Szíria. Az USA meg van sértődve

Kerry amerikai külügyér tegnap ismét fölhívta telefonon Szergej Lavrovot. Jó hosszasan beszélgettek Szíriáról.

Mart Toner amerikai külügyi szóvivő gyorsan eloszlatta a hiénaaggodalmakat: nem a kétoldalú tűzszüneti tárgyalások helyreállítását ajánlotta főnöke az orosz külügyminiszternek. Megfenyegettük ugyan Oroszországot, de ez nem zárja ki azt, hogy a külügyminiszterek ne beszéljenek egymással-lehetett ez a mondandója lényege a telefontraccsról.
Azt még elkárogta Toner szóvivő, hogy nagyfokú udvariatlanségnak tartja a világ elsőszámú latorállama-az USA-hogy Oroszország újabb légvédelmi rendszereket telepít Szíriába. “Ezek gátjai szíriai műveleteinknek!”-síránkozott.
Germánia külügyére Frank-Walter Steinmeier pedig arról elmélkedett tegnap, hogy szerinte nem igazán célravezető dolog az USA részéről újabb szankciókkal fenyegetni Oroszországot Szíria miatt! Eddig sem jöttek be a remények!-sőt nagyon nem jöttek be! Szerinte abba kéne már hagyni az öntököndöfködést, mert már nagyon fáj.

alte

Persze a diplomáciai huzavona nem különösebben zavarja a háborúskodó feleket a csatatéri ténykedésben. Kiváltképp nem a kormányerőket. A martalócbandákat annál inkább. Szép ütemben pusztul a pribékállomány, de azért nem kell őket félteni! Van utánpótlás bőven. Meg hát szükség van a talajerő-utánpótlásra is! Úgyhogy…

ale

Tegnap Észak-Aleppo Owaija kerületében a kormányerők az iparterület nagyobbik feléből kipucolták a banditákat. Az orosz légierő felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújtott ehhez. Teljesen megbénította a martalóchordákat, amelyek így abszolút röghöz kötötten lesik cimboráik pusztulását, és várják a sajátjuk bekövetkeztét.

Dél-Aleppo területén Al-Ameryiah kerület lakótömbjei között dúltak/dúlnak a sztálingrádi típusű harcol. A pribékeknek itt sem volt sok örömre okuk.
Deir ez-Zornál is a végkifejlet következik. Megérkezett a 104. Légideszant dandár állományába tartozó erősítés, és tíz harci helikopter. De “saját lábán” begurult 35 tank is. Ezzel együtt is várják a kormánycsapatok, hogy a kalifátusista pribékhorda indítson támadást.
Hama tartomány északi részén Al-Lataminah, Az-Zakah és Zilaqiat falvak környékén az orosz légierőnek köszönhetően nagyon sanyarű életük volt/van a Jaish al-Fateh, a JunD al-Aksza, és Ahrah al-Sham pribékhordák egyedeinek.
Nyugat-Ghutában sem képesek a dzsihadista bűnbandák a kormányhadsereg offenzívájának ellenállni. Simán bebukták az egyik legerősebb latorváruknak tartott Deir Khabiyeh városát.
Kelet-Ghutában a szír légierő rendezte a még állő pribékerősségek Al-Reyhan és Tal Kurdi banditafészkeit. A hadsereg egységei pedig teljesen körbezárták őket, és nem egy helyen már 750 méterre közelítették meg a vacogó terrorbandákat.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria. Az USA meg van sértődve bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Úgy látszik a Szír-orosz erők ugyancsak RÁTAPOSTAK az USA ACHILESZ INÁRA. Mi lesz akkor, ha már RAKKA -át fogják ostromolni,-felszabaditani a Szír kormány csapatok ? Igaz az még a jövő zenéje, egy kicsit odáb van, de remélhetőleg HAMAROSAN sor fog rá kerülni. Szeretném megérni.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Az ooszok jól ráléptek az amcsiknak az ACHILESZ INUKRA !

 3. ..... szerint:

  A fegyver próba lassan a befejezéshez közeledik, ha a felkelők megkapják a modernizált tankelháritókat és jók lesznek, ha a légvédelmi rakétáik is képesek lesznek leszedni az orosz gépeket, hamar béke lesz már végre Szíriában és megszünik a menekültek eu-ba menekülésnek oka.

  • Artur szerint:

   A béke úgy is előállhatott volna,ha az amerikai zsidó törvényhozás nem eszkalálja fel a konfliktust szíriában totális háborúig,és nem támogatta volna folyamatosan az isis-t a törökökkel együtt,saját határaitól néhány ezer mérföldre.
   A diktátorokról ne beszéljünk,akik ellen Usrael oly meleg demokrata szívvel harcol,mert szaud arábia mint az egyik leg antidemokratiksabb vahabita állam,ahol a megkövezés és nyilvános kézlevágások plussz totális politikai és társadalmi cenzúra működik,az usraeliták legkedvesebb közelkeleti barátja.
   Az egész közelkelet szomalizációja izraeli érdek hogy ne legyenek nagyobb önnön érdekeiket érvényesítő államok izrael közelében,és szíria ahol a háború előtt jól megfértek a mecsetekkel szemben a zsinagógák és a keresztény templomok,messze nem a leg élhetetlenebb hely volt a térségben,hogy mindjárt palesztína helyzetét ne is említsem.
   Tehát névtelen arctalan barátom,vagy buta vagy mint a kő,vagy simán érdekelt a kérdésben.Egyikért sem irigyellek.

  • zz szerint:

   Ezzel nincsenek tisztában az orosz elemzők ,
   Ezt várják a felek HI tech mérkőzést ,ideje próbálni “”

 4. ..... szerint:

  Artur
  Kardod sincs, de hadakozol. Saud Arábia uralkodói zsidók, Fejszál el is ismerte zsidó származását. Persze, hogy nem ellenségek. Lásd olaj árában játszott szerepük. És valóban Izrael közelében már csak Irán mely országként nem csatlós, de az új vezető, melyről mondják, de bizonyítva nincs, szintén jüde, addig nem is lesznek veszélyesek.
  Tessék gondolkodni! A náci németországot 1939-ben rákényszerítették, hogy fegyverrel védje meg területét és népét. Minden hadtörténész elismeri, képes lett volna Anglia elfoglalására, ehelyett Hitler a saját tábornoki karának tanácsa ellenére a Szovjetnek ment. Egy Holland kisvárosban találkozott a zsidó világtanács küldöttségével, ahova a tolmácsa sem mehetett be vele, kijövet azt mondta: ezek háborút akarnak, hát megkapják, de nem lesz köszönet benne. Utána adta ki a parancsot a Barbarossa terv kidolgozására. Churchill írt egy levelet neki, mely olyan burkolt köszönet volt, hogy azt teszi amit kell, és egyben kimondja, ezt a háborút németország nem nyerheti meg. A szovjet anyagilag és népességben legyengült, a német szintén, az angolszász erők minimális veszteséggel nyertek. Orosz emberveszteség 16 millió, német 8 millió, angol 150 000 fő. Még nem volt olyan zsidó aki szembe mert volna menni az igazi hatalom akaratának. Még Stalin is (aki egyébként szintén zsidó és szabadkőmüves is volt) engedelmeskedett nekik.

 5. Artur szerint:

  Névtelen kolléga!

  Írásodból egy hatalom léte rajzolódik ki,mely a zsidóságtól független volna,szegény zsidók nem mernek szembe menni vele.Másfelől ismeretes hogy a hatalom kiszolgálói mindenkor a fő probléma,sztálin vagy hitler egy kisember volt csupán,és a kollaboráció a passzivitással is létrejön,sőt.A jelen nyugati társadalmakban a zsidóság illetve a kazár származékok- akik ha bekerülnek egy ambulanciára,nem azt írják az ambuláns lapjukra hogy szemita,hanem azt hogy x magas,x kilógramm súlyú kaukázusi férfi-,nos ezek a beltenyészettől terhelt egyedek a probléma okozói,ezért az antiszemita jelző nem is pontos azokra akik kritikának adnak hangot velük kapcsolatban. A végrehajtók immanens tudatú alacsonyrendű lények akikből épül az infernális lét.Azt az emberi karaktert -kicsiben vagy nagy dologban mindegy-,aki állhatatosan követi az elveit és szembe tud menni külső kényszerrel azt a karaktert heroikus karakternek hívják.Ennek a karakternek az antitézise a kazár galíciai rasszjegyekkel leírható népesség.Az ő szerepükről alkotott véleményed még nem derült ki írásodból.Min vitatkozunk?.Hogy jó e az intervencionalista atlanti hatalmi téboly, amely dezintegrálta a közelkeletet? és megfosztani igyekszik a történelmi létet a metafizikus vetületétől,vagy amolyan jó- rossz dialektika bárgyú politikai aspektusait húzzuk toljuk?.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.