Már a cápa is igy látja? (Shark Vision)

Oszlopoknak kell ledőlni

Hiányoznak Magyarországon a bérfelzárkózás alapjai

sko

A hazai munkabérek nyugat-európai fizetésekhez történő felzárkóztatását kezdeményezte Volner János jobbikos politikus az EU-csúcstalálkozót megelőző egyeztetésen a miniszterelnöknél, amelyet a politikus szerint Orbán Viktor elutasított. A témával kapcsolatban ezúttal Sarkadi Szabó Kornél elemzőt, a Shark Vision Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

– A mai Magyarországon abban talán még mindenki egyetért, hogy több bért, magasabb, „jól megérdemelt” jövedelmet szeretne. Ám az ezt meghatározó tényezők realitásával, az állapotfelméréssel, a diagnózissal már óriási különbségek csúsznak a képalkotásba.
Távlati célként valószínűleg hatalmas többséggel fogadja el a társadalom a német életszínvonal bérben, fizetésben mérhető oldalát, viszont a jelenlegi helyzetfelmérés eredményeit sem tisztázta az elit az országgal – szögezte le Sarkadi Szabó Kornél.
Mint hozzátette, nem csak annak a gazdasági ténynek a sulykolása hiányzik, hogy Szlovákia a nettó, vagyis a kézhez kapott bérekben 30 százalékkal ver minket. Vagy hogy eredményben és árbevétel alapján nincs magyar cég a világ ezer legsikeresebb vállalata között, nincs magyar egyetem a világ ötszáz legjobb felsőoktatási intézményének rangsorában, s a gigászi állami erőfeszítés ellenére sincs magyar focista Európa ötszáz legértékesebb játékosa között.
Azok az elemzések sem kapnak elég teret, amelyek arról szólnak, hogy valójában hol is tartunk. Az elemző szerint először azoknak a felméréseknek az eredményét kellene elfogadnunk, amelyek arra mutatnak rá, hogy mi, magyarok beszélünk szinte legkevésbé idegen nyelvet Európában. – Sőt, mi nézünk a legtöbbet tévét, de a kulturális programok aránya nálunk a legkisebb. Használunk ugyan netet, de főleg bulvártémák olvasására, a feltöltött saját tartalmak aránya nálunk a legalacsonyabb.
– Az oktatás színvonala minden nemzetközi összehasonlítás alapján folyamatosan romlik. Vagyis nyitottságban, tájékozódási képességben, az összefüggések értelmezésében és megértésében, valamint tudatosságban Európa majdnem legvégén kullogunk – állapította meg Sarkadi Szabó Kornél. Úgy látja, a politikai elit feladata és felelőssége lenne elsősorban rávilágítani ezekre az elszomorító tényekre, ahelyett hogy korrupt, oligarchikus berendezkedést és hűségpiramist építene. Ezután lehetne csak elkezdeni vitatkozni a különböző gazdaságpolitikai eszközök kiválasztásán. Ehhez azonban oszlopoknak kell ledőlni.
(mno)
Bal-Rad komm: “…Ehhez azonban oszlopoknak kell ledőlni.”
-Országunk-társadalmunk 26 esztendeje már nem oszlopokon, hanem néhány szál imbolygó venyigén roskadozik. Ezek a venyigék pedig már egyre kevésbé bírják a terhelést. Úgyhogy már csak rövid idő kérdése a leomlás.
A rendszerváltás előtt volt stabil oszlopokon nyugvő felépítményünk. Volt az állam kötelezően ellátandó feladataihoz szükséges anyagi forrásokat biztosító önálló magyar gazdaság, amely beintegrálva egy gazdasági szövetségbe-politikai-társadalmi stabilitást, szociális biztonságot, viszonylagos jólétet, tervezhető és megvalósítható jövőt garantált. A FELELŐSSÉGGEL GONDOLKODÓ-VISELKEDŐ ÁLLAMPOLGÁRAI SZÁMÁRA!
A 26 esztendeje regnáló rendszer alapjaiig lerombolta a magyar társadalmat. Anyagilag, erkölcsileg, morálisan egyaránt. Ennek a RENDSZERNEK a működtetői és haszonélvezői saját önös-önző érdekeik mentén olyan bűnszervezetek táborába szorították be országunkat és népét, amely bűnszervezetek csak gyarmatot és felvonulási területet látnak hazánkban, ami már nem is tekinthető hazánknak.
Az elmúlt több mint negyedszáz esztendő ELVADÍTÓAN NAGY KÁROKAT okozott!
Olyan nagyokat, hogy az ország és népe sorsa miatt aggódók és tenni akarók egyszerűen NEM MERNEK AJÁNLKOZNI a rendbetétel hosszú, nehéz, könnyes-verejtékes munkájának az elvégzésére.
MERT ŐSZINTÉK, ÉS MERT NEM NYERESÉGVÁGYÓAK!
Pedig elő kell hogy jöjjenek! Hiszen a venyigék már vészesen hajladoznak! Az összerogyás-összeomlás után pedig nem marad más választás, mint nekifogni alapjaitól kezdve egy új társadalmi építmény felhúzásához! Úgy hívják: SZOCIALIZMUS!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Már a cápa is igy látja? (Shark Vision) bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  A harácsolók birodalmában a dolgozók bére nem emelhető.Azonnali áremelkedéshez vezet.Vagyis a kiadás és bevétel egyenlege továbbra is negatív lesz a dolgozók számára.Ez politikai gazdaságtani egyszer egy.Mert előbb el kell adni a munkaerőt,abból lehet a fogyasztást fedezni és előállítani a másnapi+a jövő munkaerejét.Ha a termelési oldalon növelem a munkaerő árát,akkor a fogyasztási javak ára is nő.Kapitalista viszonyok között a harácsolók harácsa csak nőhet,de a dolgozók életnívója nem.

  • egy paraszt szerint:

   Most nem egészen erről van szó, mert Magyarország lemaradása a többi “demokráciához” képest nő, még szomszédainkhoz képest is.
   Nyugaton is lerámolják a dolgozókat, de egy átlagmagyar örömmel cserélne nyugati társának kifosztottságával!

 2. Botond szerint:

  Nem lesz elég ezeknek Szibéria se … annyi patkány, féreg és egyéb embernek látszó véglény mászkál errefele / a kiszolgálóikról nem is beszélve …

  Azért “érdekes”, hogy a férgek jövedemében nincs elmaradás a nyugati patkányokétól, az állítólagos kisebb termelékenység – amúgy ez is hazugság – csak a munkavállalókat súlytja . Ezek szerint “kishazánkban” csak a csalás, sikkasztás, lopás és rablás az, amely már elérte fejlett Nyugat szintjét. Nem lesz ennek jó vége … de hát ezt ezek a férgek is jól tudják. Amit lehet, még a következő 3.5 évben szétlopnak, kifosztanak és utána illa berek, nádak erek … Pl. nem véletlen, hogy Xargyártó és Tonyó újabban többször kóvályog St Kittsen / Antillák. Valószínű, hogy itt lesz – vagy már megvették -az egyik menedékük, ha kitör a balhé …

 3. Öcsi szerint:

  Borzasztó hogy ezek a magukat nagyra tartó elemző potentátok mit meg nem engednek maguknak. Az elemző cégek is a Maffia kiszolgálói.
  Közgazdaság első óra első lecke Szabó uhnak ! PÉNZ-ÁRÚ-PÉNZ !
  Fognak még könyörögni a munkásnak ! Már lasszóval sem találnak egyes régiókban szakembereket , de a pofájuk csak sírásra van beállítva . Az év végi nyereség előtti adózást elkerűlve nem nagyértékű autókat és luxus cikkeket tetszettek volna vásárolni.
  Ja, hogy a munkást is meg kellene fizetni aki a jólétüket kitermeli az már nem működik.
  A Munkás dolgozni akar de nem beledögleni a munkába!!!!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.