Obamaki tudomásul vette: az USA háborút szít!

Az USA továbbra is a Szíriában dúló polgárháború megoldásán dolgozik, annak ellenére is, hogy Washington az előző napon felfüggesztette a tárgyalásokat Oroszországgal az alig egy hétig tartó szíriai fegyvernyugvásról – jelentette ki John Kerry amerikai külügyminiszter tegnap Brüsszelben. Az amerikai külügyér agymenése során élesen bírálta a Kreml azon „felelőtlen és mélységesen meggondolatlan” döntését, amelynek értelmében Oroszország támogatást nyújt Bassár el-Aszad szíriai elnöknek és kormányának.

-Hozzátesszük: még a Szovjetunió idején megkötött, és annak megszűnte után prolongált ÁLLAMKÖZI SZERZŐDÉS ALAPJÁN nyújt az Oroszországi Föferáció BÁRMINEMŰ SEGÍTSÉGET a független és önálló Szíria legitim és törvényes (választásokon az ország irányításának jogát megszerző) kormányának és elnökének, KÜLÖN KÉRÉSRE!
Ezzel szemben a világ elsőszámú latorállamának-az USA-és szövetségeseinek-kitartottjainak szíriai ténykedése, szerepvállalása nélkülöz minden törvényes alapot, és intervenciónak minősül.
Aszad elnök tegnap kijelentette, hogy lehetségesnek tartja a párbeszédet a lázadó fegyveres bandákkal is, amennyiben azok hajlanak a vérontás befejezésére.
Moszkvában Konsztantyin Koszacsov a Föderációs Tanács Nemzetközi Ügyek Bizottságának elnöke úgy vélte tegnap, hogy az Obamaki adminisztráció hivatali idejének hátralévő részében már nem várható érdemleges javulás az orosz-amerikai viszonyban és Szíria ügyében. Ki kell várni az amerikai választási cirkusz végét.
Alekszandr Perendzsijev a moszkvai Plehanov Közgazdaságtudományi Egyetem politilógia-szociológia tanszékének docense-katonai elemző-szerint LEHETSÉGES EGY KÖZVETLEN KATONAI KONFLIKTUS Oroszország és az USA között Szíriában. Hozzátette, hogy ENNEK ELKERÜLÉSE FONTOS DOLOG, amiért sokat kell dolgozni. Clintonné elnökösködése magában hordozza a konfliktus lehetőségét, míg Trump személye az USA elnöki posztján e tekintetben reményteljesebb.
Perendzsijev konfliktusvéleménye egybecseng a Fehér Ház környékéről érkező hírekkel. Eszerint Obamaki tudomásul vette a Nemzetbiztonsági Tanács ülésén elhangzottakat: az amerikai beavatkozás közvetlen orosz-amerikai katonai konfliktust válthat ki! EGYELŐRE SZÍRIÁBAN! TUDOMÁSUL VETTE!

sz

Hétfőtől “beélesítették” a Szíriába telepített orosz Sz-400-as légvédelmi kompleszum minden elemét, és döntöttek újabb Sz-300-s komplexumok Szíriába szállításáról és tűzkész állapotba helyezéséről.
Oroszország damaszkuszi nagykövetségének területét tegnap “tüzérségi támadás” érte. Emiatt Vitalij Csurkin Oroszország állandó ENSZ-képviselője a BT.-összehívását kezdeményezte. Az USA-élve vétójogával-ezt megakadályozta.
A szíriai harcterek legfontosabbika továbbra is Aleppo. Annak is keleti része. Ahol tovább nyomult előre a szír kormányhadsereg.
A Bustan Al-Basa övezet közelében a túlnyomórészt kurdok lakta Sheikh Maqsoud negyedben rendeztek pribékirtást. Este aztán a szír légierő is rázendített a következő latorfészek puhításához. Bustan Al-Basa martalócai kemény reggelre ébredhettek ma. Már ha volt alkalmuk aludni az éjjel. Hiszen a kormányerők már tegnap benyomultak a vackaikba:

Damaszkusz környékén-Nyugat-Ghutában-is felpörgött a kormányhadsereg offenzívája tegnap:

De úgy általánosságban elmondható, hogy minden forró ponton heves harcok voltak tegnap.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Obamaki tudomásul vette: az USA háborút szít! bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. .... szerint:

  Eddig is harckészek voltak a légvédelmi rendszerek. Obama mondta: Át tudjuk ütni. És Ő biztosan tudja. Az Usa 12700 db harci repülö eszközzel rendelkezik, az orosz a 4000 -t sem éri el. Minőségben az átlag jóval az usa -nál a magasabb.

  • Nemo szerint:

   A kérdés ki hányat áldozna be ebből a számból és hogyan reagálna ha potyogni kezdenének az égről….

  • aaa szerint:

   A légierő nem minden ! A számok pedig közel sem biztos, hogy igazak.
   Az tény, hogy az amerikaiak ” reklámja ” ezen a téren is sokkal jobb.
   Adott esetben az oroszok – a saját országuk területén – [email protected] vernék őket.

  • Botond szerint:

   Persze, hogyne … ebből a 12.700 gépből csak Arizonában, Tucson mellett le van rakva 5.000 repülőgép … tartaléknak (minden ellenkező állítással szemben ezek már használhatatlanok és nagy kínkeserves munkával 10-ből össze tudnának rakni 2-3 működőképeset). Ugyancsak cca. 4.000 gép van leparkolva a Mojave-sivatagban, az ottani légibázison … szintén jelentős részük már csak tartalék alkatrésznek jó. Nagyjából 3.500 hadrafogható géppel rendelkeznek … azok is jól szétvannak szórva mindenfelé a világban.

 2. zls-179 szerint:

  Amerika kinek igazából történelme sincs,nemsokára történelem lesz!Hogy kinek mije és abból hány darab van,inkább hagyjuk.Inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl!

  • vitorla123 szerint:

   Szerintem a légierő a múlt fegyvere.A légvédelmi rakétarendszer megsemmisítése szerintem rakéta tüzérség kérdése.Ha nincs nem lehet leküzdeni.Amerikai ott pedig nincs.Kérdés az is egyáltalán van e elég belőle?Orosz tudjuk,hogy van,mint a tenger.Ők találták ki.

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Hozzáteszük : még a szovjetunió idején megkötött,….. Szavahihető INFORMÁCIÓIM SZERINT már töb mint 70 éve létezik a Szír-Orosz ÁLAMKÖZI SZERZŐDÉS. Éspedig a II. VILÁGHÁBORU BEFEJEZÉSE ÓTA megvan ez az ÁLAMKÖZI SZERZŐDÉS, aminek a jogán ,és természetesen a LEGITIM SZÍR KORMÁNY,különleges felkérése nyomán- LEGITIMEN-segiti Oroszország Szíriát !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.