Prejudikált halálos itélet?

Orbánról leszedik a keresztvizet a New York Timesban

kerv

Kleptokrácia – így nevezik a The New York Timesban az Orbán-kormány által kialakított társadalmi rendet. És ez még nem is a legerősebb jelző, állítás, amivel Orbán Viktort és politikáját illetik New Yorkban. A szerző, aki szerint a magyarok már feladták, az Európai Uniót is erősen kritizálja, amiért nem ismeri fel Orbán garázdálkodásában saját önpusztításának mintáját, és nem lép fel keményebben ez ellen a magatartás ellen.

A Beleharap az EU-ba, mely enni adni neki című cikkben fejtette ki véleményét csütörtökön Orbán Viktorról és a nemzeti együttműködés rendszerének működéséről a The New York Times véleményrovatában Kenneth Krushel.
A cikk hosszú, a legfőbb tényeket és véleményeket így pontokba szedtük:
Megemlítik, hogy Felcsúton stadiont építtetett a futballbarát miniszterelnök, gyerekkori falujában kisvasút is épült. Több módszere van a hírek manipulálására. A helyi gazdák földhez jutását segítő kormányzati kezdeményezésnek a felesége volt a nyertese.
Az ország vagyonát az elmúlt hat évben vagy a saját, vagy a hozzá közelállók zsebébe csatornázta, és ez nem titok.
Az Orbán-rendszer neve az NYT szerint: kleptokrácia, amit alaposan kitanulhatott mindenki az elmúlt években. Bár szokás úgy tekinteni minderre, mint egy szomorú és távoli történetre, amelyben egy ország a nehéz demokratikus átmenet eredményeként az autokráciánál köt ki, a helyzet ennél is nyomasztóbb.
Orbán ugyanis az Európai Unió alapelveit is aláássa, amit az EU tudomásul vesz, és passzivitásával az USA is bátorítja. Az EU fellélegzett, miután Orbán múlt vasárnapi népszavazása a kötelező kvótákról eredménytelenül zárult.
Az EU nélkül az Orbán-kormány nagy bajban lenne. Brüsszel mégsem cselekszik, amire több érve is van: ha partnerként kezelik Magyarországot, talán jobb irányba terelhetik a dolgokat; az átlagmagyarok lennének az elvonások gazdasági áldozatai; ha túl kemény hangot ütnek meg Orbánnal, talán kivezeti az országot az unióból és Putyin karjaiba dől. Pedig – írja az NYT szerzője – az EU engedékenysége csak a legrosszabbat hozza ki Orbánból és azokból, akik olyanok mint ő: Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnökből. Utóbbiak szintén demokráciának álcázott autokratikus rendszert tartanak fent.
Azzal, hogy a Nyugat nem veszi elég komolyan Orbánt, nemcsak a magyarokkal tol ki, hanem a tisztességes kormányzás ideájának is fityiszt mutat egy olyan időszakban, amikor a populizmus mindenfelé a világban virágzik.
Orbán a sajátjai körében azért népszerű, mert Putyinhoz hasonlóan az elveszett dicsőséges időket idézve Európa védelmezőjének állítja be magát a muszlim áradattal szemben.
Riasztó, hogy Orbán garázdálkodása az Európa Unió önpusztító politikájának lenyomata lehet: egy kormány, amely kigúnyolja az EU-s kormányzást, miközben elveszi az EU pénzét, hogy kifizesse oligarcháit, és megerősítse saját populista, nacionalista hadállásait.
Míg egyes európai országok abban reménykednek, hogy majd a magyarok kemény ellenállásába ütközik Orbán politikája, nem ez a helyzet. A magyar nép csendes, leszámítva néhány szórványos utcai demonstrációt, mint amilyen az internetadó elleni tüntetés volt. A legerősebb ellenállás éppen a Jobbik felől érkezik, amely még a Fidesztől is jobbra van a politikai palettán.
Nyugtalanító látni, hogy Orbán undora, amit a “nyugati értékek” iránt érez, nyílt nacionalizmusa abból a fajta nemzeti bánatból fakad, amely mindkét világháborút előidézte.
Pedig a Magyarországon meghatározó német cégeken keresztül is meg lehetne regulázni Orbán Viktort. Még ha Orbán az EU leszalámizásán is dolgozik, arra még neki is oda kell figyelnie, ha Merkel odacsap. Az EU komoly gazdasági szankciókkal léphetne fel, egy új amerikai elnök pedig Orbán Brüsszelt démonizáló retorikáját ellensúlyozhatná.
Bár Magyarország kulturálisan és tudományosan a világ élvonalába tartozik, és Orbán politikáját bizonyos fórumokon magas szinten, kifejezetten éleselméjűen elemzik, az ellenzék teljesen leeresztett, akárcsak Törökországban, Oroszországban és Venezuelában. Általános rezignáltság uralkodik, hogy a dolgok úgysem változnak, a legtehetségesebbek pedig lelépnek az országból.
Hacsak valami nagyon meg nem változik, a Magyarországot belengő beletörődés marad a meghatározó, mert a legtöbb magyar elhiszi, hogy Orbán Viktor győzött.
(HVG)
Bal-Rad komm: Amit mindenképpen szem előtt kell tartsunk: A NYT NAGYON KORMÁNYKÖZELI ÉS JÓL ÉRTESÜLT LAP az USA-ban, és valószínűleg az is marad Cintonné beköltözését követően is. Az újság ezen írását illő úgy kezelni, mint egy akaratközvetítő médiumot. ÜZENETKÉNT!
Nyilvánvalóan ordas megvezetések is bele vannak csempészve a tényszerű megállapítások közé. Döbrögi pávatáncát pl. amelyet eképpen ecsetel: “…ha túl kemény hangot ütnek meg Orbánnal, talán kivezeti az országot az unióból és Putyin karjaiba dől…” – ami rémisztő gondolat lehet az atlantisták számára, de a magyar nép nagy többsége számára egyáltalán nem! Viszont nem egyéb tartalmatlan önriogatásnál. Döbrögi ilyesmit nem tenne soha!-és nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy Oroszország számára egy ilyen barát mint a vajdánk úgy hiányozna a hátára, mint egy púp!
Az NYT írása mindazonáltal a hivatalos-és hivatalossá lévő-amerikai politika óhajának kifejezése. Akár úgy is mondhatnánk, mint amikor a bírósági bűnügyi tudósító már a vádirat benyújtásakor a tapasztalataira hagyatkozva megelőlegezi riportjában a vádlottra kiszabandó ítéletet, ami nem más mint halálbüntetés!
Ráadásul a magyar társadalom többsége is nagyjából egyetért ezzel a megelőlegezett ítélettel. Aminek kimondását és végrehajtását a legfőbb latorállam-az USA-“elegánsan” az EU-ra bízná elsősorban. Valahogy így:
“…Pedig a Magyarországon meghatározó német cégeken keresztül is meg lehetne regulázni Orbán Viktort. Még ha Orbán az EU leszalámizásán is dolgozik, arra még neki is oda kell figyelnie, ha Merkel odacsap. Az EU komoly gazdasági szankciókkal léphetne fel, egy új amerikai elnök pedig Orbán Brüsszelt démonizáló retorikáját ellensúlyozhatná…”
De ha aZ Unio vonakodna bemocskolni a kezét Döbrögi nyakkitekerésével, végső soron a “magyar nép” is kivitelezhetné látványos formában a nyakkitörést. Kell hozzá egy erélyesebb helyi USA-rezidens, aki segít megcsinálni egy jó kis pesti Majdant. Mondjuk jövőre, március 15-e táján.
A NYT írása az amerikai fantázia és a rögmagyar valóság egyvelegén alapuló üzenet Döbröginek és a magyaroknak!
NEM TŰRJÜK DÖBRÖGI TOVÁBBI GARÁZDÁLKODÁSAIT!
Akár örülhetnénk is a kleptokrácia fölszámolása miatt, de hát ez nem Döbrögi rendszere, nem az ő találmánya. 26 éves mechanizmus zakatol lendületteljesen, és hát Döbrögi és hordája csak egy a sok közül, amely saját zsákjába lapátolja a gyártmányt. Talán a legderekasabban ők lapátoltak-lapátolnak, de ŐK IS CSAK RÉSZESEI A FOLYAMATNAK! EGY RÉSZE!
Döbrögink bűnössé lett nyilvánítva! Az itélet még nincs kihirdetve, de vélhetőleg nem is lesz kihirdetve soha! Elég hogy megszületett. A végrehajtását végig fogjuk nézni, és NAGYON MEG FOGJUK SZENVEDNI! Mert az nem Döbröginek és hordájának fog fájni! NEKÜNK FOG NAGYON FÁJNI!
Döbrögi az ő hatalomból való kiakolbólintását követően legfeljebb amiatt átkozódhat, hogy az első stabil kétharmadával nem úgy élt mint kellett volna.
BENT HAGYTA ORSZÁGUNKAT A NATO-LATORSZÖVETSÉGBEN! EZZEL AZTÁN JÓL EL IS QRTA!
Döbrögit nem fogjuk sajnálni! Saját sorsunk miatt pedig már most jobb ha síránkozni kezdünk!
Másra úgysem vagyunk képesek! Ezt viszont nagyon értjük!
ELVÉGRE MAGYAROK VAGYUNK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Prejudikált halálos itélet? bejegyzéshez 27 hozzászólás

 1. Sub Zero szerint:

  Induljunk ki a következő állításokból.
  Orbán rendszere korrupt. – A NY.T. lehúzza róla a vizes lepedőt.
  Gyurcsány rendszere korrupt volt. A NY.T. nem foglalkozott vele, sőt inkább pozitívként jellemezte.
  Ebből következik, hogy a NY.T. szemszögéből nem a korrupció a különbség.
  A különbség szerintem az, hogy amíg Gyurcsány feltétel nélkül kiszolgálta az atlantista érdekeket, addig Orbán bizonyos kérdésekben ellenáll. Ilyen például a Migránsinvázió kezelése. Orbán kavics az amerikai politika cipőjében, kényelmesebb lenne nekik egy Gyurcsány.
  A NY.T. számomra ezért teljesen hiteltelen. A másik, hogy az információjukat nyilvánvalóan az itteni liberális szervezeteken keresztül kapják, amiket külföldről finanszíroznak. Admin azt jól látja, hogy ez a cikk egy üzenet is egyben. Egy burkolt fenyegetés az amerikai kormányzat részéről.

  • V.kutya szerint:

   Induljunk ki a következő állításokból:
   – Orbán Viktor mindig is hűséges kiszolgálója volt (ma is az) a NATO-nak.
   – Máig az egyetlen miniszterelnök, aki átadta hazánk repülőterét az USA vezette bombázóknak, amelyek Taszárról felszállva történelmi magyar városokat bombáztak. Amikor Clinton ellátogatott Taszárra, még be sem jelentették neki (Orbánnak), úgy járt itt, hogy utólag tudta meg Orbán, és persze mi is.
   Nem Gyurcsány Ferenc, és nem Horn Gyula szolgálta ki a mai napig bombázgató amerikaiakat.
   Ez a körülmény épp azt bizonyítja, amit gyakran állítok, nevezetesen a fasizmus a tőke legreakciósabb formája, és gátlástalanul kiszolgálja a nagytőkét, vagyis minden tőkések alfahímjét, az Usát.

  • Anonymous visszatér szerint:

   orbán és a fideszes hazaárulók csak saját maguknak köszönhetik majd jövőbeni sorsukat.

   • M szerint:

    Nem fogok könnyet ejteni értük.
    A valósághoztartozik, hogy orbán, gyurcsány ésa többiek csak a polip újra növő csápja. A test csányi, pintér, vajna,…., az őket éltető közeg a kapitalizmus.

 2. Smith szerint:

  “NEM TŰRJÜK DÖBRÖGI TOVÁBBI GARÁZDÁLKODÁSAIT!”

  Királyok, hercegek, grófok,
  Naplopók és burzsoák,
  Reszkessetek, mert feltámad
  Az elnyomott proletár.
  (idézet: Fel vörösök, proletárok)

  • V.kutya szerint:

   Ez az állatfaj is kihalt (proletár), az evolúció meghaladta.

   • akárki szerint:

    ha a proli a nyomorultat is jelenti ,akkor nem haltunk ki. a kizsákmányolás módszere változik is . a nyomorult az marad. üdv. csahos!

    • V.kutya szerint:

     Nincs már olyan Magyarországon, hogy munkásosztály, amelynek egyik halmaza a proletariátus lenne – ha lenne, de nincs.
     Minden proli szegény, persze, de nem minden szegény proli, ezt látni kell.

     • M szerint:

      A proletáriátus nem halt ki, mint ahogy az elnyomó osztály sem. Csak elhülyült és saját helyzetét, sem tudja értelmezni.

  • vitorla123 szerint:

   Magyar szempontból mert engem csak ez érdekel nagy az USA gondja.Felismerték,hogy a 98 % nem egyéb mint nyugat elutasítottsága.Ők ugyanis a devizahitelesek házaiba és az új diszidensek örökségébe olcsó muszlim munkaerőt kívánnak telepíteni.A majd ide telepítendő gyáraik működtetésére.Mert az történt ,hogy az állítólag nem korszerű Kádári ipart lerombolták tudatosan és semmit nem építettek 26 éve helyette. (Szerintem nem is volt szándékukban)A fiatal lakosság elmenekült az országból.Eredménye egy atomcsapással ér fel.Mindezt egy nyugat barát rendszer tette a magyarsággal.A helytartójuk ORBÁN. Ő csak most megfogalmazta a tényeket.A hívei pedig lopnak,mert nem akarnak nyomorogni.Megoldás egy Sztálini típusú demokrácia!Orbán takarodj!Vissza a Népköztársaságot!

   • V.kutya szerint:

    Nem véletlen, hogy Orbán azonnal, még aznap (!!!!!) elutasította az általános sorkötelezettséget, mert hát kire esküdne fel a katona? A zsoldosnak mindegy, ki adja a lóvét.
    Szóval:
    Amíg nem lesz általános hadkötelezettség, addig nem lesz saját hazánk.
    Nem kedvelem a sztálini modellt, de még i, 50-esek is láthattuk közelről a délszláv háborúban, hogy a katonailag potens államokkal tárgyalnak érdemben, a gyengéket pedig lesöprik, mint a morzsát az asztalról (ez a néhai, meggyilkolt Milosevics gondolata volt).
    Egy általános, kötelező, minden felnőtt polgárra kiterjedő honvédség “saját magától” helyreállítaná a Népköztársaságot.
    Ez Orbánnak felér egy tömjénfüsttel, egy rémálommal.
    Ma a TEK az ország egyetlen bevethető fegyveres alakulata, ami bármikor kész megvédeni a budaörsi repülőteret, és a törökbálinti, újbudai, és más szomszédos, IN-CAL Sec. -val őrzött lakótelepeket.

    • Artur szerint:

     ++.

     Ipar ugrott,honvédség ugrott,monetáris politikai szabadság ugrott,kereskedelmi függetlenség most fog végleg ugrani(CETA),.Orbán elsőként szorgalmazta a közelmúltban az egyesített európai hadsereg felállítását.
     Most ugrik a majom a vízbe.

   • Kálmán Lőrinc szerint:

    Vitorla. Apró módosítás. A magyarok ellelhetetlenítésének(kilakoltatások) fő irányvonala mások betelepítése nagy tömegben….azoké akik épp az arabok elől lesznek kénytelenek menekülni a közelkeletről….A többi stimmel.

    • V.kutya szerint:

     Na neeeeeeee csúsztassunk, kérem!
     Tessék kommentelni a kurucra kis migráncsozást!
     (Vitorla, “kösz” a migráncsozást neked is).
     Szóval, eddig BIZONYÍTOTTAN csakis Orbán elől menekültek el a magyarjaink, tömegesen, és ne feledjük, 2010 előtt is válság volt, sőt, akkor volt csúcsponton, mégis 2010 után vált tömegessé a MAGYAROK MIGRÁCIÓJA, kvázi, Orbán mingráncsost csinált a mi fajtánkból (nem “saját fajtája”, mert tudjuk, miféle).

 3. Szaszi szerint:

  Eközben a Rómain…
  Tudod,, mobil gát, közpénz,Tarlós – migránsok…
  http://magyarnarancs.hu/belpol/orbanista-milliardosok-epitkeznek-a-romai-parton-101106

 4. .... szerint:

  Kimentem a Rómaira, hogy megnézzem utoljára a partot, ahogy több évtizede létezik. A királyok útja a védelem vonala, ott vannak a gátak és a kapuk amiket a Föv, Csatornázási Művek zár, amikor kell. A lakótelepeket védik, a fő közlekedési utakat, a vasutat, vagyis a kiépített közművesített területeket. Az ártérben lévők tudták hova mit csinálnak. Soknak ezért van lábon a ház, a nyaraló. De Dajcs Tomika és tsi kigondolták, védeni kell az új fillérekért megvett ingatlanjaikat és ezt közpénzből. A parton százéves fák vannak nem pár db, hanem sok, nagyon sok. A gát miatt a vízközelieket kivágják, de kivágják a tőle 8 – 10 m-en belül lévők is a győkerek miatt. Szinte nem lesz fa a parton. 1,8 millió emberé a Római part, de pár száz haszonleső miatt az 1,8 millió embertől veszik el százéves emlékeinket. Fizessék ki az emlékeimet, és x 1,8 millió, mondjuk alapfokon 3 millió forinttal x 1,8 millió. + a külföldi turisták, + a vidékről fellátogatók. Nem is értem miért nem teszik a világörökség részévé ?
  Ja, hogy ott a dajcs tomika ingatlanai is ?

  • Kálmán Lőrinc szerint:

   Régen a NÉP(akinek volt esze és emlékezete) NEM építkezett ártérre, mert tudta, hogy ha nem is minden évben, de problémás az alkalmankénti áradás.
   Ezt fokozta Széchenyi a folyamszabályozással, és az árterek, lápok lecsapolásával, mert nem maradt semmi ami felfogja az áradásokat természetesen, meg is lett az eredménye, rögtön utána az első brutális Szegedi árvíz…
   Most mi történik? Sok hülye bagóért megveszi a veszélyes ártereket, építkezik rá, majd siránkozik hogy elvitte a víz… hát, durván hangzik, de megérdemlik. Ugyanúgy, mint akik egy pár évente kitörő vulkán aljába építkeznek, tudván hogy bármikor kitörhet.

   • egy paraszt szerint:

    Mindennel egyetértek, csak a hülyével nem.

    Nagyon is jól kulmináltak, hogy olcsón megveszik, hatalmuknál fogva majd a prolik adójából kistafírungozzák, aztán a biznicet nyélbe ütik és dől a lé.

    Nem is kalkuláltak rosszul, mert úgy néz ki, hogy “ezt is megcsináltuk!”

  • cicvarek szerint:

   Rosszul tudod. Azt nem tudom, hogy Deutschnak mije van ott de a privatizáció után több száz százalékkal megemelte a Sportlétesítmények vállalat a csónakházakban a bérleti díjakat, csónakállások, kajütök……. sokan egész nyáron kint éltek a Rómain. Ennek hatására mindenki felmondta a bérleti szerződést és kezdődött az épületek lepusztulása. A parazita zsidrákok pár évre rá meg is vették bagóért az ingatlanokat (hogy rákban dögöljön meg az összes). Felépítették a szállodáikat, nyaralóikat. Az egész a zsidó paraziták kezére lett átjátszva, úgy mint a Hajógyári sziget. Ezt csinálták a cégek tulajdonában lévő üdülőkkel is, Posta, ELMŰ stb. A meglévő gátakat engedély nélkül átvágták kocsibejáró stb. építése miatt. Amikor meg jött a magas vízállás ajvékoltak és követelőztek. Forduljon fel az összes parazita, a strómanjaikkal együtt. A rohadék Tarlós belement a gátépítésbe pedig köztudott, hogy a biztosítók sem kötnek szerződést ezekre az ingatlanokra mert ártérre épültek.

 5. Szaszi szerint:

  “Akarja-e,hogy az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését”

 6. Gonda István szerint:

  Ha ez a NYT cikk tényleg Orbán halálos ítélete, akkor a magyar népnek talán mégsem kellene tevőlegesen segédkeznie ennek végrehajtásában. Nem de?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.