Ezt akartátok?! Megkapjuk…

A mai nap híre: Kósa Lajos bejelentette, hogy a Fidesz frakció felhatalmazza Orbán Viktor miniszterelnököt az EU és Kanada között létrejövő szabadkereskedelmi egyezmény (továbbiakban: CETA) aláírására! Ha arra az Európai Parlament is rábólint, a CETA ugyan csak ideiglenesen kerül alkalmazásra, de valójában ez semmit sem jelent, annak igen súlyos anyagi kihatásai lehetnek a magyar gazdaságra, a magyar nép életére, az ideiglenes alkalmazás végétől számított három éven túl is! Azaz akár teljesen új kormány(ok) idején!

A CETA-val szemben felmerülő problémák:
Kanada már évekkel ezelőtt feladta a genetikailag módosított (továbbiakban: GMO) mezőgazdasági termények országukban történő termesztése elleni harcot. Mára már Kanada által előállított növényi eredetű élelmiszeripari alapanyag több mint 40% génmódosított! Viszont a génmódosított mezőgazdasági terményekről nem lehet biztosan tudni, hogy az emberi egészséget mennyiben veszélyezteti a tartós fogyasztásuk?
A legszélesebb körben alkalmazott génmódosítások:
 • Rovar ellenállók. Vagyis a GMO-s növény minden egyes sejtje rovarölőszert (toxint, azaz mérget) termel, így a kártevő rovart elpusztítja. De a toxinok felhalmozódhatnak a takarmányt elfogyasztó állati- majd azokon keresztül emberi szervezetekben is, és később betegségekhez – rosszabb esetben halálhoz is – vezethetnek. A különböző GMO-s növényekből (pl. repce, kukorica, stb.) előállított termékek (étolaj) vagy azokkal etetett állatokból (kukorica), végül a tápláléklánc csúcsán álló emberi szervezetbe kerülnek a különböző toxinok, mely mérgek egymásra gyakorolt, évekkel később jelentkező hatását egyelőre végkép nem ismerjük!
 • Gyomirtószer ellenállók. Vagyis, ha a növényt gyomirtószerrel permetezik (pl. nagyüzemi mezőgazdaságban a termőterületet a nem kívánt gyomok ellen), akkor a termesztett növény nem pusztul el. Más kérdés, hogy később esetleg vegyszeres úton magát a korábban termesztett, árvakelésű növényt sem lehet kipusztítani! Szervezetünk vajon megbírkózik vele?
Kanadában történt olyan eset, amikor 37 millió méhecske pusztult el, mikor GMO-s kukoricát kezdtek el termeszteni egy területen! Igaz, a kukoricát neonikotinoid tartalmú vegyszerrel is permetezték, melyre persze ráfogták a kb. 600 méhcsalád pusztulását. Véletlenül sem mondták, hogy a GMO-s növény és a vegyszer együttesen okozták a méhek halálát! Albert Einstein mondta egyszer: „Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség legfeljebb négy évvel éli túl!”
Nem véletlen tehát, hogy világszerte mezőgazdasági szakemberek, biológusok, orvosok, genetikusok, stb. tömegei, és a „Zöldek” is tiltakoznak a GMO-val fertőzött növények termesztése ellen! Az sem véletlen, hogy a jövő nemzetének szószólója, Szabó Marcel is súlyos aggályokat fogalmazott meg a CETA tervezetével kapcsolatban! Lényege: A kormány ne támogassa olyan szabadkereskedelmi megállapodás létrejöttét, amely veszélyezteti a környezet- és egészségvédelem, az élelmiszerbiztonság, valamint az emberi jogi, illetve munkajogi garanciák jelenlegi szintjét, továbbá antidemokratikus vitarendezési eljárást tartalmaz.
Tudni kell azt is, hogy a genetikailag módosított növények legfőbb előállítója a Monsanto cég, melynek az egyik – ha nem a legnagyobb – leányvállalata Kanadában üzemel, akinek érdeke lesz a GMO-s növények termesztésének ráerőltetése az unióra! Többek között ezért is, a multinacionális vállalatok és a szuverén államok közötti jogviták eldöntésére a CETA egy, számos jogi szakértő szerint antidemokratikus vonásai miatt bírált vitarendezési, befektetésvédelmi bírósági rendszert alkalmaz. A vitás ügyekben nem a külső befolyástól mentes, a köz szolgálatában álló, közpénzből javadalmazott, állandó bírák hozhatnának döntést, noha ez minden független bíráskodás alapfeltétele. A befektetési döntőbíráskodás gyakorlatában a magántulajdon jogával szemben alárendelt szerepet játszanak a demokratikus alapjogok. Vagyis Magyarországot beperelhetik egy magántőkét védő bíróságon, ha továbbra sem engedélyezi a GMO-s növények termesztését! Mivel a magántulajdon érdeke a CETA szerint felállítandó bíróságok előtt elsőbbséget élvezne a köz érdekével szemben, olyan mérvű kártérítést kellene fizetnünk adott esetben pl. a Monsantónak vagyis inkább jogutódjának (Bayer AG, de erről később), hogy azt még köbükunokáink is fizethetnék! Ha a CETA életbe lép választhatunk: vagy megmérgeznek minket, vagy fizetünk, mint a katonatiszt!
A Fidesz és legfőképpen Orbán mindezt tudja, de azt próbálják beadni nekünk, azaz azzal védekeznek, hogy a CETA csak ideiglenes alkalmazással lép életbe! Ugyan ez – legalábbis most – valóban így néz ki, de van egy pontja az egyezménynek, mely szerint a kanadai cégek (köztük a Monsanto jogutódja) akkor is perelhetnek, ha mégsem lép életbe a CETA:
„Amennyiben az egyezménynek az ideiglenes alkalmazása befejeződik és az nem lép hatályba, az Egyezmény rendelkezései alapján követelés nyújtható be, az ideiglenes alkalmazás alatt történő bármilyen ügyről, az egyezmény szabályai és eljárásrendje alapján, feltéve, hogy három évnél több idő nem telt el az Egyezmény ideiglenes alkalmazásának befejezésétől.”
Belpolitikai vetületei a CETA egyezménynek:
Az EU tagországainak környezetvédelmi miniszterei – ha jól tudom 2007 –ben – elvetették az Európai Bizottságnak azt a javaslatát, hogy vonják meg Magyarország jogát a génmódosított növények termesztésének tilalmára. Így jelenleg Hazánk GMO mentes. Álláspontom szerint ezt az Alaptörvény is rögzíti az Alapvetés P) cikkben:
A természeti erőforrások, különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.”
Mivel tudjuk azt: „A gének olyan nukleinsav-szakaszok a sejtek magjainak kromoszómáiban, melyek a szervezet működését és növekedését befolyásoló fehérjék szabályozásához és előállításához szükséges információkat tartalmazzák. A géneket az utódok szüleiktől öröklik a szaporodási folyamat során.”(idézet: Wikipedia) Ezért, ha egy élő szövet valamely génjét módosították már nem lehet ugyanarról a növényről, vagy állatról beszélni! Következtetésként: Ha Orbán aláírja a CETA egyezményt, nyilvánvalóan annak tudatában teszi, hogy az egyezmény ideiglenes alkalmazásával Magyarországra is rá fogják erőltetni a GMO-s magvak vetését, vagyis szembe megy a „saját” maga alkotta Alaptörvényével! Ezt elkerülendő, a soron következő Alaptörvény módosításakor, vélhetően ezt a pontot is módosítaniuk kell, vagy felvállalják az aláírás belföldi jogi következményeit! (Már ha lennének azok…)
Az Alaptörvény emlegetett módosítása kapcsán megjegyzem: A kvóta ügyben beharangozott változásokat csak porhintésnek tartom! Ugyanis hiába tiltják meg a csoportos betelepítés lehetőségét Hazánkba, ha mindenféle biztonsági ellenőrzés nélkül lehetőség marad az egyéni betelepítésre! Legfeljebb a csoportos betelepítést egyéni betelepítésnek fogják álcázni úgy, hogy sorozatban, futószalagon engedélyezik minden január 01. –én született Ali befogadását! Természetesen biztonsági ellenőrzések nélkül, csak úgy bemondás alapján! Vagyis nem szartunk a kútba, csak annak kávájára, azután belelöktük!
Továbbra is úgy vélem Orbán azért rendezte ezt a népszavazást, hogy kb. 4,5 millió állampolgártól felhatalmazást kapjon Hazánk elveszejtésére! Mivel cseppet sem érdekelte, hogy „csak” kb. 3,3 millió szavazópolgárt tudott bepalizni, ugyanúgy végrehajtja Magyarország kiárusítását, mintha misem történt volna! Azzal, hogy alá fogja írni a CETA egyezményt, merkelnek nyal be, ugyanis a Monsantot megvette a Bayer AG, mely „német” cég! Annak immáron Kanadai leányvállalatán keresztül, a német politikai elvárások érvényesülni fognak Hazánkban is! A Bayer vételi szándéka már hónapok óta ismert volt, csak a vételárban nem tudtak megegyezni a Monsantoval! Németország a Bayer AG segítségével fogja sakkban tartani, ha kell lenullázni Kelet-Európát!
És figyeljék meg! Egyetlen álbaloldali, álellenzéki párt sem fog tiltakozni a CETA aláírása, majd ratifikálása ellen! Senki nem fogja utcára hívni a magyart!
Egyébként a CETA a TTIP (USA-EU szabadkereskedelmi egyezmény) előszobája. Ha Kanada és az EU között létrejön az egyezmény ideiglenes alkalmazása, ugyanez megvalósul a jenkikkel is! (Megjósoltam lásd:http://magaspart.hu/?p=697 )
Amit a Fidesz művel, az már nyílt hazaárulás, akkor is, ha sokan ezt még nem látják át!
Bár korábban óvtam tőle, de ma már azt mondom: Haladéktalanul ki kell lépni az Európai Unióból, különben végünk! Lesz két-három nehéz évünk, de túl fogjuk élni! Ha az unióban maradunk, hosszabb távon ugyanez nem mondható el!
(magaspart.hu-Madarász László)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ezt akartátok?! Megkapjuk… bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Egyértelműen így van! Ugyanis ha kipróbálják a lakosságon na génmódosított élelmiszerek hatását,nem lehet a következményeket visszacsinálni.Ha be lehet hozni ezeket az élelmiszereket sokkal olcsóbbak lesznek mint a hazai.Vagyis a mi belső piacunk összeomlik.Le áll a magyar mezőgazdaság!Az atomfegyver bevetésével azonos kategória.Sok hasznos állat fecskék,gplyák,énekes madarak kipusztúlásával jár majd.

 2. Smith szerint:

  Azt se felejtsük ki felsorolásból, hogy a kiváló magyar földet sem véletlenül most játszották át a csókosok kezébe, ráadásul aprópénzért. Izrael embere (samesza), Orbán, teljesen kiárusítja az országot a cionista bankárkasztnak és a vállalati arisztokráciának. Minket pedig elad rabszolgáknak. Az Eurostat szerinti 149 ezer illegális bevándorlót (akiket befogadtak) is a nyakunkba akasztja koloncként. Az 1-1,5 millió cigány mellett tarthatjuk el őket is, akik falkában fognak vadászni a meseszép magyar lányokra.

 3. .... szerint:

  A génmódosított termények sok mindenre képesek.
  A géntechnológia már képes megkülönbőztetni a négert és a fehér embert, képes meghatározni az arab és fehér különbségeket. A monsanto kidlgozott olyan kukorica vetőmagot, mely étkezésnél a gyermekvállalásra kiható hatása van a célcsoportra. Vagyis, ha arab aki fogyasztja, arra a génhatás azt eredményezi, hogy kisebb eséllyel lesz gyermeke, mint egyébként. De ezt tudja úgy is, hogy a célcsoportra nem lesz hatása, az összes többire igen. Irakban ilyen génkezelt kukoricát vetnek már 7 vagy 8 éve. A hatás megfigyelhető, az Iraki nép gyermekáldása valóban leszálló ágba került. De az ilyen génkezelés már oda is hathat, hogy bizonyos betegségekre a születési ellenálló képpessége a fogyasztónak durván lecsökken. A hatást csak egy generáció időre eltolva lehet mérni.
  Mit jelent a génbeavatkozás ? Ma már riadót fújtak az Usa -ban, mert a génkezelt termények talajban kifejtett hatására megjelent a supergyom. 3,5 méter magasra nő, elszívja a tápértéket a hasznos nővénytől, leárnyékolja – elveszi a napot is, és ellenáll minden gyomirtónak, kivéve egyet ami be van tiltva, mert kiírtja még a méheket is, a gillisztákat is,stb. A supergyom napi 3 – 5 cm-t növekszik. !!!! kifejletten erős 8 -10 cm a szár átmérője, kapa nem is elég neki.
  Hogy a gyehenna vinné el aki a géneket piszkálja.

 4. ..... szerint:

  monsanto egy ravasz katonai cég.

  • egy paraszt szerint:

   Führerünk lehet csak azt látta meg benne, hogy kifejlesztették az agent orange narancsos szert és már minden oké!

 5. Fergeteg11 szerint:

  Ez a cikk “kedvenc” oldalunkról foglalkozik a GMO-k kérdésével Magyarországon:
  http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/21/gmo/
  Ángyán József már nincs a Fideszben, Fazekas Sándor pedig nem egyértelműen elutasító ebben (2015 elején még inkább az volt, 2016 közepén viszont már nyitottabbnak tűnt). A GMO-k alkotmányos tilalma a magyar mezőgazdaságot érinti, amiben a Magyarországot üzleti vállalkozásként kezelő, újonnan kialakított földesúri réteg egyelőre talán azért nem lát versenyhátrányt, mert az agrárexport nagy része EU-n belüli (Németország, Románia, Olaszország, Ausztria, Szlovákia, Hollandia, Lengyelország, Csehország, Franciaország), és Oroszország is GMO-tól mentes (bár egyelőre jelentős partnerként nem jöhet számításba a szankcióháború miatt). Az élelmiszerek esetében viszont az egészség van kiemelve, amibe egyelőre – úgy néz ki – belefér a GMO-k jelenléte a táplálékláncban. Felmerül itt az európai országok többségének biztonságra törekvése (egy kockázatokat hordozó dolognál az engedélyezéshez nagyon alaposan kell bizonyítani, hogy nem káros az emberre/környezetre a kívánt célhatáson kívül) és mások, pl. az amerikaiak kockázatosabb viselkedése közti különbség. Jelenleg az Alaptörvény a magyar mezőgazdaság tekintetében az első, míg az import élelmiszereknél és takarmányoknál inkább a második megközelítés érvényesülését segíti elő. Ez sajnos kompatibilis a CETA üzleti és politikai hasznával. Jöhetnek például az olcsóbb élelmiszerek, miközben megmarad a mezőgazdaság látszólagos tisztasága – ezek választási dicsekvésnek sem utolsók -, de vajon hogyan alakul majd például az Oroszország felé irányuló agrárkereskedelem a jövőben, ha egyre több olyan ország lesz az EU-ban, amely ilyen vagy olyan szempontból beékelődik az eddig viszonylag tiszta területbe? A régi jó kapcsolatokból egyre kevesebb marad így.
  Migránskérdésben egyetértek a cikk szerzőjével, annyi kiegészítéssel, hogy a kötelező csoportos betelepítés (pontosabban a menedékkérelmek kötelező elbírálása) valószínűleg anyagi és politikai, és nem nemzeti okokból lett elutasítva a kormány részéről. Orbán aligha szabadságharcos, szigorúan az EU lehetőségein belül mozog, tudta, hogy az Európai Bíróság elé vitt kvótaügy (a 120 ezres kontingens) kimenetele nem biztos, mégis támogatta a 2016. február 18-19-én tartott tanácskozás végkövetkeztetéseit, amelyek között szerepelt az Unión belüli áthelyezési folyamatok teljeskörű végrehajtása. Majd öt nappal később, 24-én népszavazást jelentett be. Ezzel egyrészt megfelelt magasabb “európai” köröknek, másrészt a népre hárította a felelősséget az ellentétes tartalmú döntés kapcsán, miközben tudhatta, hogy az úgyis “alacsonyabb rendű” lesz az uniós jognál, és büntetéssel jár. Ha bejött volna a számítása, nem neki kellett volna kimondani, hogy Magyarország elutasítja a kötelező csoportos betelepítést (amiben egyébként a nép többsége egyértelműen támogatja), hanem az érvényes népszavazás eredményének, amire hivatkozva ő nyugodtan módosíthatott volna az Alaptörvényen, nem kellett volna kellemetlenül éreznie magát a kollégái előtt. Ekkor, ha továbbra is rámosolyog Fortuna, mondhatta volna az Európai Bíróság kedvező döntése után, hogy a Fidesz megvédte Magyarországot, ha pedig Fortuna elfordul, azt mondta volna, hogy Brüsszel miatt fizetni kell a büntetést, de a Fidesz ennek ellenére is megvédte Magyarországot, mindent megtesz a jövőben, és harcol tovább. Világos, hiszen sem politikai bukást, sem a bejövő pénz mennyiségének csökkenését nem akarja, tehát az az érdeke, hogy kívülről minél kevesebb “vendéget” testáljanak az országra. Csakhogy a számítása nem jött be, neki és kormányának kellett vállalni a felelősséget az Alaptörvény módosításáért és az ő konfliktuskerülő, rossz februári döntéséért, miközben a balliberális ellenzék is rosszabb helyzetbe került, mert ennyi – sejthető – nem után a korábbi népszavazások eredményét figyelembe véve egyszerűen nem érvelhetnek azzal, hogy ez a népszavazás nem elegendő. Orbán tehát egy kicsit közelebb került a bukáshoz, bár ez még aligha 2018-ban jön el. De most lehet a Fidesz propagandáját ellene fordítani, hibáztatni a vezető fidesznyikeket (a pénzkidobásért, a rossz döntésekért – Orbán szavazata, népszavazás – és a nagy semmiért, mert az eredményesség a brüsszeli idiótákat – sokkal erősebb országok kijáróiként – akkor sem érdekelné, ha összejött volna), meg a hatalomra ácsingózó ballibeket támadni az ostoba értelmezéseikért, beleértve Gyurcsányt is. Mindez egy érvényes népszavazással nem sikerült volna. Igaz, egy teljesen eljelentéktelenítettel sem, tehát szükség volt a viszonylag erős mozgósításra. Ebben Orbán nagy segítség volt, ha már rábólintott, hiszen kellett neki a jó eredmény. Köszönjük.

 6. ..... szerint:

  A Szabad ker. egyezmény a következőket is magában foglalja: Amit az egyik országban engedélyeznek, azt ott kell megtámadni, ha az engedélyt nagyon szabadosnak érzi a másik ország, de addig is az áruk szabadon áramolhatnak. Ha ezt fizikailag megakadályozzák, jön az elmaradt haszon fizetési kötelezettség, a választott bíróság.
  Magyarul, ha Orbána láírja, már nem lehet a Génmodósított terményeket megállítani a határon, jöhet a népi harag, saját traktorral kitárcsázni.

  • ..... szerint:

   Megfejtették a kontcentrációs tábor rabok karjain a számok mire kellettek.
   Az amerikai cég, mely a számitógép ősét a lyuk kártyás rendszert feltalálták, a németeknek szállítottak ilyen nyilvántartó gépeket, ezeket Ők is müködtették, és ők tartották karban. Pl. Így választották ki a tehetős rabokat, akiket pénzért el is engedtek sokszor. A számok a géphez kellettek. Az IG Farben amerikai érdekeltség volt. A háború alatt is, és a hasznot Svájcon át utalták amerikába.
   És nem a Krupp, hanem az IG farben egyedül volt olyan nagyvállalat, mely anyagilag támogatta Hitlert. Hitler eredeti neve: Alois Slikkgruber Echte jüde.

   • Szaszi szerint:

    Joseph ALOIS Ratzinger
    Arnold ALOIS Schwarzenegger
    ALOIS Brunner
    ALOIS Alzheimer
    Hogy közös-e a vonás nem tudom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.