Új nemmzetthy egy(ez)ség születik

Vona négyszemközt beszélné meg Orbánnal az alkotmánymódosítást

A Jobbik támogatja az alaptörvény módosítását, hiszen eredetileg ők találta ki ezt. Vona Gábor, a miniszterelnökkel ellentétben nem tartja fényes sikernek a népszavazást, szerinte nyolcmillióról tornázták le 3,3 millióra a kvótát elutasítók számát.

Négyszemközti találkozóra kérte Orbán Viktor miniszterelnököt Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy megbeszéljék az úgynevezett betelepítési kvóták elleni alaptörvény-módosítás támogatását. Vona szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta, erre azért van szükség, mert csak a Jobbik tudja biztosítani a kétharmados támogatást az alkotmánymódosításhoz (az alaptörvény módosításához az összes képviselő kétharmadának szavazata szükséges, ilyen a többséggel a Fidesz-KDNP nem rendelkezik).

vono

A Jobbiknak már van egy alaptörvény-módosító javaslata az Országgyűlés előtt, amely a parlamenti hozzájáruláshoz kötné harmadik országbeli – vagyis nem EU-s – állampolgárok Magyarországon történő „átmeneti vagy tartós jellegű letelepítését”, függetlenül attól, hogy milyen jogcímen történik. Vona szerint ők nem csinálnak presztízskérdést abból, hogy kinek a javaslatát fogadja el a parlament, a lényeg, hogy a módosítás megfelelő legyen.
A jobbikos a javaslatról a parlament egyelőre még nem tárgyalt, de Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden, egy kérdésre válaszolva azt mondta: azért nem tudják támogatni a Jobbik javaslatát, mert az kivezetné az országot az Európai Unióból. Ezzel szemben – mondta Kósa – a kormány tervezett, de még be nem nyújtott javaslata kompatibilis lenne az EU-tagsággal. Ezt az állítást Vona kedden visszautasította.
Orbán Viktor kedden arról beszélt, hogy négy ponton módosítanák az alaptörvényt, de csak egyet ismertetett szövegszerűen. E szerint „a szabad mozgás és tartózkodás jogával nem rendelkező személyt Magyarországra csak a magyar hatóságok által egyedileg elbírált kérelmére, az országgyűlés által megalkotott törvény szerinti eljárásban meghozott, törvényes határozat alapján lehet betelepíteni. Tilos a csoportos betelepítés.” Vona azt mondta: mivel az ördög a részletekben rejlik, kíváncsian várják a teljes javaslatot.
A kormányfő kedden arról is beszélt, hogy a népszavazással „új egység” jött létre. Vona szerint viszont „új megosztottság”, mivel a kvótát Magyarországon nyolcmillió ember utasítja el, de ezt a kormánynak sikerült letornáznia 3,3 millióra. A Jobbik azokat is képviselni kívánja, akik nem mentek el a népszavazásra, de ettől függetlenül elutasítják a kvótarendszert.
Vona és Orbán négyszemközti találkozója azért is érdekes lenne, mert hétfőn a két politikus közt heves szóváltás volt a parlamentben. A Jobbik elnöke lemondásra szólította fel a miniszterelnököt, aki személyeskedve vágott vissza: azt állította, hogy a Jobbikot valamilyen, meg nem nevezett érdekkörök vásárolták meg, Vonát pedig többször is azzal cukkolta, hogy a “fodrász és konditerem” tölti ki az idejét.
(NOL)
Bal-Rad komm: “…Orbán Viktor kedden arról beszélt, hogy négy ponton módosítanák az alaptörvényt, de csak egyet ismertetett…Vona azt mondta: mivel az ördög a részletekben rejlik, kíváncsian várják a teljes javaslatot…”

 

-Jóvangabi! Bótojjuk meg a bulit.
Mija zsé Vitya?
-Tizenöt bejutó hely listán, meg két államtitkárság.
Meg három állandó bizoccsági hely! Meg egy hely a díszpáholyba!
-Szotyi nem kéne? Mé vagy ilyen mohó-telhetetlen Gabikám!
Ragaszkodom hozzá! Meg hamá montad a szotyit!-hát ahhó is!
-Aqqurrvajéletbe Gabi! De jóvan! Túl van tárgyalva egykomám! Csapj a kezembe kenyeres. Mi nemmzetthyjek tarcsunk össze.
Megbeszétük Vityám! Nojistenisten! Mirű is állapottunk meg? De mindeggy is! Megszavazzuk! Mer mink nemmzetthyjek eggyüvé tartozunk no!
-Úgya’! Eggyatábor-eggyazászló! Szebbjövőtnekünk! Mégszebbet!
Aggyonazisten!

Bizony-bizony! Az ördög a részletekben lakozik!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Új nemmzetthy egy(ez)ség születik bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Vas Gereben szerint:

  Már megint az idiotizmusodat tolod Admin.
  Mégis mit akarsz? Migránsokat?

  Amúgy itt a teljes Vona nyilatkozat.

  https://youtu.be/r00xVrU6odk

 2. scout szerint:

  Tisztelt Admin!

  Csak egy apróság, Vona és csapata nem volt még kormányon előre ne ítélkezzünk.Mindenki más igen,meg is lett az eredménye.Kicsiny országunk eladását, szétlopását sem a fidesz kezdte el(más kérdés, hogy ennyire pofátlanul senki nem lopott).Van esélye a 2018-as választásokon, bár aki akkor hatalomra kerül az bukni fog az országgal együtt, mert addigra menthetetlenül működésképtelen lesz minden.
  Ne legyen igazam…

 3. Vas Gereben szerint:

  De sajnos igazad lesz….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.