Hülyítés magyar módra?

Villámkonteó: a 200 ezer SIM-kártya esete

kart

Hogy őszinte legyek, eredetileg nem akartam erről írni, de két napja ezen gondolkozom és egyszerűen nem tudom elhinni, hogy ez így történt… Osztottam, szoroztam, beszéltem mobiltelefonos szakemberrel és titkosszolgálatissal is, szóval egyre inkább az a meggyőződésem, hogy ez a 200 ezer valami fatális félreértés lehet.

Amennyire megismertem a rendszert, még a húszezer is megszólaltatott volna legalább három vészcsengőt három különböző szervezetnél, hát még a tízszer ennyi. Tudjátok, hogy nincs nagy véleményem a magyar elhárításról, de ez egyszerűen NEM hihető. Vagy csak úgy, hogy legalább két szervezet minimum 10 alkalmazottja szándékosan félrenézett és nem vett tudomást a jelzésről.
Nem akarom itt a forrásaimat kellemetlen helyzetbe hozni, ezért konkrétumokat nem írok arról, hogy mit tudtam meg és hogyan. Inkább a józan eszetekre apellálok néhány röpke számítással:
 • 200 ezer kártya ára alsó hangon 500-600 millió forint, vagyis közel kétmillió euró (a legolcsóbbDomino Quick darabja csak 1500 forint, de az csak belföldön beszélhető le). Elhiszem én, hogy a terroristák jól állnak anyagilag, meg hogy Soros Hiénának (aki bármire képes a cél érdekében B-R) semmi se drága, de ennyi lóvét néhány hónap alatt kicsengetni csak SIM-kártyákra…
 • Évente a Magyar Telekom elad mondjuk 50-70 ezer prepaid kártyát. És most néhány hónap alatt ennek a háromszorosát értékesítették.
 • Egy mezei értékesítő elad havonta (mondom: havonta) jó esetben százas nagyságrendben SIM-kártyát. És bizonyos hírek szerint a terroristák (és/vagy a szervezett bűnözők) egy kereskedőnél vették az összeset.
 • Egy-egy kártya egy olyan kis csinos borítékban van, biztosan láttatok már olyat. Egy olyan boríték 30-35 gramm. A 200 ezer boríték tömege minimum 6 tonna.
 • Pont Magyarországon szerzik be a kártyákat, amikor itt elvileg regisztrálni kell, a vásárlónak igazolnia kell magát…
 • Ha a kártyákat a szervezett bűnözés szerezte be és ezek egy részét továbbértékesítette a terroristáknak, hol van a magyar rendőrség bűnügyi hírszerzése? Hol vannak az informátorok, a fedett nyomozók, a titkos munkatársak, a rezidensek, a többiek? Hol van az úgynevezett operatív munka? Ja, hogy a szervezett bűnözés elleni rendőrségi főosztályt néhány éve megszüntették  vezetőit lecsukták…
Ha jól tudom, a szolgáltatóknál (jelen esetben a Magyar Telekomnál) vannak olyan számítógépes algoritmusok, amelyek többek között azt figyelik, hogy a prepaid kártyákat hol és mikor aktiválják, mennyit használják. Kizártnak tartom, hogy ne szúrjon szemet senkinek, hogy százával (ezrével? tízezrével?) vannak olyan magyar kártyák, amelyeket külföldön aktiválnak, majd egy használat után eldobnak (ahogy az alaphír szólt).
Megnéztem egy csomó angol és francia nyelvű portált, rákerestem a guglival, de ezt a hírt a poszt megszületése pillanatáig (2016. október 7., péntek, 16:39) sehol nem olvastam. Még belga hírszájtokon sem, pedig állítólag Belgium jelezte a magyaroknak, hogy mi a helyzet. És hogy szakmázzunk is egy kicsit: lehet, hogy én nem hoztam volna nyilvánosságra (már ha igaz ez az egész), hanem szépen felteszem az összes számot rögzítésre, s amint aktiválják, látom a cellát, amire feljelentkezett, látom a számot, amit hívott és neadjisten még rögzíteni is tudom a beszélgetést. Nem hiszem, hogy a belgák vagy a franciák elzárkóztak volna az együttműködéstől. De így, hogy egy ország erről beszél, már b*szhatják (már bocsánat)…
Szóval nekem ez nagyon büdös, na. És mivel konteós oldal vagyunk, én arra tippelek, hogy valami kurvanagy dezinformációs játszma közepén ülünk, valaki valamit vagy nagyon el akar hallgatni, vagy valakit nagyon át akar verni. És most nem kizárólag az olvasók átverésére gondolok. Valaki hazudik, és másvalaki nem cáfolja, pedig ha akarná, cáfolhatná. Miért? És kinek használ mindez?
Mi a véleményed? Neked nem gyanús ez az egész?
(konteo)
Bal-Rad komm: Hülyítés lenne magyar módra? Valami célból? Ha ez lehetséges, akkor azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy itt minden egyetlen dolgot szolgál.: Döbrögi védelmét, hatalmának garantálását és biztosítását! Márpedig Rezsiszilárd nagyon ráharapott a témára, és rugózik rajta rendesen! Intézkedéseket sürgetve, és kilátásba helyezve!
Oszt’ mint tudjuk, az ördög a részletekben lakozik! 

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hülyítés magyar módra? bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. man utd szerint:

  Jó,hogy írtàl erröl admin mert szinte mindenki beveszi ezt a mesét mert szerintem az. Ennyi szimet és senkinek nem tünik fel ne hülyéskegyünk màr.Itt valami nagyon nagy simli van!Mi folyik ebben az orszàgban és még mindig a fidesz nyerne hihetetlen.

 2. Fergeteg11 szerint:

  A dolog már akkor is érdekesnek tűnt, amikor valaki utánaszámolt az áraknak, de ez a cikk jól összeszedi a lényeget. 200 ezer kártya, hajléktalan, “szervezett bűnözői körök”. Lehet, hogy átverés, de az is elképzelhető, hogy ilyen nagy tételben ez egy e célra létrehozott cég műve (tulajdonosként egy hajléktalan személlyel), megfelelő befektetéssel olyanoktól, akiknek van rá pénze, és nem sajnálják, hogy az EU területén káosz szítanak. Ha ez a magyarázat, akkor “szervezett bűnözői körök” helyett már érdemesebb felforgatásokban érdekelt hatalomról (vagy hatalmakról) beszélni, amely(ek) kiterjedt hálózaton keresztül intézi(k) az ügyet, és most éppen magyarországi kapcsolatok lettek használva. Ha pedig ez egy cég volt, máris érthető, miért nem volt olyan feltűnő, mintha az az egyébként kevéssé életszerű eset állt volna fenn, hogy valaki egy boltból folyamatosan vásárolgat ugyanarra a névre.

 3. Botond szerint:

  A cikk alapvető kérdéseket vet fel … és nem alaptalanul. Ugynis ha bemegyek ehhez a német céghez (méghogy Magyar Telekom … ), az alábbiak szerint juthatok kártyához:
  3 hete vettem egy feltöltős kártyát, azonnal elkérték a személyit és a lakcímkártyát / szépen lefénymásolták, majd aláírás ellenében kiadták a SIM-et … Amúgy mindegyik mobilcégnél ez a gyakorlat majd 2 évtizede … csak most, ebben az egy esetben borult fel a rendszer? Persze, hogyne … a hülyék a túloldalon! Ráadásul egy itt héderelő arab boltján keresztül? Feltünésmentesen? Most már csak az a kérdés, hogy melyik banda utasítására aludtak el a magyar szolgálatok, mert azért ott se mindenki seggfej … CIA, MOSZAD, GlADIO?

  Amúgy meg ha valakinek még lennének illuziói, a mobilcégeknek azért kell minden esetben rögzítenie vevő kilétét, mert erre az adatbázisra igényt tartanak a rendőri
  és a titkoszolgálati szervek.

  • Fergeteg11 szerint:

   Ha a hír igaz (és ez az egésznek a feltétele), komoly leleplezésre nyílna lehetőség, de biztosan felteszik a kérdést a (túl)buzgó, kevésbé informált, vagy éppenséggel nagyon is kötelességtudó emberek tettei után, amelyek segítségével ez a nyilvánosságig is eljutott: kinek érné meg? Vajon mi lesz így a “szövetségeseinkkel”, akik többek közt Szíriában is érdekeltek, elég egyértelmű fenyegetéseket fogalmaztak meg velünk szemben. és akiket – ezt Orbán 2015-ös, külképviseleti vezetők előtt elmondott “öszödi” beszédéből tudjuk – a magyar kormány hallgatólagosan támogatott a háborúk megindításában? A kérdésre a valószínű válasz: a magyar embereknek talán megérné, ha kiderülne, de a közös bűnök által összefogott bandáknak már nem. Úgyhogy két lehetőséget tudok elképzelni. Ha a hír csak átverés, akkor még egy darabig lesznek róla (ál)információink. De ha nem az, úgy alighanem szólnak néhány embernek (“Fiúk, ezt nem kellene erőltetni!”), és szép lassan “elfelejtik”. Ezzel párhuzamosan pedig nagyon meg lesznek rettenve, és megpróbálnak felkészülni minden kiszámíthatatlan lépésre a “szövetségesektől” (amit láthatunk ebből, azok a látványos gyakorlatok, V4-ek “összefogása” stb.), akiknél jobb ellenséget keresve sem lehetne találni, de már késő, benne vannak nyakig. Köszönhetik ezt az atlantista vezetőknek, akiknek annyi volt a bűnük gazdáik szemében, hogy nem radikális atlantisták voltak, csak mérsékeltek, és nem ugrottak az első parancsra, mert a saját pecsenyéjüket is sütögették. Mégis meg kell őket védeniük valahogy. Vagy inkább… az országot kellene?

 4. egy paraszt szerint:

  Tetszik ez a “matek”!
  Csak úgy belegondoltam szerencsétlen ügyfeles dolgába, aki beviszi a kártya-vásárló adatait egyenként! És mindez -írták- egy arab hátterű boltban? Két éve már csinálhatja, de még vagy 20 évük rámegy.
  Hát igen, ehhez a súlyhoz, már tényleg kellenek az izmok.

  Aztán máskor olyat is hallottunk, hogy a vásárló tulajnak kell aktiválni a kártyát valós adatokkal, magyar lakcímmel, mert oda küldik levélben az aktíváló kódot -állítólag- .
  Hát elég bajban lehettek szegény menekültek a lakcímmel, mert a magyar ABC elég specko, nem lehetett a sarki francia utcanévtáblát megadni.. Másrészt ki adott nekik élő magyar címet, amire a posta -könnyedén- néhány 10-100 ezer levelet beborított?
  Valahogy ez az opció is olyan sántának tűnik!

  Másrészt a minimális 1500 forint kártyadíj kevés, merthogy szegény menekültnek romingban Párizsban még egy becsületeset huhogni sincs ideje és szaladhat újabb feltöltésért.
  De szar lehet, amikor épp a robbanószerkezet aktíválókódját olvasná be és elfogyott a kártyáról a píz!
  Valahogy egyszerűbbnek tűnik ilyen esetben a több ezer francia nyugvó sejteket megbízni a telekommunikáció leszervezésével.

  Vagy másik verzió lehet, amikor buzgó és migránssimogató segítő honfitársaink százai kényeztették el őket a telefonkártyákkal, csakhogy ki adta rá a milliárdokat és ki koordinálta? Hazai, vagy külföldi barátaink?

 5. Balázs szerint:

  Tölünk nyugatabbra több olyan ország is van, ahol ingyen kapsz simet a szolgáltatótól és 10 Euró lebeszélhetö.
  Igaza van az Adminnak, ennek így semmi értelme.

  • Fergeteg11 szerint:

   És vajon máshol is megvan az a kiskapu, amit most be akarnak zárni (egy ember nevére korlátlan vásárlás)? Mellesleg példákat is hozhatnál, mert könnyen kiderülhet, hogy olyan kis részletek bújnak meg az ilyen ajánlatokban, amelyek eleve értelmetlenné teszik a dolgot egy potenciális terroristának, vagy az őket kiszolgálóknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.