Döbrögi ennyire hülye nem lehet!

El Qroék nemzetközi segítséget kérnek a Népszabadság felfüggesztése miatt

A Demokratikus Koalíció (DK) nemzetközi fórumokhoz fordul a Népszabadság felfüggesztése miatt; többek között az Európai Uniót, az Európa Tanácsot, az EBESZ vezetőit, valamint a nemzetközi sajtó képviselőit is tájékoztatják a történtekről – jelentette be a párt szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.
Gréczy Zsolt azt mondta: a nemzetközi szervezetektől azt várják, hogy “ítéljék el az Orbán-kormány cselekedetét, amellyel újabb lépést tett arra, hogy felszámolja a maradék sajtószabadságot Magyarországon”.
A Népszabadság megölése a magyar demokrácia, a magyar sajtószabadság elleni legaljasabb támadás – fogalmazott Gréczy Zsolt. Hozzátette: “nincs kétségünk, hogy legnagyobb politikai napilap, a demokratikus Magyarország egyik legfontosabb képviselőjének elhallgattatása az Orbán-kormány egyik legaljasabb gaztette”.
Mint mondta, támogatják a lap szerkesztőségét küzdelmében, szolidárisak a szerkesztőség munkatársaival, olvasóival, a demokratikus Magyarországgal és készek a lapért folytatott küzdelemben bármilyen módon részt venni.
A DK számára “nem kétséges, hogy az egész történet mögött az Orbán-kormány áll” és szerinte nem lehet nem észrevenni, hogy amikor Lázár János londoni útja derült ki, gyakorlatilag “lefejezték az Origó-t”, amikor pedig Rogán Antal “helikopteres botránya”, és Matolcsy György “ingatlanbotránya” került elő, pár nap alatt “kivégezték a Népszabadságot is”.
Gréczy Zsolt azt mondta: a DK az orbáni diktatúra kiépülésének újabb fejezetét látja ebben a történetben és szerintük “az Orbán-kormány itt nem fog megállni”.
A DK a kormánytól is azonnali választ vár arra, hogy igaz-e az a pletyka, miszerint az utóbbi egy-két napban Mészáros Lőrinc, gyakorlatilag Orbán Viktor közvetlen környezete megvette a Népszabadságot. Szerintük ezeket az információkat cáfolni, vagy megerősíteni szükséges.
A DK a Népszabadság melletti tüntetéseken is részt kíván venni – mondta a politikus.
Gréczy Zsolt szerint ha a kormányoldal azt gondolja, hogy el lehet hallgattatni a demokratákat, akkor téved.- írja a Propeller

nps

Már a nemzetközi sajtóba is bekerült a Népszabadság

A Bloomberg és a Fox News is foglalkozik a témával, de még Indiában is írnak a Népszabadság print és online kiadásának felfüggesztéséről.
“A magyar ellenzéki napilap működése véget ért egy meglepő átalakítási terv miatt” címmel ad hírt a Bloomberg, részletesen beszámol az eseményekről. Írnak a tulajdonos Mediaworksről és arról is, hogy a társaság nemrég felvásárolta a Pannon Lapok Társaságát.
A Bloomberg megemlékezik, hogy az elmúlt két évben teljesen átalakult a tulajdonosi struktúra a magyar médiapiacon és sokan a kormányhirdetésekből tudnak csak megélni. Megemlítik a TV2-öt, mint az ország második legnagyobb kereskedelmi csatornáját és egy fontos napilapot, mondván ezek a kormányközeli üzletemberekhez köthető felvásárlások mind növelték a független sajtót féltő hangok számát.
A lap ezen kívül beszámol a tulajdonos Mediaworks közleményéről és az újságírók a Népszabadság Facebook-oldalán közzétett üzenetéről is, mely szerint puccs történt a lapnál.
A hír megütötte a hírügynökségek, így például az AFP ingerküszöbét is, ennek is köszönhető, hogy például az amerikai Fox News és az indiai The Times of India is tájékoztatta olvasóit. Ez utóbbi a hír közlése mellett megemlíti, hogy az MSZP a sajtó fekete napjának nevezte a történteket és tüntetést is összehívott szombat estére. Írnak arról, hogy a Népszabadság meglehetősen kritikus volt az Orbán-kormánnyal szemben, például a menekült-kérdésben is, de több kormányhoz kötheti botrányról is a lap számolt be először. Ahogy a Bloomberg tudósításában, itt is lehet olvasni a kormányközeli üzletemberek egyre nagyobb mértékű médiaérdekeltségéről.
“Sokkalva vagyunk, olyan ez mint egy puccs. Természetesen üzleti döntésnek fogják beállítani, de ez nem igaz” – mondta egy neve elhallgatását kérő Népszabadság újságíró az AFP-nek, amely beszámolt a Mediaworks közleményéről is, mely hivatalosan a lap új koncepciójának kialakításával indokolta a Népszabadság kiadásának felfüggesztését.-olvasható a Napi.hu-n.
Bal-Rad komm: Amennyiben Döbrögi keze betette a lábát az ügybe-akkor most nagyot csapott a fejszéjével a vajda az ágra!-amin éppen ücsörög. Ez egy végzetesen meggyengítő csapás volt. (Föltételezve persze, hogy ő van a dolgok mögött!)
KIMONDVA MÉG polgári demokráciában élünk. Amelyben egy ilyen benyúlás nem egy elegáns dolog. Viszont finoman szólva is meggondolatlan politikai húzás lenne Döbröginktől. Ha ez így van, sokkalta butább mint azt eddig feltételeztük rőla.
HA Ő NYÚLT BELE A DOLGOKBA, akkor a Bal-Rad (elvégre polgári demokráciában leledzünk) kiáll a Népszabadság mellett, mint ahogyan kiállt a Kuruc.info mellett is.
Amennyiben SIMA GAZDASÁGI ÜGY van a háttérben?-úgy fenntartjuk korábbi álláspontunkat. A GAZDA DÖNT!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Döbrögi ennyire hülye nem lehet! bejegyzéshez 43 hozzászólás

 1. .... szerint:

  Nincs hír, mely engedélyről, bevonásról, tiltásról szólna. Símán gazdasági jellegű döntésnek látszik az űgy, persze mindenki tudja, ez csak pro forma. Mégis ez a DK már megint sipákol, vinnyog. És alakilag hazudik.
  Fizessen Gyurcsány, támogassa anyagilag. Ja vagy csakis közpénzből akarják azt is ?
  Tessenek csak figyelni, akinek lapos tv -je van, müködtetik a SSS -t. (Silent Sound Spread Spectrum a titkos technológia neve (SSS))

 2. sándor szerint:

  😀 😀 😀 Jól van itt minden, lassan kiseprődnek a férgek a “piacról ” , kevesebb provokatív hazugság lát napvilágot

  • Realista szerint:

   Ez is egy szempont. De van még sok, és ha a legyeket valaki elkergeti, új legyek szállnak le a médiatrágyára 🙂

   • M szerint:

    Önöknek nincsen véleménye, nem gondolkodnak, tehát nincs is szüksége más nézőpontra. Csak rágják a félkész szellemi szómát és léteznek. Megjegyzem valamikor létező kurucz.info is más nézőpont volt és hiányolom de Lipusz halála után láthatóan beállt narancs seggpartok közé, ilyen ál radikális lap hidfo.ru és, hogy teljes palettát bekerítsék, a libsi oldalról nyalja a narancs segget az origo, tv2,…Ezek hirdetik a világok legjobbikát és szellemi létezés alján ez elegendő táplálék.

  • Anonymous visszatér szerint:

   mondja ezt egy fideszes birka 🙂

 3. Realista szerint:

  Mielőtt mindenki elkezd szörnyülködni, nézze a realitásokat. Ez nem kormánydöntés, még ha nekik kedvező is a dolog. Veszteséges lett a népszabadság és felhalmozott 5 milliárd forint adósságot. Elvesztett több mint százezer nyomtatott példányszámot. A kormányhoz (és nem a kormány maga) közeli üzleti körök ügyesen léptek, az ellenzék megint elcseszte, és a nagy internacionalista barátságban nem tudták megmenteni ezt a szócsővé silányult firkálmányt. Lecsapott rá egy másik hiéna had, és ne legyen kétség, pár nap múlva fog tovább működni csak más csapattal. Még arculatot sem fognak nagyon változtatni, nehogy a megszokott képi világ változzon. Csak mások fognak írni, mást. Ahogy anno a Magyar Hírlap is liberálisból lett Széles Gábor keze alatt jobbos. Vagy ahogy a Magyar Nemzet váltott hangnemet Simicska talpnyalói által. Ezt Gyurcsányék elkúrták, most persze rácsaptak mint gyöngytyúk a tak..ra, hogy lehessen megint ajvékolni, óbégatni, fellármázni a ballib világot. Ami a sajtószabadságot illeti, azt kormányszinten legutoljára Gyurcsány tiporta lábbal. Amikor hivatalos rendeletben kitiltotta a kormány hivatalaiból, állami intézményekből és minden háttérintézményből a Magyar Hírlapot. Amikor hivatalban lévő miniszterelnökként bojkottra szólított fel egy sajtótermék ellen. Akkor is mentek tüntetni a fityiszesek éppen a félkegyelmű ellen. Aztán jött a haveri kutya. Amikor azért rabosítottak újságírókat, mert lefotózták két miniszter épülő házát. Akkor akart Helmeczy koholt vádakkal fellépni újságírók ellen. Hol van ez már. Ki emlékszik ezekre az időkre? Meg ugye az csak egy jobboldali lap, ki nem tojja le, de ez a népszabadság. Itt most mindenki kaszára kapára mi? Azért ez olyan gyomorforgató és álszent. Pár hónap és ez is elsimul, ahogy a tv2 vagy az origó váltása.

  • Realista szerint:

   Sajtóközlemény – Sürgős

   A PLT-vel és új székhelyével a Mediaworks korszakváltás előtt áll

   A következő feladat: a Népszabadság üzleti modelljének újraformálása

   2016. szeptember 30-án a Mediaworks Zrt. megvásárolta a Pannon Lapok Társaságát, ezzel a Médiaworks valódi regionális kiadóvá vált, markáns jelenléttel a sportlapok és magazinok piacán. A napokban zajlik a Mediaworks budapesti operációjának Budapest, Bécsi út 122-124. szám alatti, a Népszabadság-épületben újonnan kialakított és költségtakarékos székhelyre történő költözése, ahol több mint 400 munkahely került kialakításra.
   Mindez lehetőséget teremt a stabil gazdasági alapok megteremtésére, ami a minőségi újságírás legfőbb garanciája.

   A bevételek növekedése és a menedzsment költségcsökkentési intézkedései ellenére a Népszabadság esetében ez idáig sajnos nem sikerült megteremteni a pénzügyi eredményességet. Ennek, a jövőbeli sikeres üzleti modell meghatározása útján történő elérése a menedzsment kiemelt feladatát kell, hogy képezze.

   A jelenlegi üzleti modell működtetésével a Népszabadság a teljes cégcsoport eredményeit negatívan befolyásolja, és ez várhatóan hosszú távon így maradna, amennyiben működése nem kerül teljesen új alapokra. A cégcsoport és több mint ezer munkavállaló hosszú távú jövője, valamint a cégcsoport kiadványai a szerkesztőségeken, az olvasókon és a gazdasági sikerességen múlik.

   A Népszabadság példányszáma az elmúlt tíz évben 74 %-kal, azaz 100.000 példányt meghaladó mértékben csökkent. Ennek következtében a lap 2007 óta több mint 5 milliárd forint veszteséget termelt, és az idei évben ez idáig szintén jelentős veszteséget halmozott fel.

   A Népszabadság jövője érdekében a Mediaworks menedzsmentje arra fog összpontosítani, hogy az iparági trendeknek leginkább megfelelő üzleti modellt találjon a lap számára. Ennek keretében a jövőbeli működés biztosítása céljából konzultációt kezdeményez az érintettekkel.

   Azért, hogy valamennyi érdekelt teljes mértékben ezen kiemelt feladatra tudjon koncentrálni, a Népszabadság kiadása valamennyi formájában (beleértve a nyomtatott és az on-line kiadást is) a mai nappal, az új koncepció kialakításáig illetve megvalósításáig, felfüggesztésre kerül. A fentiek következményeként az érintett területhez rendelt munkavállalók a munkavégzés alól felmentésre, míg a szerződéses partnerek szolgáltatásai időlegesen felfüggesztésre kerülnek.
   Annak ellenére, hogy a Népszabadság Szerkesztőségi Statutuma a terület 2015-ben történt reorganizációja és Mediaworks Zrt-be integrálása következtében már nincs érvényben, a Mediaworks konzultációt kezdeményez az érintettek képviselőivel.

   A Mediaworks nagyra becsüli előfizetőit, és ahogyan a múltban, most is a legnagyobb gondossággal és odafigyeléssel jár el velük kapcsolatban. Ennek megfelelően az elkövetkező napokban kiemelt feladatának tekinti az előfizetőkkel történő kapcsolatfelvételt, felajánlva számukra, hogy a Mediaworks portfóliójába tartozó egyéb kiadványok előfizetése vagy a felfüggesztés időtartamára eső, már megfizetett előfizetői díj visszatérítése közül válasszanak.
   Az előfizetők számára állandó e-mail és telefon elérhetőség áll rendelkezésre (telefon: 06 40 510-510; e-mail: ugyfelszolgalat@mediaworks.hu).

   A Mediaworks Zrt. a Társaság megbízott vezérigazgatójává Katona Viktort nevezi ki, aki jelenlegi, pénzügyi vezérigazgató-helyettesi és operációs vezetői feladatköre mellett veszi át a vezérigazgatói pozícióból saját kérésére távozó Rónai Balázs feladatait.

   A jelenleg tervezett évi 25 milliárd forint forgalmával és közel 1.150 munkavállalójával a Mediaworks és a PLT tizenkét megyében (Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Fejér, Vas, Veszprém és Zala) rendelkezik regionális sajtókiadvánnyal. A regionális sajtótermékek a társaság legnagyobb bevételi forrását adják, 50%-ot meghaladó részesedéssel. A Mediaworks-PLT csoport által értékesített napilapok kb. 75%-a regionális napilap. Ezen felül a cégcsoport országos napilapokat és magazinokat is megjelentet.

   Press Release – Priority

   With PLT and new headquarters, Mediaworks is embarking on a new era

   Next priority: to reshape business model of Népszabadság

   On 30 September 2016, Mediaworks acquired PLT. The company is now a truly regional publisher with a strong national foothold in sports and magazines. These days, the company’s Budapest operation is moved to a newly refurbished and cost-efficient headquarters in Bécsi út 122-124, Budapest (the Népszabadság building), which has more than 400 work places.
   This promises to provide stable economic conditions, which is the best guarantee for journalistic excellence.

   Despite revenue growth and management’s cost-cutting measures, Népszabadság has so far been unable to achieve economic success, and management’s priority must be to resolve this, finding the best future business model.

   Operating under its current business model, Népszabadság is adversely affecting the performance of the whole group and will continue to do so in the long term, unless it is put on a completely new footing. The long-term future of the group and of more than 1,000 employees, as well as the group’s publications, depend on the editorials, readership and economic success.

   Népszabadság has lost 74% of its sold circulation in the past 10 years, corresponding to more than 100,000 copies. Consequently, since 2007, it has produced more than HUF five billion in losses. So far this year, this business segment has again generated a considerable net loss.

   In order to preserve Népszabadság for the future, Mediaworks management will focus on finding the best business model for the paper, in line with the current trends in the industry, and will start consultations in order to best secure future development.

   In order to achieve and concentrate fully on this priority task, all operations of Népszabadság (including print and online) will as of today be suspended until the new form is decided and can be implemented. As a result of the above, employees and contractors engaged by the relevant business unit will be temporarily exempted from work and services, respectively. Although the Editorial Statutes of Népszabadság are no longer applicable since the reorganization of the operation in 2015, consultations will start with various stakeholders.

   Mediaworks truly values its subscribers and, as in the past, will treat them with the utmost care and diligence. To this end, Mediaworks will contact subscribers as a matter of high priority in the coming days. They will be offered a choice of alternative subscriptions from Mediawork’s portfolio or full reimbursement of the paid subscription for the period in which the operation is suspended.
   A hotline for subscribers (mail and telephone) is available; (telephone: 06 40 510-510; e-mail: ugyfelszolgalat@mediaworks.hu).

   Mediaworks has appointed Viktor Katona as acting CEO, who – in addition to his previous responsibilities as CFO and COO – will take over the duties of Balázs Rónai, who voluntarily stepped down from his position.

   With a currently expected turnover of approximately HUF 25 billion per annum and nearly 1,150 employees, Mediaworks and PLT have regional newspapers in 12 counties (Bács-Kiskun, Baranya, Békes, Heves, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Fejér, Vas, Veszprém and Zala). The regional newspapers are the largest source of revenue for the company, with a share of more than 50%. Approximately 75% of the sold daily newspaper circulation of Mediaworks-PLT are regional dailies. In addition, the group publishes national daily newspapers and magazines.

   http://nol.hu/

  • Balázs szerint:

   +1

  • Sub Zero szerint:

   Gyurcsánynál nagyobb pondrót nem hordott még hátán a föld.

 4. V.kutya szerint:

  Elnézést, hogy megint belerondítok fasisztáink könnyed, egyetértő csevegésébe.
  Csak egy kép, főleg Vitorlának, és (ha még van) más kommunistának, esetleg kádáristának, szedni kéne néhány emlékezet javító gyógyszert!
  http://kep.index.hu/1/0/1287/12878/128781/12878172_2d915f509b4da608cb18d04f01ebf620_wm.jpg
  Gyalázat, hogy a “gaz libsi” újság védi meg a kádári konszolidáció, és a magyarság újjáéledésének legszebb korszakának vezető lapját, amely életünk része volt, előfizettünk rá annak idején, még akkor is, ha a végén kezdtük az olvasást…VB, Olimpia, sok magyar siker, kiküldött tudósítók jelentései, mind-mind értetek, értünk, azért a világért, amit most mind egyszerre megtagadtok – a kommunistákkal teljes egyetértésben.
  Az Index emlékeztet titeket ezzel a képpel, amelyet egy “Z” nemzedék fiatal tartott a feje fölé, szégyelljétek magatokat, én szégyellem, helyettetek is!

  • V.kutya szerint:

   Orbán már MINDENT ellopott tőletek, de még ez is kevés volt: most a múltadat is ellopja, kitörli, bezúzza, ledarálja az emlékeidet, bemagyarázza, hogy az egy galád korszak volt, mert nem szolgáltál a zuraságnál, a kegyelmeséknél!
   A fiatalember emlékeztet rá, hogy volt egyszer a Népköztársaság!
   “…ők egész fazékkal esznek. Gondoljátok meg, poroletárok”

  • vitorla123 szerint:

   Nem úgy van! Megmentettük belőle amit tudtunk!A neve: A SZABADSÁG! Most is előfizetem. Ponyátna.Fizesd elő te is.Igaz csak hetente jelenik meg!”Kicsi ,savanyú,de kommunista!”

  • Balázs szerint:

   Túlreagálod V.kutya.

   • V.kutya szerint:

    Ó hát igen persze!
    Én, a “bolsi portál” szerkesztője anno, 5-6 éve fel lettünk jelentve egy bordó ötágú 16 pixel méretű csillag miatt egy másik honlapon.
    Mi ott akkor, felháborodtunk, hogy a kurucinfó ellen hadjáratot indítottak, mert megírta az igazságot (ill. akkor azt hittük, hogy az, kiderült azóta, hogy a vezérkar úgy elmerült a zsidózásban, hogy ők is pajeszt növesztettek). Mi akkor védtük a sajtót, mint egyetlen hely a szabad véleménynyilvánításnak. És most a kuruinfó, és az itt megjelent díszes (bér)kommentelő társasága törzsi táncot jár örömében egy másik újság bezáratásán, amely hagyományaiban baloldali.
    Ezzel elmondtam a dolgok lényegét, mert ez jellemzi leginkább a kétféle ideológia közti mérhető, állandó különbséget.
    Egy baloldali ember nem tud örülni mások veszteségeinek. De egy náci kéjjel örvend mások nyomorúságán, és még rúg is egyet a vonaglóba. Pont, mint amikor a hajléktalant megrugdossák, vagy épp lenyuggerezik a rokkantakat, akik a 38 fokos téren tüntettek a tömeggyilkos Orbán Mengele-törvénye ellen.
    Ez a mai történés egyfajta vízválasztó volt számomra, minden rossz dolog valahol jó is, mert lehet tanulni. De ez már inkább lecke, és csak a bolond nem tanul abból, amikor sokadszor tapossák meg.
    Ma, 2016 október 8-án újságot zúztak be, idő kérdése, és jönnek a könyvégetések.
    Sajnos, díszkommunistáink most is, mint az elmúlt években megszoktuk, Orbán ülepén csüngenek, remegve a nyugdíjukért. Ha valóban tanultatok marxizmust, tudnotok kell, hogy a nácik szava mennyit ér, de ha nem, akkor majd tapasztalni fogjátok, Isten ne adja!

    • cicvarek szerint:

     Szerintem itt nem történt semmi különösebb. A nyomtatottra kevés igény volt, online látogatottság talán szintén, támogatás, hirdetési bevételek kevés. Több száz lap szűnt meg és lesz még jó néhány…..
     Azért ebben biztos nem zorbán a hibás. 🙂
     “A Ludas Matyi szerkesztősége a rendszerváltozás küszöbén azzal az igénnyel lépett fel, hogy önállósítsa magát az állami Hírlapkiadó Vállalattól, amely veszteséges lapjai közt osztotta ki a Ludas profitját, a vállalat azonban nem adta a lapnevet. Az 1990. március 7-én megjelent szám után a szerkesztőség a Mai Nap Rt-hez ment át és Új Ludas néven új hetilapot indított. A Hírlapkiadó a korábban külsős Dluhopolszky László vezetésével továbbra is megjelentette a Ludas Matyit, amely az új, MDF vezette kormány támogatójává vált, a lapot 1992-től jegyző Szuhay Balázs főszerkesztősége alatt is. Mindkét lap példányszáma csökkent és hamarosan mindkettő meg is szűnt. (Az Új Ludas szerkesztősége Balázs-Piri Balázzsal az élen még néhány évig kiadta az Árkus által elkeresztelt Úritök című élclapot, de ez sem tudott tartósan fennmaradni.)

     Dluhopolszky 2007 őszétől a Ludas újraindítását tervezte. [1][halott link]”

 5. Gonda István szerint:

  “az MSZP a sajtó fekete napjának nevezte a történteket ”
  Azért gáz ilyet mondani azután, hogy pont az MSZP-s alapítványok hagytak fel a Népszabi támogatásával.
  De a DK is megmenthette volna a lapot, hiszen Gyurcsány épp most adta el a vállalkozásait, tehát lenne miből, ha egyáltalán még komoly tervei vannak a politikában.

  • Sub Zero szerint:

   Sokkal jobb, ha jajonganak és valakire ráfogják a sikertelenségüket. Soha nem fogják elismerni, hogy elvesztették hitelességüket, az emberek nem kíváncsiak rájuk. Most fokozzák és a világot telekürtölik újabb hazugságaikkal.

   • mantra szerint:

    Olyan ez, mint a szocializmus. Nem azért bukott be, mert nem jó ergo sikertelen, hanem azért mert szét cseszték a kapitalisták 🙂

    • Havasi Gáspár szerint:

     A történelem kezdete óta minden népi kezdeményezést megbuktattak szerte világon. A nép azaz a tömeg, könnyen manipulálható és irányítható. Érdekes módon a legkeményebb, legembertelenebb kizsákmányoló rendszereket sem tudják megbuktatni, ma pedig pláne nem, hiszen a nép kezében nincsen hathatós eszköz. Évezredek óta ugyanazon dinasztiák kezében van a valódi világhatalom ( kiegészülve a Rothschild – féle klánokkal). Ők döntötték meg az ókori társadalmakat, a feudalizmust is. Ők hozták létre a kapitalizmust és a szocializmust is, és döntötték meg. Ez nem népakarat volt, hanem puccs.

   • Szaszi szerint:

    Nem úgy mint Orbán,aki szirénázva ment ki Brüsszelbe,hogy ne adjanak a Gyúrcsány kormánynak EU-s pénzt,mert ellopják.

 6. Szaszi szerint:

  Orbán takarogggy!!
  https://www.youtube.com/watch?v=4vvFSNrCT-M
  Érdekes hogy ilyen alkalmak mozdítanak meg embereket.
  Vagyis,nincs egyéb probléma,ergo a két tábor ütközete,még ergobban, leszarom.

 7. Öcsi szerint:

  Paradigmaváltás van kialakulóban. A nyomtatott ujságírás helyére belépett a digitális hírszolgáltatás . Mindennek van előnye és hátránya. Munkahelyek vesznek el átalakulnak, viszont nem kell annyi fát kivágni a nyomtatott hazugságok miatt !
  Aki kimarad az lemarad. A BAL-RAD többet ér egymagában mint a Népszabi és a többi párt érdekelt újság a bértolnokaikkal együtt .
  És hol van már az Esti Hírlap !

 8. forradalom! szerint:

  Döbrögi nem hülye,már régen elmebeteg.És kezd teljesen elhatalmasodni rajta.Nagyon rossz világ jön ránk,ennél sokkal rosszabb.És nincs, aki megállítsa sem őt,sem a mocsadék kapitalista rendszerét.Én,aki életem egy részét normális világban éltem le,álmomban sem gondoltam akkor,ilyenben kell végeznem.

  • Sub Zero szerint:

   Sejtem, hogy melyik időszakra gondolsz. Nem biztos, hogy normálisabb volt, inkább átláthatóbb.

  • mantra szerint:

   forradalom

   “Én,aki életem egy részét normális világban éltem le”

   Nem lehet, hogy csak a fiatalságodat sírod vissza? A fél ország III/3-as volt, vissza keresheted a levéltárakban, hogy ki jelentett rólad. Akkoriban Te is együtt működtél a hatóságokkal, ma pedig már nem kell, ez a gond? 🙂

   Admin:

   Biztos lehetsz abban, hogy NEM CSAK A FIATALSÁGÁT(fiatalságunkat)! Úgyhogy hülyeségeket rittyentgetsz ide!

   • sándor szerint:

    😀

   • mantra szerint:

    Admin

    Azért mert többesszámba tesszük, attól még nem leszünk döntő többségben, még akkor sem, ha a fiatalságunkról van is szó. A szocializmus lejárt, egy röpke pillanat volt a világtörténelemben. Gyakorlatilag a kapitalizmussal kezdődött minden (Magántulajdon. Én több bogyót szedtem le a fáról, miért kéne ezt elfelezzem veled?) ezért a szocializmus mindig arra lesz ítélve, hogy megdöntse a kapitalizmus. Azért, mert az ember egy olyan fajta, hogy szeretne több lenni másoknál, szeretne többet birtokolni, szeretne több hatalmat kapni. Ezekben a tulajdonságokban megegyezik mind a kommunista mind a kapitalista beállítottságú ember. Szovjet fegyverekkel fenttarthato a szocialista rendszer, de amint kivonulnak vége van/volt.

    Admin:

    Ahogyan a jelenlegi-amerikai fegyverekkel-fenntartott rendszer! Csak a kettő közti különbség zongorázható!

    A világtörténelem az ősKÖZÖSSÉGI társadalommal kezdődött. A kapitalizmus a MAGÁNTULAJDON MÁSOK ROVÁSÁRA VALÓ összeharácsolásával!

    A forradalmak mindig BELÜLRŐL kezdődtek és győztek, hogy aztán KÜLSŐ ERŐK összefogása verje le őket.

    Roppant súlyos tárgyi tévedésben vagy, amikor a szocializmus és a kapitalizmus tulajdonviszonyai közé egyenlőségjelet teszel. Vélhetőleg ez a fiatal korodból fakadó tapasztalathiány, és a fejedbe oltott hülyeségek miatt van.

    • mantra szerint:

     “Roppant súlyos tárgyi tévedésben vagy, amikor a szocializmus és a kapitalizmus tulajdonviszonyai közé egyenlőségjelet teszel. ”

     Pont nem teszek közé egyenlőséget. A kapitalista rendszer adja meg a lehetőséget, hogy az emberek, akik többet szeretnének elérni, azt elérhessék. Ha te 10 db cseresznyét szedsz le a fáról, én pedig semmit, akkor szerinted rendjén van, hogy az egyenlőség nevében elveszem tőled a felét (államosítom) és lesz nekem is 5 és neked is?

     “A forradalmak mindig BELÜLRŐL kezdődtek és győztek, hogy aztán KÜLSŐ ERŐK összefogása verje le őket.”

     Nem tudom mit értesz pontosan “belülről kezdődtek” alatt, de kb annyira demagóg, mint mikor a komcsik azért találták ki az “ellenforradalom” szót, mert az eszmerendszerükbe az van kőbe vésve, hogy a mi rendszerünkben élők annyira jól érzik magukat, hogy az ellen senki nem akar fellázadni/megdönteni ergo forradalmat csinálni, ezért ha valamiféle lázongás jön létre azt csakis kívülről szíthatták, ezért nem is kell sem választás, sem más pártok. Vagy, aki nem ért velünk egyet, az meg csak azért lehet, mert fizetett kapitalista ügynök(CIA, FBI, Soros), vagy fiatal korából adódóan tapasztalatlan és hülyeségeket oltottak a fejébe. Bár megjegyzem, hogy a másik oldalon is vannak hasonlóan gondolkodók, “ha nem úgy gondolod ahogy én, akkor az azért lehet, mert csak egyszerüen hülye vagy és tudatlan A rutinosabbja pedig még hozzá teszi, hogy elég sok anyag van a neten erről, lehet tájékozódni, hogy ne maradj hülye 🙂

     Admin:

     Látszik, hogy a történelmi ismereteid-hát hogy is mondjam…-kívánni valót hagy maga után. Nem is keveset! Nekem meg nem feladatom hülyegyerekek okosítása.

     A “…Ha te 10 db cseresznyét szedsz le a fáról…-hasonlatod már ott bukik, hogy a szocializmusban a cseresznyefát KÖZÖSEN KELL ELÜLTETNI, GONDOZNI, ÉS ARRÓL SZEDEGETNI! A KÖZÖS KERTBEN! (Már hogy a cseresznyézős hasonlatodnál maradjunk!) Ezzel szemben MUTASS EGYETLEN JELENLEGI CSERESZNYÉZŐT, aki jogosult tíz szem leszedésére, míg a többi kilencnek semmi nem jut!

     Az ilyesmikből szoktak lenni a forradalmak. Mint mondjuk anno Oroszországban, Kínában, Kubában. De Magyarországon is.

     • Havasi Gáspár szerint:

      Ez viszont szó szerint nem igaz. Ez nem a többet szeretnék állapot, hanem többet szeretnék mások verejtéke árán. Ezért a mindenkori hatalom ennek megfelelő törvényeket hoz. Persze lehet azt mondani, hogy nézőpont kérdése. Ennél már csak egy visszataszítóbb vélemény jut eszembe a 90-es évekből, amikor egy közgazdaságot tanult TV-és műsorvezető hölgy, aki kb. így írta le- milyen jó hogy vannak még okos-ügyes emberek, akik tudnak gazdagodni (a korai felhalmozás korszaka ) – amikor a gátlástalan fosztogatót piadesztára emelik.

   • forradalom! szerint:

    Mantra! A franc sem a fiatalságát siratja,aki a régi időket emlegeti.Dolgoztam,mint oly sokan abban az időben,nem 16 órát.És lőn csoda,megvoltam a pénzemből.
    Látszik a totális tájékozatlanságod.Én ugyan soha életemben nem voltam,sem ügynök,sem spicli,de a régi rendszer igen jól csinálta.Ezt a sok mocsadékot,akik most uralgnak felettünk,egyiket a másikkal figyeltették.Vedd már észre,miért III/III-nak egymással állandóan,és miért nem a Józsi bácsival vannak elfoglalva.Mert őt a kutya sem figyelte,hagyták dolgozni.
    Elméláztál azon,miért nem lehet az ügynöklistát nyilvánosságra hozni?Mert az összes nevét ott látnád csokorba szedve.Gerinctelen,mocsadék népség volt akkor is.Egyik jobban hányja a másik szemére,hogy én ugyan besúgtalak,de neked miért kellett engem.És ha valaha beengednek egy ilyen levéltárba,nagyon meglepődnél,hogy az egész bagázst ott találnád.

    • mantra szerint:

     “Elméláztál azon,miért nem lehet az ügynöklistát nyilvánosságra hozni?”

     Azért, mert akkor kiderülne, hogy a szocialista rendszer, a szovjet fegyverekre (ez már köztudott) és az egész országot behálózó spicli hálózatra épült, ami azért dőlt meg, mert a szovjet kivonulás után az akkori mszmp vezetők rájöttek, hogy ha a gyár mindenkié, akkor privatizáció néven miért ne vennénk ki belőle ami a miénk 🙂

     • Havasi Gáspár szerint:

      Igen volt szovjet befolyás, ahol olyanok irányítottak, mint a többi szoc. országban. Így születhettek a népet átverő Gorbacsov, Horn, Vaclav havel, stb.- féle árulók, bár inkább kémeknek és ügynököknek nevezném őket, mert nincs semmi közük az adott nemzetekhez. Ja, ha egy ország fele spicli volt, akkor lényegében minden család az volt. A szovjetek még itt voltak amikor a rendszerbontás folyamata megkezdődött, mégpedig módszeresen 1979-től. Ekkor hirdették meg a ”kis lépések politikáját”. Lényege többek között a gazdaság stabilizálása( stagnálás), a fenntarthatóság, a magán gazdaságok kiépítése volt. A gyárakat fokozatosan mínusz helyzetbe hozták, a dolgozókat a KFT-ék létrehozásával szembeállították, az oktatást átalakították, majd 1987-ben bevezették az adóreformot, mely készen tálalta a gazdaságot leendő komprádor burzsoáziának, és a mögötte álló nemzetközi tőkének.

   • Havasi Gáspár szerint:

    Ha a fél ország 3/3-as volt, akkor az arányokat nézve (minden 2-ik ember) minden család 3/3-as volt.

    • mantra szerint:

     Így van. A rendszer tette spiclivé az embereket, amely gondolkodásmód ma is működik. Szerinted is, már jóval a rendszer váltás előtt (1979-ben) jöttek rá az akkori vezetők arra, hogy “ha a gyár mindenkié, akkor a miénk is, tehát vegyük ki belőle a részünket és hívjuk privatizációnak”?

     • M G Miklós szerint:

      Nos félre értettél. Amit mondani akartam, hogy az egész ország ( Ugyanis ha minden második ember az, és a gyermekeket kivesszük, akkor valamennyi család egy vagy több felnőtt tagja az, akkor pedig nincs is spicli.) nem lehet spicli. A történelemben minden rendszer használt ügynököket a hatalmának fenntartása érdekében. Katonai területen ez a hírszerzés és felderítés. Az ügynökök száma max. néhány % lehetett, vannak erről pontos adatok is.
      Ha egy ügynök azért tevékenykedett, hogy megakadályozza a jelenlegi rendszer létrehozását,
      akkor csak jót tett. Most nem befolyási övezet az ország, hanem gyarmat, a magyarság nagy része pedig rabszolga, és idegen etnikumok uralkodnak felette. Igazán csak egy ország képes jelenleg független maradni, ez a totális diktatúrának titulált Észak-Korea.
      Akik elérkezettnek látták az időt, azok a világ háttérhatalmának ügynökei voltak, és ma is azok, és még véletlenül sem szocialista vagy kommunista módon gondolkodtak, viszont tartósan kommunistát szimuláltak. Még igazán árulók sem lehettek, csak hódítók. Az iszlám is jelenleg hasonló módszerrel dolgozik. Idegen nemzetekhez betelepülve próbál hódítani.
      A harc eme hódítók és a világ népei között folyik, és az ókor óta.
      A Trianon által lecsonkított ország pedig elvesztette magyarság zömét, ezért könnyebb is manipulálni, nincs elég nemzeti identitás. A nyugatnémeteknek sokkal jobban kimosták az agyukat, az ellenállás a leköpködött keleti részen éledezik.
      Végül is azok győztek, akik szembefordultak a Rákosi rendszerrel (még akkor is, ha Berija szidó királyság építéséről beszélt), mert a cionizmus győzelmét érték el Magyarországon és az egész Kelet- európai rendszerben. Ha Kádár igazán hibázott, akkor ez volt az, nem kergette el a cionista ügynököket. Ma már nincs ilyen probléma, hiszen csak ők vannak a hatalomban Kádár nélkül. A z ország valójában már nem létezik, csak a nép megsemmisítése folyik.

    • petymeg szerint:

     És most kibiztosit arrol,hogy most nem így van?

     • mantra szerint:

      “És most kibiztosit arrol,hogy most nem így van?
      Válasz”

      Senki. Valószínűsítem, hogy ma is vannak ilyen emberek. Viszont, mivel megkérdőjelezhetted a mai rendszert, úgy, hogy nem állt meg a házatok előtt a lesötétített autó és a hajadnál fogva nem húztak ki és vittek be a népköztársaság útja 60-ba, ebből te is érezheted, hogy a mai rendszer némileg lazább, mint az előző. Hogy ebben a rendszerben már kevésbé tudsz érvényesülni, ez a baj? A tyúknak is elég probléma, hogy mindig levadássza a róka, de ellentétben az emberrel neki nincs akkora agykapacitása, hogy átgondolhassa, hogy mit tehetne az ellen. Az embernek sokkal több lehetősége is van, hogy tegyen ellene. Egyébként én nem politizálni akarok, hanem csak üzleti partnereket keresek ahol mindannyian jól járunk, de a szocialista lúzer hozzáállásúak automatikusan azt sugározzák magukról, hogy ők nem szeretnének jól járni, mivel a rendszer kurvára elnyomja őket és nekik semmi esélyük semmire 🙂

  • Anonymous visszatér szerint:

   +1

 9. zls-179 szerint:

  Nem az adott életkorról szól a történet, hanem arról hogy mennyire vagy kihasználva és körbezárva amit tapasztalsz is minden egyesnap! Orbán jó taktikusnak gondolja magát azzal,hogy elvesz attól aki nem neki tapsol és éljenez!Ad a másokéból azoknak akik ŐT éltetik kényszerből,vakhitből, és amit nagyon kétlek de sose tudni meggyőződésből…
  Hisz az eredménytelen népszavazása is megmutatta hogy Ő csak 3 338 483 emberke miniszterelnöke.Magyarán 10-ből négy emberke még mindig Orbán mellett áll, a fentebb említett okok valemelyikéből kifolyólag.Tehát kopnak a dolgok mint a halandó ember napjai. Egy napon pedig végleg elkopnak,mert az emberek már csak olyanok hogy folyton folyvást változtatják a véleményüket!!!

 10. ficko szerint:

  Mantrának .
  A forradalmak mindig belülről kezdőttek, lásd Románia ! A securitáta ki mellé állt ? Mi volt a feladata ? Cau védelme .
  Ügynök lista. Antal József anno miért nem hozta nyilvánosságra az ügynök listát ? Mert akkor az Országgyűlés működésképtelen lett volna ! Nézz utána !
  Na ez Magyarország mai baja. Egy tőről fakad minden párt,és annak hajtásai !
  Mindenki tudja a másikról hogy kicsoda miféle , Kinek van kicsi és nagy vaj a füle mögött. Egy sem Magyarország boldogulásáért dolgozik .
  A népnek meg cirkusz kell ! Addig sem foglalkozik politikával !
  Csámcsogjon azon amit adnak a szájába .

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.