is (szándékosan nem bankot írtam, ha nem képes értelmezni az a maga baja)
     A fegyver nagyobb biznisz mint a béke.
     Háborúban leszámolhatnak nyom nélkül az igazi ellenségükkel, míg békében nem.
     A félelem nagy úr a proli népek felett!

     Ha valami kimaradt a kiegészítést örömmel veszem!

   • Anonymous visszatér szerint:

    Majd verifikálunk jövő tavasszal az eseményeket illetően! Én két dolgot tudok veled kapcsolatban elképzelni. Vagy nagyon naiv vagy, vagy a szolgálatok megbízásából tevékenykedsz ezen a honlapon! Lehet hogy tévedek, de majd verifikálunk fél év múlva az eseményeket illetően.

 5. zls-179 szerint:

  Amerika hamarosan történelem lesz,a múlt történelme !Az itt rendszeresen véleményt nyilvánítók, még bőven megérik ezt!!!

  • turzó istván szerint:

   Így van – meg Európa is, valamint az összes ország, akikre kiterjed majd az atomháború globális atomszennyezése! Vagyis … – a mai civilizáció vastagon vissza fog esni! Éppen ezt feszegeti néhány kutató, hogy a föld történetében talán nem is ez lesz ez első! A világunk már csak ilyen. A próféciák szerint annyi ember fog maradni, ami egy ‘szárazmalom’ alatt elfér. Mondjuk, én ezt talán túlzásnak találom, de semmi képpen nem lesz jóléte azoknak sem, akik valamilyen távolabbi helyen élnek az érintett országoktól, és átvészelik majd a katasztrófát.

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1

 6. szigony szerint:

  A véleményt közlő emberek sokasága mind arról ‘ panaszkodik ‘, hogy nem talál olyan hátsófelet, akit ki lehetne nyalni, de mindenféle sületlenségeket – amit a bomlott agyú renegátok elengednek világszerte, bármilyen értelmes következmény ismerete nélkül IS-hajlandó elhinni, és fokozni annak mások gondolkodására való hatását.

  Ahelyett, hogy értelmes gondolatok mentén a ma ismert társadalmi problémák megoldásainak lehetőségére tennének javaslatokat az armageddon vizionálása helyett, mint azt annyi gátlástalan senkiházi teszi !

  Az emberiség iránti empátia sokkal barátibb megoldásokkal kecsegtet, még a vándorolni kénytelen emberáradattal szemben IS, hiszen magunkkal szemben IS iyen megoldást várnánk el másoktól !

 7. .... szerint:

  A jelenlegi helyzet történelmileg alakult így és bármilyen társadalmi rend sem volt képes eddig megnyugtató választ adni az emberiség jövőjének megszüntével fenyegető kérdésekre. A kérdések a Luganói jelentésben is le lettek írva, de a Római klub jelentésén túlmutatva már megoldások is és a hatásuk is írva van. A cél világos, a módszer az elérésre sokáig vita tárgya volt. Orbán több olyan szervezetnek tagja, melyek szava számít a részkérdésekben.
  Az Orosz tudós ciklusa már a lefutó ágban van, már az idén 13%-al nőtt a hadikiadások mértéke. (csak emlékezzünk pár éve nem véletlenül vette meg Orbán a Győri gépgyárat, mely komoly képességű hadigyár.) A háborúba fektetett tőke olyan nagy már, hogy annak hozamára a befektetők számítanak már.
  A cikkben szerepel, hogy afrikában az usa poziciókat veszít, stb. De hiszen már megalakult az Afrikai parancsnokság az usa hds-ben, és a gyengített Ebola kipróbálásakor (túl gyenge lett, egyébként), simán 4000 katonájuk lett a térségbe küldve, főleg Nigériai befektetéseik biztosítására.
  A felgyorsult idő miatt is, egyre kevesebb időnk van, a Szír helyzet élesedik, de nem eszkalálódik, viszont Ukrajnai helyzet rejti a jövőt. Remélem Kina okos lesz és nem dől be sem az orosznak, sem az usa-nak, mert azok egy Úrnak a szolgái.

  • turzó istván szerint:

   Kedves ‘… szerint’!
   Ne aggódj, a már folyó 3. világháború végére minden képpen pontot tesznek … – a nagy pénzekkel kifejlesztett és fölhalmozott atomtechnikákkal! Azokat nem véletlenül hozták létre, és a ‘színpadi szabályok szerint’, ha a színen föltűnik egy puska … – az nem azért van odatéve, hogy egyszer majd ne süljön az el! Ami pedig az értelmes politikusokat, vezetőket illeti … – ha a pénz nem volna, akkor talán még néha helyesen is dönthetnének. Mellesleg – melyik országban vannak értelmes politikusok? Sajnos, a történelemben rengeteg példát láthatunk az érdekek végkifejletére, amik sokszor egész népek, civilizációk eltűnéséhez vezettek. Talán gondolod, hogy most másképpen lesz? Csak hogy most van atomtechnika, ami teljesen más végkifejletet fog hozni. Ezeknek a fölismerése nem huhogás, meg vízionálás kérdése, ha nem egyszerű józan előre látás. A struccpolitika, miszerint ha nem akarjuk látni, észrevenni a problémát, akkor majd az megoldódik valahogy – téves! Az meg, hogy a Szír helyzet nem eszkalálódik … – majd fog! Kína okos lesz … – miért, mit kellene tennie a világ egyik legnagyobb országának … beadni a derekát a gyarmatosítóknak? Ami az oroszokat illeti, ez már nem a ‘Szovjetúnió’! Egyenlőre nem orosz harckocsik dübörögnek türelmetlenül az USA határai körül, ha nem éppen fordítva … – az USA hadserege ásta be magát az oroszok köré a korrupt európai vezetők támogatásával – valamiért! Az is látható, hogy a világ egyre nagyobb ütemben fegyverkezik – kerül amibe kerül! Most már elég csak egy szikra, és … ! Most vihar előtti csend van, ami bármelyik pillanatban … !

 8. Botond szerint:

  …. szerint: … Ami Kínát illeti … idén már három alkalommal fenyegette meg az USÁ-t. Nem is kicsit .. és nem mosolyogva, hajbókolva ! Ha egy kicsit is ismerné a kínai népet, annak mentalitását, akkor tudhatná, hogy az udvariasság feladása igen komoly dühöt jelent náluk. A dühös kínai pedig elég veszélyes, főleg, hogy igen komoly, ütőképes hadsereggel rendelkezik …

  Amúgy meg a kínai vezetés már több alkalommal kifejtette, hogy szövetséges viszony áll fenn Kína és Oroszország között. Tisztában vannak azzal, hogy ha engedik a Medve felszámolását a Nyugat által, akkor a következő célpont ők lesznek … ezért ezt nem fogják megengedni.

  • ..... szerint:

   Az orosz látja el az usa-t olyan nyersanygokkal, melyek nélkül nincs űripar, sem repülőgyártás, stb. Az orosz repülökbe amerikai műszerek vannak beépítve, a mai napig azzal szerelik őket. A legújabb orosz tigris terepjárókba amerikai motorokat szerelnek, az orosznak olyanjuk sincs. Hiradástechnikában is az usa szállít alkatrészeket az orosz hadi ipar számára.
   A medve felszámolása egy opció, de soha nem fogják megcsinálni, az csak etetés, vagy ha tetszik a lóugrás. A lóugrás egy olyan átverési művelet, mely teljesen elterel, a valós célt nem is érintő hamis állítás, de roppant jól alátámasztva.

 9. ..... szerint:

  Az orosz – kinai viszonyra egy kis történelmi emlék.: 1960 -as években a katonai konfliktusban a orosz tankok éke 800 km -el Pekingtől áltak meg, két védelmi vonalat is áttörtek útközben.
  orosz diplomaták még a 90 -es években is Kina felosztásának szükségességéről beszéltek előadásaikban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.