Most aztán minden rendesen elqrva

gond
Hazárdjátékos Döbrögi vajdánk rendesen EZT rendesen elqrta! Mint anno a Legútálnivalóbb a politikát. Nem meglepő, hiszen ő is csak egy spanja a Gazdának! Egy sihederes, cigánykodó, álnemzetieskedő szinten.

A magyarok hangot adtak a nem szavazatoknak, ami nagyon dicsérendő. Azonban Döbrögi nagyon jól tudta, hogy a magyar társadalom megosztott. Ki így gondolja jobbról, ki úgy gondolja balról.
A gond az, hogy a veszteség miatt a qrmány olyan szinten mélyrepülésbe került, legfőképpen a magyar társadalom, hogy Döbrögi a népszavazás érvénytelen eredményével lovat adott az illegális bevándorlók és a terroristák alá.
Szánalmas, hogy vajdánk nem hajlandó egy asztalhoz ülni az álellenzék bandáival a problémás dolgok megvitatásában. Legalább most. A felajánlott dolgokat lesöpri, mint tollpihét az asztalról, majd egy másik jobboldali álellenzéki banda lesöpört javaslatait pozícionálja.
A kvóta népszavazási veszteség után sem hajlandó beismerni, hogy vesztett, hanem inkább ujjal mutogat az álellenzéki tettestársak ellen.
A Vezír ledózerolta az országot a baromi drága qrmánypropagandával, amely szerint a kvótareferendumos népszavazás érvénytelen lett.
Tisztelet az igaz szívű magyar embereknek, hogy nemmel szavaztak.
Döbrögi nagy garral bejelentette, hogy NERtársak!- mi győztünk. Holott nem győztek, legfeljebb azok a magyarok, akik nemmel szavaztak.
Nekik volt a legnagyobb átverés és megaláztatás ez a Csüngőhasú vajdától, amit tehetett a magyar társadalommal.
A vereség után azonnal sajtótájékoztatót is adott. Amikor bagázsával bevonult és előadta a nagy győzelmet.

A bandában rajta kívül a másik hozzá hasonló kaliberű legaljasabb gazember talán egyenlő El Qroval – Kubatov néven.
A baromi nagy stadionok és felcsúffy kisvasutas üresjáratos cuccok, a 15 milliárdos bedőlt népszavazásban.
Vajon vajdánk képes lenne – e megkockáztatni a Huxit-ot?
Nem, mert akkor nem lehet új stadionokat építeni, emberek generációkon át lévő ház-lakás magántulajdonból való kisajátítását. Nem tudná tovább táplálni-erősíteni a júdáspénzek lecsapolásával az általuk csak Új Nemmzetthy Elyth névre átkeresztelt haszonleső strómanbandát, amelynek a rossz nyelvek szerint ő maga a legnagyobb haszonélvezője.
Végtelenül szánalmas látvány volt a sajtótájékoztatón nyújtott kép. Ők nincsenek tisztában vele, hogy pontosan annak látszódtak, amik valójában. Az előtérben, egy hatalomban beleőrült mentálisan kis egyén, aki úgy tesz, mintha győzelmet aratott volna, holott elbukott. Mögötte a bandája. Üzlettársai, Döbrögisztán vajdaság Zrt. igazgatótanácsának emberei, akik üzleti vállalkozásként tekintenek a választó polgárokra, ostoba rabszolgaként.
A Bal-Rad RENDSZER és politikakritikusan tekint az ORSZÁGUNKBAN zajló eseményekre. A rendszerváltás utáni magyarországi qrmányok eddig KIVÉTEL NÉLKÜL CSAK QRMÁNYOK VOLTAK, és alkalmatlanok megvédeni a magyar népet saját országában.
Úgy gondoljuk, hogy a Parlamentben egyetlen párt sem képes megvédeni a magyar nép, a magyar emberek érdekeit, mert megosztott országunk a rendszerváltás után mindegyik számára csak a zsákmányszerzés lehetőségét jelentette/jelenti. Ez az aljas cél számukra szentesített minden eszközt.
Most mindegyik bestiális banda a saját népszavazási fényes diadalát hirdeti. A bojkottot hirdetők az ő hatvan százalékos diadalukat, a döbrögisták a nemek negyven százalékát saját sikerüknek, és szavazótáboruk robbanásszerű szaporodását.
Alighanem mindkét tábor alaposan melléfogott a diadaljelentéseivel.

Csak a NÉP MARADT, amely helyükre teheti őket!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Most aztán minden rendesen elqrva bejegyzéshez 68 hozzászólás

 1. sándor szerint:

  akárhogy is gondolkodom, egy kurva akasztófa elkélne az ország sok főterén, és az ilyen gyalázkodó , másokat hibáztató , szarkeverő, irogató szaralakokat simán felhúzhatnák már !!!

  Admin:

  A zeemúttnyócévező visszamutogatókat is? A büdöskomcsizókat is-akik a szocializmust hibáztatják mai bajainkért?

  Vigyázz Sándor! HA ITT FORDULAT LESZ!-a kivitelezőknek arra kell figyelni, hogy a most akasztófákat követelőket nehogy fölhúzzák! Míg a főmökök már valahol messzi trópusokon röhögnek!-RAJTATOK!

 2. Sub Zero szerint:

  Persze, megint az Orbán! Még véletlenül sem a bojkottra szólító idegenszívűek. A cikkel egészen a címéig értek egyet. Alaposan ellett qrva!

  • Anonymous visszatér szerint:

   Pedig adminnak teljes mértékben igaza van. Kedves Sub Zero szerinted, hogy fog döbrögi és tolvaj bandája dönteni? Mert az is egyértelmű, hogy brüsszel az alábbi cikkben szereplő dologgal fogja sakkban tartani orbánékat migránskvóta ügyileg. És ez az ügy nem egy napja tart. Tehát döbrögi pontosan tisztában volt, hogy jó eséllyel meg fogják vonni tölünk az eu-s támogatásokat, ha nem engedünk a betelepítésnek. A kérdés csupán az, hogy orbán és tolvaj bandája kitől fog jobban félni az átvert szavazóitól avagy brüsszeltől? Ime az ominozus cikk amiről beszéltem: http://www.portfolio.hu/unios_forrasok/gazdasagfejlesztes/komoly_a_helyzet_minden_eu-penzt_megtagadhat_tolunk_brusszel.238248.html

 3. sándor szerint:

  így van . Szarházi nyomorékok, fontosabb volt nektek, hogy “nehogy már Orbán mellé álljunk” , azért sem !!! Azt nem látjátok, hogy ezzel nem Orbánnal és a FIDESSZEL basztok ki, hanem az egész magyarsággal !!! És még ti papoltok, hogy el lett kurva, el basszátok meg a nyomorék anyátokat, ti és a hozzátok hasonló idétlen, hibáztató szarok qrtátok el !!!!!!!!!!

  • 1tothgabor szerint:

   Kérem sándor nyugodjon le, olvasson egy kis Tórát, az a magukfajtát megnyugtassa.

   Abban igaza van, hogy a magyarság beteg.

   Gyenge, megtört, ezer szilánnká szakadt.

   Ezen nincs jobb gyógymód, mint egy közös kis forradalom, ahol a kettős állampolgárok nyakon lesznek baszva és a moszad erlájnnal mehetnek HAZA. (=tuggyukkik) a gazdagtól elveszünk mindenét, a bankokat pedig bezárjuk, az adósságot eltöröljük, és újraosszuk a javakat.

   Szerintem Ön ezér olyan ideges…

   • sándor szerint:

    😀 uram atyám, ez nevetséges, én meg a zsidrákok mi?! a metéltekkel inkább nem foglalkozom most, de egy pici vélemény még is, a FÖLD RÁKFENÉI

    • Anonymous visszatér szerint:

     Pedig a szeretett vezéred pártjának az izraeli likud párt a testvérpártja. Azért jó lenne, ha tájékozodnál mielőtt hülyeségeket irogatsz.

     • Sub Zero szerint:

      Volt egy kérdés és erre egy helyes válasz. A többi duma!

   • mantra szerint:

    1tothgabor

    Ááááh nem lesz itt semmilyen forradalom. Ma már ez nem úgy működik, hogy összeáll 100 paraszt kaszákkal oszt menjünk. Be vagyunk kamerázva, meg vagyunk figyelve, le vagyunk hallgatva, 2020-ig pedig be leszünk csippelve. És amikor az agyadba megszületik a komolyabb forradalmi gondolat, miután 3-an összeálltok az utcán, már akkor ott lesznek a TEK emberei, akik gumibottal vernek össze hogy ne tömörüljetek. A rendszer úgy van kialakítva, hogy vagy csatlakozol hozzájuk, vagy letörnek és engedelmeskedsz. Viszont a jó hír, hogy Te dönthetsz 🙂

   • Anonymous visszatér szerint:

    +1

  • Anonymous visszatér szerint:

   sanyikám. szerintem te nagyon eltévedtél. Ez nem a fidesz.hu portál. Jobban járnál ha vissza mennél a fideszes birkáid közé bégetni. Biztosan nagyobb sikerélményed lenne 🙂

 4. Realista szerint:

  Mennyien mentek el? 43,1% Mennyien mentek volna el bojkott nélkül? Ha a jobbik is gőzerővel kampányol? Maximum 55% Országgyűlésin sem sokkal nagyobb a részvétel. A 60% már ritka. Önkormányzati választásokon 44-48% közötti a részvétel. Népszavazásokon is rendre 50% alatti.

  Szóval ha elment volna jó esetben 55% akkor most a nagy bojkott mesterek jó 12% választót tudtak maguk mögé állítani. Aztán van akik érvénytelenre buzdítottak, ők 6%-ot produkáltak és akik az igeneket mondták, kaptak alig 2%-ot. Vagyis a megosztott ellenzék 12+6+2=20% választót tudott így vagy úgy megszólítani. Erre lehetnek büszkék, semmi értelme. Ahogy az érvénytelenség mantrázása, mert az csak egy jogszabályi értelmezés, ami bármikor változtatható. Ha ezt nézzük akkor önkormányzatokat, uniós képviselőket kérdőjelezhetünk meg, akár magát a csatlakozást is. A legutóbbi uniós képviselő választáson csak 28,92% részvétel volt. 2009-ben 36,31% 2004-ben pedig 38,50. Ennyit a számokról.

  Aztán olyanokat szajkóz a fősodratú, hogy vesztett Orbán. Ki ellen? Nem volt semmi ellenfél. Akik meg ellene dolgoztak, vagyis legyen érvénytelen, szavazzanak igennel, ne menjenek el, azok a legjobb esetben “megmozgattak” 1,6 millió embert. De hátha többen elmentek volna. Akkor legyen 2 millió. Mert amúgy 5 millió embernél választáson nem mennek el többen. Sőt. Inkább kevesebben. Szóval 8 vagy 10 millióra hivatkozni mély sötétség, demagóg butaság. Az ő szempontjából a 3,3 millió igen szép eredmény. Ilyet nem fog más felmutatni senki a közeli és távoli jövőben. És nem a 3,3 millió adott muníciót Orbánnak, hanem ez a mindenféle félremagyarázás, hazudozás. Ő a konfliktusok embere, dörzsölt és ezzel nem hogy azt érezné, hogy ennyi volt, most pihi, hanem vérszag és menni sokkal erősebben, neki mindennek. A baloldal meg hazugságokban él, magát csapja be ezekkel a cikkekkel, és a vége megint csak pofára esés lesz számukra 2018-ban.

  • Realista szerint:

   Pár vélemény:

   “Nézzük a dolgot magát!

   Mindenekelőtt szögezzük le: Mindenki pontosan azt mondta a népszavazás után, amit vártunk tőle. Mondhatjuk, minden egyes megszólaló beszédét és mondanivalóját hajszálpontosan meg tudtuk volna írni előre.

   MSZP: Orbán elbukott, ezek után bármit tesz, illegitimmé válik a hatalma;

   DK: A demokratikus ellenzék hatalmas győzelmet aratott;

   A reszli, PM-től Együttig: Ugyanaz, kissé ragozva (mégis csak ki kell találni valamit, látszódjék az önállóság);

   Liberálisok: Semmi;

   Jobbik: Orbánnak le kell mondania;

   Jegyezzük meg a jegyzőkönyv kedvéért: A legocsmányabb csíkot megint a Jobbik húzta, mint kágyilló az érett epren. Ugyanis miközben Vona kijelentette, hogy menni kell szavazni és nemet kell mondani, „odalent” a terepen suttogóban és a biztos saját bázisnak kacsintva megmondták, hogy nem kell ám elmenni. Mert „most ki lehet szúrni Orbánnal, most ez a pártérdek.” Aztán Vona kiállt a lemondással, meg hogy egymillió jobbikos ment el szavazni. Klasszikust idéznék erre: „Egy lószart mama!” S ideje megemlékezni Csurkáról, a váteszről, aki megmondta ezt is előre, miután ezek a fiúk őt is hátba szúrták: A Jobbikkal megszületett az új „prolipárt”. A komcsik nemzeti radikálissá maszkírozott verziója.

   De ez valójában teljesen lényegtelen, és ezt is tudtuk előre.

   A lényeg pedig ez:

   A rendszerváltás óta lezajlott népszavazások (vegyük az 1997 óta megrendezett négyet!) mindegyike ehhez hasonló, vagy lényegesen rosszabb részvételi arányt produkált. Nézzük a részleteket!

   1997 novemberében szavaztunk Magyarország NATO tagságáról. Ügydöntő népszavazást írt ki a parlament, amely a népszavazás előtt leszállította az érvényességi küszöböt, méghozzá 25%-ra. Vagyis attól fogva a választópolgárok mindössze 25%-nak kellett megjelennie a választáson és érvényes szavazatot leadnia, hogy a népszavazás érvényes legyen (elképesztően alacsony arány!).

   Ha akkor nem születik meg ez a változtatás, Magyarország nem szavazza meg a NATO tagságot, ugyanis nem ment el szavazni a választópolgárok fele! A szavazás 49% volt, és igennel szavazott 3 344 131 fő (85%).

   2003 áprilisában szavaztunk az ország EU tagságáról. A népszavazás szintén ügydöntő volt, és minden politikai erő a belépés támogatására szólította fel a polgárokat, és a részvételre buzdított.

   Ennek ellenére a választópolgárok mindössze 45%-a ment el szavazni! Az igenek döntő többségben voltak, 3 056 027 fő (84%).

   Következett a nagy szégyen, a 2004 decemberi népszavazás. A Magyarok Világszövetsége által kezdeményezett népszavazás kampányában a Gyurcsány vezette MSZP (és az SZDSZ) teljes erőből a határon túli magyarok kedvezményes honosítása és magyar állampolgársága ellen kampányolt. Előkerült a már 2002-ben Kovács László által megzenésített 23 millió románozás, s hogy a határon túli magyarok elveszik a nyugdíjunkat, s fejenként évi plusz százezer forintjába fognak kerülni a magyar állampolgároknak. (Ne felejtsük el: Akik akkor a magyarok megtagadásáért kampányoltak és mozgósítottak, személy szerint ugyanazok, mint akik most a migránsok mellett emelik fel szavukat!)

   A magyar nemzet fennállásának legaljasabb, legocsmányabb, igazi haza- és nemzetáruló kampányának köszönhetően a részvétel mindössze 37%-os volt. S bár győztek az igenek, az alacsony részvétel miatt az igenek száma nem érte el a 25%-ot, így a népszavazás eredménytelen lett. Igennel szavazott 1 922 680 fő, ami 23%-ot jelentett.

   Következett a 2008 márciusi népszavazás, amelyet a Fidesz kezdeményezett. Az állampolgároknak három kérdésre kellett válaszolnia, nevezetesen, hogy elutasítják-e a tandíjat, a vizitdíjat és a kórházi napidíjat.

   Ez volt az egyetlen népszavazás, ami effektíve a pénzről szólt, ami zsebre ment, s így egyszersmind ez volt az egyetlen népszavazás, ahol a részvétel meghaladta az 50%-ot. Kicsivel ugyan, 040 századdal, de mégis… És az 50,40%-os részvétel mellett a tandíjat 3 385 981 fő utasította el, ez a választópolgárok 42%-át jelentette. A vizitdíjat 3 321 313 fő, a szavazók 41%-a, míg a kórházi napidíjat 3 309 616 fő, szintén 41% utasította el.

   Ismétlem: Ez volt a legmagasabb részvételi arány, az egyetlen a vizsgált népszavazások közül, ahol a részvételi arány kicsivel 50% fölé kúszott!

   Nos, ennek fényében vizsgáljuk meg a mostani népszavazás számait!

   Mikor ezt írom, a tények a következőek:

   A szavazáson megjelent 3 538 464 fő, ez 46%. Ebből érvénytelenül szavazott 6%, 220 000 fő, vagyis az érvényes szavazatok száma 3 318 464, ami 40%. Egy valamit azonban ne felejtsünk el! A 6% érvénytelen szavazat politikai aktus, politikai szándék eredménye, hiszen voltak politikai erők, amelyek kifejezetten érvénytelen szavazatok leadására buzdították híveiket. Ez cáfolhatatlan tény, ugyanis az Index éppen azon örvendezett, hogy az érvénytelen szavazatra buzdító Kétfarkú Kutya Párt a 6%-kal bejutna a parlamentbe. Tehát de jure 40,17% a részvételi arány, ám de facto 46,17%, hiszen esetünkben az érvénytelen szavazat egy tudatosan választott politikai cselekvés volt!

   S ez a részvételi arány oszlott tehát meg a következőképpen:

   Igen: 55 660 szavazat, 1,68%;

   Érvénytelen: 220 000 szavazat, 6%;

   Nem: 3 262 804 szavazat, 98,32%;

   És a közel 3,3 millió szavazat emelkedni fog a határon túliak és a levélszavazatok összeszámlálása után.

   Vagyis tényszerűen annyit mondhatunk, hogy a jelenlegi népszavazáson eddig soha nem látott eredmény született, ugyanis eddig egyetlen népszavazáson sem mondott majd’ 3,5 millió ember egyformát valamire! Ne felejtsük el: Az ország EU tagságára alig több, mint hárommillió polgár mondott igent, mégsem jutna senkinek eszébe, hogy megkérdőjelezze EU-tagságunk legitimitását azért, mert de jure és de facto a választópolgárok kisebbsége szavazott igennel. És most, amikor ismét az EU-val kapcsolatban kellett véleményt mondanunk valamiről, csak és kizárólag az EU tagságunkról szóló népszavazással történő összehasonlítás a logikus! Ezt abból is tudhatjuk, hogy az Index valami egészen elképesztő érvet húzott elő, hogy miért nem helyes ez az összeállítás. Egyik szerzőjük, akinek nagyon kevés észt adott a Jóisten, ezt írta le a választás éjszakáján:

   „Torzítás a 2003-as népszavazáshoz mérni a nemek számát

   Az m1 népszavazási műsorában korábban azt mérték össze, hányan szavaztak most a betelepítési kvóta ellen, és ehhez képest az uniós népszavazáson hányan szavaztak az EU-ba való belépésre. Az összehasonlítás már csak azért is sántít, mert a 2003. április 12-én tartott referendumon reggel 6-tól este 21 óráig voltak nyitva az urnák, tehát 2 órával tovább lehetett szavazni, mint ma.”

   Na? Ez azért csodálatos, nem igaz? Tehát az EU tagságunkról szóló népszavazáson két órával tovább lehetett szavazni, mégis majd’ félmillióval kevesebben szavaztak igennel, mint most nemmel, ezért ezt nem lehet összehasonlítani.

   Egy Csarnó Ella nevű zseni írta ezt le. Egészen biztos, hogy fényes jövő előtt áll, ennyi ésszel…

   Összegzésképpen pedig szögezzük le a következőket is:

   A baloldal szerint óriási győzelmet arattak, erre a győzelemre vártak tíz éve. Hát, nézzük…

   Először is fontos tudni, hogy a népszavazási részvételi arányokat nem lehet összevetni (Ellácska, ezt tényleg nem!) az országgyűlési választások részvételi adataival, mert teljesen más választásokról, a szavazók teljesen más lélektani állapotáról van szó. Csak népszavazást népszavazással, országgyűlési választást országgyűlési választással lehet és érdemes összevetni. De most látjuk, hogy a baloldal már koalíciókat készül kötni, előválasztásokról beszél, és szerintük megbukott a kormány (bár ez utóbbi hülyeséget a Jobbik és Vona is magáévá tette).

   Jó. Akkor nézzünk körül ezen a fronton. Tehát most, amikor a teljes baloldal nyíltan a bojkott illetve az érvénytelen szavazat mellett kampányolt, „sikerült” 3,83%-al 50% alá vinni a részvételt. Igen, ismétlem, ez a helyes szám. ugyanis a 6%-nyi érvénytelen szavazat egy tudatos és tevőleges, valóságos politikai cselekvés eredménye, vagyis az érvénytelenül szavazó állampolgárok elmentek szavazni, és egy politikai aktor felhívásának engedelmeskedve érvénytelen szavazatot adtak le. Tehát ők de jure és de facto is részt vettek a népszavazáson! Vagyis a magát baloldali és „demokratikus” ellenzéknek valló tábor nem egészen négy százalékot volt képes lefaragni az érvényességi küszöbből. És ne felejtsük: Ha ez a népszavazás az 1997-ben általuk megállapított szabályok szerint zajlott volna, minden idők legnagyobb részvételi arányú és legsikeresebb népszavazása lenne!

   És most nem az?

   Miután a kormánypártok 2011-ben visszaállították az 50% plusz 1 szavazat érvényességi küszöböt (amúgy tessék mondani: melyik a demokratikusabb valójában?), a mostani népszavazás jogi értelemben érvénytelen. Ámde körülbelül 3,5 millió ember mondott nemet! És ennyien még soha, ismétlem: SOHA nem szavaztak egy irányba sem népszavazáson, sem pedig az általában sokkal magasabb részvételi arányú országgyűlési választáson!

   Lássunk akkor néhány példát: Az MSZP ikonikusnak tekinti az 1994-es országgyűlési választásokat, amelyen utódpártként, 45 év kommunizmus után, szabad választáson térhettek vissza a hatalomba, több, mint kétharmados felhatalmazással. Nos, az MSZP 1994-ben az első fordulóban 1 689 081, a másodikban pedig 1 935 719 szavazatot kapott. Ez 31 illetve 45%-nak felelt meg. Tehát a párt, legnagyobb arányú győzelmekor több, mint 1,5 millióval kevesebb szavazatot kapott, mint ahányan most a nemre voksoltak.

   2002-ben ezek a számok így alakultak:

   Az első fordulóban az MSZP 2 361 9976 szavazatot kapott (42%), a másodikban pedig 2 011 820 szavazatot (45%).

   A Fidesz ezzel szemben 2010-ben 2 743 626 szavazatot kapott, ami 54%-nak felelt meg, és gyakorlatilag az első fordulóban eldőlt minden, s lett meg a párt kétharmados győzelme. Figyeljék a számot magát: 2 743 626 szavazat! Soha előtte párt ilyen arányú támogatást nem kapott, ehhez képest már akkor, s azóta is azt hallgatjuk, hogy a „Fidesz kétharmada valójában nem is kétharmad, hiszen a választók 30%-a szavazott rájuk”. Elképesztő „érvelés”… Igazi munkásőrös…

   Aztán következett a 2014-es választás, ahol ismét kétharmados Fidesz-KDNP győzelem született 2 264 780 szavazattal, ami 45%-ot ért.

   Nos, ezen számok ismeretében kell értékelni azt a várhatóan mintegy 3,5 millió szavazatot, amelyet most a NEM kapott. Ugyanis ez a szavazatszám 1,2 millióval több, mint amennyit az MSZP valaha kapott ORSZÁGGYŰLÉSI választáson, és 700 000 szavazattal több, mint amennyit a Fidesz-KDNP valaha kapott szintén országgyűlési választáson.

   Vagyis a kormány által kiírt népszavazáson a kormány begyűjtötte a rendszerváltás óta kiírt valamennyi választáson leadott legtöbb voksot. 3,5 milliót! Ezzel szemben a baloldali, „demokratikus” ellenzék nem egészen 4%-kal tudta jogilag az érvényességi küszöb alá vinni a népszavazást, a liberálisok kaptak 1,7%-ot, és egy viccpárt, mely az érvénytelen szavazatok leadására buzdított megszerzett 6%-ot.

   Ezt ünneplik baloldalon olyan győzelemként, amelyre tíz éve várnak.

   Mi pedig nyugodtan hátra dőlhetünk: Tényleg úgy néz ki, hogy ez marad életük legnagyobb győzelme. S erre föl álltak neki koalíciós tárgyalásokat folytatni, meg próbaválasztásokról delirálni, erre föl sikoltozzák nagy hangon, hogy megbukott a kormány, megbukott az Orbán…

   Az Index pedig így fogalmaz: Hiába volt a hatalmas kampány, nem nőtt a tábor, annyian szavaztak nemmel, ahányon legutóbb a Fideszre és a Jobbikra.

   Nos, előbb munkahipotézisként fogadjuk el az állítást. És kérdezzük meg nagy tisztelettel: És akkor mi van? Másfél évvel a következő országgyűlési választások előtt, és hat év kormányzás után ugyanakkora a Fidesz-KDNP tábora, mint volt a legutóbbi választáson? Vagyis szinte biztosan behúzzuk újra a kétharmadot? És ezt ünnepli tíz éve várt hatalmas győzelemként a baloldal meg a sajtója?

   Ünnepeljetek gyerekek. Nektek tényleg ennyi eszetek van…

   Ráadásul a helyzet a baloldal (és a Jobbik) szempontjából még ennél is rosszabb! Ugyanis konkrétan nem igaz, hogy egymillió jobbikos ment el szavazni, már az első részben kifejtettem, miért nem. Azért nem, mert Vonáék a nyilvánosság háta mögött arra buzdították híveiket, hogy maradjanak otthon, a nyilvánosságban pedig például elfelejtettek kampányolni a részvétel mellett, és elfelejtettek mozgósítani. Úgyhogy valójában legjobb esetben is félmillió jobbikos ment el (ezek nagyobb része is a jobbikból többé-kevésbé már kiábrándult radikálisokból állt). És nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Fidesz-KDNp minimum elvitte a 2014-es táborát, vagyis 2,3 millió embert. S akkor még mindig ott van 600 000 – 700 000 ember, aki most szavazott. Ez pedig két dolgot jelenthet: Vagy mégis nőtt a tábor, vagy a baloldalról sikerült ennyi embert átállítani ebben a kérdésben a kormány oldalára.

   Nagyjából ezek a tények.

   Így fordulunk rá a 2018-as választásokra, mialatt ellenzékünk megpróbál triumfálni, és úgy tesz, mintha elért volna bármit is. Pedig nem ért el semmit. Illetve mégis: Mivel meg fogják nekünk tenni azt a szívességet is, hogy a hátralévő időben naponta fogják lehülyézni, lecsőcselékezni, leantiszemitázni és lexenofóbozni a nemmel szavazók táborát, folyamatosan fenntartanak nekünk egy nagyon dühös, nagyon felpaprikázott, nagyon nagy revansra vágyó, minimum két és félmilliós tábort, egészen 2018-ig. Vagyis borítékolhatóan megspórolják nekünk a mozgósító kampányt.

   Köszönjük szépen!”

   • Realista szerint:

    “Érvénytelen a népszavazás, vereséget szenvedett a kormányoldal, személy szerint természetesen Orbán Viktor – szajkózza az ellenzék. Ami önmagában képtelenség, vereséget szenvedni ugyanis csak valakivel szemben lehet, ellenzéki győztest pedig még nagyítóval sem lehetne találni a porondon. A politikai küzdőtér persze speciális, itt az eredmény nem mindig beszél önmagáért, azt meg – pontosabban ki – lehet magyarázni; a szakértők csúfos kudarcból két bővített mondattal szemrebbenés nélkül gyártanak győzelmet. A népszavazásról is megszületett az ítélet: Orbán Viktor öngólt rúgott. Halkan jegyezzük meg, öngólt sem lehet pusztán a magunk kárára rúgni: az ellenfelet jutalmazzuk vele. Ha pedig úgy áll a helyzet, hogy a kormány csak veszíthet, de nincs, aki nyerjen, az ellenzékre nézve ez a legrosszabb szereposztás, mert azt jelenti: a politikai tér egyszereplős, ellenzék lényegében nem is létezik. Évekkel ezelőtt a baloldalon ezt úgy hangoztatták önmagukat magasztalva: nincs alternatíva.
    Ha valamikor, hát most aztán tényleg ez a helyzet. A referendumról tartott parlamenti vita még kevesebb kétséget hagyott efelől, mint a 98,32 kontra 1,68 százalék. A miniszterelnök úgy oktatta politikai ellenfeleit, mint tanár a megszeppent nebulót. A megfékezhetetlen lejtmenetben lecsúszó MSZP-t nagyvonalúan már nem is karikírozta, inkább megértéséről biztosította, türelmesen megkérve komoly, de tarthatatlan álláspontjának felülvizsgálatára, a kétkulacsos politikába fulladó Jobbikot viszont – a pártelnököt évek ezelőtti, már-már feledésbe merült, de a jelenben különösen kínosan csengő véleményével („az iszlám az emberiség egyetlen reménye”) szembesítve – kérlelhetetlenül felültette a brüsszeli vonatra. Az volt a vereség mindennél beszédesebb beismerése, ahogy Vona Gábor arcára ráfagyott a mosoly az Országgyűlésben. A népszavazás belpolitikára gyakorolt hatására igazán fölösleges több szót vesztegetni.
    Kétségtelenül sokkal izgalmasabb, mire megyünk a 3 307 109 nem szavazattal Brüsszelben. Hiba lenne egyetlen „Badarság…”-gal lesöpörni Török Gábor politológus lapunkban is idézett véleményét: „A nemek elsöprő többsége ellenére az egymondatos hír a világ minden táján nem lehet más, mint az érvénytelenség, és ez az eredeti szándékkal ellentétesen nem erősíti, hanem gyengíti a magyar politikát és a magyar kormányfőt.” Ám mielőtt ennek súlyos következményeit latolgatnánk, tegyük fel a kérdést a másik irányból. Mi történt volna, ha a népszavazás 50,01 vagy akár 80 százalékos részvétel mellett érvényesnek bizonyul? Lemond az Európai Bizottság, feloszlatja magát az Európai Parlament, a luxemburgi külügyminiszter dísztáviratban gratulál Orbán Viktornak, a Balkánon tartózkodó valamennyi bevándorló fogja a sátorfáját, s hazaindul? Dehogy.
    Mire nyugvópontra jutna a magyar népszavazás ügye, már más esemény tematizálja az európai migránspolitikát. Ha már a parlamentben elhangzott a történelmi párhuzam: a mohácsi csatavesztésből – ami pedig aztán vereség volt a javából – még az sem következett egyenesen, hogy Budát átjátsszák török kézre, nemhogy a százötven éves uralom.
    Nemzedékünk azt hihette, hogy a rendszerváltozással letudta történelmi küldetését, onnantól kezdve már mindenkinek csak az a dolga, hogy felnevelje a gyerekeit, vagy öntudatos szingliként megvalósítsa önmagát. Aztán hirtelen ránk szakadt a történelem. A magyar népszavazás végeredménye az európai migránspolitika megkerülhetetlen sarokpontja, de önmagában nem ír át semmit. A tudathasadásos Európában hiba lenne villámgyőzelemről álmodni, már az is siker, ha nem szenvedünk vereséget.”

   • Realista szerint:

    “A brüsszeli kényszerű migránskvótáról tartott vasárnapi népszavazás eredményét a világsajtó több ezer cikkben kommentálta, jelentett és hazudott róla.

    Miután e hatalmas termést egyetlen ember elolvasni képtelen, semmiképpen nem tudományos, e termés töredékének elolvasásán alapuló egyéni vélemény: annak lényegét, ami a referendumon történt, legegyszerűbben, legtárgyilagosabban a globális orosz Russia Today (RT) tévéállomás angol nyelvű portálján október 3-án, hajnali 1 óra 42 perckor kiadott beszámolójának címe foglalta össze emígy: A magyarok kilencvennyolc százaléka elutasítja az európai uniós menekültkvótákat, de az alacsony részvétel érvénytelenné tette a népszavazást.

    Amely címet is természetesen a KGB-utód orosz titkosszolgálat, az FSZB (Szövetségi Biztonsági Szolgálat) ljubljankai börtöne legmélyén lévő egyik tömlöcében fogalmazták, miközben a hátrakötött kezű újságíróknak Putyin elnök üvöltve diktálta, mit írjanak arról, ami Magyarországon vasárnap történt.

    Arról már ne is essék szó, hogy amikor Putyin a címben szereplő „alacsony” szót üvöltötte a cellába vitt, kiéheztetett medvék szeme előtt vergődő zsurnalisztáknak, még ő is tudat alatt a nyugati médiának kedvezett, ugyanis a népszavazáson a részvétel egyáltalában nem volt „alacsony”, ha a 3,3 millió szavazóra objektív szemlencsével nézünk. Főként egy olyan nyugati sajtó szemével, amely akár egy néhány száz fős budapesti kormányellenes tüntetésről is ütemes lihegéssel tudósít, ha a kormány jobboldali.

    Az RT e Kreml által korbáccsal kikényszerített címe természetesen szembement mindazon gigaigazságokkal, amelyeket a nyugati média rohant közölni a világgal.

    Mint például a Financial Times nevű globális napilap, amely szerint kínos kudarcot vallott a magyar kormányfő. Vagy a luxemburgi, közismerten magyarimádó Jean Asselborn külügyminiszter azon kijelentését idéző Der Standard, amely szerint a magyar nép európaibbnak bizonyult, mint a kormánya, és hogy a többség passzív ellenállást tanúsított. Azt már talán ne is említsük, hogyha ugyanezt a baromságot e lap egy svájci népszavazás kapcsán írná le, a stábját nyilván megkérnék, a legközelebbi alpesi teheneket váltsák le a legelőn, jobb híján az előbbieket invitálva a szerkesztőségbe.

    A Népszava tegnapi száma a referendumról egy teljes oldalon közölt külföldi lapszemléjének – annak tartalmát tekintve – teljes joggal ezt a címet adta „Kínos bukta a népszavazás Orbánnak”.

    A népszavazással pofont kapott Orbán Viktor, értékeli a helyzetet a szomszédjuk után szaglászni és őket feljelenteni imádó Svájc vezető lapja, a Neue Zürcher Zeitung.

    A balliberálisnál is rosszabb, azaz neokon-balliberális német Die Zeit hetilap portálja pedig így kommentálta az eseményt: „Amikor a populizmus lelepleződik”. Ez is a 98 százalékban a NEM-ek által uralt népszavazásról szólt.

    A brit Guardian pedig a magyar nácik által a Dunába lőtt zsidók egyik leszármazottjának azon félelmével fejezte be „Magyarország menekültreferenduma nem érvényes, miután a szavazók távol maradtak” (!) címmel megjelent budapesti tudósítását, hogy a migránsellenes népszavazás e túlélőt arra a szörnyű időre emlékezteti.

    Ami pedig a legszebb: nem egy lapot a 98 százalékos NEM-ek aránya a kádári idők szavazati eredményeire emlékeztette. Akárcsak Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt amerikai budapesti nagykövetet, aki a CNN-en mondta szenvtelenül hideg arccal az Iránból származó, de nem perzsa Christian Amanpournak, hogy még Tito Jugoszláviájában is csak kilencven százalék körüli eredményeket hoztak a választások, hozzátéve – nyilván, hogy a mindenhol jelenlévő neokonoknak is dobjon egy talpcsókot –, mennyire emlékezteti Európa sötét időire az, ami Magyarországon történt.

    A valóságnak ezt a brutális kifordítását nálunk valóban a régi, vérgőzös kommunista idők leghűségesebb kiszolgálói, mint Várkonyi Tibor, gyakorolták, aki még Gyurcsány idején írta megpróbálva lekicsinyelni a gazember terrorista miniszterelnök ellen tüntetők számát, hogy: de azért kilencmillió otthon maradt.

    A mai nyugati véleményterror korszakára jellemző, hogy erre a szintre süllyedt le az Európai Parlament külügyi bizottságának német CDU-s elnöke, az önkéntes neokon, cselédmentalitású Elmar Brok is, aki a magyar népszavazás kapcsán a német Focus magazin portáljának bizonygatta: Magyarországon 5,5 milliós többség akarata a lényeg, vagyis a „hallgatag” többség azt akarja, hogy Brüsszel szabja meg, mennyi migráns érkezzen Magyarországra.

    Az pedig csak korunkat járatja le, hogy a Brok-szerű vélemények automatikus kiadására született Martin Schulz európai parlamenti elnök anélkül üvölthette a „vegye komolyan az alacsony részvételt!” a magyar miniszterelnöknek, hogy a Guinness-rekordok könyvkiadója nem hajította fejére a nyertesnek járó bokrétás díszkalapot a „felelős politikusok legocsmányabb hazugságai” kategóriájában.

    A vezető osztrák lap, a Die Presse pedig azt írta, ilyen eredmény akkor is született volna, ha arra invitálják a magyarokat, döntsenek, átkereszteljék-e Magyarország nevét.

    Nos, itt tart a nyugati sajtó-szabadság.

    Csakhogy azoknak, akiknek bátorságuk van a kettős mércét minden megjelenése alkalmával úgy ádámcsutkán rúgni, hogy az legjobb esetben is helyben múlik ki, azonnal felteszik a kérdést: nem kellene a magyar népnek rögvest számon kérnie Gyurcsány Ferenctől, Bajnai Gordontól és posztumusz Horn Gyulától, amiért a vasárnapinál messze, de messze nagyobb méretű hallgatag többség akarata ellenére el merték vállalni a választási eredmények alapján a miniszterelnöki pozíciót?

    Vajon követve a vezető nyugati média logikáját, nem kellene holnap reggel kilépnünk az Európai Unióból, hiszen az MSZP–SZDSZ-rezsim idején az európai uniós csatlakozásról rendezett 2003-as népszavazáson a részvétel csupán 45,6, az igenek aránya pedig csak 83,76 százalékos volt? Nem beszélve arról, hogy akkor a sajtóban oly hatalmas volt a diktatúra, hogy egyetlen, ismétlem, egyetlen médium nem volt, amely a 16,2 százalékban a NEM szavazatot leadóknak a szócsöve lett volna.

    És miután a Magyar Hírlapot senki nem kényszeríti, hogy a valóság fordítottjáról hazudjon, arról is számot kell adni, hogy a referendum utáni, azaz október 3-i média-közőrjöngést követően bekövetkezett kijózanodottságban már megjelentek a némileg józanabb hangok a nyugati fősodratú médiában is.

    A nagyon befolyásos amerikai Politico gigantikus újságírói stábbal dolgozó európai portálja ezzel a címmel jelentette meg mérlegét immár huszonnégy órás rálátással: Küldetés teljesítve Orbán Viktornak. Kiemelve, hogy elhamarkodott a magyar ellenzék túlzottan nagy öröme azért, mert a vasárnapi kvótanépszavazáson „alacsony” volt a részvétel. Mely kijelentésben már csak pontosan az a hiba maradt, amit az orosz medvék által rettegésben tartott újságíróknak diktált a jobb kezében nyilván szöges korbácsot tartó Putyin elnök.

    Ja, és még egy.

    Miután nagyon nem szeretném, hogy ne vádoljanak azon összeesküvés-elmélet terjesztésével, amely szerint a nyugati sajtó huszonhat éve a hazai balliberális ellenzék helyzetértékelését veszi át egy az egyben olyan hűséggel, mintha annak pincsikutyája lenne, itt a „világhírű” Klubrádióban tegnap Kuncze Gábor volt belügyminiszter által feltett kérdés, amelynek eredményét ma tudjuk meg: „Nyolcmillió állampolgár szavazhatott volna a népszavazáson, de csak hárommillióan mentek el. Önök szerint is több a hárommillió, mint az ötmillió?”

    Amire – jósoljunk mi is – a betelefonálók által leadott „nem” szavazatok aránya kádárista magasságokat fog elérni, de az az esetükben olyan demokratikus…”

  • egy paraszt szerint:

   “cicus hagyd abba a matekot, mert belegárgyulok” ez így igaz, de alig követhető!

   • egy paraszt szerint:

    Haver!
    Igazad van; csak Tolsztoj is sarokba dobta volna A Háború és béke mindkét vaskos kötetét szégyenében!

    Egyébként igen, nem a 23millió román lopta el a nyugdíjunkat -mindenki tudja kicsoda- és a leszavazott tandíjjal is mára meg kellett barátkozni .

    Valahogy ellenzéki székből -anno- mindig jobban látszik a napi probléma.

 5. sándor szerint:

  öröm az ürömben olvasni az eddigi hozzászólásokat és látni, hogy nem csak a tifajta agymosott barmok járnak ide

  • 1tothgabor szerint:

   Kérdés: – Ön ingyen nyalogatja a Vezér golyóit, vagy kap csirkefarhátat is hozzá?
   – Az Ön Fidesz tagsági igazolványának sorszáma mennyi?

   – De arra végképp válaszoljon, hogy Ki lopta el a nyugdíjakat, tán nem a Vezér?
   – Ki szavazta meg ezelőtt fél évvel a zunijós kvótákat, tán nem a Vezér?
   – Ki telepített már le eddig kb. 100 ezer pénzes migránst, tán nem a Vezér?
   – Ki az, aki megöletett 800 ezer magyart, tán nem a Vezér?
   – Ki az aki kórház helyett stadiont épít, tán nem a Vezér?
   – Ki az aki NEM enged magas fizetéseket osztani az országban a foglalkoztatóknak, tán nem a Vezér?

   • .... szerint:

    Kérem, legyünk igazságosak.
    Nem lopták el a nyugdijakat. Azóta is mindenki megkapja.
    Nem öletett meg a vezér egy ezer magyart sem.
    16000 a kötvényért letelepedést kapottak száma.
    Bp. VIII.ker.-ben reggeli hír szerint 3200 arab él életvitelszerűen. 23 db kerület van, és 3200 település
    Nem is kell új kórházat építeni, csak a lopást kéne megszüntetni.
    Magas fizetés van elég, sokkal több, mint kéne

   • vitorla123 szerint:

    A kérdés már nem ez!Hanem az,hogy továbbra is megvan a FIDESZ 2/3-a.A baloldal semmi mást nem tehetne mint a nemmel szavazó Thürmer pártot az Oroszokhoz hasonlóan felhozza a második helyre.Ugyanis a nemzetfelettiség Európában a kisnépek megsemmisítését eredményezi.Tagadni lehet,de sajnos ez tény kérdése.Példa rá Libia és most Sziria.A Fidesz akar Európába maradni,Thürmer meg nem.Az uniós tagság családonként legalább 3 szor annyiba kerül,mint az önállóság.A belső piacok teljes elvesztése miatt..Hogy az eredeti helyzet,a Kádári gazdaságszerkezet visszaállítása mibe kerül,azt nem tudom.De hogy ez feltétele a magyarság fennmaradásának az biztos.Ezt visszaállítani se Vona,se Orbán nem akarja.Ezért csak szavakban nemzetiek!Okos kompromisszumokkal kell eltávolodni az UNIÓ-tól Közben kialakítani az önálló magyar nehéz és könnyű ipart,a mezőgazdaságban pedig a kibuc rendszerű közös tulajdonú mezőgazdasági nagyüzemeket. (TSZ) Kőfalat a határra körbe és aknazárat.MÁSKÉNT A NYUGAT A TEHÉNBŐL A BORJUT KILOPJA.

    • furnan szerint:

     + 1 ! ….. szépen el kell köszönni az Uniótól…..

     …hogy elzárják a pénzcsapot ? ?
     biztos okoznak gondokat államvezetésnek, magánembereknek egyaránt…..

     Lehet, hogy Gyurcsányék erre várnak ? ?

     Akkor lehet majd “megmérni” a magyarságtudatot, ha jönnek a nélkülözések, és megszorítások….. a “gazdagok” részére is….

     Persze, a “háborúban” mi is visszalőhetünk: pl. elsőként be kell vezetni a védővámokat a külföldről behozott árura….. a többit Vitorla megírta……

   • Anonymous visszatér szerint:

    +1

  • Anonymous visszatér szerint:

   Na látom sándor személyében egy elmebajos fideszes rászállt a balradra. Vagy lehet, hogy sándor a hatalom legújabb titkos fegyvere? 🙂

 6. istvan szerint:

  Mit ajvékoltok itt agyament fideszesek?!
  A referendum minden változata egy vakvágány,mert ugyanaz a képtelen,szemét banad maradt talpon,amelyik eddig is szétrabolta az országot!
  Talán esetleg,olyan ötlet nincs,hogy hogyan lehetne helyrepofozni ezt az országot!?
  Kezdetnek az is megteszi,hogy ti,Orbán elvetlen szekértolói eltűntök a picsába,hogy helyt adjatok a józan ,elfogulatlan gondolatoknak!!

  • sándor szerint:

   ha neked ez a “józan gondolkodás” akkor én részeg akarok maradni 😀 hülye kretének

   • egy paraszt szerint:

    Bor helyett jó lesz neked a gumiszoba is!

    Egyébként azért, mert valaki tud magyarul úgyahogy makogni, megtanulta visszamondani 5ösre azt a sok történeti baromságot az iskolában , amit elvárnak tőle, meg kívülről fújja Kertész nagymester verseit, még nem jelenti azt, hogy legbelül, érzéseiben is magyar lenne, mint ahogy hőn szeretett führere sem az!

   • petymeg szerint:

    Nem kell részegnek maradnod te gyárilag csapágyas vagy!

 7. sándor szerint:

  azt válaszoljátok már meg BALfaszok, mindenki tudta, hogy mire megy ki a játék, ha nem lesz meg az 50% +1 fő, akkor az EU nem fogadja el a szavazást és “joggal” telepíti ide a “fizetett menekülteket” , de tinektek fontosabb volt az, hogy a FIDESZ ellen cselekedjetek, szerintetek a FIDESZ ellen, de igazából az ország ellen tettetek , egyszer kellett volna összefogni, csak egyszer legalább most, de ti inkább színt vallottatok , szartok ti az ország jövőjére !!! És még mindezek után van pofátok a FIDESZT hibáztatni ?????? Ez az őrület határát feszegeti a részetekről

  Asmin:

  Nem kellett volna megrendezni ezt a méregdrága döbrögista cirkuszt, nanem csendben tákolmányt módosítani.

  Így aztán Döbrögi egyvalamit elkönyvelhet. A 40 százalékos diadalának fele nem az ő szavazótáborából érkezett, viszont hatvan százalék ELLENE SZAVAZOTT! Akik nem mentek el!

  Tudod mi az igazi őrület?

  Az, amit most a döbrögista horda összeőrjöng a hatalmas “diadaláról”! Ami valójában hatalmas bukta!

  • sándor szerint:

   ez az őrület korszaka már globálisan !!! Felesleges kiemelni a FIDESZT , de az agyhalott gyurcsány mondott egy igazán faszásat 😀 , mégpedig: győztünk 😀 😀 😀 idétlen downkóros barom , . De ki ellen is győztek ? ki győzött? győzött egyáltalán valaki ??????????

   • Realista szerint:

    Ott a pont 😀 Nem lehet hivatkozni 60%-ra mert nincs. Nem is volt, nem is lesz. Aki erre hivatkozik, hazudik, főleg magának. A reálisan gondolkodók tudják és nevetnek a butaságon. És ha ezerszer leírják, ha teleszarják ezekkel a demagógiákkal a netet, akkor sem lesz így. A szavazókat felesleges 100%-nak venni. Soha az életben nem lesz és nem is volt 100% részvétel. Butaságra nem lehet észérvekkel hatni.

    Admin:

    Sajnos ITT TARTUNK! SZERINTETEK aki nem hajlandó Döbrögi táborába tarttozni, AZ NINCS! Mondjátok TI, A MAGATOK HÚSZ SZÁZALÉKÁVAL, HOGY A TÖBBSÉG NEM SZÁMÍT!

    Rohadtul el lehettek keseredve, hogy NEKTEK MINDENKI ELLENSÉG!

    • Realista szerint:

     Admin. Mikor érted meg, hogy nincs többség. Fel kell fogni, hogy itt maximum a szavazásra jogosult 8 millió főből legjobb esetben is maximum 5 milliót lehet alapul venni. Minden további csak duma, demagóg belemagyarázás. Szarok én pártokra, kampányokra, csak a tények, a realitás érdekel. Itt nálunk 3 millió főt semmiféle politikai aktivitásra nem fogsz tudni bírni. Ha cigánygyerekek potyognak az égből akkor sem. Felesleges azokra akik messze letojják, azokra hivatkozni. Honnan tudod, ha valami csoda folytán ha valaki ezeket elvinné, akkor nem-e esetleg oda szavaznának? Egyrészt aki el sem ment, arra utólag nem lehet hivatkozni. Vagy lehet, de baromi nagy butaság. Plusz önbecsapás. Ezt majd igazolja az élet. Nem én, mert pont letojom. Nem velem kell vitatkozni mert számomra nem számít. Érdektelen. Én csak leírom ami a véleményem, ahogy látom és szerintem ami a realitás.

   • egy paraszt szerint:

    Iszod führered minden gondolatát!
    Hát akkor ne az ellenségére figyelj, mivel führered egyértelműen kijelentette, hogy ki győzött!

   • V.kutya szerint:

    Admin: idiótákkal ne állj le vitázni, mert akkor le kell menni az ő szintjükre, és ott ők lesznek a nyerők, mert jártasak a mocskolódásban! Ráadásul védekezel, vajon miért? Megmondom: mert a nácik alapvető logikája minden és mindenki elleni támadás, döngölés, érvek száma zéró!
    Nem értelek.
    A náciknak ott a kurutyinfó, miért nem ott dühöngenek, ki a qrvaanyja küldő ezeket ide posztolgatni?

  • 1tothgabor szerint:

   Milyen védésről beszélsz bazmeg?

   Ez az ország 85+%-osan el lett baszva!

   Ezen már nem lehet mit elbaszni!

   Itt bárki, aki ezt a hűbér-kapitalista politikai beállítottságú, keresztény-dzsihadista vallási elnyomásra és közmunka-bázisra építő gazdasági szemléletű kormányt védi, NA AZ A TERRORISTA, nem az aki meg akarja dönteni!

   Vegye mán tudomásul mindenki, hogy azér sz0pja Orbán a papokat, mer mán csak a “jó isten” védi meg őt ennyi hazugsága után.

   Ezt a rencert mán csak a hülyék és a kiváltságosok tartják életben!

   NEM LESZ NYUGDÍJ!- FELFOGTÁTOK?
   NINCS JÖVŐKÉPED, NAPSZÁMOS LEHET A GYEREKED – FELFOGTÁTOK?
   MEGDÖGLESZ A KÓRHÁZBAN, AHOL HÁLAPÉNZÉRT MŰT MEG AZ ORVOS, 2 HÓNAPPAL KÉSŐBB. – FELFOGTÁTOK?

   Igen bazmeg felfogtátok! Ezt a rencert a gazdagok rettegése tartja fent. Ezt a rencert a piramis elnyomás tartja fent.

   Ezt a rencert az a képzet tartja fent, hogy lehet, hogy lejjebb csúszhatók! – De könyörgöm, ennél lejjebb hová???!!!

   Rettegjen is mindenki. Kegyetlen leszek. Pont.

   Nézzen is bele a tükörbe mindenki nyugodtam, oszt köpje le amit lát. – Nem az ufók meg démonok hoztak szegénységet, gyengeséget meg rabszolgaságot az országra, hanem akit látnak a tükörben: a gyávaság.

   • egy paraszt szerint:

    Meglehet a palimadárnak nincs is tükre, ezért sose fogja elszégyellni magát, meg aztán púder sem kell a képének!
    Aztán a gyengeelméjű jövője felől ne aggódj ecsém, mert neki biztosan meg lesz a vastag borítékja két kézcsók közt, míg te az utca porából sepregeted össze a száraz kenyérmorzsákat az unokádnak!

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1

   • egy paraszt szerint:

    Nem tudom, kit akart pontozni kend,
    de úgy látszik sándorunkat érte az a megtiszteltetés,
    hogy ezt a + t bezsebelhette, amit szívemből helytelenítek!

  • Szaszi szerint:

   Sándor,pont úgy balfaszozol,mint tegnap a kamionos,akit ugyanazok nyírnak ki,akik mellé állt.

  • furnan szerint:

   NE TÉPJÉTEK EGYMÁST ! !
   Nem a Fideszt, Orbánt kell hibáztatni !
   Hanem azokat, szerintem, akik nem értették meg, hogy nemzeti ügyben kell támogatást adni (most, ennek) a Kormánynak. Akik sunyi módon várakoztak, Szapolyai Jánosként, hogy csatavesztés estén a koronához férkőzhessenek reményeik szerint…..
   Dehát ilyenek vagyunk….nem védtük meg anno a Népköztársaságot sem, a Munka Törvénykönyvet sem, az ingyenes egészségügyet sem, az apáink verejtékével létre hozott nemzeti vagyont sem….(lehetne sorolni)

   TALÁN egyetértünk abban, akár meg lett volna a “jogi” 50 % +1 fő részvétel, akár az adott helyzet, az EU urai akkor is büntették volna Magyarországot…..
   és mindenképen megtalálják ehhez a hazai támogatókat…..

   • Sub Zero szerint:

    +1

   • egy paraszt szerint:

    “Nem a Fideszt, Orbánt kell hibáztatni !”
    Hát kit szerinted?

    Ki volt aki hatékonytalanul használt fel 17 milliárdot az adófizetők pénzéből, sőt mi több lenyúlták?
    Ki az aki az ellenzéket támadta folyamatosan a sajtóorgánumain keresztül?
    Ki volt az, aki az érvényességi küszöböt 50%ra emelte fel, amit a szinte sehol a világon nem érik-érték el szavazáson? Attól való félelmében, hogy egy népszavazási kezdeményezés az ő kis biztonságos királysága ellen is indulhat!
    Hát olyan nehéz ezt átlátni, megérteni?
    Van még remény döbrögisztánban, vagy csak a kiábrándult emberek?

 8. egy paraszt szerint:

  Igen “BALfaszok, mindenki tudta, hogy mire megy ki a játék” csak az udvaroncok nyalonc hadai nem;
  arra, hogy a parlamentet és idióta, jogszerűtlen, öncélú törvénykezését újfent legitimálja a nép és ezt még oklevélbe is foglalhassák!

  Aki érvénytelenül szavazott, egyáltalán elment, maximálisan megtette hazafiúi kötelességét, mert az országára szavazott és nem döbrögisztánra!
  Jól vésd a nyakad végén ülőbe valamibe, hogy egyetlen elítélttől sem várható, hogy hóhérait éltesse. Kádárban is megvolt az a tisztesség, hogy “aki nincs ellenünk, az velünk”, de modernkori diktátorunk nem tanult az értelmesebb elődöktől! Itt egy a tábor. Aki meg azon kívül van -szerinte- hulladék!
  Nem baj, nemsokára minden értelmes embert, holdudvaron kívüli vállalkozót kinyírnak és minden normális embert elüldöznek döbrögisztán területéről, aztán ők maguk agyalhatnak, hogy arabokkal, ázsiaiakkal vagy afrikaiakkal népesítsék újra, ezt az országot!

  Egyébként, ha sok lopásuk mellett abból a 17 milliárdos választási büdzséből nem rakták volna zsebre (szokásukhoz híven) a steksz nagy részét, hanem a nemes célra fordították volna, akkor az eredményességi mutató is sokkal jobban alakulhatott volna.

  Egyébként meg itthon lehet kapálódzani, a mézesmadzagot, unjós apanázst és hatalmi jóváhagyást úgyis Brüsszelben osztogassák, attól függetlenül, hogy egy ország népe mit gondol és mit akar.
  Az unjós jog nem ismeri el egy ország népének szavazását, se egy ország kormányának döntését, se semmilyen tákolmányát és annak módosítását! Ez az unjó és unjós tagság lényege!
  Tessék ezen elgondolkodni!
  Hát 2004-ben ezt akarta nem? Akkor nem hallotta meg a sínylődő népek jajkiáltásait, csak a bécsi cukrászda, meg nyugatias életvitelt látta meg az unjóban?

 9. Botond szerint:

  A balfaszok a Fideszben (is) vannak … eleve nagy barom volt az, aki kitalálta az 50 %-os érvényességi küszöböt. Vélelmezhető, hogy azon megfontolásból lépték meg ezt, hogyha netán, véletlenül mégis muszáj lenne valamilyen ellenzéki, vagy népi kezdeményezés miatt népszavazást tartani, akkor az eleve bukó legyen, hiszen semmi esélye sincs egy ekkora részvételnek (Lásd: az eddigi szavazások eredményeit). Tehát ez ez is csak egy aljaskodás volt a zsideszesek részéről, csak hát most magukat rugták tökön … ennyiben igaz az “öngól” hangoztatása. Sokkal értelmesebb megoldás lett volna csinálni egy nagy közvéleménykutatást (mondjuk nem 1.000 fős mintákkal, ami alapjában is röhejes) … majd ennek az eredményére hivatkozva meglépni azt, amit Vona még tavasszal javasolt és ezirányban módosítani a Tákolmányukat .. csak hát valamely okból (a pénzlenyúláson túl) ezt – eddig – nagyon nem akarták meglépni a fijjug.

  Amúgy meg az EU nem telepíthet sehová senkit, mivel ezt a Bizottság találta ki, melynek – mint végrehajtó szerv – nincs joga semilyen előírásokat, szabályokat hoznia, csakis az EU Tanácson a tagállamok vezetői által egyhangúlag megszavazott döntések alapján, azokra figyelemmel működhetne … ebből következik, hogy csak annyit kellene tenni a “vándormadarak” ügyében, hogy összehivatni a Tanácsot és megszavaztatni, hogy a Bizottság kussoljon és húzza meg magát … ennyi. Kivéve, ha már a Tanácsban, egyhangúan hoztak olyan döntést, hogy minden tagállam kap a trágyából. Ebben az esetben viszont mit ugrál a kis geci, ha már egyszer megszavazta … mégiscsak igaz lenne, hogy hülyére vette – ismételten – az ország polgárait és csak maszatol ?

 10. Élőfa szerint:

  Nem vagyok demokrata, így ,magának a népszavazásnak a híve sem, ezt egy autoriter kormányzatnak egyszerűen magának meg kell lépnie és oldania(a régi időkben sem kérdezgették a királyok és a főurak a parasztokat és az iparosokat, hogy megvédjék e őket, vagy hagyják őket kifosztani, elrabolni, és legyilkolni vagy ne, nonszensz, abszurd dolog a demokrácia ilyen téren, magától értetődő dolgokat normális ember nem kérdezget, hanem megtesz).

  Viszont érthető, hogy demokratáék miért akartak demokratikus többségi felhatalmazást.

  Az ellenzékkel ne tárgyaljon, nincs miről. Admin, ez már megint furcsa dolog Tőled, mint mikor az ellenzéki tüntetést reklámoztad, amin a Szovjet Uniós pólós gyerek az Európai Uniós zászlót lengette.

  Egyébiránt nem csak a rendszerváltás utáni kormányokat kell emlegetni, mert a rendszerváltás előttiekben is ott volt nagyon sok rejtett vadkapitalista és ultraliberális, akik nem hinném, hogy a szocializmuson dolgoztak. Lásd: Németh kormány/Ott ült benne a liberális Békesi László, hogy csak egyet említsek, aztán a Grósz kormányban ott ült a mostanra dúsgazdag Kapolyi László.

  Admin:

  Döbrögi és hordájának túlhatalmát-demokratikus körülmények között-kizárólag egy ÖSSZEFOGOTT ELLENZÉK KÉPES MEGTÖRNI! DE AZ NAGYON! Szélsőjobbtól a szélsőbalig! Ha tudnak szerezni így kétharmadot, ALKOTMÁNYOZÓ ORSZÁGGYŰLÉSSÉ NYILVÁNÍTANI a parlamentet. Le lehetne bontani a döbrögista tákolmányt, FELELŐSSÉGRE VONÁSOKAT ELINDÍTANI, és új választási törvényt írni. Tisztességeset!

  Azt követően lehetne újfent országgyűlési választásokat kiírni!

  • Élőfa szerint:

   Komolyan gondolod, hogy a jobbiknak, az lmp-nek, és főleg az mszp-nek, meg a dk-nak össze kéne fognia?

   A dk és az mszp cégéres gazemberek, voltak már országot, népet tönkretevő kormányon, egy elszámoltatásnál ők kellene legyenek az elsők. A többi pártról sincs jó véleményem, de ezektől totálisan elzárkózom, hiszen ezek nyílt ellenség, akikkel semmiféle paktálási lehetőség nincs. Szerinted ők elszámoltatnák saját magukat?

   Akik méltók és alkalmasak lennének az ország irányítására, nem a parlamentben ülnek, és vélhetően, nagyon kevesen vannak, mind szélsőjobb, mind szélsőbal oldalon. Én mondom, a szocialista rendszer ezért bukott meg, mert liberálisokat és kapitalistákat tűrtek meg maguk között az igaz kommunisták és munkások. Ne tegyétek ugyanezt, ne higgyetek abban, hogy ez alkothat bármi jót is.

   Admi:

   Az ellenvetéseidet MEGÉRTEM, és magam is úgy vélem, hogy összefogás-AMI CSAK IDŐLEGES LEHET-nem tud létrejönni. Fenntartva azon véleményem, hogy DEMOKRATIKUS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DÖBRÖGI EGYEDURALMÁT MEGTÖRNI CSAKIS IDEIGLENES ÖSSZEFOGÁSSAL LEHET(ne)! Az elszámoltatás megkezdésével a döbrögista horda teljes élbandája azonnal börtönbe kerülne!-így aztán ezek eleve ki is esnének az új választásokon. Aztán az új parlamentet MÁR ENNEK FÉNYÉBEN VÁLASZTHATNÁK MEG A MAGYAROK, és az elkezdhetné a leszámolást a többi hordával is!

   Az persze egy más kérdés, az ILYESMIRE ALKALMAS EMBEREK-akár itt-akár ott-A PROBLÉMÁK SÚLYOSSÁGA OKÁN ELEVE NEM IS VÁLLALNÁK A FELADATOT! Közútálat-közgyűlölet alanya senki nem akar lenni! (Ezen IS bukik mindig (késik) a Népköztársaságért Mozgalom megalapítása!

   • V.kutya szerint:

    Nem csak a szakmunkások fogytak el az országban, hanem általában a tisztességesnek mondható emberek.
    Nem lehet ráfogni sem Orbánra, sem az ellenfeleire, hogy mindenért ők a bűnösök, mert MEG LETTEK VÁLASZTVA!
    Általatok, veletek, a ti voksaitokkal, vagy annak hiányában (ami ugyanaz), de akkor is benne van mindenki ebben a mocsokban, aki él és mozog.
    Tehát nem az a fő baj, hogy nem tudunk kit megválasztani (létezik még kb. 2-300 tisztességes magyar ember a honi közéletben), inkább az a drámai, hogy nincs 4-5 millió tisztességes, jószándékú magyar ember, aki megválasztaná ezeket a képviselőket. A magyar nép fasiszta akar lenni, hát legyen, és viseljék el a veszett, falusi kisboltosok, szatócsok, kocsmárosok ordibálását, gyalázkodását, fenyegetéseit, a 19-ik századi trágyadombon szocializálódott szellemiséget, amelyet sikerrel élesztett újra ez a rohadék álnemzeti horda, mint a tébécét!

    • petymeg szerint:

     Azt írod,hogy”létezik még 2-300 tisztességes ember” uccu a parlamentbe.Ugyan ki vállal felelösséget értük?
     Vissza hivni nem lehet így négy évig azt csinál amit akar mi meg rázhatjuk az öklünket.

   • Realista szerint:

    Admin. Nem lesz semmiféle összefogás. Olyan ellentétek vannak, hogy nem. Ezt el is felejtheted. De ha lenne is valami csoda folytán, akkor sem lenne elszámoltatás. Mindenki vastagon érintett komoly dolgokban, és mindenki tud mindenkiről mindent. Ha terít valaki, akkor terít az ellenfél is. 2002 után megcsinálták a szocik a nagy elszámoltatást. És? Nulla eredménye. Orbánt többször apeh ellenőrzés alá vonták még vizsgálóbizottságokba is járt, aminek a vége az volt, hogy kiderült az apeh tartozik neki. Nevetséges volt, Keller bele is bukott, ahogy a 2010 utáni elszámoltatások is közröhej kategória volt.

 11. szigony szerint:

  Elvonatkoztatva a manapság annyira a politikai életet megfertőző témától, tudatosítsuk, hogy a ‘Brüsszelként’ emlegetett határozatokat a tagállamok vezetői hozzák, akik vétó joggal rendelkeznek ! Így csak a mindenkori magyar vezető jóváhagyásával válhat minden határozat jogszerűvé.

  Tehát minden döntést ott, és nem az egyes tagállamok parlamentjében hozhatnak – a szocialista társadalomtól eltérően – álalános érvénnyel !

  Ha valaki ‘ Brüsszelben ‘ elfogad egy döntést, és csalárd módon hazájában azt jogtalan módon akarja ‘ vétózni ‘, akkor erős szereptévesztésben van mind ‘ Brüsszel ‘, mind az állampolgárokkal szemben.

 12. vitorla123 szerint:

  Na m,ég egyszer nekifutok:
  A kérdés már nem ez!Hanem az,hogy továbbra is megvan a FIDESZ 2/3-a.A baloldal semmi mást nem tehetne mint a nemmel szavazó Thürmer pártot az Oroszokhoz hasonlóan felhozza a második helyre.Ugyanis a nemzetfelettiség Európában a kisnépek megsemmisítését eredményezi.Tagadni lehet,de sajnos ez tény kérdése.Példa rá Libia és most Sziria.A Fidesz akar Európába maradni,Thürmer meg nem.Az uniós tagság családonként legalább 3 szor annyiba kerül,mint az önállóság.A belső piacok teljes elvesztése miatt..Hogy az eredeti helyzet,a Kádári gazdaságszerkezet visszaállítása mibe kerül,azt nem tudom.De hogy ez feltétele a magyarság fennmaradásának az biztos.Ezt visszaállítani se Vona,se Orbán nem akarja.Ezért csak szavakban nemzetiek!Okos kompromisszumokkal kell eltávolodni az UNIÓ-tól Közben kialakítani az önálló magyar nehéz és könnyű ipart,a mezőgazdaságban pedig a kibuc rendszerű közös tulajdonú mezőgazdasági nagyüzemeket. (TSZ) Kőfalat a határra körbe és aknazárat.MÁSKÉNT A NYUGAT A TEHÉNBŐL A BORJUT KILOPJA.

  • szigony szerint:

   Lehetne mindenféle vágyálom mentén filozofiálni, de egyrészt az elkövetett tévedések – jogilag megalapozott – felelőseinek megállapítása, részint a lehetőségeink józan számbavétele mentén van értelme törekvéseink valóra váltásának.

   Ha egy szociális, emberi társadalom megvalósítása a cél – talán ez lenne -, akkor nincs helye a kirekesztő mai típusú politizálásnak… szerintem ! IS !

 13. Élőfa szerint:

  Csak néhány észrevételt írnék: Valóban, lehetett volna földbedöngölősebb is Orbánék kampánya, hiszen, ahogy az egyik hozzászóló is megírta, most ugyanazok kampányolnak a migránsok betelepítése mellett, akik annak idején a kettős-állampolgárság megadása ellen voltak. Úgy tűnik, a fidesz már nem számolt, még bosszú szinten sem az mszp-vel, és ez volt a baj. A magyarok most nem törődtek a migránsokkal, és a migránsveszéllyel, hiszen a téma már túl régóta napirenden volt, viszont a németországi tömeges eseményekhez hasonlót a magyar kormány jóidejében elhárította, így nem volt valós félelemérzete az embereknek. Az mszp elleni bosszúkampánnyal viszont talán valamivel több embert lehetett volna szavazásra ösztökélni. A fidesz elbízta magát, és már nem gondol komoly ellenfélként az mszp-re, ami reális is, viszont a fentebb említett tényt ki lehetett volna használni.

  • egy paraszt szerint:

   Ez nem volt bosszúkampány? Hát mi volt? Tudom az adófizetők pénzének lenyúlása a médiavállalkozásokon keresztül. Eszt teljesen elhiszem.
   De mindenkit ócsároltak, aki nem talpnyalonc volt, pedig vagy nemmel szavazott, vagy legalább is a referendumra buzdított.

   Verd már a tudathasadásos agyhelyedbe, hogy ezt a választást nem az MSZP szabotálta el, hanem führered mohósága és hülyesége!

   “a fidesz már nem számolt, még bosszú szinten sem az mszp-vel”
   Hol a keresztényi értékrend, a szeretet, mert mindnyájan Isten bárányai vagytok, …….dobd vissza kenyérrel.
   Ja igen, csak a tákolmányban!

 14. Élőfa szerint:

  A másik: Talán a cefrés bejegyzésnél írta valaki, hogy Közép-Európa éléskamrájából és vezető nagyhatalmából, de még a szocialista tábor legvidámabb barakkjából is, hogyan lettünk ennyire semmi jelentőségűek, és kisemmizettek. A cefrés bejegyzés Lengyelországot említi, mint versenytársat. Valóban érdemes összehasonlítani a sorsunkat. Lengyelország az I. Világháború után nem volt a németek szövetségese, nem volt fasiszta állam, amiből kifolyólag a társadalmi feszültségei sem voltak jelentősek, erősebb volt a nemzeti egység. Valószínűleg a kommunista diktatúra sem viselte meg társadalmát annyira, mint a magyarokét. Ott is volt 1956., de az előzőekből kifolyólag, ez is kisebb jelentőségű. Szakszervezetek: Kádárék gyorsan és korán kicsinálták Rácz Sándorékat, Walesából viszont még elnök is lett, miután a párt nem bírt a szakszervezetével.

  De ha visszább tekintünk, akkor is mást kell látnunk, hiába a hasonlóság: Magyarországot vélhetően a törökök jobban megtépázták és kifosztották, mint Lengyelországot az oroszok.

  • egy paraszt szerint:

   A HASONLATOMAT CSAK FÉLIG ÉRTETTED MEG. Magyarországot nem a törökök tépázták meg a legjobban, hanem mások, pl. a habsburgok is. Talán tanultad töriből, hogy Erdélyben a liszthez fűrészport kevertek éhségükben, és nem a törökök alatt!
   Magyarország a két világháború között példátlan gazdasági fellendülésen ment át, egy kifosztott országból egy közepesen fejlett ipari-gazdasági jólétbe. Ez tetszik, nem tetszik történelmi tény! Német szövetségessé csak a 1941-ben vált kényszerből, de sebaj…..
   A többi butaságodra nem is érdemes reflektálni.
   A lengyeleknél sem volt nemzeti egység, sőt a porosz-habsburg és orosz cár fennhatósága eléggé kifosztotta őket.
   Ott nem volt 56 , csak a 80-as évek szolidalitás mozgalma (meg is dőltek rendesen) és csak szocializmus, mint nálunk.
   Viszont ezt az újkori lemaradást az utóbbi 26 év gyümölcsözte, főleg, hogy a legvidámabb barakk volt előnyeit, elődeink áldozatos munkájának gyümölcsét egészen a 2000es évek közepéig élvezhettük. Azóta ezt sikeresen elhordták, lenyúlták , ellopták valakik, a vezetők elbénázták főleg az utóbbi 10 évben, lettünk mára sereghajtók, európa “beteg embere” az élen beteges führerünkkel, aki kiskakasként él egy szemétdombon!

   Igen valamikor a visegrádi4ek a vetélytársaink, ma Bulgária és Albánia, bár mutatóik alapján már ők se sokáig…….

   • petymeg szerint:

    A lengyelekről még annyit a 90-es években eltörölték az államadóságot és levágtak jó pár nullát a zlotyiról.

    • Öcsi szerint:

     Nálunk meg a gecik most SORTOLNAK az Euró forint árfolyammal.
     És ezt minden évben eljátszották miközben a Népet kábítják a sületlen baromságaikkal , diadalittas győzelmi jelentésekkel.
     Semmi nem igazolja a forint erősödését. Igazi benfektes csalás amivel milliárdokat kaszálnak napok alatt.

     • egy paraszt szerint:

      A benfentes kereskedelemért amcsiban is kinéz az 5 év letöltendő, még egy miniszterelnöknek is.
      Mindenki eszerint ítéljen, bár nálunk ennél is többről lehet szó!

   • Élőfa szerint:

    Én vagyok buta, de te azt sem tudod, hogy 56.-ban Poznanban munkásfölkelés volt, amit levertek, aztán szovjet csapatok indultak Varsó felé, mire a lengyel haderő egy része ellenállásra készült. Gondolom, az 1953.-as, kelet-német munkásfölkelésről sem hallottál még, hát nézz utána.

    • egy paraszt szerint:

     Persze, hagy idézzelek:
     “Lengyelország az I. Világháború után nem volt a németek szövetségese, nem volt fasiszta állam, amiből kifolyólag a társadalmi feszültségei sem voltak jelentősek, erősebb volt a nemzeti egység. ”

     Az első világháború után tényleg nem volt Németország szövetségese (mint ahogy senki sem), mint ahogy mi se és nem volt fasiszta állam se. Idáig még mehet is az egyezőség.
     Aztán jöttek azok a fránya 30-as évek második fele, amikor a nemzeti egység hirtelen rájött, hogy itt vannak ám németajkú lengyelek is, meg ukránfélék is szép számmal!
     Meg más vallásúak is.
     De szép is a nemzeti egység! Főleg vérrel vegyítve. Meg hát az a múlt elnyomásából gyökerező “oroszbarátság” is! Ott is biztosan akadtak “labancoskodók”, mert a hatalomnak mindig kellettek a nemzet nyaloncai.
     De aztán igaz, hogy megkapták a 40-es években! Minden 6.-ik lengyel harapott fűbe, akit nem a német fegyverek értek utol, azt a szovjet-ukránok kedveskedése némított el.
     Hozzájuk képest a II. vh.-ús magyar vérveszteség “csak autóbalesetnek minősül”!
     Az NDK kicsit más, mert mindig is kirakatállam volt a maga sajátosságaival.
     Aztán ha meg 56, érdemes felidézni a szuezi válság körülményeit és hogy miként cselekedtek a nagyhatalmak.

     Mindezek ellenére a “szocializmus nem viselte meg annyira Magyarországot”, mert nemhiába lettünk a legvidámabb barakk, egy tűrhető életvitellel, míg a lengyelek akkor még csaknem éhen haltak, pedig őket a jóvátétel, meg átkos megbélyegzés sem sújtotta!

   • egy paraszt szerint:

    Megtaláltam, ezt még szíves elolvasásra ajánlom:
    http://www.hhrf.org/europaiutas/6364/60-64.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.